Scris de Joyanna

Zilele trecute mergeam pe strada iar in fata mea era un tip vizibil disperat. Plingea si murmura “5000 de euro! 5000 de euro!”
Era clar ce pierduse. Mi-a fost mila de el. As fi vrut sa il ajut cumva, dar nu as fi putut in nici un mod: 5000 de euro nu am de dat, iar in momentul ala orice i-as fi spus nu l-ar fi consolat cu nimic.
Am inceput sa ma gindesc la citi bani am pierdut eu pina acum…

Primii au fost 5 lei, o moneda de aluminiu. Ne cerusera la scoala, nu mai stiu pentru ce; mama bombanise “iar imi cere bani invatatoarea asta?” apoi se facuse c-a uitat. Trecuse o saptamina, invatatoarea intreba in fiecare zi, mie mi-era rusine. Astfel incit, intr-o dimineata, inainte de iesi din casa cu cheia atirnata de git, am cautat in sticla de lapte in care puneau ai mei monezile, o tineau in vitrina dulapului din bucatarie. Mi-era frica, dar speram ca n-o sa le numere prea curind.

Era iarna, la 7 era inca intuneric afara, zapada scirtiia sub cizmulite. Ca sa fiu sigura ca n-o pierd, am pus moneda in buzunarul paltonului. Pe la jumatatea drumului, cind am bagat mina sa controlez, nu mai era. Am cautat disperata , intorcindu-ma inapoi… Nimic. Socoteam ce sa fac: daca ma duc la scoala fara bani, iar o sa ma scoata in fata clasei; daca isi dau seama ai mei ca lipsesc banii, oricum o sa ma bata. Pentru 5 sau pentru 10 , ce importanta mai avea? Cu moartea in suflet m-am intors acasa si am luat o alta moneda de 5 lei. De data asta am tinut-o in mina, in interiorul manusii, pina am ajuns la scoala. Ca fapt divers, ai mei probabil au numarat banii cind s-a umplut sticla, pentru ca nu m-au intrebat niciodata nimic….

Au urmat apoi imprumuturi nerestituite, bani furati in tramvai, mici fraiereli, investitii proaste sau neacoperite (ex: imbunatatirile facute in timp la apartamentul mamei, in momentul vinzarii au contat la stabilirea pretului, dar la impartirea banilor nu mi-am recuperat cheltuielile, pentru ca mama nu pastrase chitantele iar fratii au lichidat platile ca fiind “cadouri facute mamei, doar nu vrei sa-ti scoti acuma banii de la noi?” — luati aminte voi, cititori si pastrati chitantele cind bagati bani in ceva ce nu e al vostru), platit preturi umflate pentru servicii nefolosite (de cascata ce sint), platit amenzi luate de neghioaba, o despartire (in care desi trei sferturi era al meu, ca sa termin repede am impartit totul in jumatate)…

Nu pun la socoteala banii dati cu buna stiinta, ca sa fac un bine cuiva sau reparatii ale unor daune facute din neatentie sau micile sume jucate la noroc, din cind in cind, pentru a simti adrenalina; astea sint iesiri asumate, ca sa zic asa.

Vorbind strict de bani scursi printre degete, numai ceea ce e documentabil ajunge la circa 20.000 de euro… In aproape 20 de ani e mult? e putin?
Vis-a-vis de asta, nu simt nimic. Daca ma gindesc, sigur, as fi putut face lucruri de care aveam nevoie sau pe care mi le doream, dar as fi trait la fel de senina daca m-as fi zbatut pentru fiecare euro pe care l-am lasat sa cada din buzunar?
Voi cum stati la capitolul asta?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

58 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ehe. Bani fututi… Pai, is enorm de mulți.
    Numa mașinile mi-au dat fmgaura de 25k. Macar pe astea le-am și folosit, deci nu știu dacă e gaura
    Bere… Ehe
    Cauciucuri de bicla noi și stricate în 100km
    Cate a mii euro bagate în chestii de bicla care stau în pod
    Etc etc

    • #2

      bravo, pui mașina… a stat doar garaj sau cum? Așa, hai să punem concediile, că de fapt, ce dracu am făcut mare lucru, mai bine stăteam acasă. Câte jucării aiurea luăm la copii, nu mai bine stă și bate cu un băț în gard? Și tot așa. Nu putem pune chiar orice la categoria ”pierderi”.

