În ultima perioadă, au răsărit un grup de fete care se apropie de vârsta la care începi să verifici nivelul hormonal, pentru că se apropie menopauza, fete care recomandă non stop cărți de dezvoltare personală, care cărți sunt minunate, le-au ridicat ștachetele, standardele, totul.

Problema e că fetele astea stau cu mama, la 30+ de ani. Dacă nu stau cu mama, iau bani de la părinți, li se plătesc chiriile, ele fiind boeme și trăindu-și viața la maxim, nemaivorbind de copii sau alte aberații de astea ce nu își au locul. Fetele astea plâng că au doar 4000 pe lună de la mama, pe pandemie și de abia își permit să comande de la glovo. Dar lectură, lectură multă.

Sunt curios, care este outcomeul la asta. Citești tot felul de idei despre dezvoltarea personală, dar tu, ca persoană, ești, cu tot respectul, efectiv, nimic. Nu ai realizat nimic, pe plan profesional sau personal, nu te îndrepți spre nicăieri și ai cam trecut de vârsta marilor descoperiri, cu siguranță nu vei fi nimic niciodată.

Și atunci, de ce ai asculta recomandările de lectură făcute de o asemenea persoană?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. Pentru că ești la fel?

    • #2

      De ce nu i se poate da thumbs-up si Madammei?!!!11
      Se prezuma ca, fiind femeie, are intotdeauna dreptate?

    • #3

      este pretioasa

    • #4

      Îmi pare rău dar neah, ne câștigăm siguri masa și casa.
      Între timp domnișoarele vizate de articol pot continua să viseze la feți frumoși, directori de firmă și conducători de mașini scumpe (și destine mai scumpe).

      Până la urmă trebuie să câștige si autorii de cărți și reviste mondene o pâine.

    • #5

      Pentru ca să nu se interpreteze, de-aia…

  2. #6

    Mama, ce încheiere pe lângă. Pentru ca literatura, muzica, arta și asa mai departe, unesc oamenii. În aceeași nota, de ce ai asculta o recomandare de muzică de la un șomer? See my point? Gusturile și percepția (ta) asupra succesului nu trebuie și nu cum sa fie corelate perfect între ele.

  3. Pre-pandemie aveam biroul aproape de centru și mă mai duceam în Cărturești Carusel, unde de abia aveam loc să mă uit peste cărțile alea, că era plin de influenkerițe care se pozau acolo. Mă disperau, toate se pozau cu cărțile, da’ niciuna din ele nu cumpăra.
    Dar cărțile, săracele, n-au nicio vină, problema mi se pare că e alta: degeaba citesc mii de cărți pe an dacă nu pun în practică nimic din ce află acolo, mai bine ar citi una singură și ar aplica-o. (vorba aia: “Not all readers are leaders, but all leaders are readers”. ).

    • #9

      mor, mor cand le vad. eventual cu mirosul minunat de cafea

    • #10

      Si lipsa practicii e de vina, dar mai rau e ca unii efectiv nu inteleg ce citesc. Analfabetismul functional e in floare si nici nu are cum altfel, sistemul de invatamant fiind bazat 90% pe toceala.

    • #11

      fiecare dintre noi aveam un prieten(a) pe goodreads care citeste 150 de carti pe an dar care e prost(a) de bubuie si te intrebi de ce rahat nu i se lipseste nimic de creier.

    • #12

      Desigur frate, Cărturești… bășini maxime.

      Mai aveți cumva și biblioteci publice, sau a acaparat-o Cristoiu pe toată?

    • #13

      @Cristina, traducerea la ce ai zis tu ar fi urmatoarea:
      “Ma enerveaza ca nu am loc de influencerite si hipsteri intr-un loc gandit in primul rand pentru hipstereala.”

  4. #14

    “Fetele astea plâng că au doar 4000 pe lună de la mama”
    De unde 4000 de la mama? Cine e mama? Nevasta lui Isarescu ?

    • #15

      ….de La Mama. Restaurantul!

    • #16

      “Mama” e porecla matroanei care ține registrul studioului de videochat.

  5. #17

    Pai toate beneficiile nu au venit singure. Le merita pentru ca au gandit pozitiv.

  6. #18

    Citind carti uita de foame si isi ocupa timpul, in felul asta le ajung aia 4000 lei. Poate e si o refulare in carti, uita de viata lor.

