Ce se întâmplă acum, pe internet, legat de alegerea lui ND primar al capitalei este identic cu reprezentarea Southpark a câștigării alegerilor de către Obama.
Un fel de isterie haioasă, prin care gata, dacă a venit Nicu Shordan la primărie, problemele noastre s-au terminat, vine apa caldă, nu va mai fi traficul morții, totul bine și frumos. Its Obama, meeeeen, it’s chaaaaange.
Lăsați-mă să vă dau eu vestea cea proastă. Nu. Momentan nu s-a schimbat nimic. RADET, sau cum pm îi zice, are aceleași țevi vechi, neschimbate Firea și predecesorii ei, pentru că banii au fost luați de la investiții și dați către biserica hoțtodoxă, ca să își finalizeze catedrala și către șușanele gratis pentru proștii votanți cărora le scurge scuipat din gură, sau către foste reporterițe de televiziune, să sifoneze bani așa ziși către cultură. Ori influenceri de instagram, vezi Dorian Popa. Sau Digi24, vezi 1.800.000 euro, bani de ciucalată în ultimele 2 luni.
În continuare sunt 45 000 de angajați care mănâncă bani publici (cică jumătate din ei sunt deja în concedii medicale de 90 de zile. Nu poți fi dat afară când ești în concediu medical). Bugetul primăriei este distrus și inexistent, mulțumită conducerii incompetente a panaramei de așa zis primar.
Traficul din oras va fi trafic in continuare, pentru că traficul înseamnă mșini, iar traficul ești tu.
Desigur, există sisteme de fluidizare, dar astea nu au cum să apară ieri, doar pentru că e ND la primărie.
Ceea ce vreau eu să spun este că NU trebuie să venim cu așteptări uriașe în cel mai scurt timp, pentru că, în ultimii 15 ani, la primăria București a fost o caracatiță infernală de afaceri PSD, care va fi extrem de greu de ars.
Aveți răbdare, atât vă cer.
NOU
Ce ar putea sa faca usor e sa permita* instalarea de centrale fara nici o aprobare. Dar banuiesc ca sa ni se dea sa ni se faca e mult mai interesant decat sa ni se dea voie sa ne facem noi. La fel cum “sa traiti bine” a fost receptata ca “veti trai bine” – nu era o promisiune, era un indemn 🙂
*nu stiu daca poate si daca e de de competenta lui, dar sigur poate pune presiune in directia corecta.
NOU
Chiar si daca fac asta de maine, cati oameni ar apuca sa isi puna centrale pana vine iarna? Cati au banii necesari maine, cati meseriasi sunt disponibili in urmatoarele 2 luni, cate centrale sunt pe stocul tuturor importatorilor, cate mii de km de teava, cate calorifere?
Nu mai zic de problemele pe care le-ar genera o crestere brusca a numarului de centrale individuale: debit insuficient de gaze, stocuri de gaz insuficiente, poluare excesiva.
Desi am centrala de apartament, cred ca solutia pe termen lung nu e asta. As fi de acord sa renunt la ea daca se vine cu o alternativa viabila (centrale de bloc, mini-centrale zonale, chiar si RADET retehnologizat).
NOU
Asta cu centralele v-o spune un om de la tara, din oras care a patit deja. Cand s-or instala cateva zeci de mii de centrale in doua luni, o sa le folositi ca aer conditionat, ca nu face fata reteaua de gaz 🙂
NOU
Sigur ca da, nu se poate nimic, ca s-a incercat la zalau si n-a mers, deci n-are cum sa mearga nicaieri niciodata. E mai plauzibil sa puna conducte de gaz mai mari decat sa schimbe infrastructura radet, care e o chestie mult mai complexa – seamana mai mult cu reteaua electrica, punctele termice sunt
transformatoare de caldura de exemplu.
In definitiv pe mine ma doare la pix, eu sunt capsunar, in tara in care nu exista incalzire centralizata, adica e tara cu apa calda doar daca ai tu centrala. Ceea ce va doresc si voua.
NOU
Îți răspunde unul care a suferit de pe urma deciziei de a sista furnizarea de căldură dintr-o dată, la țară la Mioveni.