      Seinfeld avea o chestie mișto apropo de nota de plată care vine la sfârșitul mesei, ești deja sătul, și nu mai înțelegi de ce naiba a fost nevoie să comanzi atâtea chestii. Chiar devii ușor revoltat 🙂

    • #3

      Bagi mia de euro in bicla si nu mergi cu ea???

  2. #4

    Teapa la niste utilaje pe care am dat 8 mii de euro si le-am vandut cu 1 mie(pretul de fier vechi). 5 mii de euro o hala plina cu pui la care nu s-au livrat pui de rasa ci rachete. 2 mii pierduti cu bitcoin. 10 mii pierduti intr-un an agricol prost. cel putin 3-4 mii cu reparatii la o masina( nu stiu daca sa ii trec la pierderi sau la cost de operare). Inundatie in casa 2-3 mii(daca se pun si astea de la acidente). 2 mii avans la un apartament pe care nu am mai reusit sa il cumpar. 500 de euro teapa cand stateam in chirie nu am mai primit din garantie. Astea pe parcursul a 6 ani. Mai sunt si altele dar nu-mi amintesc acuma. Oricum niciodata nu stau sa ma gandesc la ce am pierdut.

  3. #5

    ”bani scursi printre degete”

    Exagerezi, nu orice decizie care peste ani se dovedește neinspirată înseamnă bani aruncați. Așa ai gândit la momentul ăla, asta e. Dacă nu luai decizia aia poate se întâmpla altceva mai nașpa, cine știe.

    Dar la capitolul ”istorii personale”, taică-meu, după ce și-a vândut apartamentul, a împrumutat pe ochi frumoși circa 10000EUR unui prieten foarte bun (la momentul ăla). La 2 ani după aia a murit. Ghici cine nu a mai returnat banii? Maică-mea, singurul ”martor” al tranzacției deja avea Alzheimer într-un stadiu avansat, nici dracu nu avea încredere în ce ar fi spus ea.

    #shithappens

  4. #6

    Daca ai pierdut doar 20000 de euro stai bine (dar cred ca esti optimista), in general lumea tinde sa faca cheltuieli nesabuite educata fiind de “societatea de consum”.
    Daca socotim numai mancarea pe care o aruncam cred ca ajungem lejer la mii de euro anual. Sigur, unii sunt mai chibzuiti decat altii, dar in momentul in care vezi oameni cu salarii lejer peste medie ca nu mai ai bani cu o saptamana inainte de chenzina incepi sa te feliciti ca stii sa pui si bani deoparte.

    • #7

      Sunt oameni care stiu sa traiasca cu salariul pe care il au ( mic – mare asa cum e el) si altii care nu au aceasta abilitate indiferent cat de mare este salariul. Am intalnit oameni carora si daca le dadeai salariu 5000 eur net pe luna, ei cheltuiau 6000 eur…

  5. #8

    In 29 de ani cred că am dat 200 000 de lei pe băutură. Acu, na, nu ii consider chiar pierduți…

    • Tu calculezi de la nastere?

    • #10

      Pierduti, nu. Pișati, da :))
      Mancarea, ca mancarea, ca aduce aport nutritional, bla bla bla, e combustibilul nostru. Dar beutura e ceva care trece prin tine, te ameteste si apoi tragi apa dupa ea.

      Cand vad ca e 12 lei o limonada, imi fac socoteala si ma gandesc ca peste 20 de minute o piș. Si mai bine lasa :)))). Bine, asta o fac de curand, ca pana acum nu imi dadea prin cap.

    • #11

      @Jupaneasa Cred ca esti sufletul petrecerilor…hai sa iti spun un secret, mancarea o mananci si o caci practic bani aruncati pe fereastra sau ma rog in veceu.

    • #12

      A ieșit typo 29 in loc de 20.

    • #13

      Când văd limonada la 12 lei mă gândesc că de banii aia beau 3 Ursus la 0.33…

    • #14

      @Lucifer, unde? Tot în cârciuma unde Jupâneasă vede în meniu limonada cu 12 lei? Permite-mi să mă îndoiesc.
      Că lămâi, apă și zahăr în supermarket, de 12 lei cumpăr pt liminada pe o lună.

    • #15

      @RoberD Mi s-a mai spus, da.
      De catre astia care nu miros trollingul, sau n-au simtul umorului, sau nu prind gluma.

      E ok.

      PS: Din mancare ramai cu nutrienti. Depinde ce mananci. Daca dai nu stiu cat pe o portie de foie gras sau caviar, atunci da, sunt bani cacati. Sau daca mergi la un restaurant unde o ciorba e 30 de lei, vs un restaurant normal unde e 10-15 lei.

