piata_obor

În general, evit să cumpăr legume și fructe din piețe. Din mai multe motive și anume 2.
Primo, în piețe, producătorii sunt naționalități conlocuitoare, de preferință țigani, care cumpără de la țărani și le revând la preț triplu.

Secundo, producătorii vând la preț triplu, cu scuza că vai, la noi e natural. Știm toți cum e natural la țărani, cu sacul de azotat deșertat la tulpina roșiei, de avem azot și în aburii ce ies din dejecțiile lăsate pe câmp, în natură.

Dar nu despre asta vreau să vorbesc.
Astăzi, după ce am gustat o lasagna stricată, de la Pizza Hut din Mall Vitan (aveți grijă că e fierbinte și proaspătă, doar că era înghețată pe interior și stricată la propriu), am decis să îmi înec amarul la Obor, să cumpăr fructe și legume de la țărani.

Desigur, piața colcăia de producători colorați, așa că a început căutarea mea obișnuită, de români cu față de țăran, de la care să cumpăr.
Problema a apărut când am dat peste românii cu înfățișare de țaran.

– Alo, domnu, nu atingeți piersicile, că e moi suficient!
– Domnu, morcovii se ia așa cum e, nu alegi dumneata ce vrei!
– De unde să știu eu dacă are cireșele viermi, nu are, de unde să aibe vierme?

În contrareplică, țiganii din piață erau lapte și miere. M-au lăsat să gust cireșe, mi-au vândut piersici pe alese, ce usturoi am vrut eu, totul așa cum ar trebui să se desfășoare într-o piață.

Și atunci, de la cine să aleg eu pe viitor să cumpăr?
De la analfabeții aroganți ce se denumesc producători, vând scump și nesimțit, sau de la un țigan decent, care câștigă o pâine relativ cinstit?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

102 comentarii Adaugă comentariu

  1. DE CE te duci la Obor? Când ai Delfinului lângă și nu-s nesimțiți și găsești și țărani și țigani, după pofta inimii.

    • #2

      am stat la delfinului, remember? mi-e acru-n gura de smenarii aia

    • Eu zic că Delfinului e OK, au mai și aranjat-o, au mai spălat-o.

    • #4

      alta bunacine pe blog. cool. devine tot mai interesant. sabina, jurnalista, idaho, irina si mai sunt cateva. oricvum, nu-s sexist fetelor. sa stitica u sincer cred in “frumusetea” interioara dar sunt pretentios maxim la stilul exterior. unele fete-s mai “simetrice” de la natura, altele mai putin, insa cand observi chestii la imbracaminte, la accesorii, la vorbit…toate aceste lucruri care tin de stil…atunci stii ca fata-l are pe “vino-n coa’ “, ceea ce face diferentaq intre fata cu care vrei sa fii si fata pe care vrei s-o futi si apoi sa nu te mai intalnesti cu ea nici din greseala. deci am lamurit-o pe asta cu “bunaciunile” de pe blog, ca nu-s sexist. nu de alta, da’ nu puteam dormi noaptea sa stiu ca eu le remarc pe unele fete si altele poate se considera “neremarcate”.

    • #5

      mi-e dor de friege! il prefer oricand in loc de alde fox mulder si compania!

  2. #6

    clar, de la tigan! pseudoproducatorii aroganti sa-si bage undeva productia. e piata nu muzeul antipa!

  3. #7

    In Piata Progresu e o tiganca de la care cumpar fructe de cand s-a redeschis piata. Ma lasa sa gust, sa aleg, imi vinde cu cel putin un leu mai jos decat pretul daca cumpar mai mult de 5 kg.
    Despre producatori insa… mai bine nu vorbesc.

    • #8

      Am mari indoieli ca exista vreun producator in piata Obor.
      Cred ca si aia care sunt romanai sunt tot niste samsari de legume-fructe.

  4. #9

    odata in obor, am cerut o salata, apoi am vrut 2, dar m-am razgandit cand am vazut ca era putin flescaita si am luat doar pa prima pana la urma. mai sa ma ia la bataie si alta nu 😀

  5. #10

    aproape niciodata de la tigani!

