casa-de-pensii

Astăzi a trebuit să merg la Casa de Pensii, în blocul de unde s-a aruncat Erbașu spre eternitate. De ce?

Simplu. pentru că statul român, în mărinimia sa, consideră că eu, ca părinte secundar, trebuie să dau o declarație PE PROPRIE RĂSPUNDERE, că am/nu am beneficiat de venituri în perioada dinainte de nașterea fiului meu, pentru ca statul să știe dacă am/nuam/vreau/nu vreau să beneficiez de o lună de salariu de ăla maternal/paternal.

Doar că, fiind vorba de statul român, declarația aceea pe proprie răspundere trebuie însoțită de o adeverință de la casa de pensii, pentru că de aceea e pe proprie răspundere, ca să o susții cu o adeverință. Și de aceea e stat, ca eu să obțin de la stat o adeverință ca să o duc tot statului, pentru că statul nu are acces la acele date.

O altă chestie frumoasă este cea prin care ai nevoie întotdeauna de un tipizat. Care tipizat nu se află sub nici o formă la biroul unde trebuie să depui tipizatul. Căutați și dumneavoastră un xerox. ÎN MORȚII MĂ-TII, cu tot cu cratimă, de ce să caut eu un xerox, cu un formular care ar trebui să mi-l oferi tu?

Ah, și încă o chestie. În biroul din foteo sunt 3 pizde. Prima pizdă îți eliberează excelul în care apari cu sumele plătite la stat. Următoarea pizdă îți pune ștampila pe excel. #nojoke. Doar că a doua pizdă ne-a repezit mergeți la colega, eu și scriu, am și sandvișul ăsta în mână, nu am cum să pun ștampila.

Așa că am mai așteptat după o persoană, care avea altă treabă, după care colega a luat ștampila majestuos, a pus-o pe coala de hârtie și și-a făcut munca pentru care este plătită.

Serios, un birou, 3 (TREI) pizde, ca să pună o ștampilă. Acum înțelegeți de ce o ducem atât de bine și de ce avem 4 milioane de salariați bugetari, da?

94 comentarii Adaugă comentariu

 1. Arhi, data viitoare cand gasesti 3 pi.de intr-un birou trage usa dupa tine, invarte cheia in broasca si uita de stampila. Fa lucrurile in ordinea prioritatilor!

  0

  • #2

   intr-adevar, „pizde” suna incitant, daor ca de obicei alea-s deja trecute de stadiul in care se mai ingrijesc pentru a obtine pula. sunt la stadiul inc are se plang ca nu le fute nimeni si se resemneaza.

   0

 2. Ceva îmi lasă impresia că eşti supărat.

  0

 3. timbru fiscal de 1 leu nu ti-a cerut?

  0

  • #6

   Ma mir ca ne-au lasat mamele sa ne nasca la spital fara timbre fiscale de 1 leu, la cat de necesare sunt tampeniile alea peste tot.
   A, stai, d-aia iti da certificatul de nastere la cateva zile dupa ce te nasti….

   0

  • #7

   Pentru care trebuie sa mergi la posta si sa stai la coada 1 ora #nojoke pentru ca Romania.

   0

  • #8

   Ar fi fain sa ai nevoie de cerere tip pentru solicitare timbru fiscal 😀

   0

  • Cerere tip care, obligatoriu, sa fie timbrata fiscal.

   0

  • #10

   timbru fiscal de fix 1.27 ron

   0

 4. #11

  Eu eliberez in fiecare luna cate 30-40 de adeverinte de gen pentru angajatii nostrii si nu am intampinat niciodata probleme … Iar doamnele sunt chiar dragute.

  0

 5. Birocratie!

  0

 6. Nu genrraliza. Probabil nu ai văzut un birou unde un om lucrează la 3 proiecte pe 5 calculatoare. Și ia bani doar cu 50 la suta peste pizdele de care faci vorbire.
  Tot la stat..

  0

  • #24

   sau si noptile …pt pu….le si pi….le de colegi care inca se cred in comunism si are grija statul de tine

   0

  • #25

   De ce nu mergi la privat pe un venit pe masura muncii pe care sustii ca o prestezi?

