Uite-așa. Cu campanii anti ACTA gândite de retardați care nu știu nici măcar adresa vreunei școli, darămite altceva.
Cât de imbecil să fii să aduci ca argument împotriva unui act de cenzură a internetului faptul că produsele unor firme costă? Asta e toată problema pe care au sintetizat-o geniile din spatele protestului, că nu vor mai avea voie să descarce/fure de pe torente.

Omițând că și acum există legislație completă anti-piraterie. Omițând că e anormal să ridici în slăvi furtul. Nerealizând că de fapt ACTA este despre înlocuirea autorităților statului cu autoritatea unor entități private. Nu, astea nu sunt argumente, cine poate înțelege așa ceva.

Frate, ne taie torentele, hai în piață!

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

55 comentarii Adaugă comentariu

  1. aproximativ off-topic: ai vazut al dreaq balzac ce da carti bune a scris si ce da lume a auzit da el ?! sau uratul ala de Nat King Cole? ca ei n-aveau pirati d-astia internautici ; da un artist bun ca de exemplu trupa trident nu mai face un ban cinstit de atata furaciune. rusine!

  2. facem si noi un afis cu linux, open office si un antivirus gratuit?

  3. Salvaţi torentele! Spuneţi NU întoarcerii la masturbarea cu revista!

  4. #4

    @Locotenetul Evidenta poate un hard extern de 1T plin de pr0n va putea fi inchiriat pe bani buni 🙂

  5. #5

    Exact asta faceam eu acum 😀

  6. trebuie apreciat că măcar s-au gândit să facă ceva (cu ce îi frământă pe ei ! ). Ăia mai isteţi văd că stau cuminţi pe turul pantalonilor…

  7. +1 cum laude
    s-o luam in mana ca-n secolul trecut? pai d-aia ne-am impuscat intre noi in 89?

  8. ce va mai trece prostimea pe ubuntu … si vor plati bani pt instalat:))

  9. Romania s-a retras din acest “proiect” sau ma insel ?

    • #10

      Vlad » te inseli, l-a semnat cu elan, iar ministrul telecomunicatiilor considera ca e ceva bun

  10. #11

    haideti d-le..cine coboara filme deochiate de pe torrenti? Neaah…eu n-am auzit in viata mea de= sluty wifes,bondage,milfs,ass atack,naughty office sluts,brazzers and shits like this…nu nu,d-le! ce-s alea?

  11. Cu astia defilam, citeam acum pe net ca romanii din grupul Anonymous sustin ca au spart ceva legat de SIE si ca vor face publice date de contact si alte informatii secrete, sub forma de protest fata de Ungureanu, ca a fost seful spionilor. E logic pentru ei sa ne sabotam proprii oameni, ca totusi aia lucreaza pentru Romania, pana la urma. Se pare ca si IT-istii gandesc cu fundul de ceva timp.

  12. #13

    Nu pierde nimeni cu torentele. Cei care descarca de pe torente, inainte copiau casetele, dar de cumparat tot nu cumparau. Asa, cel putin sunt foarte multi cantecaci/filme, pe care, daca ai fi trebuit sa dai banii inainte sa-i vezi, ar fi ramas niste ilustrii necunoscuti. Eu nu am auzit de nici un cantaret sau actor care sa fi suferit din cauza downloadului.
    La fel si cu software-ul. Cine a auzit de Avast, de exemplu, pana sa fie pus la dispozitie gratuit pentru uz personal? Chiar si Bitdefenderul are versiune gratuita. La fel si cu filmele, muzica, jocurile. Ar fi ramas pe piata doar cei care ar fi investit masiv in publicitate, si s-ar fi ajuns in situatia in care 2-3 giganti controleaza piata.
    De ce credeti ca Microsoft tolereaza OS-urile fara licenta? Daca nu ar avea suficienti utilizatori familiarizati cu produsele lor, nici companiile, CARE PLATESC, nu l-ar folosi asa de frecvent, si s-ar gandi la solutii alternative. Chiar si jailbreak-ul la Apple e tolerat.
    Bani se castiga, mult mai multi decat inainte, ACTA e doar o modalitate de a mai ingradi putin libertatea.

  13. Pe cand suntem mai multi in strada, pe atat de repede pune careva ochii pe cei nestiutori de legile de azi si ii da pe post. De ce nu tac daca nu stiu .
    Important este ca protesteaza si nu stau in casa. Este un pas inainte.