  6. #11

    oarecum cred ca adevarul e pe la mijloc. si poate si bucurestiul e de vina.
    in bv pe cel putin juma din tarabele cu cirese/visine/capsuni e anunt cu “va rog gustati”
    femeia de la care iau rosii pana se fac ale mele, imi da punga in mana si imi zice sa imi pun pe care le vreau.
    tiganii care ii vad in piata sunt tipul de tigan muncitor cu maini batorite de munca, nu afaceristi.
    normal, exceptii exista, dar as zice ca in piata pe care o frecventez exceptiile sunt minoritare, nu majoritare cum par sa fie la tine.

    • #12

      cred si eu ca e bucurestiul de vina, nici la noi nu exista sa-ti sara in cap daca vrei sa gusti sau sa-ti comenteze ca alegi tu marfa pe care o vrei, la bucata.

  7. #13

    Eu zic ca cel mai bine e sa mai aduni cativa prieteni si mergeti direct la Angro (tot de acolo se aprovizioneaza si producatorii), luati ce va trebuie, impartiti si nu mai deranjezi “taranii” prin piete.

  8. #14

    O varianta ar sa cumparam numai de la taranii autentici,aceia care vand pe marginea soselelor si unde ceapa sau rosiile sunt la pretul unei salate cu rosii de la restaurant iar branza in coaja de brad, absolut originala si obtinuta prin metodele din mosi -stramasi, e doar cu putin mai scumpa decat un Brie de Meaux

    • #15

      da da, aia in coaja de brad, originala din valcea, de la Baciul Hackermann

    • #16

      Pe la “autenticii” din Cosereni ai fost?

    • #17

      baciu Nekermann?

    • #18

      pai autenticii aia cumpara din angro la greu si vand pe strada, gen Tartasesti spre Targoviste, sunt zeci de tarabe in fata caselor si nici un solar sau pamant cultivat in spate…

    • #19

      un unchi de-al meu a facut si face inca o avere din produsele astea “naturale”. Are vreo 5 parcari pe valea Prahovei unde vinde branza in coaja de brad, siropuri naturale , etc. Am asistat de cateva ori la prepararea produselor….ehhh hai sa zic ca de exemplu nu-i mai nimic natural in siropurile alea miraculoase si nici branza de burduf nu-i facuta in varful muntelui cu manutzele lui de cioban 🙂

  9. Chiar azi am fost la aceeasi piata, dupa ce am mers la cea de la Crangasi acum cateva zile. Cea de la Obor pare net superioara, e mai multa varietate si nu am intalnit deloc taranii aia pe care i-ai mentionat tu. Ba mai mult, am cerut 1 kg de cirese si mi-a pus si cateva sute de grame peste, ca sa mai trec pe la el.

    • #21

      de mentionat, piata libera, din fața halei, nu cea din interior

  10. #22

    Nu am preferinte daca imi place marfa cumpar, nu am astfel de dileme cand merg la piata.

    • #23

      sunt invatat ca, daca e vorba de tigani, se incearca o inselaciune la adresa mea, de asta in general evit

    • deci dacă îţi place capra o cumperi…
      nu vreau să ştiu criteriile şi ce se întâmplă la tine acasă.

  11. #25

    Vezi că sînt şanse mari spre certitudine ca ţăranii ăia pe care-i vezi tu să fie angajaţi pe post de vînzători. Cînd ajung în piaţă văd ce miroase bine şi iau. Puţin îmi pasă ce colorat mi le vinde.

  12. Eu in Berceni sunt foarte fericita cu piata pe care o avem la Sudului. Ii caut mereu pe cei care sunt imbracati frumos, curati, majoritatea oameni cu carte, amabili si draguti. Mereu ma gandesc ca arata ca bunicii sau parintii pe care mi i-am dorit. Si de fiecare data iese bine 🙂

    • #27

      mi-a dat o lacrima

    • #28

      esti convinsa ca mergi la piata si nu la biblioteca?

    • #29

      mai cumperi o rosie, iti mai da un tips&trick pentru teoria relativitatii extinsa si iti strcoara citate din Kant in punga pentru ca au facut training-ul “Be a double bagger” la TMI.

    • Fuck, fuck, fuck :)))))))))))) Nu sterge nimeni comentariul, a?

    • #31

      Esti orfana?

    • #32

      cumparatul rosiilor nu o sa mai fie niciodata la fel..

    • #33

      Arhi serios acum, cum sa nu primeasca Sabina – pentru astfel de comentarii.