Pur și simplu s-a tăiat căldura, iar zeci de mii de oameni au rămas fără căldură și apă caldă. Aia a fost și amin.
Oamenii au trebuit să se descurce. Calorifere pe ulei, reșouri cu nichelină, cuptoare date drumul, oală cu apă fiartă in camera care se răcește peste noapte, mulți au avut sobe de teracotă în case.
Apoi au apărut centralele individuale și oamenii au început să monteze. La salariul de atunci, cu prețuri mai mari decât acum, au făcut rate și pe 7 ani, pentru o centrala. Alea vremuri de rahat.
Pentru București centralele individuale nu sunt o soluție. Rețeaua de gaz nu e dimensionată. Fiecare apartament trebuie racordat de pe casa scării, cu contor individual, alt proiect, 2 focuri, alte țevi, alți bani.
Nu se face repede. Durează mult.
NOU
>>Nu se face repede. Durează mult.
Da, nu se poate, dureaza, e nasol. Puneti o patura pe voi si aia e.
NOU
Daca se taie complet apa calda si caldura o sa fie foarte funny.
NOU
Legat de problema retelei de apa, la Antena Ghei acum jumatate de an zicea Nicusor ca un termen real de realizare a schimbarii conductelor pe tot Bucurestiul ar fi 7 ani. De aici deduc ca daca s-ar apuca de asta multi chiar din votantii lui se vor da cu curul de pamant cand va trebui prin rotatie cartiere intregi sa ramana fara apa. Ar trebui o constientizare in masa a problemei si a ce inseamna sa ne inhamam cu totii la un proiect ce va dura 7 ani dar va rezolva pe zeci de an problema.
NOU
Sistemul centralizat nu poate sa fie veci mai eficient ca si o centrala de apartament. Teoretic consumul de gaze nu va creste ci se va micsora. Pentru ca se va arde mai putin gaz, doar cat este nevoie, cand este nevoie si unde este nevoie. Practic vor trebui re-dimensionate cateva conducte de gaze, regulatoare de presiune, etc. Dar solutia pe viitor eu asta o vad, centrale individuale, care consuma jumatate fata de incalzirea centralizata (care, Atentie! este suibventionata mai mult de jumatate!). Deci caldura si apa calda dntr-o centrala de apartament costa de 4 (PATRU) ori mai putin decat caldura si apa calda din sistemul centralizat.
NOU
@velu ce spui tu seamănă cu daca mergem cu trenul nu poate fi veci mai puțin poluant decât dacă mergem fiecare cu motociclete.
Trăiesc într-un oraș cu centrale de apartament și da sunt de acord ce sistemul asigura flexibilitate maxima. Adică pleacă consumul numai când am nevoie și numai acolo unde este cerere însă există și reversul medaliei eu stau la etajul doi și sub mine am o familie cu persoane în vârstă care au sub ei în apartament gol. La ei consumul de gaz este de trei ori mai mare fara a avea confortul de la mine. Da știu capitalism nu socialism. Am locuit la parter și am prins exact tranziția de la centralizat la individual. Încălzirea centralizata trecea prin subsol și încălzea parțial și podeaua de la parter. Când s-au oprit la centrala aveam 5 grade diferența între podea (16 grade) și etajera unde era termostatul (circa 1 metru mai sus și setat pe 21 de grade).
La parter am ajuns sa plătesc gaz și peste 360 lei într-o lună iar la etaj intermediar nu am platit niciodată mai mult de 180. Volume de aer comparabile.
Aveți grijă ce vă doriți.
NOU
Să descentralizeze încălzirea termică, RADET sau ce e acolo ok, poate să facă. Dar instalarea de centrale fără aprobare, asta chiar ar deschide o cutie a Pandorei periculoasă. Da, că să nu fie nevoie de aprobare de la cei de pe scară sau de la Radet e una. Dar nişte aprobări tehnice musai totuşi.
NOU
Instalarea de instalator autorizat de gaze, care sa semneze pentru ea, e suficient. Fara nici o alta hartie de niciunde.