  14. #15

    Las’ sa inchida toate site-urile de torrente… se pune romanul pe citit carti (eu unul asta vreau sa fac daca nu mai am parte de piraterie) :)))

  15. vezi daca nu-si ia mac…cine-l pune sa ia 5 ani pentru un windows?

  16. #17

    ACTA inseamna “ne taie torentele” si “trebuie sa ne cumparam Windows si office”, n-o mai dati pe dupa visin. Sper ca nu mai esti atat de naiv incat sa-ti inchipui ca ai intimitate pe net .Daca esti suficient de important, se stie orice site ai accesat, e-mail ai trimis , ci cine si ce ai conversat pe skype, etc…Chestia cu “privacy of communication” e praf in ochi, asa ceva exista daca mergem noi doi in mijlocul padurii sau inotam langa geamandura si vorbim. Macar sa fim sinceri intre noi, ACTA e naspa ca o sa trebuiasca sa platim lucruri pe care pana acu le aveam moca.
    Sigur, nu-i un lucru de spus intr-o campanie :). Aici sunt de acord cu tine.

    • #18

      Lepka » habar nu ai despre ce vorbesti. legile care interzic downloadul exista si cum. ACTA permite ca furnizorul tau de net sa iti taie netul sau situl fara ordin judecatoresc, la cererea unui producator de muzica si film, asta e marea problema care terorizeaza lumea. cititi in pula mea legea, sunteti prosti de bubuiti, dar organizati proteste.

  17. #19

    @Lepka, daca acta ar insemna “ne taie torentele” acu m-as duce sa fiu pro acta. nush unde, pe undeva unde sa ma vada lumea. ies in curu gol si-mi scriu pe lula “Hai cu Acordul comercial de combatere a contrafacerii” cu litere mari sa vada tot chioru. in speranta ca astia ca tine n-o sa mai aiba ce face pe net.

  18. #21

    Despre aplicabilitatea legilor in Ro nu-mi povesti si nu-mi da exemple de alte legi .
    Si nu sunt pro ACTA, sunt impotriva ipocriziei. 99% din semnatarii petitiilor si a altor cacaturi se gandesc la filmele dvdrip, la mp3`uri si la softuri/jocuri fara licenta (cel putin in romanica) Si eu iau moca de pe net lucruri care ar trebui platite, pentur ca se poate si asa face toata lumea, dar nu e nici corect, nici legal si eu o stiu.
    Iar exemplul tau nu mi se pare asa inspaimantator. Cu ordin judecatoresc te-ar incalzi cu ceva? Daca furi esti prins si aia e. Daca nu ai chestii piratate , nu-ti taie nimeni netul. Sau nu am inteles eu corect?

    • #22

      Lepka » faptul ca nu ti se pare TIE inspaimantator ca o firma poate decide sa ti se scotoceasca calculatorul in cautare de eventuale materiale cu copyright sau sa iti inchida internetul pentru ca ei sunt de parere ca filmul pus de tine pe youtube incalca legile lor personale, este profund irelevant. oamenii normali consideră asta o violare a drepturilor umane fundamentale. iar argumentul tau \daca esti cuminte, nu patesti nimic\ face parte din arsenalul politrucilor inca din vremuri imemoriale. il practicau si baietii prin lagare.

  19. #23

    @semetekh – ia zi`mi tu mie, cetatene, cu ce te afecteaza pe tine personal ACTA. Care-i marea ta temere ca o sa ti se intample?

  20. E prea mare bataie de cap sa citesti legea. Cel mai usor este sa iesi pe maidan la protestat….am vazut eu ca e la moda in sezonul de iarna. Se vor cutremura toti de protestele unora ce nu stiu pentru ce protesteaza. Cu astia ACTA e sortita pieirii.

    • #25

      Hunac Ceel » shhh, ca baiatul de mai sus stie bine. daca esti cuminte, nu are de ce sa iti fie frica.

  21. @semeket l-ai facut praf pe arhi…el a precizat ceva de doar 20cm 🙂

  22. #27

    @Arhi: poate sunt eu batran si demotat, dar lucrurile mele intime si de valoare nu se gasesc pe calculatorul meu conectat la net, pentru ca si in momentul de fata ca si dupa eventuala semnare ACTA, sunt destui care pot, daca vor, sa aiba acces la acele informatii. Abuziv interpretate si aplicate, multe legi pot avea efecte extrem de nefaste. Dar discutia trebuie sa fie una rationala si sa recunoastem ca ceea ce se intampla in acest domeniul pirateriei online e haiducie curata. Nu e ACTA buna, ok. Alte solutii din rasculatul mediu online vin? Sau atitudinea e :E foarte bine asa cum e. Estimeaza si tu te rog un procent de PC`uri cu Windows licentiat printre camputerele celor care iti scriu pe blog? Sau o dam la pace cu un ” Da-i in plm pe hotii de la Microsoft ca si-asa -s anormal de bogati”