    • #34

      Adevarul e ca un taran, cultivator, adevarat se imbraca intotdeauna la patru ace, e curat, parfumat, ras, tuns, frezat si inainte de a veni la piata scrie un eseu despre Robert D. Kaplan in comparatie cu Francis Fukuyama pentru a avea ce dezbate cu vecinii de taraba.
      Piata Sudului e plina de astfel de comercianti si pot fi recunoscuti prin faptul ca striga “tigari, tigari, tigari avem” pe culoarele inghesuite unde babele si mosnegii lovesc carucioarele de picioarele trecatorilor.
      Va spun eu, in Piata Sudului Plesu si Liiceanu n-ar putea vinde nici o legatura de marar, nu sunt capabili sa sustina o conversatie la nivel mediocru cu oamenii din spatele tarabelor.

    • mooooor :))))) Intre doua reprize de cules rosiile mai baga un Mihai Creanga, ca lor le “place” poeziile

    • #36

      Inlocuim “piata” cu “piata de proxeneti”. Recitim comentariul. Cu placere.

    • #37

      Nu vreau sa-i iau apararea dar sa stii ca tatal meu cand se ducea cu zarzavaturi si legume de vanzare in piata se imbraca curat, se barbierea si se aranja.

    • #38

      Acuma nu ca vreau sa fac vreo gafa ca poate or fi niste probleme la mijloc. Dar cum sa zici ca “bunicii sau parintii pe care mi i-am dorit”? Se intelege ca nu i-ai avut si ca acestia nu au raspuns exigentelor tale. Dar na, nu te-or fi crescut ei si atunci iti dau dreptate.

      In alta ordinde de idei. Langa numarul de telefon de la Protectia Consumatorului aia au si diploma de bac afisata in piata?

    • #39

      Eu o iubesc pe Sabina si nu pentru ceea ce scrie, ci pentru replicile pe care i le dau altii ei.

    • #40

      Ca om care a stat 3 ani acolo te asigur, Sabina, că e plin de oameni cu carte în piață. Desigur, dacă au 2 clase mai mult ca tine, atunci da, se poate spune asta.
      Nu mai vorbesc de culoarea predominantă în zonă, că nu este cazul.

    • #41

      Sabina F. Otrava ruleaza fin. Ar trebui sa isi faca blog.

    • #42

      Multumesc Sabina & Co. Mi-ati infrumusetat ziua, am ras cu lacrimi…

    • #43

      Pff..daca stiam ca Sabina sta in Berceni nu mai plecam de acolo.

  13. De la anu’ sa cumparati de la mine ca voi folosi doar biohumus -fac ferma de rame. Am citit ca e foarte smecher biohumusu asta.

    Fiti atenti incoa, diferenta dintre capsunile de la ferma si ale facute in laborator. Cred ca va vand aia doar pielita.
    i.imgur.com/erVXs2J.jpg

    Si acum ca v-am introbagat in tainele capsunilor, ghici, ghicitoarea mea, de unde provin capsunile din poza asta delicioasa?
    scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t1.0-9/10325379_513201988781473_6008280628376275301_n.jpg

  14. Oborul e viata mea :)). Stiu ca e fix cum zici, se poarta tiganul fantastic, are gena de vanzator in sange, si e si concurenta mare rau. Dar sunt cateva mamai simpatice, nu au cine stie ce, doar verdeturi, ceapa, salate, de la care cumpar mereu. Ii inveti in timp, nu e problema. Iar branza de sus de la Sibianul… Jesus!

    • #48

      Cristina, cum a fost asta cu branza de sus de la sibianul…

    • Branza de la sibianul… hm 😀 Sa inteleg ca in zilele cand e coada la el nu se spala? :))))))

    • #50

      Pai ori Sibianul ori Jesus!

    • @SD
      Sibianul Jesus. Il recunosti din prima. E baiatul ala cu giulgiu de sub care tot scoate branza.

    • #52

      Nu cunosc dar branza nu ar trebui sa fie jos la Sibianul Jesus?

  15. #53

    Dacă brânza de sus de la sibianul o impresionează atât de mult, îți dai seama cum face la brânza de jos?:))))))))))))) mă scuzați, total nepotrivit gândul! aTe rog să mă ierți, Cristina, sau care ești tu, iubitoare de brânză de la Sibianul!:)))))))

  16. #54

    Unul din avantajele de a fi bercenar e ca am: Progresu, Cultural sau Sudului aproape si am de unde alege… Rosii si carne din Progresu, branza, porcarii si pita cu cartofi pe vatra de la Cultural, ieftinaciuni de la Giurgiu de la Sudului, flori de pe marginea drumului.