      Dar, ca sa te ajut, mai sus, eu doar faceam haz de necaz. Logic, ca poti sa stai toata viata cu apa de acasa, dupa tine. Dar multumesc ca ti-ai format deja o opinie despre mine, dupa 3 randuri.

    • #16

      La pizza hut e 14 lei limonada simpla. 16 lei limonada cu menta.
      8 lei berea la 0.33.

      Deci bei cam 2 beri, nu 3 :))).

      Si ca sa lamuresc lumea: Da, inca imi cumpar limonada, daca chiar mi-e sete :)))).

    • #17

      @Ady-P… cam asa…. cu 12 lei imi fac minim 20 de litri de limonada, ca eu nici zahar nu ii pun.

    • Asa mai merge. La 9 ani am facut si eu multe descoperiri, anatomice mai ales

    • #19

      Voi ati auzit de politica de return sau cum ii zice? Iei limonada, o bei, lasi putin in pahar si zici ca nu ti-a placut. E foarte simplu la lichide. Cel mai nasol a fost la mine la fructe. A trebuit sa ma duc cu cojile de la pepene sa ii conving ca nu a fost copt pentru ca cacarea nu m-a taiat pe loc. Plus ca, pisatul ala se poate vinde pe after market, daca stii unde. Sunt atatia care-l cauta pentru diferite ritualuri. Da-mi un semn si te pun on contact cu unii clienti.

  6. #20

    Nu ma intereseaza cati bani se fut aiurea, ma intereseaza sa fac constant mai multi decat cheltuie familia, asta pe langa faptul ca sa am bani deoparte in caz de nevoi. Ma jntereseaza sa stiu sa fac mai multi bani (preferabil din diferite surse de venit) decat cheltui.

    Una dintre activitatile pe care le fac, imi aduce cash zilnic, binenteles, fluctueaza de la zi la zi. Singurul lucru care ma intereseaza e cati am facut azi, sa am o statistica lunara. Ii pun in plic, pana ma duc la banca cu ei. Mai departe, cati ia sotia din plic si cati se cheltuie cu copiii si pe ce, ma doare-n pix. Ca au vrut 3 inghetate si 3 jucarii, desi mai au 500 acasa, serios, nu ma intereseaza.
    La fel si cu imprumuturile la rude, am dat destul de-a lungul timpului, n-am facut un calcul, nici nu m-a interesat. Binenteles, incerc sa nu mai dau din motive de relatie nu de suma.

    La fel cum nici nu calculez cat cheltui in vacanta. Nu poti fi econom si practic tot timpul. Viata mai trebuie si traita si momentele savurate.

    Parerea mea e urmatoarea (ceea ce incerc sa transmit si clientilor). De multe ori, nu cumperi un produs ci o experienta. Nu merita sa futi momentul in care te simti bine cu calcule si sa zici “in china, dracia asta e de 10 ori mai ieftina”. Vorbesc de cumparaturi mici, nu case, masini, unde trebuie sa fii atent ce faci. Vezi inghetata pe plaja cu 10 lei si in spate canta o muzica buna si te poti plimba si simti bine, sigur, poti lua inghetata si de la mega image aceeasi cu 5 lei, intrebarea e, vrei sa iesi ieftin sau sa te bucuri de momentul respectiv? Consider ca nu merita sa stai setat pe cifre, pentru ca ramai la nivelul ala. Tepe vor fi tot timpul. La fel cu trecutul, ti-a tras ruda teapa cu imprumutul, e ok, incerci sa ii recuperezi daca poti si daca vrei dar in principal numerita sa ramai cu gandul in trecut pentru ca nu te ajuta sa te dezvolti mai departe.

    • #21

      Nu știu de ce primești atâtea likes, probabil ca faci pe durul și la români place asta. Atitudinea ta e extrem de periculoasă și toxica și mai devreme sau mai târziu o sa ajungi lefter garantat

  7. #22

    Mi se pare mult (poate ca grosul l-au facut investitiile imobiliare), dar asta e, bine ca ai scapat doar cu atat, sanatoasa sa fii. Bine ca nu i-ai bagat la FNI, BIR sau in taxe… wait.