  7. #19

    Eu observ in ultimul timp o chestie la multe dintre persoanele din jurul meu, familie & prieteni: citesc o carte pentru ca au auzit despre ea undeva/la cineva, dar nu au capacitatea de a o procesa. Pur si simplu, citesc degeaba si doar ca sa bifeze inca o carte. Retin cateva idei din ea, de multe ori incomplete sau total gresit interpretate, ca sa incerce conversatii inteligente, dar pe care nu le pot sustine. Mi se pare ca treaba asta e mult mai periculoasa decat sa nu citesti deloc, pentru ca dai mai departe informatii gresite din postura de om care se presupune ca e citit, dar nu faci decat sa induci si mai mult in eroare oamenii nestiutori.

    • #20

      cam miroase

    • #21

      Poate te astepti tu la niste transformari prea mari. Eu zic ca o idee, sau jumatate de idee, tot e mai buna decat zero idei. Poate mai citesti niste carti si mai legi cateva idei. Nu zice nimeni ca devii un intelept, dar ma indoiesc ca devii mai prost. Cat despre oamenii nestiutori, ce ar trebui sa faca saracii, sa astepte niste savanti sa le bage intelepciune in cap? Invata si ei de unde pot, ca de la savanti oricum n-ar putea.

    • #22

      @Alexandra, nu cred ca este chiar asa.
      Oricat de putin intelegi dintr-o carte, tot ramai cu cateva idei. Si faptul ca dai mai departe informatii gresite/incomplete tine doar de persoana care te asculta si de cum stie sa filtreze informatiile primite.
      Cei care “inghit” informatiile fara sa le filtreze sunt aceeasi care ii asculta orbeste pe Gâdea si Ciutacu, asa ca nu prea ai cum sa le faci mai rau de atat.

    • @Alexandra – de ce crezi tu ca ideile retinute sunt incomplete sau interpretate eronat?? Doar ca nu se potrivesc cu ale tale? Este la fel ca mizeria aia de la scoala cind ti se cerea sa spui ce vrea sa zica poetul / autorul. Si toata lumea lua spunea acelasi lucru ( dictat de profesor sau luat din aceeasi culegere) de parca impartisera aceeasi camera cu autorul cind isi scrisese capodopera…

  8. #24

    La ultimul interviu, am punctat f bine, declarand ca eu nu citesc carti, citesc in schimb orice imi trece prin maini, articole.
    In continuare, in ziua de azi, parerile sunt impartite: e mai util sa citesti carti (dpdv al rabdarii de a duce la bun sfarsit ideea) sau sa citesti orice(dpdv al diversității subiectelor)? In prima categorie acel subiect il aprofundezi, dar te axezi doar pe el pe durata lecturii/aprofundarii,in al doilea caz diversitatea e mare dar fara prea multa substanta. Cred ca e dificil sa imbini cele 2

    • #25

      daca mi se permite, vreau sa imi continui ideea, ca sa ramana scris: mie, sincer de vreo 3 ani, imi e f f greu sa duc la bun sfarsit o carte, pentru ca nu mai am rabdare, pe cand un articol in EN sau RO, se citeste repede, variate, ai de unde alege! si sari la altul.. si tot la altul, dar nu am idee si cat ramane in cap. Ajungi sa ai cultura generala dar cumva neutila.
      desigur nu compar o carte beletristica/roman cu un articol sau povestire.
      Teoria mea, si poate fi oricand desfiintata, este ca era pana cum 15 ani, lumea citea mai mult carti din prisma ca dadeai o data banu pe o carte, pe cand articolele (ziare sau net) aveau rech scazut si se platea de fiecare data cand trebuia sa citesti (exceptand imprumuruile de ziare/reviste sau bibliotecile).
      Eu unul sunt 100% sigur ca cititul te face neprost, dar atat de larg e spectrul si depinde de atat de multi factori, incat e greu de definit ce inseamna azi, in contextul secolului 21 (secolul vitezei si al abundentei informatiei), ce este CITITUL.

