Între timp, La Mama, vânzând un mic cu 11 lei…
Într-adevăr, le-a mărit Nea Mã Ciucã.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

40 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Să îmi fie cu iertare dar cu 2 mici îmi iau un kilogram…
    Eu înțeleg că costuri și alea alea…dar când ai preturi de genul, parca cu toata dragostea le zici: faliment!

    204
    • #2

      Nu iti permiti, nu cumperi. E simplu. Daca au pretul asta inseamna ca sunt persoane dispuse sa il si plateasca si care nu o ard la modul proletaro-comunist ca tine scrasnind din dinti “faliment”

      20
    • #3

      problema cu La Mama e ca sunt niste birturi sordide de cartier, cu servise sub nivel de La Cocosatu. Ultima.oara cand am fost cu o gagica acolo, am cerut o farfurie in plus, pentru paste, ca i se facuse pofta tipei. “ntz, trebuie sa comanzi portie, nu o imparti”

    • #4

      Si asta in timp ce angajatii lor tot salariul minim au. Le urez faliment placut si nevasta sa divorteze de ei!

      88
    • #5

      @ Arhi In all fairness, cand am fost eu ultima data la La Mama asta se intampla in 2009, adica in cretacicul superior (tot cu o gagica) la ultima vizita in Bucuresti, nu gaseam locuri de rezervat la masa, atat de aglomerat era si cu siguranta nu parea o spelunca de cartier. Nu stiu cum sta situatia in prezent ca nu am mai fost de atunci prin Bucuresti.

      3
    • @anton, ești cumva din Cluj?

      10
    • #7

      @anton: din 2009 si pana acum sunt 14 ani. In 2009 era 3 lei o shaworma la Kogalniceanu

      19
    • Asta se întâmplă când cererea depășește oferta. :))))

      2
    • #9

      Unul din motivele pentru care suntem în mocirla asta e că există deștepți ca anton. Din cauza asta avem prețuri în spelunci din București mai mari ca in restaurante de lux din Budapesta sau Viena.. că sunt proști pentru care faptul că plătesc mai mult e motiv de fală nu contează ce primesc pt bani aia… In povestea asta anton tu ești ăla sărac

      19
    • #10

      (La) Mama ce se infiereaza proletarii; bossilor, cum spuneam mai sus: am, fost in 2009 si pe vremea aia nu gaseai locuri seara sa rezervi, atat de aglomerat era ca urmare am mers in alta parte. De aici eu am tras concluzia ca nu era chiar degeaba restaurantul ala daca era batalie pe locuri. In prezent o fi diferit, nu stiu si nici nu ma intereseaza, dar morala mesajului tot ramane, nu iti permiti/nu vrei sa dai atat nu te duci, sau nu cumperi e foarte simplu. Nu condamn situatia deoarece nici eu nu as da atat pe niste mici obositi, insa de la asta si pana a dori faliment unui birt care nu te obliga sa ii calci pragul si nu iti baga mana in buzunar e cale lunga.
      @Radu M te astepti la pomeni si de la restaurante nu it ajung cele de la primarie?

      1
  2. #11

    Din cate tin minte cam pe toate meniurile de restaurant micii au in jur de 50grame. Asta are dublu, probabil de aici si pretul

    3
    • #12

      Au pus mai multă apă caldă în compoziție…

      45
    • #13

      sau mai putina compozitie in apa

      29
    • #14

      @Marinel: Dar daca era un restaurant din Bucuresti cum justificau?

      9
    • #15

      Asta îmi aduce aminte de un banc:

      2 tipi vindeau mici, fiecare la taraba lui numai ca unul vindea în draci, celalalt nu vindea mai deloc.
      După câteva zile cu vânzări foarte proaste, cel care nu prea vindea, se duce la celalalt și îl intreaba:
      – Ce faci de ai atâta vânzare, care este reteta micilor tai ca înnebunesc aici de nervi?
      – Am o rețetă simpla, 95% cacat, 5% carne.
      La care cel care nu prea vindea
      – A, tu pui și carne?!

      56
    • #16

      Nu se pune apă că aia iese oricum la fript și crește consumul de cărbuni la gratar, se adaugă tot felul de resturi tocate de la măcelarie și niște miez de pâine, și se mai pune și praf de copt ca să “crească”.

      15
    • #17

      praful de copt, cum ii zici tu, face parte din reteta clasica de mici, inregistrata si la UE, avem dispensa speciala pentru acel amoniac

  3. #18

    Vezi c-ai scris greșit Ciocălacu!-băi, frate, ăștia doi dacă nu-s frați, sigur sunt surori.-de unde dracu’ ne-am pricopsit cu ei?

    6
  4. Daca nu am bani de biban pot sa iau doar ierburi la gratar la juma de pret?

    29
  5. #21

    Doar doo exemple.

    De la 5% la 8% pe dividende. Moarte capitaliștilor!

    Cei 10% pe chirii se calculează la suma totală, fără deduceri. Moarte burghejilor!

    32
    • #22

      ce mai sunt 60% azi…

    • #23

      Dupe care urmeaza si impozitul pe “persoana fizica” care este. Adica ne ia o data 8%, dupe care vine si impozitul pe persoana fizica la dividendele deja impozitate, dupe care vine si 19% TVA la aproape tot ce cumperi, dupe care vin taxe si impozite locale, dupe care vin RCA, taxa de drum, dupe care vin optionalele: CASCO, asigurari pe imobile, taxa de parcare + ce mai are fiecare, dupe care nu stiu ce mai ramane.

      17
    • #24

      A fost 16%, l-au făcut 5% să stimuleze sectorul de biznis.