  8. Doar in ultimii 6 ani aprox 110.000EUR 🙂
    Dar nu ii consider pierduti. Am dat 110.000 sa invat ceva ce In viitor ma costa mult mai mult daca nu stiam deja 🙂
    Daca nu ii pierdeam nu faceam aprox 100k pe an acum 🙂

    • #24

      Mai multe detalii?Ai facut medicina in SUA?

    • #25

      Eu as paria ca e costul unei licente CPL

    • #26

      investitiile care returneaza nu pot fi considerate pierderi.

      ah, ma scuzi, doar te laudai :)))…

    • #27

      Și naivul de mine credea ca te-ai făcut doctor ca să ajuți oameni…

    • Vorbeam de bani pierduti ( in diverse afaceri cu diversi oameni de suflet)
      Nu vorbim de educatie. Dar eu am considerat-o educatie : am dat banii aia ca sa nu dau mult mai mult acum , la nivelul asta.
      Experienta de viata 🙂

  9. #29

    Personal peste 500 EUR nu as imprumuta decat cu garantie imobiliara (trecut in CF). Chiar si asa este extrem de greu de scos banii dupa. Am scos putin peste 1000, din 5000 imprumutati.

    Spunea cineva mai sus de cheltuieli pe imobilul altora. Nu doar chitantele trebuiesc pastrate, ele nu inseamna nimic pentru ca nu este trecut numele. Cel mai bine sa fie semnate de beneficiar fiecare in parte, si facut contract de imprumut la notar, cu destinatia respectiva (materiale si lucrari pt reamenajare imobil). Cat despre fratii cu ”cadouri facute mamei”, practic esti luat de fraier ca tu ai dat banii, iar ei nu. Daca au dat si ei, e alta treaba. In rest, imprumuti bani atat cat consideri ca nu vei regreta ulterior ca ai pierdut.

  10. #31

    Nu imi amintesc de fiecare suma in parte, dar cea mai mare pierdere a fost la ceva fond de investitie Generali, impins in fata de un coleg de lucru ce lucra pe vremea aia in paralel si pentru OVB. Apropo ati mai auzit ceva de OVB? In fine, dupa 5 ani de investit mi-am dat seama ca evolutia contului nu prea se duce in sus si chiar daca actiuniile aveau crestere, comisioanele omorau tot ce era plus si nu reuseai sa bati nici macar inflatia. Asa ca am decis sa inchid, doar ca am aflat la momentul respectiv ca daca o fac ininte de termenul de 30 de ani primesc % din ce am in cont, si asa m-am ales cu paguba. O paguba asumata.
    De atunci casc ochii la orice semnez, indiferent ca am sau nu incredere in persoana respectiva.

  11. #32

    Ce îmi plac mie ăștia care fac o lucrare la un apartament, apoi vor să își scoată banii pe ea, la vânzare. Adică, după ce că trebuie să sparg eu gresia lui de căcat sau faianța sau ce plm o mai fi făcut el, spart pereți, pus tavan fals și spot-uri și tot felul de căcănării, mai trebuie să îl și plătesc pentru asta. Sau ăia cu se vinde complet mobilat, cu mobilă făcută pe comandă, iar mobila e urâtă cu spume.

    • Nu ai înțeles nimic

    • #34

      am înțeles tot. o idee din articol mi-a adus aminte de o chestie și m-am debarasat aici de gânduri.

    • #35

      Io-s fată bună și-ți explic: banii din îmbunătățiri s-au scos la vânzare. Doar că frații femeii nu au recunoscut investiția făcută de ea și nu au compensat-o.

    • #36

      @ubercool – cand cumperi un apartament/casa etc o iei in starea in care e din diverse motive. Unora le place sa cumpere in stare buna. Altii ca tine – oricum darama tot. Ok – no prob. Dar de ce te-ai oftica tu ca-ti cere omu bani pe investitiile pe care le-a facut in casa aia – nu inteleg. Vrei sa-ti faci tu – f bine – iti cumpere o locatie fara imbunatatiri. Sau o iei pe asta cu imbunatatiri – si nu mai comentezi 🙂 Ca si tu, dupa ce-o faci cum vrei tu si ai vrea s-o vinzi intr-o zi , n-ai s-o dai cu banii cu care ai cumparat-o… nu? Si pentru eventualul cumparator – gresia pe care-i pus-o tu s-ar putea sa fie tot de kkt 🙂 chestie de gusturi…ce sa-i faci… nu te poti kkt in ele…

    • #37

      @geretus ai dreptate, or fi persoane care baga bani si, din diverse motive, vand dupa 1-2-3 ani, nu stiu. Pe mine ma enerveaza aia care au renovat acum 10-15 ani si te iau cu “ti-l dau mobilat, utilat cu tot ce vezi in el”, pentru doar 5k-10k euro in plus. Din punctul meu de vedere, isi pot lua singuri gunoiul din apartament. Sau cei care renoveaza fix inainte sa vanda, special pentru a ridica pretul.