    • #28

      Lepka » discutia nu e despre asta. si nici despre ce ai tu in calculator. ci despre substituirea puterii judecatoresti cu puterea unui producator de muzica si cu stersul la cur cu prezumtia de nevinovatie pana la dovedirea ei intr-o instanta. si aici se incheie discutia

  23. #29

    Scuzati greselile..mi-e somn, plec la culcare, injuraturile le citesc la cafea 😉

  24. #30

    Vezi ca te hackuie si pe tine ca pe Roncea!

  25. n-a zis nimeni ca le taie, doar ca furtul va fi pedepsit ceva mai usor. pai mai e libertate furtul cu riscuri? :/

  26. #32

    Mie nu mi-a trebuit ACTA ca sa nu piratez! Drept dovada am sute de jocuri, muzica si filme toate originale!

  27. #33

    P.S. Si nu sunt bogat-daca eram bogat aveam zeci de mii!

  28. Multi vorbesc mult si prost.Nu au habar cu ce se mananca dar se dau destepti.plm

  29. @mixi: cu parere de rau Te contrazic! E ca si cand ai vrea sa salvezi pe cineva de la inec impingand-ul mai departe de mal

  30. arhi. nu e chiar asa. titularul cere autoritatilor sa ceara providerului…
    nu se duce titularul dreptului direct la provider

    • #37

      animaloo » gresit. nu stii legea, asa cum nu o stiu 99% din cei ce bananaie pe aici. ACTA permite incheierea de contracte private intre titularii de drepturi de autor si firmele de hosting /provideri de internet, contracte care le permit cele spuse de mine. asta deja se intampla in irlanda, unde s-a adoptat o legislatie identica cu acta.

  31. Sa nu generalizam. Au fost multi oameni la protest care stiau pentru ce protestau 🙂

  32. #39

    pe mine m-ar deranja faptul ca as fi foarte controlat pe internet. Faptul cu torrent, illegal si astea eu nu prea folosesc deoarece stau in Austria si aici frica este mai mare, ca daca imi vine de la un avocat ca trebuie sa platesc 15.000€ nu mai sunt fericit, tocmai de asta nu pun degetul.

    Pe langa acest fapt sait-uri importante ca YouTube, Wikipedia, etc. ar trebui sa coste deoarece altfel imprastie muzica fara drept. Gen 0.99$ = 15 Min on YouTube. Sau 0.99$ = 10 Articles on Wikipedia.

    Si nu cred ca mi-ar convine sa platesc in continu pentru asa ceva.

  33. Reactia oamenilor despre ACTA este bazata in momentul asta de 2 factori:

    1. Facebook si ce zic jdemii de ciocoflenderi care nu au idee despre ce vorbesc da-i arde nacazu ca nu mai pot sa-si dea jos serilau/filmu/jocu/pronu fara sa-i vina pulitia la usa

    si

    2. Cei care au idee despre ce vorbesc si care prefera sa taca pentru ca le e scarba de cealata categorie.

    In cazul in care cineva ar citi dracu ACTA ar constata ca reala problema zace in Sectiunea 5, Art. 27 Alineatul (4) pe care pentru tot tantalaul o sa o postez aici:

    “O parte poate să furnizeze, în conformitate cu actele sale cu putere de lege și cu normele sale administrative, autorităților sale competente autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online să divulge rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al cărui cont se presupune că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respectivul titular al dreptului a depus o cerere, suficientă din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de comerț sau la încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe și atunci când astfel de informații sunt cerute pentru a proteja sau a aplica drepturile respective. Aceste proceduri sunt puse în aplicare astfel încât să se evite crearea de obstacole în calea activității legitime, inclusiv comerțul electronic și, în conformitate cu legislația părții respective, respectă principii fundamentale precum libertatea de expresie, un proces echitabil și protecția vieții private.”

    Chiar si in conditiile mai sus citate, problema nu zace in faptul ca gigantul media sau software vine si-ti bate la usa cu toporu, si-ti fura tie calculatoru cu pornoc cu tot. Nu problema este alta:

    Statele semnatare (printre care si romania) trebuie sa genereze LEGISLATIE in supportul acestor actiuni.

