Românii care au realizat anul trecut câștiguri din tranzacții cu Bitcoin sau alte monede virtuale trebuie să plătească la Fisc impozit pe venit și contribuții sociale, chiar dacă monedele digitale nu sunt reglementate oficial în țara noastră.

Câteodată, șed strâmb, ca să cuget drept și să ajung la concluzia că, la angajările pentru stat, sunt luați oamenii cu handicap mental sever, autiștii (pot spune Sunteti autisti, CNCD a decis, prin vot majoritar, că e o opinie), proștii, virginii la 40 de ani și tot ce e mai răuț pe lumea asta.

Pentru că, altfel, e complet inexplicabil cum și de unde le ies perlele astea memorabile.
Bine, nici sursa nu e vreo mare șmecherie, vorbim totuși de Libertatea, dar probabil există declarațiile și pe altundeva.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Special tax for gullible people.

  2. Uite opinia unui consultant fiscal cu niste ani de experienta: www.gabriel-sincu.com/2018/02/impozitarea-in-domeniul-criptomonedelor.html

    Personal tind sa inclin spre varianta impozitarii cripto ca investii in active financiare (similare cu investiile la bursa).
    Oricum, daca incalzese pe cineva, fiscul roman e incapabil sa ii urmareasca pe cei care au facut bani din cripto.

    • #3

      a nu se intelege ca nu ar fi normala impozitarea. dimpotriva, daca realizezi venituri din tranzactionarea profesionala de moneda, fie ea si crypto, trebuie sa platesti impozit. dar cat timp in romania nu exista, legal, nici macar definitia cryptomonedei, cat timp tu, ca legiuitor, nici macar nu te obosesti sa o bagi in seama, e de domeniul absurdului sa spui ca cei ce au cumparat BTC trebuie sa plateasca impozit, indiferent cat de mult a crescut moneda respectiva. cat timp nu speculez diferentele de pret, anaf sunt idioti

    • #4

      Nu ii intereseaza ce ai cumparat si cum, doar ca ai niste bani pe care nu ii poti justifica. Si ca sa fii baiat bun si sa nu intri la belele, te duci la anaf, declari ce si cum, injuri statul printre dinti ca te fura, platesti ce e pe acolo si aia e. Am inteles ca, cativa baieti mai rasariti au facut asta deja, ca in caz de ceva, ei au fost cetateni model si si-au facut datoria fata de stat. Gen, eu am avut intentii bune, daca nu va obositi sa faceti lucrurile cum trebuie.

    • Smecheria e ca nu e nevoie ca ASF sau BNR sa defineasca crypto pentru a fi impozitat. Curtea Europeana de Justitie a definit deja crypto si decizia se aplica direct si in Romania. Pe langa asta ASF nu trebuie sa schimbe legislatia, e suficient sa dea un comunicat in care sa spuna: crypto sunt / nu sunt active conform legislatiei aflate in vigoare.
      Nu e nevoie de o definitie separata, e suficient sa spui cum ar trebui interpretata legislatia deja in vigoare. Si da, legislatia financiar contabila acopera cu brio definitia crypto ca activ si nu ca moneda de schimb.

  3. #6

    Ptiu, drace! Acu mi-am adus aminte că am cumpărat 50 de euro la sfârșitul lui mai, am vrut să mă lăfăi un weekend la bulgari. Pe urmă mi-am dat seama că sunt prea sărac, și i-am vândut la sfârșitul lui iunie, mai scump.

    • #7

      Buna ziua.

    • #8

      Aveti 5 minute sa vorbim despre domnul nostru ministru? Doriti un pliant cu Turnul de Supraveghere Fiscala?

  4. #9

    e corect. confirm ca e adevarata decizia. se va plati cu lei printati doar in format a4, ca sa apara in detaliu toate elementele de siguranta.

  5. #10

    Nu se poate sa tranzactionezi cu cont de offshore si sa nu te doară capul ?