    De ce sa ma mut intr-un cartier cu pretentii si sa moara burtica mea de foame?!

  17. #56

    Off, misto tema arhi, pe cand si un arhi.us ? 😀

  18. Guilty as charged…

  19. #59

    Pe vreme de vara poate fii o idee buna sa iti iei fructele (mai ales daca in casa e rulaj mare) de la Pucheni 🙂

    • Vad ca ai niste “i” pe stoc, mai da si altora, sa ajunga la toata lumea.

    • #61

      ia uitati, copii, ce repede s-a adaptat cristina la comunitate :)))))

    • #62

      poze sexy a mai ramas sa trimita. sau macar sa vedem ca poate baga tot pumnul in gura. Ce e drept DeeDee a ridicat standardul

  20. #63

    cumperi de la cine e amabil iar acriturile vor trebui si ei sa se adapteze.
    am oroare de sindromul “nazistul cu supa” 😀 (din Seinfeld, daca-si mai aduce aminte cineva).

    • #64

      exact. am dat un leu in plus pe kilul de piersici, dar mi-a vorbit frumos

    • #65

      Cine ți-a vorbit, măi Cetine? Piersicuța?:)))))))

  21. Cristina e fana comentarii si citeste arhicomentariile de niste ani, prietene… Practic, am o diploma care sa ateste asta 😀 .

  22. #67

    Bai, traiesc pe o insula prin Atlantic, aproape de Africa. In weekend ma duce un amic la piata de agroproducatori. Care era asa, cat o clasa de scoala generala, cu tarabe mici si… goale. In spatele fiecarei tarabe erau rafturi ca la Lidl cu marfa expusa in lazi. Si cere baiatul “niste” rosii. Si ii pune tanti pe tejgeaua acoperita cu ceva patura traditionala lada de rosii, sa isi aleaga omul. Nefiresc, dom’le, nefiresc. Si-apoi am cautat banane si n-am gasit, desi insula asta e mare producadoare. De ce n-am gasit?, pentru ca nici unul din vanzatori nu producea banane. Si m-au trimis la “fruterie” sa le cumpar, ca-s loco si bune si ieftine.
    @Cristina: unde ti-au dat diploma aia?, ca niste ani asa, vreo 6? 7? am si eu. Dar asta abia e al treilea, al patrulea comentariu…

    • #68

      d3 fapt, e al 113 lea, de pe mailul asta:))

    • GD, Sal? Imi trimiti si mie o poza? :-<
      Diploma mi-am luat-o eu, mi-am dat examen singura, apoi dupa ce l-am luat cu brio, m-am bagat in seama pe aici. Nu puteam sa nu fiu in cunostinta de cauza.

    • #70

      Ce mi-s 113-114, ce mi-s 3-4? Important e sa am ceva inteligent de spus si cum n-am prea des, macar sa ma laud, zic…
      @Cristina: Iertat fie-mi misoginismul dar n-aveai cum sa nu fii in cunostinta de cauza la un post cu piata, legume, cumparaturi. O poza cu ce?

    • #71

      io oare cite comentarii am? Ca si-n armata am stat aproape 9 luni soldat din cauza comentariilor :-0

    • #72

      260 pe mailul asta

  23. #73

    A mai fost unu care a luat de la țigani și nu a ieșit prea bine pentru el.

    • #74

      da, pentru că dacă iei de la țigani, ori dai înapoi cu dobândă, ori mergi la contagioase să te trateZi!:))))

    • #75

      Ori la Bulău!
      Prin toată succesiunea logică: Pol, Jindari, DNA, Trebunale, ICCJ etc.

  24. #76

    La noi i-au scos pe producatori intr-o piata privata pe marginea centurii, mergi frumos cu masina, asfaltat tot, te parchezi inauntru intre depozite si apoi la pas cumperi ce vrei. Sambata e plin de oferte si poti cumpara la kg sau bucata, in restul saptamanii doar la lada/cutie, iar preturile sunt mai bune decat in piata. Gaozarii de comercianti din piata tot de aici cumpara. Taranul a.k.a comerciantul din piata care are tot anul, in fiecare zi, pe taraba produsele momentului sigur nu e taran agricultor.

