rovigneta

Oamenii normali își cumpără rovinietă, cea de-a treia taxă de drum identică, ca să nu ia amenzi, nu de altceva. Eu, spre deosebire de oamenii normali, mi-o cumpăr după ce îmi iau amenda. De aia, pentru că vreau să susțin bugetul consolidat.

pe 20 septembrie, Vali îmi zice:
– Alo, tinere, vezi că în câteva zile îți expiră rovinieta
– Să fie sănătoasă, eu o fac doar dacă am de plecat undeva, nu mai creditez guvernul pe 1 an înainte, uite-așa, pentru că pot.

Prin urmare, săptămâna trecută am plecat la Brașov uitând că nu am rovinietă, iar pe drumul spre Brașov nu sunt decât 123456 de camere de rovinietă.

Aștept cu încredere amenda. Am înțeles că e vreo 400 de lei.
Între timp, azi mi-am făcut mizeria, pentru că na…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

58 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Poti sa o faci si dupa ce treci de camere dar sa fie in aceeiasi zi.

    • Concret, drum CT – BV fara rovigneta. La BV, am facut rovigneta in aceeasi zi. Vrei sa spui ca nu platesc nici o amenda?

    • #3

      Vorbesti prostii 🙂

  2. nu poti ca e cu minut si secunda

  3. #9

    Deci tu in loc sa dai doar 123.22 preferi sa platesti cu 400 in plus ca esti mai cu motz?

    • #10

      Esti culmea…Arhi uita sa-si ia copilul de la gradinita si tu ai pretentia sa-si aminteasca de rovignieta?!

  4. #11

    Mi-a venit si mie acasa o amenda pentru lipsa rovignetei (chiar nu-mi dadusem seama ca imi expirase), fapt surprins de o astfel de camera in jurul orei 6 dimineata (conform PV-ului respectiv), intr-o localitate in drum spre Bucuresti, eu deplasandu-ma de la Bacau. Am realizat la scurt timp ca eu la ora respectiva eram deja de vreo 2 ore in pat dormind bustean, concluzionand astfel ca ora camerei era setata gresit, cel mai probabil. Ca sa depun contestatie trebuia sa ma deplasez in localitatea respectiva, sa caut sa dovedesc faptul ca eu, la ora aia, nu ma aflam in localitatea respectiva etc etc. In plus, eram si vinovat, asa ca am platit amenda linistit. 🙂 De atunci sunt destul de atent ..

    • #12

      Ti-am dat minus pentru comoditate; de ce mama naibii nu dati statul in judecata de fiecare data cand aveti ocazia si platiti ca orbii toate amenzile, mai ales stiti ca puteti castiga. Le cereai daune morale pe motiv de stres (ti-a zis nevasta ca divorteaza ca tu i-ai spus ca la ora aia erai acasa si ca pe PV scria altceva). Of Domane ce ma fac cu cei care nu-si cunosc drepturile ci numai obligatiile!?! 😀

    • #13

      aia cu daunele morale ti-o inserezi anal, aici nu sunt statele unite, judecatorii nu iti accepta asa ceva decat in situatii cu adevarat grave, gen accidente si nici atunci. plus, una e sa contesti amenda, care e moka si nu te costa nimic si alta e un proces in care ceri daune, care proces implica achitarea a 10% din suma ceruta drept taxa la grefa, plata onorariului unui avocat si restul. prin urmare da, mai bine platesti amenda si iti vezi de treaba, overall iesi mai ieftin

    • #14

      Daunele morale mi le retrag, dar nu mi le inserez anal – no matter what. In schimb, contestarea amenzii e obligatorie mai ales daca nu te stii cu musca pe caciula.

    • #15

      a, păi nu tu sa ti le inserezi, ca om, ca reclamant in general

    • #16

      Stiu ca nu era ceva personal; am incercat o gluma fara emoticon, dar nu mi-a reusit. 😀

    • #17

      Noi am priceput, însă faţa aia serioasă din avatar nu te ajută la spus glume.
      Ia uite la Arhi ce zâmbăreţ e în avatar, cum spune ceva cum ne face să râdem. 😀

    • #18

      Silviu, vezi ca am primit un telefon (nu spun de la cine) si mi s-a spus ca ai buze reci. 😀

      P.S. Daca esti bun la grafica, astept variatiuni haioase ale avatarului meu. In fine, divagam de la subiect si n-am chef si timp de cearta.