    • #38

      Poate e vorba de pusul unei centrale de apartament, capotul termic, eventual un aer conditionat si plata la zi a cheltuielilor de intretinere? Nu toti s-au nascut in confort. E scris “investitii in timp”, nu facute inainte de vinzare…

  12. #39

    Bani fututi pe vremea cand eram dependent de ruleta…imposibil de estimat.

  13. #40

    Nici nu stiu de unde sa incep la cati bani am
    pierdut in viata asta. Nici nu-mi pasa prea mult.

    Am inceput viata de adult cu vreo 3 executari silite lasate de ai mei datorii la.intretinere si credite. In total cam 5000 de euro la nivel de 2006. Cand eram student la medicina. Si munceam sa platesc datorii care nu le facusem eu.

    Prima afacere mare facuta cu un amic: ne-au furat toti… asociatul si-a scos banii cand ne-am departit cand am inchis business-ul am avut datorii de 12 000 de euro. Pe ultimii 5000 inca ii platesc cu in credit care se termina luna viitoare.

    un blackberry scapat in apa a 3 a zi dupa ce l-am luat pe vremea cand blackberry erau telefoane misto, un sef mi-a dat teapa cu bonusuri de 2000 de euro pe care nu mi le-a platit cand mi-am dat demisia, o departire in care cand am plecat de acasa mi-am luat doar cartile,sculele de pescuit, hainele si laptopul. Si haine nu toate … am lasat mobila, televizoare si tot ce inseamna electrocasnice.

    in rest o gramada de maruntusiri care in comparatie cu astea de mai sus par fix pix :)).

    Dar nu ma plang… sunt ok oricum am mai mult decat credea oricine ca o sa am la 31 de ani.

  14. #41

    Ca acum este de mare interes la mine… Din cauza mid-life-crisisulul m-am lasat si de fumat acum doua saptamani. Pata la mine este ca vointa poate schimba si cele mai nasoale lucruri.

    In utimii 25 de ani am aruncat pe fereastra (sau prin plamani):

    34218,75 Euro

    [ 25 de ani x 365 de zile (da am fumat in fiecare zi cu cea mai mare placere) * 0,75 pachete (nu am fumat de la bun inceput un pachet pe zi) * 5 Euro (sa zicem pretul mediu al tigarilor in ultimii 25 de ani) ]

    Restul, nu-l stiu…

  15. #42

    Eu sunt IT-ist si castig 6.000 euro net pe luna (in Romanika)

    • #43

      nu cred, cumperi de la cel.ro. daca erai IT nu erai zgarcit si nu cumparai de la tepari

  16. #44

    Probabil ca omu’ ala a pierdut 5000 de euro dintr-o data. Ce calculam noi aici nu are nicio legatura. E ca in bancul ala cu fumatorul si ferrari-ul.

  17. #45

    Da’ la ce va trebuie bani? Ca sa ce? E marea mea dilema de cate ori trec prin Romania, totul se rezuma la bani, tot timpul se discuta numai despre bani.

    • #46

      pai, in principiu ca sa nu mai avem grija zilei de maine. cum ar fi daca avem ce sa mancam luna viitoare sau nu.

    • #47

      Da Cetine însă anec are dreptate.

      Începi sa vb. despre concediu. Da cât a costat? Începi sa vorbești despre băuturi. Da cât a costat? Începi sa vorbești despre țoale. Da cât a costat? Despre arta… Da cât costă sau ar costa?

      La întrebarea tipică cu cât câștig răspund cu îndeajuns… Nu, nu ajunge: este îndeajuns sa mergi la mare, să-ți iei un benz, sa plm…

      Nu-ți iei căcatul mașinilor, nu ai bani. Ai un fiftyfathoms sau rado sau seiko…. Gata ești falit ca n-ai rolex.. Nu mai merge treaba. Sau?

