Și dacă tot am scris azi de PNL/PDL, să închidem ziua politică tot cu ei.
Azi s-a votat în senat legea alegerilor locale în 2 tururi de scrutin. A fost respinsă cu surle și trâmbițe cu 44-31. De ce?
Pentru că aleșii PNL au binevoit să iasă din sală la vot. Mai exact, 16 peneliști nu au fost în sală. 31+16=47. Dar să stăm liniștiți, PDL nu are aceleași interese ca USL, ce naiba.
@biniliînvingi!!
NOU
Au impresia ca sunt pe val, si ii avantajeaza momentan pe ei treaba asta…
NOU
O laie val. Tocmai au anuntat ieri ca pastreaza pndl-ul. Sunt al doilea partid dupa nr de primari. Ii doare la basca de turul doi, pur si simplu o sa cumpere primari pesedisti. Nu exista reforma cu pnl la carma.
NOU
Dar nu cred ca are nimeni de pe aici dubii.
Si vad ca au inceput masiv pe prezenta in strada : gusteri in galben la metrou Aurel Vlaicu, dube negre colantate cu Iohaniss in cartierul meu de la porumb (astia erau mai degraba la furat copii cred, recte ambulanta neagra).
Pai fmm, Ficusu NU iese prezident. Revin aici dupa turul doi, pentru +uri si osanale.
NOU
Nicidecum. Au si ei falitii lor si trebuie protejati. Nu doar virozele sint molipsitoare cind stai linga PSD in coalitia USL, ci si coruptia si nesimtirea…
NOU
Exact. Orice alta discutie despre PNL se opreste aici. Macar PNTCD-ul au avut bunul simt sa il ingroape crestineste. Vad ca PNL-ul e tinut ca mamaia moarta in geam de catre PSD. Partidele istorice sunt istorie de mult sa nu ne mai cramponam de un nume, este o anexa a PSD, o grupare mafiota paralela. Cateodata interesele lor coincid alta data nu. Tot mafia este si Camorra si Cosa Nostra. Unii mai de la tara altii mai de la oras.
NOU
Eu nu vad nici o problema cu asta, au facut exact ce ma asteptam sa faca., nu e ca si cand ar fi vreo surpriza!
Sau poate articolul asta nu e si pt. mine?
NOU
O completare care poate explica absenteismul din mai toate partidele la acest vot.Acest proiect era de modificare a sistemului electoral si astea stiu ca-s legi organice.Pentru adoptarea lor sunt necesare jumatate +1 voturi(art.76 Constitutie am gasit ca ar fi) din nr. total de senatori,nu din cei prezenti,ca la legile simple.Asta parca vine 69 de voturi la senat,dupa cum scrie in tabel ca-s 136 in total.
Cum doar PSD sunt 69 se-ntelege ca daca se comporta in bloc(nu sunt prezenti/nu voteaza pentru) nu trece nicio lege organica.In cazul de fata se mai exprimasera si ungurii foarte transant ca nu vor o schimbare deci era clar care sunt sansele sa treaca…
NOU
Pai si pnl are primari care ar avea probleme la doua tururi de alegeri.
NOU
Pai si pnl are primari care ar avea probleme in cazul alegerilor in doua tururi.
NOU
Cetin, serios, cu cine dracu’ votam?
Ficusu’ si-a avut mandatul. Recunosc, l-am votat. N-a facut nimic, sa plece. Pe langa asta mai e si afilierea cu PNL.
Barna? Mi se pare ca USR-ul scartaie la interior. Personal as merge cu PLUS, insa ma dezgusta afilierea lor cu USR.
Veorika? Sa fim seriosi. PSD-ul a plasat-o acolo ca sa aiba pe cine da vina ca au pierdut din fani.
Restul? Apa de ploaie? Oameni fara scoala politica, cu trecuturi dubioase.
ESTE CEA MAI PROASTA SCENA POLITICA din Romania de la revolutie incoace.
Revin la prima intrebare.
Cu cine votam?
NOU
Andrei, cu cine simti tu. Eu m-am saturat sa votez sa fie bine ca sa nu fie rau, voi vota anti Johannis, oricine ar fi in turul 2
NOU
Ti se pare ca USR scartaie la interior? Ala nu-i scartait, e sunetul unui partid democratic unde poti avea si alte pareri fara sa te dea un paizanel cu 12 clase afara. In plus, stii de ce nu auzi nimic la PLUS? Pentru ca nu exista. Eu stiu doi oameni. Daca erau de sexe opuse puteau forma chiar o familie.
NOU
eu merg pe mana lui morpheus, am auzit ca ar iesi matrix 4, probabil inspirat de romania
NOU
Cu riscul sa imi iau carnita la frigider.
Votul intr-un singur tur este o rara oportunitate in balcanismul nostru cand se voteaza PENTRU ceva/cineva. Pe motive gresite uneori, de acord, dar nu e vina votului, e tot o chestie de educatie.
Votul in doua tururi, mai precis turul doi – nu zic eu ca e bun/rau, nu ma pricep chiar atat de tare la drept si politica – este ura/negociere/coalizare de frustrari ale alora care nu au prins podiumul impotriva aluia de pe primul loc. Si de aici trocul politic, “o mana spala pe alta” si altele asociate.
Daca am avea educatia de a vota pe doctrina si proiecte (si nu avem, clar) si daca orientarea doctrnara a lui X ar fi tratata CU RESPECT de catre Y, nu s-ar mai putea negocia votul sustinatorilor. Daca Politicienii ar avea educatia si bunul simt sa nu-si radicalizeze electoratul pe mizerii, poate ca da, ar fi o chestie de incercat.
NOU
În România nu ai cu cine vota. Toți, dar absolut toți, sunt infractori, așa că indiferent cum o dați, tot maro iese.