    • #77

      e si in bucuresti o piata d-asta langa nerva traian si e de weekend. Nush daca e si anul asta. Acum o sa vina Razvan sa imi ziCA CA iar vb fara sa stiu daca e si ca el oricum nu stie despre ce e vorba dar o sa imi zica.

    • numa ca e scumpa.

  25. #79

    Daca ai fost la mall vitan, puteai sa mai mergi 200 m, sub Mega Image-ul de langa Mall, e o piata cu produse decente

  26. #80

    Pai faci cum fac si eu, nu conteaza ca sunt producatori sau le aduna de la altii si le vand mai departe, pentru ca degeaba esti producator daca nu stii sa iti valorifici marfa, sa atragi clientela, tu stai frustrat acolo si te uiti cu scarba la mine cum iti spun ca vreau sa gust, ca in … mea de aia e piata, ma lasa si la aprozar sa gust, altfel cumpar de la altul daca te caci pe tine sa dai un sample. Unii producatori tin de pret, nu te lasa sa gusti din produse, apoi cand li se strica marfa o dau mai ieftin, pentru ca asa de prosti sunt, de ce sa o dea mai ieftina? in loc sa o vanda intr-o zi, mai bine sta o saptamana de pomana si ajunge jumatate sa o vanda mult mai ieftina. In concluzie, de cand e lumea si pamantul, marfa de mancat la piata e pe pipaite si gustate.

    • #81

      de cate ori am intalnit eu aia cu Ce fac, daca dau la toti sa guste, eu ce mai vand

    • #82

      Io nu inteleg cum va trece prin cap sa gustati fructe care nu au fost spalate, in piata….

    • #83

      asa am facut toata viata si am o imunitate bunicica.

    • #84

      Pai, super, daca zici ca ai imunitate! Eu una n-am incercat niciodata cascadorii din astea, nu de alta, dar am crescut la tara si stiu prea bine cat de mult se spala lumea pe maini dupa ce se usureaza la umbra tufisului, in timp ce sunt la cules de prune/mere/struguri/whatever.

    • #85

      aceiasi microbi sunt, sa stii:))

  27. #86

    De ce te duci tocmai la Obor cand ai pietarii autentici pantelimonieni in rond. Ar trebui sa-l cunosti pe nea Ion, un batranel simpatic care a transformat kilogramul in 700 de grame, exact ca dealerii de iarba.
    Si da, e de etnie 😀

    • #87

      vai, i-as ucide cu acid clorhidric pe aia din rond. e baba aia din capatul de jos al rondului, care cantareste ascunsa, gata are 2 kile. sa mori tu, din prima ai nimerit 2 kile, da mamaie, cum sa nu? fmm

    • #88

      90% dintre ei fac parte din clanul Busuioc. Astia sunt un fel de Mondiali ai pietei 😀

    • #89

      pai de aia nici nu imi permit sa comentez, dar ii boicotez.

  28. #90

    Nu vreau sa sune nasol, dar probabil tu nu ai intalnit inca pe unde mergi un producator autentic, adica un taran roman sau chiar unul ce are o sera in care pune cate ceva. Tiganii ii excluzi din prima, pentru ca aia nu au cum sa fie producatori de legume/fructe. E de ajuns sa te uiti la mainile celor din piata ca sa iti dai seama care e pietar si care e producator. Alea nu mint. Nu o sa vezi un om care lucreaza pamantul si aduce produsele sa le vanda sa iti vorbeasca urat. Stie ca si-ar bate joc de munca lui daca nu o vinde.

    Acum, evident ca nici tu nu trebuie sa fii nesimtit cu vanzatorul sau sa-l tratezi ca pe un sclav. Da, tiganii stiu sa fie mierosi chiar si cand ii scuipi in fata. Pentru ca aia nu au mandrie. Sunt dispusi sa faca orice pentru a-ti lua banul, dupa care se uita dupa tine si zic “i-am mai luat banii unui prost”.

  29. Arhi, de ce nu faci o piata online ? Acum ceva zile era un comentator care avea legume si fructe, dar nu avea desfacere.
    La cate comentarii am citit, trebuie sa va faceti planificare pe zile, cu ce doriti si aveti marfa proaspata. Daca are calitate aveti sursa sigura, iar el desfacere.