    Si acum vine reala problema. Nu ACTA e problema, ci legislatia inexistenta in momentul de fata si care urmeaza sa fie generata. Modul in care fiecare tara va stii sa-si adapteze legile si cum anume vor proteja (daca o vor face) utilizatorii, firmele, s.a.m.d. de abuzuri.

    Deci daca chiar vrea cineva sa iasa in strada, nu “JOS ACTA” trebuie strigat ci “AVETI GRIJA CE FACETI IN LEGEA LOCALA”.

    Nu zbierati la CE si partenerii semnatari, ca aia chiar au facut o treaba buna, zbierati la ai nostrii sa faca legile corect, nu ca la americani unde SOPA si PIPA au facut, fac si or sa faca ravagii.

  34. arhi, intamplator am prostul obicei de a citi uneori. si, cum acta parea prea rea, am zis sa bag si eu un ochi.
    deci. NIMENI nu poate intra in datele tale fara cerere la stat. ca o sa fie foarte usor (eventual doar un amanunt birocratic) nu inseamna ca titularul vine la ISP si cere datele tale.

    vezi articolul pt online.

    • #42

      animaloo » citeste mai cu atentie. asa cum spuneam, isp-ul poate face contract cu casa de muzica, contract prin care se obliga sa faca cele de mai sus. problema deja s-a discutat, inclusiv la intalnirea cu valerian vreme. dar e ok, tu da-i mai departe cu NIMENI. intre timp documenteaza-te despre cazurile identice din irlanda.

  35. Da Arhi, sunt perfect de acord, ISP-ul poate face un contract cu casele media, problema este suportul legal, care din pacate in Irlanda si alte tari (Olanda, Elvetia spre exemplu) exista.
    Pe de alta parte chiar si in acest caz, compania lu’ peste tot va trebui sa vina la tribunal, sa ceara mandat de perchezitie in baza legii xxx/19nn si sa vina cu militia sa-ti rechizitioneze computerul/mp3playeru’ sau ce mama lu’ proces verbal mai ai prin casa si sa faca dovada ca tu ai incalcat legea.
    Tinand cont ca in momentul de fata ISP-ul are obligatia sa logheze doar sursa si destinatia unei conexiuni (nu si traficul desfasurat, sau timpul petrecut acolo), compania cu pricina nu poate dovedi ca tu ai si facut un DL de acolo, ci doar ca te-ai conectat. De unde si necesitatea de a rechizitiona si ulterior dovedi furtul.

    Exact cum spuneam si mai sus, ce se intampla in Irlanda este trist (dar adevarat) si totusi ce ma intereseaza este care va fi suportul legislativ din RO. Acum exista legi dar nu sunt/vor fi suficiente in cazul in care ACTA trece si se ratifica.

    E drept, imi tremura chilotii pentru ca legislativul nostru este aproape complet retard informatic si de aici pot aparea imense probleme

    • #44

      Radu » ideea e ca suportul legislativ va trebui schimbat obligatoriu, in caz de adoptare. problema e ca unele legi care ar trebui adoptate contravin constitutiei.

  36. O parte poate să furnizeze, în conformitate cu actele sale cu putere de lege și cu normele sale
    administrative, autorităților sale competente autoritatea de a solicita unui furnizor de servicii online
    să divulge rapid unui titular al dreptului suficiente informații pentru a identifica un abonat despre al
    cărui cont se presupune că a fost utilizat pentru încălcare, atunci când respectivul titular al dreptului
    a depus o cerere, suficientă din punct de vedere juridic, cu privire la contrafacerea mărcilor de
    comerț sau la încălcarea dreptului de autor sau a drepturilor conexe și atunci când astfel de
    informații sunt cerute pentru a proteja sau a aplica drepturile respective.

    deci?

    • #46

      animaloo » da, e articolul 27. ce nu intelegi exact? o parte, in conformitate cu regulile proprii, poate cere altei parti divulgarea rapida. complicat much?