    • #26

      Dacă citești sa te informezi și sa fii un touche-tout, adică sa stii multe despre multe și nimic foarte aprofundat (dacă nu e nevoie și nu te pasionează nimic atât de mult încât sa aprofundezi e perfect ok sa faci asta), e suficient sa citești mult și de unde vrei tu, nu doar din cărți.
      Dar nici beletristica și alte genuri nu sunt inutile, dacă o faci la nivel de pasiune – pt unii cititul e fix pasiune, nu are doar scop informativ, activitatea în sine e plăcută și atunci o prefera.
      Plus ca, în anumite domenii, mai ales alea creative, te ajuta mult sa citești, sa ai referinte, sa te poți inspira (imaginația bogata nu e ceva cu care te naști, în ciuda acestei credințe populare stupide – e ceva ce dobândești prin citit/informat constant/curiozitatea de a aprofunda pasiunile).

    • #27

      Ce zici tu acolo e ca si cum te-ai lauda ca tu te hranesti de la fast food, n-ai timp sa prepari si sa savurezi o ciorba…

    • #28

      Să savurezi o ciorbă și concomitent să urmărești un film românesc în care personajul mănâncă o ciorbă (dacă tot e moda cu televizorul în bucătărie, fie ea open space sau nu) e ca și cum s-ar umple un gol și s-ar realiza armonia deplină în Univers.

    • #29

      Iar daca savurezi o ciorba si te uiti la un film romanesc in care personajul mananca o ciorba, in timp ce se uita la televizor unde personajul mananca o ciorba, e ca si cum ai vedea Big Bang-ul cu ochii tai.

    • #30

      Exista domenii de activitate in care cititul unei carti nu te ajuta cu nimic. Nu ma refer la manuale tehnice, desi si in cazul asta poti gasi anumite informatii structurate pe capitole pe internet.
      Dar, cel mai important, cititul te ajuta in interactiunea de zi cu zi. O persoana care afirma ca nu are rabdare sa citeasca o carte cap-coada (adica sa spunem 5-6 ore intinse pe parcursul unei saptamani) cu siguranta nu prea va avea rabdare nici sa asculte ideea unui coleg, unui prieten.
      Nu va reusi sa se concentreze la o sedinta la munca, sa nu va reusi sa duca un proiect pana la capat.

  9. Duduile alea sunt doar vârful aisbergului; sunt mai vizibile și tu ești focusat pe ele. Dezvoltarea personală, ca parte integrantă a curentului New-Age, este o modă. În US s-a consumat prin anii 60-70; la noi e pe val de ceva timp (decalajul cultural de cca. 50 de ani). Când nu au repere proprii (și de unde să le aibă?), se iau după turmă (aka mode). Cu tot cu garanția că nu se p_ contra vântului…
    Nu e nimic ieșit din comun ca astfel de persoane să citească astfel de cărți. Ba chiar este normal. În plus, există câteva edituri cu o logistică extraordinară, care publică exact tipul ăsta de ”literatură”. Au rafturi dedicate și în ultima librărie din țară.

    • #32

      In Teleorman de ex. nu sint librarii. Logistica extraordinara?

    • #33

      a scris ca logistica extraordinara distribuie pana si in ultima librarie din tara!
      adica logistica editurii distribuie oriunde sunt librarii!
      ca in teleorman nu exista librarii ar putea fi adevarat, dar este nerelevant in raport cu subiectul.

  10. #34

    Doar eu cand aud “dezvoltare personala” inteleg automat “luat bani de la fraieri” ?

  11. #36

    Eu daca citesc nu ami place ca m-a doare capu

    • #37

      Inca esti ok, altu’ cind auzea cuvintul cultura ducea mina la pistol…

    • #38

      Nu inteleg de ce ai duce mana la pistol cand auzi “cultura”. Pana la urma suntem granarul Europei..

  12. #39

    Daca nu citești cărți chiar nu ești neprost.

  13. #40

    Cine n-are o mama ca a lui Oprisan sa-si cumpere

  14. #41

    Recomandarile lor nu sunt pentru tine. Nu stiu daca ati observat, dar tipele recomanda aproape exclusiv carti scrise de femei, carti usurele (poate or fi si sponsorizate, nu stiu). Iar cartile de dezvoltare sunt fix aceleasi petarde, citesti una – e ca si cum le-ai citit pe toate. Ce sa-ti recomande?!

    A aparut recent o duma de-a lui Cartarescu, ii zice (inept, dupa parerea mea) “Creionul de tamplarie”. Sa vedeti ce-o sa curga cartea asta in recomandari cat de curand…

  15. #42

    Prima și ultima carte de dezolvare personală citită a fost ,,În sfârșit nefumător ” de Allen Carr – concluzia este că fumez mai mult acum.

