Ioai da, arhi a fost la protv. Mulţumesc frumos de buzz, dar nu a fost prima oară. A mai fost de câteva ori, dar la vremea aceea voi nu ştiaţi de arhi şi vi se cam rupea în paişpe de el.
Revenind.

Observ, după ştirea de la protv, că au apărut repede nişte neica cutărescu, de pe ip-uri oficiale, care comentează despre cât de naşpa e ghişeul.ro şi despre cât de incompetenţi sunt cei cei l-au implementat. Aşa că vreau să precizez nişte chestii.

1. Ghişeul.ro NU ESTE REALIZAT de către acei `incompetenţi` din minister. Ci este realizat de Asociatia Română a Băncilor (probabil nu e denumirea corectă, dar în mare asta e). Care asociaţie l-a pus la dispoziţia ministerului, cu titlu gratuit, sperând ca la final să îşi recupereze investiţia din comisioanele ulterioare impuse populaţiei.

2. Ghişeul.ro este un proiect care nu convine nimănui. Primarii din ţară au şmenuri şi şuşanele cu diverse firme căpuşă, care vor să sugă bani de la buget, de aceea proiectul gratuit numit ghiseul.ro nu convine nimănui. Nimeni nu face comisioane, nimeni nu face licitaţii mânărite, e ceva împotriva firii, dacă eşti în rromânia. ADICĂ NEICA DE-ALDE CĂȘUNENII RROMÂNIEI AU DE PLĂTIT RATE L VILE ȘI LA BUGGATTI, în ritmul ăsta, unde ajungem cu gratuităţile?

3. Asociaţia asta de bănci, care a făcut gratuit ghiseul.ro, se bazează pe comisioanele luate de la plătitorii de taxe. Asta deşi LEGILE UE, care prevalează legile rromâneşti, spun că clientul final trebuie să plătească doar suma pe care o are de plată, în cazul transferurilor online. Dar miraculosul guvern şi miraculoasele bănci au ajuns la concluzia că poate merge bine mersi aşa. Adică câţiva ani se vor lua comisioane de la plătitori. La 20 milioane de plătitori, un minim de 30 de lei comision, faceţi calcului. A, o să bage UE procedură de infringement la un moment dat, pentru că e ilegal. Cui îi pasă? Noi nu mai suntem la putere, iar banii înapoi se vor da din banii altora.

Din păcate, sau nu, ştiu mult mai multe detalii despre acest proiect. Pentru protecţia tuturor, nu pot să spun decât ce am scris mai sus.
Concluzia mea?
Nu puneţi botul la reportaje făcute pe genunchi. Un sistem de plăţi online este bun şi este necesar. Faptul că programatorii băncilor au lăsat buguri de securitate nu e vina nimănui decât a lor. Calculaţi diferenţa dintre a fi futut în gură de o japiţă de la administraţia financiară şi posibilitatea de a-ţi plăti datoriile online, fără să daţi cu ochii de acriturile nesimţite din aparatul de stat.

La final, veţi vedea că merită.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.