   0

 7. #26

  Boss, sa traiti ! Intra aici www.cnpp.ro/ musai cu IE (vezi tu de ce si nu te rade)
  Iti faci cont si vezi chestii despre tine, iar daca ai probleme poti sa intrebi un consultant.
  Eu am intrebat si a functionat asta cu intrebatu’, raspuns inca nu am primit.
  Pensie usoara !

  0

  • #27

   Observ ca trebuie sa faci cerere pe care mai apoi sa o tiparesti si sa mergi cu ea la cnpp, sa stai la coada etc. TOTUL pentru a putea face un cont online…gizas

   0

  • #28

   Iti poti face cont pe acest site doar daca tiparesti o foaie si te duci sa o depui la un ghiseu :)). Numai in romania…

   0

  • #29

   Declaraţiile online se depun la camera 2 (în fund)!

   Semnat,
   CONDUCEREA

   0

  • #30

   La fel este si ghiseul.ro unde platesti taxele si impozitele. O idee buna si civilizata…dar tot trebuie sa depui cerere in scris la administratia financiara ca sa iti faci cont online….

   0

  • #31

   Marcheting, frate!!
   Uelcam intu iU. Ii.

   0

 8. #32

  primesc o instiintare ca mai am de platit Statului 2 lei, iar daca nu ii platesc pana in data cutare am sa fiu executat silit… ma duc sa platesc, iar toata distractia a fost cand am mers ca tot omul la caserie…. unde mi s-a spus ca imi trebuie o hartie de la etaj, hartie cu care ma duc inapoi la caserie si mi se spune ca trebuie sa ma duc sa platesc la incasari si nu la ei… wtf… 2 ghisee pentru ce?… Dupa o luna reziliez un cotract de inchiriere, pe care s-a platiti impozitul pe tot anul, primesc instiintare ca statul imi este dator cu x lei, bani care nu-i primesc inapoi ci mi se scad din impozitele viitoare… Asta e tara in care traim, tara pacii!

  0

  • #33

   Aaaa, pai experimenteaza si ANAF-ul unde la 3 ghisee diferite m-au gasit la alte adrese, adrese la care statusem cu ani in urma. Aaaa, si ghiseele sunt pe acelasi etaj iar cine a fost acolo stie ca ghiseele sunt practic lipite intre ele. Normal ca la cele 3 ghisee am fost pentru foaie, timbru, stampila si…la naiba era sa uit: CASIERIA. Au fost 4:(((((

   0

 9. #34

  Una din mucile lui Asterix si Obelix era ceva de genul. Trebuia sa te uiti la desene si sa aplici.

  0

 10. #37

  Fază tare de care am aflat în urmă cu 3 zile, cu ocazia fracturării unei coaste. Eu deşi am plătit şi plătesc 5,5% din orice încasări la sănătate (prin PFA), nu sunt asigurat medical. Pentru că trebuia să mă duc la ANAF, să stau la cozi, să iau adeverinţă prin care să demonstrez că am plătit acei 5,5%, să mă duc la Casa Nationala de Asigurari, să stau la alte cozi.
  Prostul de mine a crezut că dacă tot plătesc taxe la sănătate, se întâmplă automat transferul ăsta de informaţii între ANAF şi CNAS.

  0

  • #38

   I feel you! Am patit la fel, noroc ca pastrasem chitanta cu plata de la ANAF si cand tata le-a prezentat-o la CNAS au zis „OK, de azi e asigurat” desi eu platisem in urma cu un jumate de an.

   0

 11. imi imaginez cum ia pizda cu buzilii o stampila si dupa, cu un spagat delicat stampileaza foaia lui arhi.
  ma duc sa rad intr-un borcan

  0

 12. #41

  In loc sa remarci proasta dotare a biroului, erau 2 doamne la o singura stampila tu …

  0

 13. #45

  Mda… Cunosc. Eu am stat 2 ore (fara 5 minute) la coada la Registrul Comertului. Eram singur in sala de asteptare.