    • #43

      De unde deduci tu ca a-ti impune niste restrictii, in cazul asta a iti refuza o placere, inseamna dezvoltare pesonala?

    • #44

      incearca una scrisa de o femeie pentru femei!

    • #45

      am patit exact la fel, dupa ce am citit cartea aia am inceput sa fumez mai mult

  16. #46

    Cartile de dezvoltare personala, citite de 2 persoane diferite (ca stil de viata), au doua efecte diferite. Fiecare pricepe ce vrea de acolo.

    Apoi, depinde de carti. Majoritatea spun acelasi lucru, dar unele mai mentioneaza faptul ca trebuie sa muncesti, sa inveti, sa asculti, sa lasi de la tine uneori. Alte carti te umplu de “meriti orice, esti cel mai bun, esti dumnezeu, universul e cu tine”, fara sa iti sugereze ca, le meriti doar prin munca si disciplina si MULTA rabdare, caci, oricat de mult ai munci si ti-ai canaliza tot catre scopul ala, cateodata nu vine atat de repede.

    De exemplu, “Think and grow rich” de Napoleon Hill. (“Foloseste-ti mintea pentru a te imbogati”- tradus in romana_
    O carte foarte buna, care m-a ajutat (si pe plan financiar, cat si pe partea de fitness- depinde de context, sfaturile se aplica universal). Are unele faze la care dai ochii peste cap, dar si unele sfaturi foarte utile.

    Nu am o problema sa vad recomandari de carti, de la cineva cu care nu rezonez nici cat negrul sub unghie, pentru ca eu stiu ce sa extrag dintr-o carte. O carte (aparent buna) nu e mai putin valoroasa, daca e recomandata de un tont. Posibil sa fie ceva aur in cartea aia, pe care tontul l-a omis sau nu l-a inteles.

    Cu toate astea, prefer carti, ca aia a lui Napoleon Hill. Scrise acu 4984392082 de ani. Au mai putin bullshit si mai multa informatie utila, decat astea de generatie noua, scrise de toate mimozele care au descoperit tastatura (nici cu unii scriitori nu mi-e rusine). In general, daca ma documentez putin inainte, mai caut un preview, mai o recenzie, etc., imi dau seama daca mi-ar fi de folos sau nu.

    • #47

      O carte foarte buna, care m-a ajutat (si pe plan financiar, cat si pe partea de fitness- depinde de context, sfaturile se aplica universal).
      Doamne ajuta ca ai slabit! Acu’ vreo luna te luai de mine ca ce daca ai pus 5 kile…

    • #48

      Stai, bre’ ca ma luam de matale ca iti asumai ca nu mai ies pe usa, ca profit de grauitati la bunatati :))) (apropo, pacat ca pleaca Uber eats, era misto sa mananc de la 1+1 gratis, acu’ imi pute daca dau 70 de lei pe 2 burgeri, in loc de 35… m-am invatat prost).
      Da’ uite, vezi, ca daca citesc carti de dezvoltare personala, invat sa raman disciplinata si sa nu sar calul (prea tare).

      Si da, sa stii ca am mai slabit, ca acu’ ma antrenez si dimineata si seara. Cantarul arata acelasi numar, dar se vede in poze si la haine, cred ca am inlocuit grasimea cu muschi.
      Se cruceste colegu’ de apartament, cand vede ca, de plictiseala, eu fac exercitii. EU, care le faceam de nevoie (ca sa incap pe usa), nu de drag, ca am un metabolism asa de incet, incat, daca injur pe careva, aia ii doresc, metabolismul meu :)))))

  17. #49

    Bai, acum depinde si ce carti citesti…

  18. #51

    La un moment dat cineva s-a apucat să calculeze cât cheltuia lunar fătuca principală din “Sex and the City”. I-a reieșit că de vreo 2-3 ori cât ar fi câștigat din colaborările ei ca editorialistă și ce mai presta ea. Concluzia era că, deloc surprinzător, o femeie puternică și independentă ca ea avea mereu nevoie de un Mr. Big care să o sponsorizeze.

  19. #52

    incearca una scrisa de o femeie pentru femei!

  20. #53

    Din acelasi motiv care tuturor managerilor de departament din corporatii in ultimii ani le place sa alerge si participa la maratoane.