    • #92

      nu avea acum nici o leguma, inchisese afacerea. in general, producatorii nu sunt de incredere. oamenii nu sunt d eincredere. eu ma bazez pe el si, in 99% din cazuri, e teapa.

  30. #93

    Eu fac cumpărături de la Obor fiindcă este cea mai apropiată piață și îți dau dreptate în tot ce spui. Și chiar te-aș completa:

    1. Produse frumoase la expunere, produse stricate băgate în plasă

    2. Bon fiscal? Pula, nada, nimeni.

    3. Cântare cu autentificarea la zi? Am văzut cu ochii mei cu își ascundeau cântarele și cum circulau un cântar ok de la o tarabă la alta, chiar în timpul unui control.

    4. Controlorii? Niște papă lapte plini de ei sau prostul cu putere. Nu știe să lege două vorbe, însă este șefu’. Asta la prima vedere, poate m-am înșelat.

    5. Protecția consumatorului? Acum câteva zile, în fața mea era un nene îmbrăcat curățel, cu pantaloni de stofă și cămașă albă. Cam la 50-60 de ani. Cumpăra roșii, împreună cu soția. Apoi castraveți. Apoi cartofi, ceapă, cireșe, …de începusem să regret că m-am așezat la coada greșită, eu grăbindu-mă destul de tare. Și doar că l-aud că-i spune vânzătoarei “doamnă, acela din spatele meu, acela care vinde porumb, degeaba zice el că e porumb bun, că eu știu că nu este. Știți cine sunt eu doamnă? Eu sunt inspector la protecția consumatorului doamnă”. Să mori tu, îmi venea să-i spun. Și n-ai vrea moca plasele astea?

    Și ai dreptate când spui că rromii au mai mult customer satisfaction.

  31. #94

    Cu pietele, nu stiu ce sa zic, eu dileme din astea profunde nu am avut pana acum, pt anumite branzeturi/fructe si legume de sezon eu ma duc aproape intotdeauna la piata, n-am avut probleme nici cu fitzele producatorilor, nici cu calitatea produselor. Ma rog, dupa ani de zile de mers la aceeasi piata, cam stiu cine e cumsecade si cine ba.

    Dar….multi oameni sunt incredibil de naivi, sau de prosti, sau de rupti de realitate, nici nu stiu cum sa zic. De exemplu, pe traseul Cluj- Alba Iulia exista un sat care e destul de cunoscut in zona pt productia de fructe/legume. Lumea sta la poarta cu ce are, soferii opresc si cumpara. Normal ca oamenii ar vrea sa castige bani, si normal ca fructele si legumele nu se coc, in Romania, 12 luni pe an. Asa ca “producatorii” cumpara de la Metro diverse, dupa care le insira pe la poarta pt naivi.

    Asa ca am asistat la scene de genul: luna aprilie, un “producator” cu pere la poarta, un nene cu masina oprita sa cumpere pere: de-ale dumneavoastra din gradina sunt? Omu’: da, domnu’, ale noastra.

    Noah, eu zic ca daca exista pe lumea asta un dobitoc nu are habar ca in luna aprilie, in Romania, nu se coc perele, ci infloresc perii, ala cam merita sa o muste. Ca sa nu mai zic ca era soiul ala ciudat, nu stiu daca ati vazut vreodata pe la Metro, le scria intr-o vreme pe eticheta “mere-pere”, is ca niste pere, dar mai rotunjite asa si cu pulpa f. crocanta. Cat de prost sa fii sa te gandesi ca cineva a cules, in luna aprilie (adia daca dadusera frunzele la copaci) fructul ala de la el din gradina? 😀

  32. Chiar ma, Arhi, are dreptate bondaru’ veninos. Fa piata online, sa fie acolo ca s-o gasi lume sa vanda.

    Pe mine m-ar interesa ca,uite, acusi vine toamna si prognozez ca iar o sa ma dea vinul afara din curte. In zona asta nu se cumpara vin fiindca asa ceva are toata lumea, iar aia de la oras, daca nu stramba din nas la cuvantul “zaibar”, vor sa l-il dau gratis. Asa ca mi-am zis sa fierb anul asta mustul, sa se conserve.
    Ce Coca-Cola, ce Fanta Madness, ce apa cu chimicale? Must, taica! Internetul vorbeste chiar de cura cu must. Merge de minune la friptura. Bei si tu, beau si copii. Si e si ieftin…vad ca e 3 lei/l suc. Pfff!.. nu facui eu socoteli da peste 1-1.5lei litra nu as da mustul. E usor acidulat si am citit pe internet ca se poate transforma in sampanie daca nu il fierbi cum trebuie. Poftim, unde ai mai vazut tu sampanie cu 1 leu? :mrgreen:

    Iar la anu’, printre altele, vreau sa vand bio-praz la ardeleni, sa li se mai anime si lor neuronii un pic si sa le creasca muierilor, tatele, ca la oltence. 😉

  33. “iar eu nu-s asa de batran sa umblu cu pungi goale in mana”

    mda…Urbanu nu e urban pana nu iti aduce aminte ca e urban. ia mai zi-mi cum iti cer taranii bani pe pungi.
    sau, ca sa te iert: zi-mi orasul despre care vorbesti.

  34. #97

    Hai mane ca e ok piata obor, la fel si delfinului. Vezi care-i taran dupa cum ii arata mainile. Daca are inel, ghiul, piele fara brazde, oja etc, insemneaza ca e *politically correct*. Cat despre produse, cine crede ca rosile in luna mai sunt romanesti inseamna ca a lipsit de la orele de botanica, par ezampl.

    Recomand cu caldura terasa obor, daca vrei sa auzi vocea poporului acolo e locul.

  35. ba nene. Eu sunt centura neagra in achizitii. Pentru ca de niste multi ani, numa eu fac cumparaturile.
    In obor e okish. Daca dai vreo doua ture de piata (aia care nu dau tura de piata inainte sa cumpere ceva sunt bieti achizitionatori, nu sensei de cumparaturi) vezi exact unde gasesti cea mai ieftina rosie si cel mai aratos ardei.
    Pungi s-au dat intotdeauna moca. Daca vrei pungi mai mari, platesti. Dar daca ai mai mult de 1-2 kile, primesti si 10 pungi. Oricum, pungile mari de supermarket sunt geniale.

    Calitate. La legume nu cumpar din hipermarket decat daca ajung intamplator e acolo. Si, de cand am limitat mersu la hipermarket, desi cumpar mai scump, cheltui mai putin. Pentru ca, daca ma duc la hipermarket sa iau doua rosii, plec cu 5milioane cheltuite. Daca ma duc in piata sa iau doua rosii, iau doua rosii si o bere.

    Fructe de sezon, exact cum zici, nu hipermarket

    Carne: hala de la obor. Si peste. Mult peste.
    Ieftina e si rahova, dar acolo e mai dubios cu parcarea. Oboru e chiar civilizat, acum. Civilizatie de piata orientala, dar civilizatie
    Culmea: cele mai bune rosii din Bucuresti,le cumpar de la magazinu de langa munca. Au astia vara niste rosii, zici ca le-am cules de la mama din gradina

  36. #99

    cand mai vii in constanta cumpara de aici: legumesanatoase. ro

  37. #100

    De vreo 6-7 ani, in piata Crangasi vand aceiasi tigani. Aceiasi. Zi de zi, zi lumina, cu mainile pline de pamant, uneori ii mai vezi cu sacul de cartofi in spate.
    Acum te intreb: aia ce sunt, speculanti?

  38. ——————————
    Animaloo: Culmea: cele mai bune rosii din Bucuresti,le cumpar de la magazinu de langa munca. Au astia vara niste rosii, zici ca le-am cules de la mama din gradina.
    ——————————

    A avansat mult tehnologia asta. Cred ca le pot da aia si gust de guma Turbo. Ar fi interesant sa te duci la un laborator cu o rosioara de-aia, sa ti-o disece…

  39. #102

    Nu există producători în piețe, chiar dacă au fețe de țărani, tot intermediari sunt. Ca producător, nu îți convine să vinzi în piață, pentru că nu poți vinde tot ce produci și ți se strică marfa. D-aia le convine să existe intermediari.

    Cât despre producători. Am găsit la agronomie, într-o duminică, când vin “prodcătorii” la târg, berea Zăganul, produsă undeva pe lângă Cheia. Am cumpărat cu 5,5 lei sticla. Mă duc la fabrică, aveau doar 3 beri în magazin și era 6 lei sticla. Păi, pula mea…