    • #19

      Buzele ca buzele, dar să vezi dinții ce bine se simt în jugulară.
      Dude, suntem aici ca să ne simțim bine.
      Crezi că am timp/chef să mă cert cu un oarecare de pe net?
      Regards!

    • #20

      Dai statul in judecata si te costa mai mult timpul pierdut si avocatul decit amenda. Merita oare?

  5. #21

    Primit “invitația” saptamana trecuta, 250 lei in 15 zile de la data primirii sau jumatate un 48 de ore. La mine a fost de pe A1 din luna iulie, deci e posibil să o primesti pe la sfarsitul anului

  6. #24

    Si eu astept scrisoarea.
    Ma intorsesem de la mare cu 15 lei in buzunar si nu stiam ce sa fac, sa-mi iau tigari sau rovinieta? Altfel te simti cand fumezi tigari de 400 lei.

  7. #25

    din pacate. de moarte si de ponta nu poti scapa

  8. #26

    Vezi sa nu iei amenda de la fiecare camera. Parca o fost ceva caz cu un cetățean care acumulase câteva amenzi din astea la un singur drum.

  9. #27

    Se poate achita in aceeasi zi pana la 00:00. Nu conteaza cate camere ai lasat in spate.

  10. #28

    Tocmai ce am facut si eu comanda la emag. Exista vreo modalitate de a afla cand ti-a expirat rovinieta anterioara ? Am facut-o candva anul trecut si am pierdut bonul ala de la benzinarie.

    • #29

      no ideea

    • #30

      In orice benzinarie poti afla cand expira(daca inca e in valabilitate) dar banuiesc ca poti pune intrebarea de aici, poate au baza de date care salveaza tot.

    • #31

      Te duci la o benzinarie Mol si dai un numar (de inmatriculare perversule) si iti spune cat mai ai sau nu.

    • din câte stiu eu, când introduci data de start a valabilităţii “robinetei”, daca cea veche e valabilă, te anunţă.

    • #33

      Se poate verifica valabilitatea rovinietei aici:
      www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=184

    • #34

      O verifici aici :
      www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=184
      Simplu, nu? 🙂

    • #35

      georgica: ce a intrebat omul si ce ai raspuns tu….

    • #36

      Da, Alexandru C., afli cand expira cea existenta, iar daca termenul a expirat, ti se spune ca pentru acel numar de inmatriculare nu exista rovinieta valabila. Dupa mine, ar fi culmea sa ti se spuna ca din dd.mm.yyyy nu mai ai rovinieta…

    • #37

      Eu știu ca asa funcționează sistemul însă omul a întrebat altceva. Ar fi mișto sa existe în același sistem și un istoric al rovignetelor

  11. #38

    Amenda de rovigneta e 248 de lei iar prima camera de control rovigneta e la Barcanesti, cea mai eficienta:)) cand lucram in rentacar ne veneau cate 10-15 amenzi pe luna de la acea camera.

    • #39

      daca mergi pe autostrada nu mai treci prin barcanesti. am scapat, uuu!

    • #40

      Poate au montat si la iesire de pe autostrada. Auzisem ca voiau sa puna una la Snagov(pe A3) si ar mai fi una la Predeal. O sa fii sigur dupa cateva luni, parca in vreo ~6 vine amenda.

    • #41

      stiu, glumeam, nu imi fac sperante. aia e, cand esti năuc, plătești

  12. #42

    Neste bulangii astia cu rovignete domne. Hai sa zic povestea lu mama care se judeca cu ei.
    Mama care isi plateste toate impozitele la inceputul anului sa prinda reducere 1% si care imi face capu calendar ca nu am citit contoru de apa , a uitat ca a expirat dracia (sau credea ca mai are juma de an ceva de genu)… ea pleaca la tara in fiecare weekend pe A2 iese pe centura si isi vede de drum mai departe ( la intrarea pe A2 = camera)…. dupa 8 OPT LUNI au inceput sa curga amenzile. Prima amenda …se duce o plateste (amenda+ rovigneta…desi intre timp isi cumparase rovigneta …a mai platit una pe 1 an sa fie acolo) …. dupa 1 sapt inca o amenda+rovigneta …dupa 2 sapt inca una si uite asa in vreo 2 luni a primit vreo 7 amenzi dastea + contravaloarea a 7 rovignete… si toate astea au inceput sa curga la OPT LUNI dupa prima amenda.

    Pai nene , m am ofticat eu … sa mi bag p… ce inseamana asta … uite prostu hai sa il ardem, da sa nu ii trimitem amenda acum sa si dea seama ca nu are rovigneta sa se duca dracu sa-si cumpere …hai sa il mai prindem de 10 ori sa il ardem bine..si dupa ce isi cumpara putem sa incepem sa il atentionam ca noi am fost vigilenti si nu scapa asa de usor cu tepuirea statului.

    • #43

      iti trimit dupa minim 6 luni pentru ca tu nu mai poti sa o contesti. atat e perioada de contestatie, 6 luni de la eveniment.

    • #44

      Eu stiu ca in general in orice chestie se ia un numar de zile de la instiintare/primirea procesului verbal si nu de la eveniment. La rovinieta e diferit?

    • #45

      da.

    • #46

      Referitor la termenul pentru contestatie, acesta curge de la comunicare, nu de la producerea evenimentului.
      “Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.”

      Procesul verbal trebuie intocmit la cel mult la 6 luni de la savarsirea faptei:
      “(1)Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.”

      Procesul verbal trebuie comunicat in maxim o luna de la intocmire ca sa mai poata fi executat silit:
      “Articolul 14
      (1)Executarea sanctiunilor contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.
      (2)Prescriptia executarii sanctiunilor contraventionale poate fi constatata chiar si de instanta investita cu solutionarea plangerii contraventionale.”

      Sfatul meu: nu ridicati plicul cu contraventia de la posta. Plicul va fi returnat si pana se face ping-pong cu procesul verbal unul din termenele acestea (de intocmire sau de executare) o sa treaca. Sansele sa va fie comunicat procesul verbal prin afisare pe usa locuintei sunt destul de mici.

    • #47

      my bad, stiam gresit. dar aia cu afisare pe usa e clasica, postasul de la mama de la bloc o face in mod constant. ba chiar pune la avizier, sa vada toata lumea.

    • #48

      din cate stiu eu de la amenzile de la camerele pt viteza, procesul verbal de amenda nu poate fi facut la mai mult de 6 luni de la eveniment. de asemenea, acel proces verbal trebuie adus la cunostinta contravenientului in cel mult 30 de zile de la data la care a fost acesta scris.

  13. #49

    Revelionul trecut aveam nevoie de încă o masina ca sa incapem tot grupul. Vorbesc cu sor-mea si imi da ea o masina pe care o tinea pt oras. In dimineata plecării mă duc la ea, iau masina, imi zice “ai grija sa-i faci rovigneta!”, o asigur ca ii fac si plec. In 15 minute ajung la benzinărie, bag motorina, cumpăr suc, cornuri si alte d-astea si plec… Mers pe dn de la ploiesti la brasov, apoi pana la Moeciu, apoi încă un drum de la Moeciu la brasov si inapoi.
    Pe 2 ianuarie, la plecare, mi-am adus aminte ca plua rovigneta. Dar in 9 luni nu a venit nici o amenda…

    • #50

      cu putina rabdare…

    • #51

      Eu tin minte ca la ultima patanie de acest gen trebuiau sa o trimita in nu stiu cate zile ceva gen o luna deoarece nu puteai primi mai mult de o amenda pe luna. S-a schimbat sau tin eu minte gresit?

    • #52

      nu mai stiu. s-a schimbat in sensul ca e o singura amenda, dar nu stiu pe ce perioada. inainte, daca treceai pe langa 12 camere, luai 12 amenzi. ca na…

  14. Pffff hai mersi!!! Noroc cu acest articol ca o pateam si eu. In seara asta plec spre Suceava si ma intorc pe 8 iar rovinieta mea expira pe 7 octombrie 😀

  15. #54

    @Arhi: Fingers crossed 😀

    Tata a platit amenda nu demult (nici o luna de atunci) – 125 de lei in 48 de ore. Ar fi fost 250 de lei. Filmat prin luna martie…
    Altfel, eu am circulat fara vigneta 3 saptamani si inca astept bucuria de a deschide plicul mai pe la Craciun asa.

  16. Deci tot mai bine era dacă îl ascultai pe Vali 🙂 Ţi-o cumpărai atunci şi asta era. Dar lasă, se mai întâmplă ..

  17. #56

    folosesc o aplicatie pe telefon “Masina mea” notezi totul acolo , rovinieta, rca, trusa medicala, itp, etc…

  18. Astăzi mi-a venit prima amendă pentru rovinietă. M-a prins pe 30 aprilie. Oare câte o să primesc până pe 3 octombrie, daca saptamanal am mers Ploiești-Brașov? 🙁