  21. #54

    asta imi aduce aminte de o povestioara, de pe vremea cand lucram intr-o mica agentie de PR: un client ne-a zis ca a ajutat o don’soara in libraria carturesti patria, care cauta de zor ‘Jocul cu margele de sticla’ a lui Herman Hesse ……….la raftul cu jocuri de societate! #nojoke

  22. #57

    Inspirata poza cu Jordan Peterson pentru subiectul in cauza. Multe feministe te-ar acuza de extreme-right collusion :))

    “Alchimistul” lui Coelhio a stricat o intreaga generatie, de atunci pana azi tot pizdismul asta cu dezvoltare personala si Universul care conspira si plm a tampit tot poporul.

    Nu mai asculti de sfaturile unuia trecut prin viata si harjiit prin sus-uri si jos-uri, asculti de sfaturile unei pizdulice care dupa ce a citit 80 de carti de dezvoltare personala a coborat de pe munte ca Moise cu cele 10 porunci si cred ca pot sa dea sfaturi idiotilor pe internet pe bani.

    Am si eu doua colege corporatiste care au intrat in breasla coacherilor si acum fac live-uri pe instagram despre cum sa accepti izolarea si sa-ti gasesti potentialul in tine.

    Cred ca Romania e tara cu un coach la fiecare 2 oameni.

    • #58

      Nu mai injura ma, alchimistu’

      Mie mi-a placut. Nu mai tin minte despre ce era vorba, dar stiu ca m-am simtit asa de bine dupa ea, asa cum te simti dupa ce tocmai ti-a trecut constipatia.

    • #59

      La cat de mult se aude sintagma ‘cu drag’ – de la ospatarie pana la coana Leana care da cu mopu’n cladire – eu zic ca ie’ 2 coach la fiecare oameni

  23. #60

    un pik de soare in suflet
    o zi buna ketin

  24. #61

    Nush alti cum sunt da’ pe langa gripa pulii de doo luni numa’ cultura facem, plm deja devine agasanta(ea cultura care este), numa’ cartz online si schopenhauer pa gratis, da’ ce are sex pistols? sau salam, plm

  25. #62

    Sunt pentru citit! Citeste oricat, orice, ceva ramane iti ramane din fiecare istorie, din fiecare poveste, ceva inveti, ceva te atinge, te marcheaza.. Iubesc beletristica, sar cu usurinta de la Creanga la Steinbeck, de la piesele lui Shakespeare la Skins(Ali Cronin), de la Toma Alimos la Harry Potter… de la Veta Biris la Moonlight Sonata (nu glumesc), sufar cu Fratii Karamazov si dansez in palate de clestar alaturi de Cosanzene si Feti-frumosi, ii dau apa vie Greunceanului si apa otravita zmeului pentru ca asta e lumea cartilor( si muzicii), o lume din care poti sa evadezi in milioane de lumi diferite ale sentimentelor, ideilor, ale frumusetii!

    Carti de dezvoltare personala nu am citit. Probabil o sa citesc. De curiozitate. Le consider potrivite pentru cei in cautarea unei identitati. Si completeaza educatia! Eu am asa ceva! Sunt totusi sigura ca sunt destule lucruri de retinut si de invatat si din genul asta de litteratura. Ce ma necajeste pe mine cu cartile astea de dp e atitudinea celor care le citesc, se cred un fel de… pietre ale intelepciunii si-ti predica din ele pana te dispera! Dar ca orice predicant, nu traiesc conform zicerilor. Exact ce zice si Cetin..

    • #63

      Ca să nu pierzi vremea degeaba cu cărți de self help încercă asta când ai chef (măcar te ajutăsă îți gestionezi ceva mai bine timpul și prioritățile) :

      Stephen Covey – 7 habits

    • #64

      Caz concret.

      Intalnesc dupa doua decenii femeia care m-a parasit cand aveam 21 de ani. Unele din motive: faptul ca citeam “prea mult”, ca eram prea serios(adica nu ma maimutaream la chindii), ca eram arogant(pt ca citeam si na, citeam), ca de ce ascult doar metal. Dupa 21 de ani m-am transformat in curvar si eram acceptat de femei(oh, sfanta tinerete…) si pt ca citeam…
      Asa…dupa doua decenii femeia era divortata, doi copii, mergea la concerte metal si era avida de lectura! Dar ce lectura? Dezvoltare personala, Pamuk, Elena Ferrante, EE Schmidt…dar nu, nu trecuse prin clasici, macar o tentativa de carte veche si onesta, nuuu. Direct revelatii post post postmoderne, cat de complicata este viata , dar lectura asta de tip nou ajuta, ca uite ce legatura e intre plasmuirile lui Schmidt si viata mea! O chestie la care am ramas fara replica-“ai cont pe goodreads?” Eu-nu. “Aaaa, e cel mai tare site pt carti!”. Eu-!!!??wtf?! Isi contoriza nr de carti citite, de parca numarul titlurilor o dezvoltau, nu neaparat ce retinea din carti.