NOU
Sau sa faca centrale termice de cartier, cum avem aici, in Baneasa.
Noi nu avem treaba cu restul Bucurestiului, conductele se intretin din scurt, nu sunt probleme.
Centrala exista de cand s-a construit cartierul, adica din anii’ 80.
Asta ar fi cea mai buna solutie, fiecare cartier sa aiba propria centrala si sa isi administreze bucatica, ar schimba mai usor conductele, daca s-ar ocupa fiecare de zona lui. Decat sa astepte sa se schimbe tot sistemul din Bucuresti, sau sa se apuce oamenii sa isi bage toti centrala de apartament.
Nu stiu, zic si eu.
NOU
Caracatita??? Unde caracatita??? Sa arate domnul Dan caracatita!!! – citat aproximativ din autori cvazicunoscuti pentru moment.
NOU
Intre timp au disparut toti politistii locali din intersectii.
Azi dimineata a fost groaznic
NOU
Erau ceva echipaje azi de dimineata pe la Unirii, Izvor, Iuliu Maniu.
NOU
Nu se poate, boss! Au trecut aproape doua zile si Nicu n-a facut nimic din ce a promis! Dezamagire totala!!!
NOU
TOTI SUNT LA FEL!!
NOU
Ohooo, sa vezi cat o sa bata psd-ul piua pe asta, la urmatoarele alegeri.
Pentru ca, la fel ca la orice casa, nu te apuci sa pui parchet si mobila noi, inainte sa repari peretii, structura si acoperisul casei, asa si la Bucuresti, pana nu astupa ND toate gaurile si curata mizeria, nu o sa poata face mare lucru din ce a promis.
Orice om intreg la cap, stie ca asta dureaza macar 2 mandate.
Dar nu si specialii de la noi, care, vor fi invadati de stiri gen “ND n-a facut nimic, doar a zis ca a platit nu stiu ce datorii, a dat oameni afara din primarie, macar Firea le-a dat servici, a cumparat autobuze si a terminat un pod”.
Si cum lumea inghite d-astea pe nemestecate, sa te tii distractie.
NOU
Bucurestiu e la nivelu in care nu prea mai poti face ceva in el. Cel putin nu intr-un mandat. Ma gandesc numa la faza cu radetu si ce inseamna schimbatu tevilor. Crima!
Mai bine luati banuti pe fonduri si facute centrale pe bloc sau pe cateva blocuri. In pitesti de ex s-a mers pe varianta asta.
Traficu n-ai ce-i face. Doar puse taxele alea de poluare. Noneuro, euro 1 si 2 jet din bucale. Euro 3 si 4 taxati. 5 mai usurel. 6 si electricele la liber.
Incurajat mersu pe 2 roti – bicla, scuter, moto. Transportu in comun adus la nivel decent.
Construitu de pasaje supra si subterane e jale in buc. Facuta in schimb centura. Aia e urgenta.
Da momentan am asa un filing ca urgenta e plata datoriilor catre “lipitorii de afise”. Asta daca nu cumva iese razboi intre usr si pnl. Si tare mi-e ca asta e urmatoru pas.
NOU
Legat de problema retelei de apa, la Antena Ghei acum jumatate de an zicea Nicusor ca un termen real de realizare a schimbarii conductelor pe tot Bucurestiul ar fi 7 ani. De aici deduc ca daca s-ar apuca de asta multi chiar din votantii lui se vor da cu curul de pamant cand va trebui prin rotatie cartiere intregi sa ramana fara apa. Ar trebui o constientizare in masa a problemei si a ce inseamna sa ne inhamam cu totii la un proiect ce va dura 7 ani dar va rezolva pe zeci de an problema.
NOU
Sa ramai fara apa calda mai mult de jumatate de zi, maxim o zi, este inaceptabil. Nu e datoria oamenilor sa stea nespalati pentru binele comun, nu e razboi, nu e nevoie de sacrificii.
NOU
Delimano, boss, Delimano.