  0

  • #46

   Abia acum mi-au dat lacrimile de ras. Continuati copii ca afara e nasol si e nevoie de cineva sa ne faca sa zambim!

   0

  • #47

   deci tu ai asteptat la o coada care erai tu insuti
   unde simteai ca esti in acel moment: in cap, in trup, in tot universul?
   (te rog nu-mi raspunde ca erai la Registrul Comertului)

   0

  • #48

   …..deci asta inseamna sa alergi de unul singur si sa iesi pe locul 2!

   0

 14. #49

  Ah…vad ca ai aceeasi stare pe care am experimentat-o eu dupa ce am trecut pe acolo. Asadar nu eram eu mai ciudat

  0

 15. #50

  Arhi, inteleg perfect care iti e starea dupa o vizita la nesimtitii aia. Profit de moment sa fac o scurta istorisire (intamplare adevarata, de saptamana trecuta):
  Tata a fost pozat de camera CNADNR fara vigneta pe masina. Proces verbal, amenda in plic acasa. OKE. Merge tata sa plateasca la „trezoreria de pe raza judetului unde este inregistrat” ca sa citez aproximativ din procesu verbal, si acolo, vita aia incaltata nu ii primeste banii pe amenda si nu da nici un motiv pentru care nu ii primeste. Tata cere sa vb cu un sef, responsabil, etc. „nu se poate, nu e aici” Unde e? nu e aici. Il mai plimba vita aia pe la 2-3 birouri din aceeasi trezorerie, nimic si nimeni nu il ajuta cu nimic. Tot 3 pizde, si tot pe banii nostri. Si ma intreb si acum de ce au deturnat avionu malaysian airlines si de ce a picat avionu cu presedintele poloniei cand se putea altfel….

  0

 16. Mai trist e ca nici macar treaba asta de maimuta nu o fac cum trebuie. Din 4 hartii eliberate, 3 le gresesc. Si le doare-n cur, pentru ca oricum nu se aplica nici o masura administrativa.

  0

 17. #52

  Sub un milion la suta de mii de contribuabili poate

  0

 18. #53

  serios? ia mai numara putin

 19. #54

  Eu urasc birocratia din Romania. Nu e NIMIC logic, coerent sau facil. Am zeci de spete intalnite in timpul scurtei vieti, as putea sa scriu o carte cred. Si nici nu se va schimba ceva in viitor pt ca Romania. Acum sincer, cand puneti stampila pe buletinul de vot, oricare ar fi optiunea, nu simtiti un gust de muie pe limba?

  0

 20. Tu ai vazut cate birouri sunt unde angajatii se scarpina in cur si pe usa scrie ‘Eliberare tichete vacanta’ ?

  0

 21. #56

  Cum, nu o ducem rau din cauza evaziunii fiscale? Producem doar bugetari … multi si ingamfati, ei sunt buricul.

  0

 22. #57

  sa pun nitica sare pe rana:

  am o cunostinta care se ocupa cu ceva draci-laci pe fonduri europene. o intreb ce presteaza mai exact pentru remuneratia lunara si imi raspunde, textual: ” frec duda 7 ore pe zi de luni pana joi si 4 ore vineri pe 1500 RON, bonuri de masa si ceva sporuri. sot am si oricum ma intretine, copil nu vrem inca, plus ca e bine la stat, e stabil jobul, e nevoie mereu de bugetari si oricum nu se va schimba nimic in rromanica in urmatorii 20 de ani. si am un program flexibil care imi permite sa ma preocup de diverse treburi in a doua parte a zilei”.

  zilele trecute era incantata ca au mutat-o in alt birou, pe un alt post (cu activitati similare) si i-au marit salariul.