      Fiecare parte prevede o protecție juridică corespunzătoare și sancțiuni juridice eficace
      împotriva neutralizării măsurilor tehnice eficace
      1
      folosite de autori, artiști interpreți sau executanți
      sau de producătorii de fonograme în exercitarea drepturilor lor în cadrul operelor, interpretărilor,
      execuțiilor sau fonogramelor lor și care restrâng actele cu privire la acestea, care nu sunt autorizate
      de către autorii, artiștii interpreți sau executanți sau de către producătorii de fonograme în cauză sau
      care nu sunt permise de lege.

      n sensul prezentului articol, măsuri tehnice înseamnă orice tehnologie, dispozitiv sau
      componentă care, în cursul normal al funcționării sale, este prevăzută să împiedice sau să
      restricționeze acte, cu privire la opere, interpretări, execuții sau fonograme, care nu sunt
      autorizate de autori, artiști interpreți sau executanți sau de producători de fonograme, astfel
      cum prevede legislația unei părți. Fără a aduce atingere domeniului de aplicare al dreptului de
      autor sau al drepturilor conexe incluse în legislația unei părți, măsurile tehnice sunt
      considerate eficiente atunci când utilizarea operelor, interpretărilor, execuțiilor sau
      fonogramelor protejate este controlată de autori, artiști interpreți sau executanți sau de
      producători de fonograme, prin aplicarea unui control al accesului relevant sau a unui proces
      de protecție relevant, cum ar fi criptarea sau bruierea sau a unui mecanism de control al
      copierii, care îndeplinește obiectivul protecției.

    • #47

      ARHI » stiu ca probabil e greu de inteles, dar din cauza articlului 27 au fost miscarile din tarile care si-au retras sprijinul asupra acta. da, stiu, e greu sa pierzi o argumentatie si sa si recunosti asta, deci ma astept sa imi explici cum de fapt aia sunt prosti si tu destept.

  37. nu e complicat. “parte” inseamna tarile semnatare. NU titularii de drept ai bunului ala.
    Titularii pot cere partii sa le aduca datele alea. Si, o fac usor.

    partea cu interzicerea criptarii e nasoala.

    Sunt mai multe chestii nasoale in acta si, si mai multe, dubioase. Parte din semnatari s-au retras pentru ca au fost scandaluri interne, plus lipsa transparentei.

    • #49

      animaloo » no binie, si noi atunci de ce ne contrazicem? mai exact, pe ce? sau doar ai decis ba, azi e marti, hai sa il trolez pe grasul ala de arhi

  38. Exact!
    Desi nu e obligatoriu sa schimbam legile incat sa fie anti-constitutionale. Ideea e sa modificam/cream legislatia necesara de asa natura incat sa nu incalce niste drepturi reale.
    Ceea ce cu legislativul nostru poate fi o problema.
    De aceea am si spus in toate post-urile mele.
    Nu ACTA e problema, ci modul in care in care va fi amendata legislatia.

    ACTA in sine nu cere nimic anti-constitutional, doar ca se poate ajunge la asta dintr-un exces de zel (foarte posibil din pacate).

  39. pentru ca am mai vazut parerea asta “vine titularu dreptului la ala de la ISP si zice <>”.
    Si este gresit. Si nu imi place sa vad idei bune pierdute in greseli.

    daca te trolam ziceam ceva de drepturile inalienabile de a fura de pe enternetz

    • #52

      animaloo » pai si asa este. deja chestia asta exista factual in irlanda. la 3 reclamatii catre isp, internetul ti se taie, situl ti se da jos etc

  40. e bine ca n-am futut comentu de mai sus 😀

  41. #54

    am citit si eu integral acordul astazi. La fel ca si animaloo, consider si eu ca nu sunt scoase din ecuatie autoritatile statului, prin semnarea unor protocoale permanente titulari de drept – provideri, asa cum sustii tu, procedura RECOMANDATA constand in solicitari venite din partea autoritatilor (la cerea intocmita de catre titularul dreptului , justificata de documentatie doveditoare) , pentru fiecare caz in parte. Nu cunosc legea din Irlanda dar nu cred ca are legatura cu Tratatul.
    Pana la urma e un tratat cadru, care permite si recomanda niste chestii; pana nu vedem legea romaneasca, cu norme de aplicare etc, trecuta prin amendamente , contestatii la CC etc, facem speculatii si “worst case/best case scenarios” . Si cand ma gandesc la felul in care respecta Romanica tratele europene la care e parte, ACTA ma ingrijoreaza din ce in ce mai putin.

    Pentru aia care inteleg mai greu, nu, nu sunt pro ACTA dar nici nu mi place sa ma isterizez inutil si sa iau de bune toate interpretarile si ipotezele care circula pe net. Ca domnu:
    www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MlmSv3wWZBM
    Si o mica tema de discutie..asta e harta smenatarilor ACTA, in care echipa credeti ca ar trebui sa fie Romania (stiu , o sa ziceti cu Germania,da parca nu avem noi c***le lor). Parca vrem sa facem parte din “lumea civilizata” nu?
    ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement_map_%28English%29.svg

    P.S sper sa trec de moderare cu linkurle alea necomerciale.