NOU
Iar vestea mai proasta ar fi scaderea bugetului capitalei, pe fondul crizei ce se pregateste, coroborat cu eliminarea subventiei nesimtite la agent termic in capitala (nu ai bani, stai la tara si te incalzesti cu lemne).
In capitala, si alte orase, multi au votat usr ca sa stopeze dezastrul imobiliar, cat si pentru a impune niste masuri nepopulare (dar mult admirate in alte tari), si anume eliminarea vehiculelor poluante, trafic mai putin, reducere poluare.
Eu nu cred ca USR are banii si ouale sa faca asa ceva
NOU
Mai puneti la socoteala auditul care va avea loc pentru a face un pic de lumina in bugetul primariei. Nu cred ca Shordan nu va face prea multe investitii pana nu se finalizeaza auditul si se estimeaza ca va dura cam 6 luni. Si este foarte posibil ca dupa 6 luni sa iasa un minus in gestiune si atunci tare mi-e teama ca o sa auzim de “greaua mostenire” lasata de duamna.
NOU
Si este foarte posibil ca dupa 6 luni sa iasa un minus in gestiune si atunci tare mi-e teama ca o sa auzim de „greaua mostenire” lasata de duamna.
gen, cum sa zica “bah, nu prea sunt bani”. Cand va aud mi se face jena de jena voastra
NOU
De exemplu si azi pe Digi rula o reclama cu primaria capitalei si ceva cu pasajul Ciurel.Ce ar putea face cand efectiv ajunge primar cu toate atributiile este sa stopeze aceste contracte sau daca nu se poate legal sa nu mai faca asemenea contracte pe viitor.
NOU
Eu nu astept sa rezolve problemele astea in viitorul apropiat.Caldura si apa calda dureaza peste 5 ani si trebuie plan clar. Traficul e imposibil, nu l au rezolvat alte capitale in vest nu il rezolvam nici noi. Trebuie pusa in aplicare solutia aia cu vigneta pentru masinile sub euro 4 care vor in bucuresti in timpul saptamanii. Trebuie gasit o solutie constitutionala sa nu se mai inmatriculeze rable fara numar. Trebuie impozit mult mai mare pentru cine are mai mult de 3 masini pe o adresa.
Eu astept de la ND urmatoarele:
Fara vouchere de bicicleta, gravida, vacanta si alte pomeni
Trebuie pus la punct sistemul de ajutoare sociale
Fara pomeni la teatre,reviste obscure si alte mizerii in numele “sa ajutam cultura”
Sa inchida ARCUB si CREART. Trebuie sa se termine mizeria de concerte si entertaiment pe bani publici. Dan bitman, chirila, smiley si restul sa faca concerte pe bilete cu bani nu moca pe banii tuturor.
Fara borduri la borduri, bancute schimbate la fiecare an, etc
Prioritati sa fie spitalele, scolile si drumurile. Dupa entertainment pe banii primariei. Astea se pot face in viitorul apropiat……
NOU
Euforia la un moment dat se va termina si realitatea dura ne va lovi. Daca vrei sa vorbim cinstit, nimic major nu se va intampla cu noua administratie odata instalata. Am auzit, diverse clisee ca primele 100 de zile conteaza si alte rahaturi. Problema la nivel de Bucuresti, este de nerezolvat totul fiind in regim paleativ, indiferent de domeniul despre care vorbim.
Acum, mai rapid ca oricand niste masuri nepopulare se vor lua. Ceea ce conteaza este felul in care se va vorbi cu oamenii si cum se va comunica la nivel de comunitate. Aici de fapt invartindu-se toata povestea la ceea ce urmeaza. Ca lui ND sa-i iasa ii va trebui niste comunicatori buni, dar mai ales oameni care s-o incaseze pentru echipa.
A doua chestie foarte importanta va fi asigurarea continuitatii anumitor masuri. De exemplu, s-a tot vorbit de trafic, de parcari si ridicarea masinilor parcate pe trotuar. Merge sa te apuci sa iei masinile nemiscate de pe trotuar, sa introduci o taxa de parcare peste tot in oras, insa in acelasi timp da alternativa riveranilor sa aibe unde sa-si parcheze masinile, contra cost desigur. De asemenea merge sa te apuci sa faci benzi unice de transport in comun si alte nebunii, dar cumpara niste autobuze electrice si cauta sa reduci poluarea data de transportul in comun. Chestiile astea vor cantari foarte mult pentru oameni si vor intelege, daca se vorbeste normal cu ei, fara tatisme vechii administratii.
Ideea este, ca anumite lucruri vor dura pana se vor realiza, dar oamenii au nevoie de o transparenta cum nu s-a vazut in ultimii 30 de ani. Cu cat se vor omite lucruri, sau nu va fi o relatie deschisa primarie-cetatean cu atat mai nasol ii va lui ND. Acum ce va fi vom vedea, sper doar sa nu se faca lucrurile pe jumatate si sa incep sa vad pretentii de Viena la un oras ce inca nu a iesit din anii 80 ca mentalitate si gandire urbana.
NOU
De ce sa dai locuri de parcare pe domeniul public riveranilor? Nu si-au rezolvat problema asta inainte sa isi ia masina? Sau s-au gandit ca e dreptul lor sa detina masina si obligatia primariei sa le asigure loc de parcare? Sau si-au ars-o pe principiul “Lasa ba facem un copil, ce mancam noi ii dam si lui vedem noi cum ne-om descurca”?
NOU
Citeam ieri un titlu de articolaș, cum că Nicușor va încerca să pună în ecuații matematice problemele Bucureștiului, în speranța că le va rezolva. Nu pot crede decât că era la mișto…
Într-un fel, provocarea asta se aseamănă cu a schimba roțile mașinii, din mers.
Atins de virusul schimbării, cu vreo 10 ani în urmă, ne-a adunat domnul CTO și a zis că trebuie să facem refactoring la tot codul, ca să reducem așa numitul technical debt. Codul era un morman de spaghete care fermentaseră în precedenții 10 ani, dar încă aveam mii de clienți și încă producea zeci de milioane anual. A cerut să-și aleagă fiecare manager un caz din zona lui de competență, să-și formeze un taskforce care să facă refactoring la acel caz. Apoi, să extrapolam o estimare pentru tot codul.
A rezultat ceva de genul 17 ani cu efectivul curent, sau 12 ani dublând nr de developeri, și nemaiadaugând nici o funcționalitate noua.
I-a fost mult mai simplu să se mute CTO la altă companie.
NOU
Challenge accepted: youtu.be/cIpBpGQ0XTI
NOU
Deocamdata singurul “change” care ar trebui investigat serios si repede ar fi de ce a scazut asa drastic diferenta ND-Panamera de seara pana dimineata. Nu e normal.
Ar fi interesant de revizuit si procese verbale etc din 2016, btw ce s-ar intampla daca s-ar dovedi ca PSD foloseste/a folosit metoda “noaptea ca hotii” la TOATE alegerile? Sa fiu “parte vatamata”, as urmari (cel putin) ca PSD sa plateasca daune sume mari. Asa de mari incat sa-i falimenteze complet.
NOU
Stati cuminti si nu v-a ambalati…a mai fost filmul acesta in 1996 toamna…si acum inca cautam cei 15.000 de specialisti gata sa lucreze pt tara si popor…Adevarul este ca si dl nicusor este la fel exponentul unor interese si a unei clientele care de-abia asteapt sa fie hranita…e ca in bancul acela: amanta noastra e mai frumoasa….Nimeni nu mai spune nimic de reorganizarea administrativ-teritoriala a romaniei, veche din 1968….sau de scaderea nr de parlamentari, votata cu abnegatie de sclavi….Sa de-a Allah sa ma insel…dar mai e mult pana departe, cam 2000 de ani asa..
NOU
*să dea
Zi-i Dumnezeu, că ești creștin și netăiat împrejur.
qnews.com.au/miriam-margolyes-do-you-know-the-word-smegma/
NOU
“Nimeni nu mai spune nimic de reorganizarea administrativ-teritoriala a romaniei, veche din 1968….sau de scaderea nr de parlamentari, votata cu abnegatie de sclavi”
Fix ce tre sa faca ND acum. Dar FIX.
NOU
Hai ca vin si eu cu o teorie nepopulista.
ND va incepe tot felul de chestii. Chestii bune. Apa calda, trafic, caldura. Din pacate ND se va lupta cu morile de vant, iar suportul va fi inexistent. PNL il va arunca ca pe coaja de banana cand isi vor da seama ca nu va prinde un al doilea mandat, USR oricum nu au putere sa-l sustina suficient impotriva PSD&PNL, iar rezultatul va fi tragic: ND nu va prinde al doilea mandat.
Am colegi care nu ar vota niciodata PSD, dar au preferat sa stea acasa decat sa voteze cu ND, pt ca pitong. De asemenea, genul de oameni care se minuneaza cat bine arata lately cartierele si se lauda ca stau in S3 sau S4 si ca au super parcuri si parcari, etc. Oameni care zic “da ba, dar a si facut”.
Iar ND nu o sa faca nimic de fatada, nu o sa faca expozioane, Șordanioane, teste covid gratis si alte mizerii populiste care prind chiar si la cei de langa noi, nu doar la batranii din S6.
Apropos de batranii si PSEDEU. Eu stau intr-un bloc vechi, nascut in 72. Stau aici de vreo 30 de ani, iar cand eram copil era plin de oameni care atunci aveau 40-50 de ani. In ultimii ani astia toti s-au cam carat, fie la tara, fie la groapa si au venit oameni tineri, 30-40 ani. UNDE plm sunt batranii aia care voteaza cu PSD ca la mine in bloc nu mai sunt.
NOU
well, eu sunt egoist aici. ca bucurestean, l-am angajat pe ND sa aiba grija de oras. STIU cu siguranta ca va face bine in astia 4 ani. Ce se intampla dupa aia nu mai e treaba mea si nu ma simt angajat in a-i castiga campanii. ma multumesc cu contributia lui de 4 ani, ce va fi mai incolo, e doar treaba sa si cum reuseste sa se descurce politic.
NOU
Apa calda, trafic, caldura….hmmm…asemenea probleme nu pot fi rezolvate in 4 ani…e imposibil..
NOU
Dacă tu poți să crezi că 4 ani vor reuși să extirpe cancerul care prosperă de cel puțin 30 de ani…
Dați omului ăsta un premiu, căci nu se mai vindecă de optimism!
NOU
“cică jumătate din ei sunt deja în concedii medicale de 90 de zile. Nu poți fi dat afară când ești în concediu medical”
dar poti fi verificat in fiecare zi ca esti acasa. Si la acte. Si 3 luni nu o sa poti face nimic, pentru ca esti in concediu medical. Exista mereu solutii
ND nu are cum sa faca miracole. Primul lucru pe care tre sa il faca este sa dea drumul la transparenta. Zicea ca face gestul simbolic de a deschide usa principala de la primarie. Daca porneste chestia asta de transparenta o sa le fie greu urmatorilor sa o inchida. Furi si asa, dar mai cu grija
NOU
Mai bine emigrez in Timisoara sau Cluj, fie si Brasov sau Sibiu, decat sa mai am rabdare.
Lui Nicusor i-ar trebui vreo 3-4 mandate sa repare ce a stricat Firea…desi eu inclin sa cred ca un cutremur de 7-8 grade in cateva secunde ar fi mult mai eficient.
Suna cinic, dar numai asa am scapa de jegul pesedist.
Apoi putem cu ceva fonduri de la UE (cat am primit, vreo 80 miliarde de euro?) sa reconstruim Bucurestiul de la 0.
Sau si mai bine, sa mutam capitala administrativa la Timisoara, facem din Cluj capitala financiara si Sibiu capitala culturala , iar Brasov capitala legislativa. Africa de Sud are vreo trei capitale. 🙂
Iar in locul Bucurestiului punem sare, bucurestenii pesedisti sa se care prin Oltenia, Moldova, Teleorman, Vaslui, acolo de unde i-a luat Ceasca, sa se intoarca pe meleagurile natale.
Iar bucurestenii normali sa se duca acolo unde e civilizatie si educatie.