      3
  6. #25

    La 90g de condimente in mic cred si eu ca e 10 lei micul. Pretul condimentelor per gram e foarte scump. Daca era mic cu sofran, era 200 de lei micul.

    19
    • #26

      Facepalm!!!!! Pe același argument, la bibanul de mai sus au pus 350g de piper! Când e greu să citești două rânduri, nici gastronomia n-o mai interpretezi pe mișelinuri…

      2
  7. #27

    Titulescu și Ceașescu măcar au negociat pentru țară

    15
    • #28

      Oooo, lume noua, lume noua, colega Maithun! Am crezut ca inca tii doliu dupa dna Hogea.
      Mi-am zis: “il va enfiler du noir. Pour une fois ce n’est pas l’inverse”.

      8
    • #29

      A fost devastator. Am pomenit-o creștinește cu o colegă de facultate, actualmente profă la aceeași secție, încropind o ședință solemnă de bârfă postumă :))) Vă mai ofer câteva hogisme:
      „Am scris enorm la viața mea. Mi s-a deformat mâna de la atâta scris. ”
      „Eu îmi permit să zic penis”.
      [vorbind de niște pasaje licențioase din „Visul din pavilionul roșu”] „Chinezii sunt rafinați, nu zic penis, ci tijă de jad”.
      [mie, înainte să plec cu bursă în China] „Dumneata, dacă te duci în oaza aceea de păgânătate, să te duci cu credință în D-zeu”
      [tot mie, mă întorceam în China după vacanță, am dat nas în nas pe aeroport în Moscova]„Să nu-ți iei vreo chinezoaică, că nu sunt gospodine, dumneata n-ai văzut ce mânuțe au, zici că sunt gheare”
      [mie, în timpul examenului pt. bursa în China] „Ai venit și dumneata să încerci marea cu degetul?” [A urmat o ceartă în public, și-a cerut scuze]

      „Eram cea mai frumoasă studentă străină din China”

      18
    • #30

      Ultima propozitie e citat din matale sau din dna Hogea?

      14
    • #31

      :))) Abia ce ajunsesem în China și mi-a zis un localnic că semăn cu Harry Potter. Halal frumusețe :)))

      12
    • #32

      Harry Potter pe steroizi, ai minim un metru peste poor Harry

    • #33

      La ce standarde de frumusete au orezarii…
      Io, par exemple, am o față de spate si-un fizic gen “moartea in vacanta”. Eee, cand eram prin Japan, nasu’ meu cat Casa Poporului era semn de frumusete, ca ei sunt complexati de nasu’ turtit.

      11
    • #34

      :))) Sincer, self-esteemul meu a fost la pământ după ce m-am întors în țară și am văzut că nu mai creez furori admirative la piață, la buluceală în autobuz și în târguri de provincie.

      9
  8. #35

    La Mama este, din punctul meu de vedere, o bodegă sordidă culinar vorbind. Și asta de ani buni.

    Că este 10 lei un mic nu mi se pare neapărat o problemă, se vor găsi elitiști care să plătească atât și e foarte bine că ei există, pe spatele proștilor trebuie trăit. Că dai 10 lei pe un mic prost, ei, asta e altă treabă. Credeam că aici la mine la Chiajna s-a atins apogeul nesimțirii (8 lei/mic), dar nu, uite că La Mama a decis să ridice pragul.

    Ca idee, am fost acum puțină vreme la Cocoșatu’. Ăla de pe Clucerului, era mai aproape de noi. 6,5 lei un mic care să spunem că merita prețul ăsta ținând cont că avea gust și că-l mâncai unde-l mâncai.

    N-am să mai plătesc vreodată mâncarea proastă la suprapreț, indiferent de cât de foame îmi este. La banii ăia mai bine fast-food, ieși mai cinstit așa.

    17
  9. #37

    Boborul a ales psd, ciocu mic, ei sunt la putere. Nu am vazut niciun protest.

    3
  10. #38

    Dacă tot vorbim de cârciumi și prețuri, am venit iar in vacanța in Ro și am stat câteva nopți și in București.
    Deci astia cu cafelele apar mai des ca mega image-ul.
    Și prețurile la niște cârciumi normale sunt exagerate pentru ce oferă.
    Făcând o comparație cu sudul Spaniei, zona mega turistică, Bucureștiul e mult mai scump sau mai bine zis raportul calitate / preț este clar in defavoarea capitalei.
    11 euro o Quesadilla mega banala, nici n-am terminat-o.
    10€ aproape niște dovlecei prăjiți.
    4,1 € o bere.
    Peste 3€ o apa minerală.
    Măcar dacă era mancarea wow mai ziceam.
    De când sunt in Spania, oriunde am mers, nu am plătit in viața mea 3€ pe o sticla de apa.
    La un restaurant bun, unde las 120€ pe o cina in doi, apa e tot 2€ și o bere de calitate undeva la 3.5€.
    Așa ca sa le fie de bine, sa mărească și mai mult, sa trateze clientii cu sictir in continuate pentru ca lucrează pe minim pe economie, sigur o sa fie totul minunat.

    22
    • #39

      Da, asta cu apa scumpă la restaurante mi se pare furt pe față.

      Apogeul l-am prins la un restaurant chinezesc, foarte bun de fel, 7,5 euro sticla de apă. Le-am zis in față la o masa de prânz că nu vreau pentru ca este prea scumpă și astfel nu-mi rămân bani de bacșis.

      5
  11. #40

    Va vaitati ca e 10 lei un mic. Da’ ca japitele din horeca iti iau 15 lei p-un ursus la 0.33 cum e? Sau 10 lei p-o apa mica. Sau o spalarura de cafea 13 lei. Tavali-s-ar in chinuri.

    19