      Am impresia că în România totul este redus la bani (mai ceva decât în Polonia) Cât “face” ceva, cât câștiga cineva, unde-i următorul geșeft? Oameni nerelaxati…

    • #48

      nu are dreptate. pentru ca priveste problema prin prisma unuia care castiga mai mult decat are nevoie ca sa supravietuiasca. un popor de saraci nu are alta evaluare decat banii si epatarea. intr-o tara unde toti isi permit un leasing sau un rolex, banii sunt nesemnificativi ca etalon functional

  18. Anul ăsta am investit mai mult de jumătate din valoarea unei case noi în visul omului meu de a-și face casă pasivă.
    Vă spun peste câțiva ani dacă au fost bani aruncați sau a meritat.

    • #50

      so, pasiva, zici…

    • #51

      Mi se pare foarte tare ideea, daca zici ca ati bagat jumate din valoarea unei case noi. Sau n-a fost construita de la zero, ci doar ati transformat casa actuala, intr-una pasiva? Poate faci un articol pe tema asta.
      La anul ne apucam si noi de casa de la tara. Si tot asa, ne gandeam sa o facem pasiva, dar stiu ca tot ce inseamna “eco” si care “nu consuma”, e scump in draci, cand vezi cat costa, de fapt, toate sistemele alea.
      Stiu ca iti da ajutor de la stat, nu stiu cat, daca iti faci tipul asta de casa. Mi-am adus aminte in timp ce scriam comentariul :)))).

    • Am modificat o casă gata construită. De aia e un pic exagerat să spun „pasivă”, pentru că o casă cu adevărat pasivă se construiește cu anumite materiale, într-un anumit fel, de la zero.
      Noi am schimbat geamuri/izolație/acoperiș, deci tot învelișul exterior.
      Cea mai scumpă a fost mâna de lucru, mai ales că a trebuit să dăm jos tot ce făcuse dezvoltatorul (prost)

    • Apartamentul meu cred ca-i foarte activ din moment ce dau vreo 500 pe luna gazul iarna pentru 3 camere

    • #54

      bigone, lipsa izolatiei bune e doar o parte a problemei, mai depinde cite grade iti faci in casa, cita apa calda folosesti, daca ai termostat programabil, Oricum, platesti mult, cu peste 33% fata de normal.

  19. #55

    nimic major sau macar memorabil. ocazionala bancnota ratacita, diverse obiecte cumparate si nefolosite. ultima de care imi aduc aminte e ca m-am enervat la telefon si l-am aruncat…. direct in ecranul laptopului. 400 de lei. prima de care imi aduc aminte sunt aceiasi 5 lei de aluminiu… ma duceam la paine, am aruncat moneda in sacosa si pe drum invarteam sacosa ca pe elice… n-a fost bai, mi-au dat ai mei alta moneda fara scandal :))

    • #56

      cam p-acolo și eu, minus aruncat cu telefonul. 🙂
      mă oftic un pic pt vreo 100 lei pe care îi țineam într-un plic pt o chestie. am făcut curat în hârțoage, cumva, nu știu cum, plicul a ajuns în teancul ”de aruncat”. tot ce-mi doresc e să-i fi găsit cineva și să-i fi folosit. mă oftică doar ideea că ar fi putut ajunge arși/gunoi complet, total, de tot. 🙂

  20. #57

    Ia sa ne gandim:
    Bani tinuti in GBP inainte de Brexit: -3000 EUR
    Bani dati cu imprumut la “prieteni”: – 1200 EUR
    Haine cumparate aiurea(nepurtate vreodata sau doar o data) = -1500 eur MINIM
    Nunta -vro 3000 EUR care nu s-au recuperat ca nu peste tot se fac nunti cu dar, ii trec la bani aruncati ca mie imi ajungea sa semnez la primarie.

  21. #58

    am 22 de ani,
    iar in 4 ani in viata de adult si de munca(muncesc din ziua 1 de cand am 18)
    am pierdut vreo 13.000£ la paruri sportive(jucam din liceu cu bani de buzunar dar din pacate am tinut hobbiul asta si dupa cand am inceput sa castig bani munciti, bine ca am cam scapat de el
    masini futute vreo 4000£
    bani fututi aiurea care puteau a nu fi cheltuiti vreo 5000£
    de imprumutat, din fericire n-am dat si sa nu iau inapoi, am dat la 2-3 pers cunoscuti apropiati
    cu restul de bani am trait mancat am platit chiria etc
    am inceput cam cu stangul, dar mai bine sa fac chestii de-astea acum cand nu ma afecteaza atat decat mai tarziu cand sunt intrat mai serios in viata
    sper totusi sa ma invat pe parcurs