Sincer să fiu, am cam intrat în pana gospodinei. Și doar din cauza mea, că dacă nu mă ofeream să gătesc în casă, acum eram bine mersi. Dar a trebuit să o fac.
Și acum nu mai știu ce să fac de mâncare…
În imagine e hamburgerul obosit pe care mi l-am făcut de dimineață.
NOU
Egg fried rice cu legume si kimchi. 🙂
NOU
Da, confirm!
Usor de facut, super bun la gust, putin picant…
Eu adaug si bacon.
NOU
Nichita începea ziua cu o bucată de slană și o sticlă de votcă.
NOU
Iar slana era facultativa.
NOU
Hmm …, salată japoneză știi să faci? Vrei rețeta?
NOU
Nici ninjalaii nu mai e ce-a fost, le-au ruginit sabiile, mori de inanitie.
NOU
@nea_zapada
Eu o știam cu cei 7 samurai. Te bagi între ei și-i înjuri de mă-sa.
Curcan cu dovleac fiert știți să faceți?
NOU
Curcan cu dovleac fiert, presupun că trimiți organul la saună. Sau la cazan pe lumea cealaltă. Depinde. Doar să nu uiți cascheta pe dovleac.
NOU
Ntz, Pere. Domnu’ Mache e old fan VM.
NOU
Virtual Machine, Vânători de Munte, Vasile Muraru?
NOU
@nea_zapada
VM adică “Vacanța Mare”?! Poantele astea circulau când eram prin școala generală! Mai era și cu Mizerabilul și Mizerabila, când în loc de episodul din “Mizerabilii” au dat vizita to’arășilor în nu mai știu ce țară africană. Și câte și mai câte …
NOU
Numa’ moşi pe blogu’ tinerelului!
NOU
Arh(a)i(c)blog.
NOU
De unde moși?! Numa’ tineret în floarea vârstei plus propietarul, care e și el pe acolo.
NOU
Eh, mai copii, mai copii…
NOU
Cupoanele de pensie la control
NOU
Burritos, poate? Gasesti 15 mii de retete pe net, si majoritatea se fac surprinzator de usor
NOU
Nimic
NOU
Omletă cu legume și cafea.
NOU
Platouaș cu ce mai gasim prin frigider: branza, masline, ardei, ridichi, bacon, ou, etc
Mic dejun de pocaință (dupa desfrau culinar/bahic): iaurt cu fulgi de ovaz din aia tari lasat vreo 30+ de minute la “macerat” sau terci din fulgi de ovaz orz fiert in apa si lapte vegetal.
Terciul merge pe dulce (cu fructe fresh sau congelate) sau pe savory cu CVPT (ce vrea pulpa ta) in el: carne, branza, struguri
Mic dejun sa moara dujmanii mei: asta vad ca stii sa faci 🙂 Nu are rost sa insistam pe autodistrugere.
Mic dejun stil Buddha bowl: in farfuria tip castron (asta e vasul ideal nici farfurie si nici castron, ca nu suntem salbatici) pui gramajoare de ceva proteina (peste, pui, branza, ou, tofu…brrr), cereale (orez, orz, grau), ceva verde (micro salate din alea la punga sunt perfecte ptr asa ceva), leguminoase (naut, fasole, linte dupe facultati), legume-fructe (rosii, avocado, castraveti, ardei, ceapa, cuburi de mar, capsuni, morcov ras, batul ala de sparanghel ramas de ieri, etc) si daca iti da mana pui la final niste seminte/nuci.
Daca iti mai aduci aminte de combinari de la matematica iti dai seama ca tocmai ti-am dat in ultimele randuri cateva sute de retete de mic dejun :)))
NOU
Omleta cu pilaf! Bineeee, eu am incercat sa fac omurice, că am văzut eu că arată bine rău, dar am mâncat o omletă pur românească cu un pilaf vai mama lui
NOU
De aproximativ 2 ani mananc acelasi lucru in fiecare dimineata: iaurt grecesc cu un mix de seminte si nuci/alune. Nutritiv, tine de foame ~5 ore, nu sare glicemia si e mega usor de preparat.
NOU
Pui nucile/semintele de seara sau pe loc?
Cand duceam o viata mai “sportiva” 🙂 bagam intre mese un iaurt mic (normal ca la noi ala grecesc e o mizerie cu 10% grasime) cu o lingurita de seminte de in macinate si o lingurita de tarate de ovaz/grau sau psyllium. Potolea foamea si facea bine la tranzit.
NOU
Diminețile când fac mic dejun, adică doar în weekenduri, bag pe juma de lipie 3 felii de cașcaval peste care arunc legume mărunțite, ceapă, niște somon (dacă am) sau ceva proteina, o îndoi și o bag în tigaie câte 2 min pe fiecare parte. Merge cu iaurt.
NOU
Lipie, hummus, ou fiert, branza de oaie, rosii, masline, castraveciori murati.
Ocazional cateva felii de jambon. Si ceva fruct la final.
Nu ma intereseaza sa traiesc (prea) mult. Putin dar bine!
Alhamdulillah.