    • #11

      ba da, normal, dar si la offshore exista cheltuieli, iar daca banii aia ajung in tara prin simplu virament si ii pot lega de tine, poti avea probleme

    • #12

      exista in lumea asta mare, mii de posibilitati , de a-i da statului ceva mai multa muie decat taxe si impozite, ptr orice banut casigat.Asa zbiara anaf-ul ca si instalatorul care iti schimba w.c.ul si-ti ia 100 de lei,trebuie sa-i dea bani statului si cu toate astea sant extrem de putini ,care sant atat de fraieri ca sa si plateasca,

    • #13

      dar cine crezi tu ca ar trebui sa plateasca impozite in romania? sunt foarte curios

  6. #14

    E grea treaba asta cu impozitarea. Mai ales in Romania.
    Noi ca si popor avem o problema cu impozitarea .O percepem ca un furt din buzunarul nostru.
    Este o chestie impamantenita, sa incerci sa ascunzi banii extra : profesorii din meditatii, antrenorii de tenis din orele private, medicii la cabinetele private, manelistii la nunti etc toti ascund, nu taie chitante nu declara nimic. Incercati sa va uitati in jurul vostru si sa observati cat de multi fenteaza.
    Daca se incearca controlarea lor, e scandal, caci fiecare dintre cei mentionati au cunostinte. Un senator, un deputat un politist si au scapat!
    Din nefericire, in Romania nu sunt reguli general valabile pentru toti. Toti se descurca!
    In momentul in care ar apare o lege, romanul se gandeste cum sa o fenteze…general valabil la orice!

    • #15

      nuuuu !!!Taxarea nu e furt ….e talharie la drumul mare !!!

  7. #16

    asta chiar că pare dată de handicapați mintali :)))))

  8. #17

    Si daca ai pierdut bani la tranzactii, iti da statul inapoi?
    Asa ar fi corect, nu?

  9. #21

    Te contrazic la faza cu profilul mental al angajaților la stat. În acest moment directiva este: nu mai sunt bani la buget, faceți rost, că altfel se oprește robinetul. Și atunci se inventează tot felul de chestii pentru a aduce mai mulți bani la buget. Crezi că cei care le inventează și le pun în practică sunt handicapați mintal? Nooo, sunt niște unii cărora le merge mintea mai bine decât ar trebui și văd oportunitatea de a “suge” ceva de acolo de unde restul nu văd. Aaa, că metodologie, că lege, că definiție, că reglementări și legi…astea sunt vrăjeală, se reglează pe parcurs. Contează să iei, nu cum iei.

  10. Vorbeam cu un suedez si chiar ma uitam ca lui i se parea normal sa plateasca taxe. Cred ca ma injura putin ca stie ca eu cam fortez zona de taxare.
    Dar intreba si el: “pai, daca nu dai bani, cum sa existe?”
    Pe de alta parte i-am explicat si eu ca daca as stii ca banii pe care ii dau se vad nu ar mai fi asa tragic.

  11. Și dacă iau Bitcoin la 15.000$ și îl dau la 10.000$ însemnă că ei o să vadă că am făcut 10.000 $ din Bitcoin? Deci la 5.000$ pierdere ei văd că ai încasat 10.000 și ăla e “profit” și dai impozit pe el?
    Cum se stabilește “profitul”?
    Sau la minat, iei mineri de 10.000 de euro, faci 1.000$ și dai impozit pe mi-a aia? Păi care e profitul?

  12. Este și asta o chestie, să faci bani din piatră seacă. În acest caz se pune problema de a vinde pielea ursului din pădure – vorba unui frumos cîntec folk, “Pielea ursului”, interpretat de Emilian Onciu, pe versuri de Adrian Păunescu. Singurul lucru pe care nu este pus impozit este aerul. Pînă cînd nu-i vine la vrun idiot de acolo de sus, să inventeze un impozit și pentru așa ceava. Pentru că ar fi în stare ca și din rahați să scoată bani.
    Și dacă de exemplu Bitcoinu scade, eu atuncea dacă am plătit impozitele atunci mi se face o re-calculație ? Adică să primesc înapoi o parte din banii care i-am dat. Sau te pomenești că statu nu are bani pentru că-i joacă la bursa monedelor. Mai știi ?!

  13. #26

    pe de alta parte, daca pui autistii si “și tot ce e mai răuț pe lumea asta” in aceesi propozitie….meh, poate ar fi o alta decizie 🙂

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam