Sâmbătă am fost în showroom la eMAG, pe banii mei și pe muzica mea, ca să văd, cu propriii ochi, marea înghesuială de oameni, omorul clasic de fiecare an, oamenii cu televizoare deasupra capului, ieșind victorioși și ieftini.

Surpriza a fost maximă.
Așa arăta showroomul eMAG pe la orele prânzului. Lejer, ca o zi normală, oameni calmi, care își ridicau produsele, la reducere sau nu.

După care am fost în mai multe magazine de electrocasnice din diverse malluri, fiind relativ plictisit și, mai ales, necumpărând nimic.
Adevăr vă spun vouă, dacă anul trecut a fost omor în magazine, țin minte că la Timișoara pur și simplu se băteau țărănușii între ei într-un Flanco, anul ăsta a fost chiar lejer.

Asta înseamnă că deja ponderea cumpărăturilor online este foarte mare iar oamenii preferă să cumpere din confortul apartamentului propriu (sau al biroului unde se prefac că muncesc), decât să meargă să se calce pe bătături laolaltă cu toată lumea, în căutarea fierbătorului de ouă perfect.

Începe să se adeverească previziunea mea că, odată cu tranformarea internetului într-un mod de viață pentru cât mai mulți oameni, magazinele clasice vor deveni simple showroomuri, unde oamenii vor veni strict ca să vadă cum arată fizic produsul și pentru a-i vedea funcționalitatea.

Vedem cum va fi și la anul.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

48 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Showroom-ul emag e ultimul loc la care m-as fi gandit sa fie coada. In rest, nu a fost chiar omor in celelalte magazine, dar a fost ceva inghesuiala.

    • #2

      Să fi văzut ce era la Flanco la Obor. OMOR!!! Am intrat şi am ieşit învârtită! ca o paranteză: s-au mişcat superfast aştia de la Emag. Vineri am dat comanda şi ieri la prânz am primit-o 😀

  2. #3

    sa fii tu sanatos, ca e omor la emag cateodata

  3. #4

    Total off-topic, da’ eu asa sunt mai mereu, mai ales cand ai postari despre electro-casnice: cum naiba nu ti s-a facut frica de impozantul agent de securitate din prima poza, ca eu m-as fi scapat pe mine-n pantaloni de groaza?

    • #5

      am ras cu pofta. paznnicul care sta cu spatele ii explica celuilalt ca el are un laptop bunicel, ca la ce ii foloseste lui, un mail, un facebook e suficient. nu are smartphone si spunea c anu ii intelege pe ciudatii astia cu telefoane, ca ii vede si dimineata in metrou cum stau toti pe ele, in loc sa stea si ei ca oamenii sa se uite pe geam. le-as sparge telefoanele in cap, ca sa citez. :)))))))

    • #6

      H, tocmai ma pregateam sa scriu ca ala in uniforma e pus probabil la deruta, ca sa se concentreze raufacatorii pe el si sa nu-i bage in seama pe aia mari si probabil imbracati civil. Makes sense.

    • #7

      Adevarul e ca peisaje ca cele pe care le vezi pe geamul metroului bucurestean… mai rar. Trebuie sa fii nebun sa folosesti telefonul prin tunel.

  4. #8

    A devenit toti dependenti, dai naiba, deconecta-ti de la lumea reala, nu mai stie nici macar sa admire un peisaj ca lumea…

  5. Ce s-a intamplat cu voucheru’ de 50 milioane?

    • #12

      … dar cu degetul?!

    • #13

      Ehe, vezi de treaba, ca daca-l vad aia de la Google Street View, il angajeaza instantaneu. Pai cine face poze cu fețe mai blurate decat face el?

  6. #14

    Voi va bucurati la 100 de lei reducere si Ponta a spart 3000 de euro in Dubai pe Cacat-Cola… 🙂 Cine e mai schmeker?

  7. …. sau poate reducerile au fost asa de ridicole ca nu s-a prea miscat lumea din apartament?

  8. #21

    “magazinele clasice vor deveni simple showroomuri, unde oamenii vor veni strict ca să vadă cum arată fizic produsul și pentru a-i vedea funcționalitatea.”-Coreea de Sud, acum 8 ani, cel putin.

    • #22

      Si constatarea ta este ca din punct de vedere tehnologic Coreea de Sud este inaintea noastra? Ah…

  9. #24

    Ponderea cumparaturilor online e foarte mare? Ma indoiesc sincer.
    Hai sa vedem ce cumpara o familie normala:
    -mancare, benzina, incaltaminte, imbracaminte, medicamente, produse de igiena – totul din magazine
    – mobila – din magazin
    -electronice? Da, aici intra si online-ul insa el e in competitie cu magazinele normale, nu acapareaza toata piata. De curiozitate, daca vreau un produs si ma duc sa il vad in showroom nu e normal sa fac comanda acolo? Sau ma intorc acasa si fac comanda tot de pe site-ul lor?
    In decizia de cumparare intra mai multi factori, momentan in Romania e foarte pregnant pretul, in timp o sa scada relevanta lui si o sa apara si chestii gen brand, disponibilitate, caracteristici, etc.
    Daca nu ma crezi poti face un sondaj simplu pe blog: cat din bugetul lunar de cheltuieli se duce online si cat “clasic” 🙂

    • #25

      as vrea sa te anunt ca emag are o cifra de afaceri mai mare decat oricare alt magazin din romania:)

    • #26

      Mai mare decat orice magazin online poate. Eu pe net gasesc ca au o cifra de cca 280 de mil de euro si de exemplu Kaufland sau Metro se duc spre un miliard, imi poti da un link, niste cifre, ce?

    • #27

      mai mare decat orice magazin de acelasi profil. nu, nu iti pot da, google functioneaza si pe tastatura ta, sunt sigur, daca esti interesat

    • #28

      *ceva, sorry

    • #29

      In articolul tau, in ultimele 2 paragrafe in special, nu se mentiona ca acele cumparaturi online sunt pe specific electronice/electrocasnice, credeam ca e vb in general.
      In comentariul meu fix asta spuneam, ca online se vand niste lucruri insa nu foarte multe comparativ cu bugetul de cheltuieli al unei familii 🙂

    • #30

      my bad, m-am referit strict la electronice electrocasnice, venind din domeniu si lucrand in magazine de genul.

    • #31

      Aici sunt de acord cu tine, pentru ca a fost o explozie de credite acum 7-8 ani si multi oameni si-au luat tot felul de prostii in casa iar astazi cei ce au bani de cumparat sunt mai tineri, mai bine informati si folosesc internetul, carduri de credit, etc.

    • #32

      bigbear: Cred a omul se referea la valoarea relativa si nu neaparat ca cheltuielile online sunt majoritare. Ca sa fac o analogie – daca pui 3 lingurite de zahar la o cana de cafea ponderea este foarte mare insa nu inseamna ca ai mai mult zahar decat cafea in cana aia.

    • #33

      Din cate stiu, Altex ii bate la fund la cifra de afaceri. Inteleg ca iei niste bani …

    • #34

      mori, ma imbecilule

    • #35

      Poti cumpara mincare, incaltaminte, haine medicamente si produse de igena online. La fel mobila si electronice.

      Unde e problema care inca nu e vizibila in Romania: in scurt timp magazinele vor deveni rentabile pentru ca nu mai vind produse si va aparea diferenta de pret intre in magazin vs online.

  10. media-cache-ak0.pinimg.com/736x/f9/43/ab/f943ab9898f68f987c77fe83a0ae7cfe.jpg

    Eu am telefon de la RDS, fara camera foto.
    Nu cred sa aibe cineva curajul sa ma deconecteze de la realitate. :mrgreen:

  11. #37

    Mi s-a rostit, hotãrît, peste umãr: sau AL biroului. Comfortul apartamentului, sau AL biroului!

  12. #39

    unde mai pui ca azi mi se livreaza c-da facuta vineri ( tocmai am primit sms de la Fan curier)… Cine dracu a mai vazut?

  13. #40

    Nu e nici un lucru bun in asta, vom deveni o tara de obezi ca americanii, o sa trecem strada doar sa luam lapte, suc, paine de la magazinul mic, cand cumperi ceva se intampla multe, e o chimie urbana, te aranjezi sa nu arati nasol cand iesi din casa, te poti intalni cu oricine neprogramat, schimbi atmosfera, daca nu esti un hi-tech geek iti recomanda vanzatorul niste aparate si le verifici pe loc. Sunt de ambele parti avantaje si dezavatanje, cand cumperi online de multe ori trebuie sa returnezi produsul ca nu e ceea ce doreai ( nu poti sa iti dai seama din poze exact cum e) iar curierul are obiceiul sa iti incurce rutina. In concluzie: eu prefer sa cumpar de la farmacii, alimentari magazine mari locale iar pentru ce nu gasesc la magazinele locale folosesc internetul.

    • #41

      Nu e nici un lucru bun in asta, vom deveni o tara de obezi ca americanii, o sa trecem strada doar sa luam lapte, suc, paine de la magazinul mic […]

      Cred că ai greşit un pic… Nu, nu “o sa trecem strada doar”…
      O să ne suim în maşină să mergem până la primul fast-food, unde vom cumpăra 10 meniuri big, 10 meniuri overbig şi vom primi şi 10 meniuri promobig, pe care le vom mânca “din mers” până ajungem acasă (că doar n-o să spălăm vase după aia), iar pe drumul de întoarcere o să mai facem şi un “pit-stop” la “ceva” cofetărie sau coffee-shop. Pentru încă 10-20 de deserturi.

      🙂

    • #42

      Pentru americanul de rind e mai ieftin sa cumpere mincarea de la fast food decit sa gateasca.

  14. #43

    Te anunt ca in Timisoara au ramas taranusii, iar in vinerea neagra, la ora 20:00, se calcau in picioare la Media Galaxy-ul din marele mall basina.

  15. Da, romani capata incredere in interenet cat si in faptul ca pot achita prin card fara a li se fura din bani. Am convins un ins mai in varsta sa cumpere prin metoda asta si se mira si el cat de usor este… Treaba e sa ai banu’ pe card, asta insa e o alta poveste. 😀 .

    • #46

      In lume civilizata problemele cu VISA le rezolvi cu Visa. Si daca un magazin face prea multe porcarii se trezeste ca agentiile (Visa, MAstercard) vor refuza sa proceseze tranzactiile adica nu vor mai vinde.
      P.S. Plata la livrare este o chestie tare ciudata. Bsanuiesc ca aparut din lipsa cartilor de credit. Vad o mare problema cu metoda asta de livrare: Fiecare produs care pleaca din depozit costa..si ce te faci daca Gheorghe refuza livrarea ca nu are bani? Sau s-a razgindit. Cine plateste drumul produsului dus si intors?

  16. #47

    da “tzarane”! sa nu publici posturile! ai coloana vertebrala ca shireturile mele de la pantofi

  17. #48

    Sa fi vazut Altexul de la Obor. Am stat jumatate de ora la coada…

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam