Sincer să fiu, am cam intrat în pana gospodinei. Și doar din cauza mea, că dacă nu mă ofeream să gătesc în casă, acum eram bine mersi. Dar a trebuit să o fac.
Și acum nu mai știu ce să fac de mâncare…

În imagine e hamburgerul obosit pe care mi l-am făcut de dimineață.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Egg fried rice cu legume si kimchi. 🙂

    14
    • Da, confirm!

      Usor de facut, super bun la gust, putin picant…
      Eu adaug si bacon.

      3
  2. #3

    Nichita începea ziua cu o bucată de slană și o sticlă de votcă.

    41
  3. #8

    Hmm …, salată japoneză știi să faci? Vrei rețeta?

    1
    • #9

      Nici ninjalaii nu mai e ce-a fost, le-au ruginit sabiile, mori de inanitie.

      6
    • #10

      @nea_zapada
      Eu o știam cu cei 7 samurai. Te bagi între ei și-i înjuri de mă-sa.
      Curcan cu dovleac fiert știți să faceți?

      1
    • #11

      Curcan cu dovleac fiert, presupun că trimiți organul la saună. Sau la cazan pe lumea cealaltă. Depinde. Doar să nu uiți cascheta pe dovleac.

      4
    • #12

      Ntz, Pere. Domnu’ Mache e old fan VM.

      1
    • #13

      Virtual Machine, Vânători de Munte, Vasile Muraru?

      6
    • #14

      @nea_zapada
      VM adică “Vacanța Mare”?! Poantele astea circulau când eram prin școala generală! Mai era și cu Mizerabilul și Mizerabila, când în loc de episodul din “Mizerabilii” au dat vizita to’arășilor în nu mai știu ce țară africană. Și câte și mai câte …

      2
    • #15

      Numa’ moşi pe blogu’ tinerelului!

      8
    • #16

      Arh(a)i(c)blog.

      12
    • #17

      De unde moși?! Numa’ tineret în floarea vârstei plus propietarul, care e și el pe acolo.

      3
    • #18

      Eh, mai copii, mai copii…

      5
    • #19

      Cupoanele de pensie la control

      9
    • #20

      Unde, bre Nea Ilie, nu vezi ca Nea Gelu “the Giant of Pleşcuța” Fărcaş nu se da dus de la coada de la C.A.R.P. ? Nici nu mai stiu de cand n-a mai semnat condica pe globul tătăresc.

      2
    • N-am mai semnat, nea_zăpadă, nu am putut, e copilul operat în spital, dar revin când totul e bine.

      8
    • #22

      @nea Gelu Multă sănătate!

      3
    • #24

      Sanatate multa, Andreică!

      1
    • #25

      @nea Gelu, salutări de la pensionari celui mic, însănătoșire grabnică

      3
    • Mulțumesc clubului pensionarilor (din care fac și eu parte), sper să scadă infecția (a fost operat de apendicită în noaptea de duminică spre luni), iar luni sper să mi-l lase la vatră.
      Totuși, trebuie să fac o corectură: cel mic sunt eu, Andrei are peste 1,80 m, eu am 1,47 m, eu port 37 la pantof, el poartă 45. 🙂
      Ne revenim noi, doar să scadă pârdalnica aia de infecție.

      9
    • #27

      Nea Gelu, vezi c-ai un typo la “clubul pensionarilor, al cărui decan de varsta sunt”.

      5
  4. #28

    Burritos, poate? Gasesti 15 mii de retete pe net, si majoritatea se fac surprinzator de usor

  5. #29

    Nimic

    13
  6. #30

    Omletă cu legume și cafea.

    2
  7. #31

    Platouaș cu ce mai gasim prin frigider: branza, masline, ardei, ridichi, bacon, ou, etc

    Mic dejun de pocaință (dupa desfrau culinar/bahic): iaurt cu fulgi de ovaz din aia tari lasat vreo 30+ de minute la “macerat” sau terci din fulgi de ovaz orz fiert in apa si lapte vegetal.
    Terciul merge pe dulce (cu fructe fresh sau congelate) sau pe savory cu CVPT (ce vrea pulpa ta) in el: carne, branza, struguri

    Mic dejun sa moara dujmanii mei: asta vad ca stii sa faci 🙂 Nu are rost sa insistam pe autodistrugere.

    Mic dejun stil Buddha bowl: in farfuria tip castron (asta e vasul ideal nici farfurie si nici castron, ca nu suntem salbatici) pui gramajoare de ceva proteina (peste, pui, branza, ou, tofu…brrr), cereale (orez, orz, grau), ceva verde (micro salate din alea la punga sunt perfecte ptr asa ceva), leguminoase (naut, fasole, linte dupe facultati), legume-fructe (rosii, avocado, castraveti, ardei, ceapa, cuburi de mar, capsuni, morcov ras, batul ala de sparanghel ramas de ieri, etc) si daca iti da mana pui la final niste seminte/nuci.
    Daca iti mai aduci aminte de combinari de la matematica iti dai seama ca tocmai ti-am dat in ultimele randuri cateva sute de retete de mic dejun :)))

    3
  8. #32

    Omleta cu pilaf! Bineeee, eu am incercat sa fac omurice, că am văzut eu că arată bine rău, dar am mâncat o omletă pur românească cu un pilaf vai mama lui

    4
  9. De aproximativ 2 ani mananc acelasi lucru in fiecare dimineata: iaurt grecesc cu un mix de seminte si nuci/alune. Nutritiv, tine de foame ~5 ore, nu sare glicemia si e mega usor de preparat.

    11
    • #34

      Pui nucile/semintele de seara sau pe loc?

      Cand duceam o viata mai “sportiva” 🙂 bagam intre mese un iaurt mic (normal ca la noi ala grecesc e o mizerie cu 10% grasime) cu o lingurita de seminte de in macinate si o lingurita de tarate de ovaz/grau sau psyllium. Potolea foamea si facea bine la tranzit.

      2
  10. Diminețile când fac mic dejun, adică doar în weekenduri, bag pe juma de lipie 3 felii de cașcaval peste care arunc legume mărunțite, ceapă, niște somon (dacă am) sau ceva proteina, o îndoi și o bag în tigaie câte 2 min pe fiecare parte. Merge cu iaurt.

    4
  11. Lipie, hummus, ou fiert, brânză de oaie, roşii, măsline, castraveciori murați.

    Ocazional câteva felii de jambon. Şi ceva fruct la final.

    Nu mă interesează să traiesc (prea) mult. Puțin dar bine!

    Alhamdulillah.

    4
  12. #37

    Terci din tarîțe de ovaz cu juma de pahar de afine+zmeura, citeva bucăți de miez de nuca și o linguriță de unt de arahide
    A scăzut colesterolul de la 270 la 220, din păcate cel rău tot e 150, max fiind 100.

    2
  13. #38

    Pt ca trebuie sa imi incep dimineata cu pastile. Inainte de a le lua beau apa cu seminte de chia. Nu am vreo restrictie despre cum sa iau eu pastilele, dar de cand le iau cu apa d-asta nu mai am arsuri. Pe urma la vreo juma de ora asa mananc ce am chef.

    • #39

      asta cred ca e ceva specific anglofon, ca nu am auzit/vazut in viata mea

    • #40

      Chiar, Senioare, de unde atata intuitie feminina in ceea ce priveste anglofonia comentatorului? Ca nu e ca si cum el ne-ar fi spus vreodata.

      5
    • #41

      eu sunt o persoana foarte intuitista

    • #42

      Dear fellow tovarasi, acest citat este de pe pagina de internet a farmaciei Cacantren “ Semintele de chia – beneficii pentru slabit si sanatate – Farmacia Cacantren”. Asa ca nu cred ca este ceva specific anglofon. Poate doar in afara ariei dumneavoastra de interes, cumva intuiesc ca dumneavoastră nu practicați Pilates.
      Multumesc,
      Buna ziua!

      1
    • #43

      nu ba, credeam ca exista de cumparat gen, apa cu chia, cum e apa de trandafiri sau ceva

    • #44

      semintele de chia hidratate seamana leit cu icrele de broasca fecundate care plutesc primavara prin balti.

      6
    • #45

      consumator sau doar privitor?

    • #46

      Sir, this is an ingredients household!

      4
    • #47

      Toamna se numără mormoloci.

      3
    • #48

      observator scarbit.

      1
  14. #49

    L-V ciorba (de inimi+pipote de gaina/de vita/de perisoare/de curcan), iar in week-end, in general, cate 2 oua ochiuri + o conserva de peste in ulei sau o pizza de la penny/dr. oetker sau ceva gratar ramas din ziua anterioara (duminica, evident). Garantat liniste la stomac si cap cel putin pana la ora 13-14 (L-V cam pe la 7 bag ciorba), S-D la aprox. 8 max. 9 mananc, dar bag ceva efort fizic dupa.

    3
  15. #50

    O sticlă de vin roșu sec cu apă minerală;băută între orele 5-8;este bună la inimă, la cap și la armăsar.

    1
  16. #51

    De aprox 1 an, omleta sau wrap-ul lui Valentin Bunea. Cu muuuuulteeee legume.
    Am scapat de 27 kg si de colesterol crescut.
    Alta viata!

    4
    • #52

      Eu mănânc foarte rar dimineața,dar și când mănânc, pâinea cu ou e favorita.
      Feliile de pâine mai tari se înmoaie în lapte rece, apoi în oua bătute și frigi in tigaie.

      În copilărie îmi mai plăcea ceaiul cu pâine fripta in untura și presărată cu zahar. În loc de zahar poți sa freci un cățel de usturoi pe ea și merge de minune cu zaibar.

      Zacusca pe pâine e bunacioasa rău. Cea mai buna zacusca am mâncat de la un ardelean, coleg de camera la cămin. Era un pic iute. O încântare.

      1
  17. #53

    Cu speranța că ai întrebat pe bune și că nu cumva am ratat eu vreo ironie de mă reped acuma ca rața la muci, las două chestii aici. Dimineața e cu proteine, ouăle sunt temelia, important e cum te joci cu ele (ahem) să diversifici un pic.

    – Ouă poșate cu un pic de avocado feliat sau guacamole daca vrei să murdarești blenderul. Merge bine, se face repede, sănătos, hrănitor, asta dacă ești pizd și ai în frigider avocado care poate fi mâncat în ziua respectivă. Dacă nu, te trezești la 5 jumate, mergi la piață, alegi doi avocazi frumoși, te întorci, gătești, trimiți copiii la școală, apoi bagi un Dictador pe la 8 jumate și te duci înapoi la somn.

    – Sandwich cu omletă (și iar avocado, dacă ai, fmm). Se face ușor, de efect, poți să bagi repejor o felie de prosciutto în el, everybody happy, poți să-l faci cu ochii închiși.

    Să fim înțeleși, chestiile astea sunt pentru copil și nevastă. Eu unul i-aș fute morții cui a inventat gătitul și mâncatul de dimineață. Pentru mai multe sfaturi culinare, like and follow.

    6
    • #54

      pe bune bune, chiar nu mai stiu ce draq sa mai mancam la micu dejun

  18. #55

    Eu mănânc foarte rar dimineața,dar și când mănânc, pâinea cu ou e favorita.
    Feliile de pâine mai tari se înmoaie în lapte rece, apoi în oua bătute și frigi in tigaie.

    În copilărie îmi mai plăcea ceaiul cu pâine fripta in untura și presărată cu zahar. În loc de zahar poți sa freci un cățel de usturoi pe ea și merge de minune cu zaibar.

  19. Nu-i inteleg neam pe astia cu ovaz, seminte de in, chia….si alte nutreturi pt cai, ok poate mancand in felul asta prinzi 100 de ani, dar oricum intre 80 si 100 de ani e nasol indiferent cat ovaz sau chia ai bagat in tine.

    Parerea mea e ca-s suficienti 75-80 de ani din care majoritatea sanatosi mancand ce-mi place, pe cat posibil alimente neprocesate si facand cat mai multa miscare aeroba, cea anaeroba (sala) parerea mea e ca nu aduce mari beneficii sanatatii.

    3
    • #57

      Micul-dejun ideal pt mine e papara cu de toate (cu cat mai multe cu atat iese mai buna) – se prajesc niste bucati de slanina,carnati, ceapa, ardei, rosii si la sfarsit 3-4 oua batute cu un pic de lapte si cascaval ras.

      2
  20. #58

    4 zile din 7:
    O cana de lapte de ovaz pusa la fiert cu o jumatate de cana de fulgi de ovaz.
    Intre timp intr-un bol amestec o lingurita de miere cu o lingurita sanatoasa de unt de arahide, scortisoara, esenta de rom si de vanilie. Pun 3-4 linguri din terciul de ovaz si amestec pana se inglobeaza, apoi pun si restul de terci. La final 100-125g de afine sau, ocazional, zmeura.

    2 zile din 7:
    O farfurie mare cu: oua fierte (doua de gaina sau 12 de prepelita), putina branza proaspata de capra sau urda la liber, legume la alegere (ceapa verde, ceapa de apa, ardei gras, rosii sau rosii cherry, castravete, masline, doua felii de paine neagra (atentie la ce paine cumparati, eu o recomand pe asta din Mega www.mega-image.ro/Paine-cafea-cereale-si-mic-dejun/Paine-si-specialitati/Paine-ambalata/Paine-cu-6-cereale-400g/p/90670 ). Pe langa astea puneti si ceva murat, la alegere (un castravete in saramura, nu in otet, face bine la stomac / ardei iute murat etc.) si puteti pune si o lingura de hummus -de preferat facut in casa.

    Ocazional peste farfuria asta mai pun cate un strop de ulei de masline cu busuioc proaspat sau uscat, oregano uscat.

    1 zi din 7:
    Spanac la tigaie cu ceapa, usturoi si o crema de branza usoara, cu doua oua prajite in putin ulei deasupra.

    Multa proteina, pentru ca fac antrenament la sala la fiecare 3 zile, cardio in toate celelalte zile.

    2
  21. #59

    Nu mănânc niciodată pe stomacul gol.

    5
  22. #60

    Cafea și cca 3 țigări

    3