      Am incercat sa-i argumentez despre cum a merge pe bulevardul culturii e mai sigur si poate oferi satisfactii mai mari decat a haladui pe poteci post post postmoderne(ce tare e padurea norvegiana dar nu am citit razboi si pace pt ca e veche si prea stufoasa). Demersul meu a fost inutil. Pentru ca obiceiul lecturii dobandit la o varsta mai inaintata poate duce la o situatie perversa-ai impresia ca esti mai matur, ca ce citesti te va imbogati, dar cauti cartile care iti vor confirma convingerile pe care le aveai deja-cartile facile, care nu necesita atentie sporita, efort intelectual, mai ales daca ai job, copii, chestii de facut.

      Si pt a adauga la spiritul articolului lui Cetin-femeia incepuse sa citeasca relativ recent, dupa ce se angajase la o corporatie, descoperise siteuri de lectura la recomandarile colegilor-asta tot o influencereala este. Aparent e ceva cu mediul asta corporatist de emana masiv cititori de metrou si tramvai…

    • #65

      @MariusCC
      Am notat. Multumesc. Poate poti recomanda ceva si despre relationare de la om la om. Sunt cam neiertatoare in ultima vreme si ma lansez in monologuri pe care nu am curajul sa le transform in dialoguri…

    • #66

      @ Biela Manivela
      La mine a fost invers, marea iubire pentru citit mi-a scos in cale primul prieten!
      La 21 de ani, o mare parte din venitul lunar se ducea pe carti, haine si tigari. Cand s-au scumpit tigarile, am renuntat direct la fumat, a fost usor pentru ca a fost doar in moft. As fi fost in stare pentru carti sa renunt si la haine daca ar fi trebuit. Ma refer desigur la cumparatul de haine! :)))))
      Apreciez mult daca poti sa-mi recomanzi litteratura contemporana internationala dar scrisa si de-ai nostri.
      Multumesc!

  26. Modific puțin ce am citit 🙂 undeva:
    “Cititul e ca lumânarea de la capul mortului. Luminează, dar nu deșteaptă.”

  27. #68

    Anunț că primul care va folosi în comentariile acestui articol sintagma “bula mea” e binevenit ză-mi zugă bula.

  28. #69

    Să mă dau și eu mare, zic…

    Citesc acum Ușa Interzisă, a lui Liiceanu. Dar dar masiv peste panseurile filozofice, fiindcă nu rezonează cu nimic din mine. Savurez în schimb partea anecdotică, mai ales atacurile la adresa lui Dinescu, mahalagiul absolut…

  29. #70

    Eu citesc si-n limbi straine (engleza si germana), dar de obicei carti ceva mai grele – gen biografii, unde nu stau cu sufletul la gura urmarind actiunea.
    N-as citi niciodata Dan Brown in alta limba decat romana, de exemplu. Urmaresc actiunea si am de dezlegat coduri si ghicitori, n-am timp de subtilitati lingvistice :))
    (mda, citesc pe Danut – si-mi si place. Poate asta ma va scuti de sarcasme ref. prima fraza :)) ).

    In legatura cu “motivationalele”, cred ca am si eu o explicatie – gagiciurile influencerite wannabe le citesc pentru ca numai acolo li se repeta de 1000 de ori “tu esti cea mai buna, tu contezi cel mai mult, esti miezul din Fanta, pretioasa ca painea feliata si gaura din covrig”. Cand ridica nasucul din carte si se uita-n jur, constata ca realitatea e cu totul diferita – si nu le place, deci se pun iar pe lectura.

  30. #71

    Dezvoltarea personala e atunci cand compania zice “enroll in Six Sigma, tu-ti ceara … de lenes, ca altfel no promotion for you”.
    Sau e profesionala? Same difference.

  31. #72

    Cum, Cetin, nu stii? Antrenorul nu intra in teren! :))))