  0

  • #58

   Daca jobul ei e pe undeva pe Spiru Haret, transmite-i multa caldura! Ceva organism intermediar pe proiecte europene, vineri la 12 inchis MM lor! Si cu siguranta are mai mult de 1500

   0

  • #59

   Fata nu lucreaza la stat. Functionarii publici nu primesc mariri de salariu daca sunt mutati la alt birou/compartiment/departament, adica pe alt post, ci odata cu avansarea in functie, pe baza de concurs, odata la doua evaluari de sfarsit de an, pe acelasi post, in general (legea functionarului public 188 pe 1990, parca). Intr-adevar, in institutiile de stat marea majoritate e formata din lichele, pilosi si putori care freaca menta la modul grav. Ce nu se stie e ca exista in fiecare institutie o mana de oameni (chiar ii numeri pe degete) care sunt incarcati la maximum, efectiv cocosati de munca, cu program prelungit pana seara, ca doar tre’ sa faca cineva si munca putorilor de mai sus. In general astia de muncesc sunt fara pile si tin toata institutia in carca (si, atentie! nu sunt la vedere!). Si asta e un adevar!

   0

 23. #60

  Ah, dar n-ai prins-o pe aia cu „nu va putem primi dosarul pentru ca ati folosit un dosar plic, nu un dosar incopciat cum scrie pe usa”. ANAF, depunere cerere pentru calcul taxa auto.

  0

  • #61

   Dosarul incopciat e mult mai usor de prins in biblioraft, asta e logica din spatele acestei cereri bizare 😉

   0

  • #62

   Ce conteaza ca io habar nu am ce e ala dosar. Incopciat? Ce e aia? Nu e in limba romana acest cuvant. Io vreau un dosar de dosar. Astia „e” niste functionari tampiti. 🙂

   0

  • #63

   Daca nu stii poti sa intrebi ce e ala…nu e nici o rusine 😉 goo.gl/nGwYCK

   0

  • #64

   @Alexandru C.: Eu cand m-am dus acolo aveam toate actele la mine copii si original, precum si un dosar plic ce era bun in anii trecuti.

   – Nu e bun dosarul, ok, de unde cumpar altul?
   – Pai stiti, de la librarie …
   – Da, stiu ca libraria e la dracu’ in praznic … 20 de minute pe drum, jumatate de ora din nou la coada si uite asa se duce dracu’ ziua.

   Aceeasi discutie si cu timbrele alea imputite, la fel si cu cutiile de carton la Fan Courier, ca daca eu trimit doua colete pe an trebuie sa stiu de unde mama dracului se cumpara la capatul lumii sau sa umblu ca bezmeticul prin alimentari la cersit cutii, cand as putea achita la sediul Fan 2-3 lei pe o cutie de 50 de bani si era toata lumea fericita.

   0

 24. #65

  am fost si eu la ghiseul 1 pt o adeverinta saptamana trecuta. in 5 minute cu tot cu stat la coada de 2 insi s-a rezolvat.

  0

  • #66

   Nu ti se pare ca nu esti in trend? Ar trebui sa infierezi birocratia din bugetaria romana. Huoooooo ! 🙂

   0

 25. #67

  Cu alte cuvinte ar trebui să mai angajăm câţiva.
  Poate au bulgarii nişte şomeri ce vor să fie bugetari la noi.
  Să-i rugăm frumos să vină, zic.

  0

 26. #68

  Sunt sigur ca pixdele in cauza au si spor de periculozitate la salariu, doar cerneala de pe stampila este toxica si foarte periculoasa daca este ingerata.

  0

 27. #69

  da, diferenta de sub un milion si peste 1 milion e doar de 200 000 de oameni. nu a mai fost disponibilizat nimeni, s-au facut angajari. bugetari sunt si armata, pompierii, medicii, invatatorii si restul de categorii sociale platite de la buget

 28. #70

  Și ce vă văitați măi că sunt 4 milioane de bugetari? Ei susțin economia statului că doar și ei plătesc impozit pe veniturile lor! Deci ar trebui să angajăm mai mulți bugetari ca să fie mai mulțui plătitori de impozite!:)))))) Asta la Ponta am auzit-o!:))))))

  0

  • #71

   nu dragul meu, asta de la iohanis ai auzit-o, e perla lui si numai a lui

 29. #72

  Ponta, iohanis, Băsescu, nu conteazăa! Niște plătitori de impozite, că doar și ei sunt bugetari!:))))))))))

  0

 30. #73

  Traiasca socialismul PSD-ist care tipa cand Boc dorea sa dea 25000 de bugetari afara. Acum sa va spalati pe cap cu ei.

  0

  • #74

   Ca bocul hotarase de capatana lui totul. Ce conteaza ce gandea bocul? Intrebare: Clementina este corcitura intre portocala si … Oare se inmulteste? Feri Doamne!

   0

 31. #75

  mai stiu si la anaf: una iti tipareste hartia cu ce ai de plata, a doua iti ia hartia aia si si-o baga in fund. a treia iti ia banii…
  ah. era sa uit. la alt anaf au pompa vacumatica: tanti 2 primeste direct cu pompa hartia respectiva…

  0

 32. #76

  inteleg, dar numai jumatate din poveste. daca ele s-au comportat asa, nu puteai sa le zici ceva de la obraz? frumos, civilizat, fara ura, strigaturi, injuraturi. ceva de genul: doamna/dsoara, va rog frumos sa lasati „senviciul” si sa-mi puneti stampila, si repede, pt ca statul nu va mai avea de unde sa va plateasca salariul daca eu pierd vremea si nu fac bani sa platesc taxe.
  pe cuvant ca se schimba foaia. d-na, d-soara se inroseste, isi cere scuze si face ce trebuie sa faca.
  dar suntem prea putini care facem asta .

  0

  • #77

   nu, pentru ca eram cu nevasta-mea si intotdeauna imi ordona sa tac din gura, ca daca imi dau drumul la gura nu ma mai opresc

  • #78

   Tu crezi ca pe alea le intereseaza duma care le-o servesti? Pot oricand sa inchida geamul si sa se prefaca ocupate. Nu ai cu cine sa te pui, mai ales in momentele in care iti trebuie urgent. Te inarmezi cu rabdare si cam asta este…

   0

  • #79

   daniela, este ca esti bugetara?ai dreptate. pot sa inchida geamul. dar inca nu mi s-a intamplat. si daca se intampla, voi cere „carnetul de reclamatii” sau voi cauta orice modalitate de facut reclamatie.

   arhi, te inteleg perfect. eu am inceput sa trec peste „cuvantul” ei si sa dau peste nas nesimtitilor, inclusiv bugetarilor. recent, undeva, intr-o parcare (western europe) a oprit un bmw cu nr de Ro. se dau geamurile jos si incep sa se arunce gunoaie. am pus copilu in scaun si am strigat sa iasa din masina si sa adune ce au pierdut. liniste. trece un minut. incep sa ma gandesc ca se da jos vreun animal tatuat la mine. nevasta-mea zice sa ma urc in masina sa plecam. ma urc, pornesc motorul. brusc, se dechide o usa a bmw-ului, se da jos o duduie si incepe sa adune gunoaiele. nu indrazneste sa se uite in directia mea. plec, incetisor.curaj, ca se poate.

   0

  • #80

   @Buitenlander – Nu, nu-s bugetara. Da, poti sa faci reclamatii, scandal ce vrei tu. Insa cateodata timpul e prea pretios pentru asa ceva. Si da, de multe ori esti la cheremul lor. Nu crezi? Fa un test si vezi cu cat sictir te ajuta/te servesc/iti stampileaza si iti dau informatiile care ti le trebuie.

   0

 33. #81

  Asta imi aduce aminte de momentele in care iau o amenda. O platesc la CEC si dupa aceea trebuie sa trec la impozite neaparat sa-i prezint foaia ca sa nu ma puna pe plata anul viitor. Si asta, pentru ca nu exista o sincronizare intre cei de la CEC si impozite. Am si acuma o amenda trecuta pe impozite de prin 2011. Problema este ca memoria imi joaca feste si fiindca am luat-o intr-un alt judet nu mai tin minte daca am platit-o in Cluj sau la Baia Mare. Ceea ce inseamna ca trebuie sa verific la primaria din Cluj (deci un drum inutil) si apoi la cea din Baia Mare si daca da, sa scot adeverinta ca sa le-o prezint celor de la Impozite. Mare porcarie..

  Ma rog, birocratia e la ea acasa. De ce sa simplifici cand poti sa complici lumea cu umblete, stampile si alte cacaturi? Alta porcarie: m-am angajat si a trebuit sa imi scot cazierul judiciar. Inainte, in Baia Mare, mai exact inainte de septembrie 2013 in acelasi loc se platea si cazierul si iti dadea si stampila. Dar acuma s-au separat. Am luat foaie tipizata de unde iti da cazierul, am platit acolo timbrul acela si dupa aceea a trebuit sa ma duc la finante sa imi dea si acolo foaia ca sa o prezint inapoi unde imi da cazierul. Totul pentru o treaba de 5 minute care s-a marit in 30 de minute :/

  0

 34. #83

  Când prind momente din astea ma gandesc cu regret ca nu s-a implementat proiectul e-romania, ala era un sistem interconectat cu toate bazele de date asa cum este in Republica Moldova.

  E alta poveste ca Siveco, UTI si altii au umflat pretul proiectului si nu s-a mai implementat, de parca banii aia au fost reinvestiti in autostrazi si spitale.

  0

 35. #84

  Eu tot timpul cand stau la o coada infernala si ajung sa mai fie unu in fata mea, persoana respectiva se nimereste a fi ceva ruda indepartata cu casiera. Si cand sa ma bucur si eu ca mi-a sosit randul, aia o mai ard cateva minute la povesti de gen ce mai fac copii, unde lucrezi acuma etc.

  0

  • #85

   te rog. inseamna ca nu ai prins aia cu pauza de masa cand ajungi la ghiseu…

 36. #86

  io aveam nevoie de o fisa fiscala de la sect 5 (care este). merg cu un stick, zice „nu se mai da pe stick”, trimiteti un mail. trimit ca fraerul si… nimic. imi zice cineva: „nu asa, faci o cerere pe hartie, cu delegatie, cu stampila, o scanezi si o trimiti”. fac asa… nimic. mai trimit un mail un pic mai indignat… ce sa vezi? nimic! merg iar, gasesc o tipa mai „umana”, ii explic. verifica ea si zice: „aaa, sunteti alocat la doamna X” „dap” „ei, doamna X nu trimite fisa fiscala!”
  wtf? adica cum? adica nu trimite, ca nu vrea muschii ei de inspectoare fiscala bugetara sa trimita! pai si io ce fac? pai stati un minut ca v-o dau eu!
  twilight zone frate!
  deci toata lumea, colegi, sefi, sefi supremi etc. stie ca femeia aia NU face singura chestie pe care ar trebui sa o faca, si nimeni nu se streseaza!
  beat that!

  0

  • #87

   Nu că instig la violență, dar genul ăsta de funcționari (doamna X) nu cred că înțeleg decât de bătaie. Au aproape inteligența unui câine, câinele mai înțelege și fără bătaie.

   0

 37. #88

  Si cum de nu le-ai spus tu ca sunt 3 vaci intr-o singura cabina?

  0

 38. #89

  arhi, ala care a zis ca trebuie marit numarul de bujetari ca si ei platesc taxe deci ajuta economia, a fost vosganian.

  0

 39. oare vom scăpa vreodată de toată futăreala asta cu statul? dacă noi nu avem şanse or avea copii sau nepoţii noştri? fii-mea se întreba la ce îi trebuia adeverinţa de după bac (dacă dai la multe facultăţi trebuie copie legalizată) atât timp cât există site pe edu unde se vedea clar dacă ai luat şi cu cât ai luat bac-ul. nu trebuia decât un clik , dar e greu dacă nu ştii pe ce buton să apeşi.

  0

  • #92

   Cine sa vrea sa supere 4 milioane de votanti? Ne ducem dracului cu totii.
   Poate un vot obligatoriu, sau votul prin corespondenta sa mai faca sa priceapa politicienii ca e ok sa reformezi ceea ce nu merge bine in romania.

   0

 40. un futai de neinteles…

  0

 41. #94

  Data viitoare fugi la camera 45, e pe la et 3 sau 4. E un fel de fast forward acolo cand e vorba de mamici si tatici:)

  0