Desigur, cea mai sigură armă împotriva uitării este să notezi ce nu vrei să uiți. Mie mi se întâmplă foarte des ca noapte să îmi vină o idee bestială de articol și viața m-a învățat că e neapărat nevoie să ți iPadul lângă pat, să pot nota ideea, altfel sigur o uit.

Faza cea mai frustrantă este alta. Dacă apuc să notez o idee, indiferent cât de simplă sau complicată este, nu o mai uit. Nu e nevoie să o ții în Notes, pur și simplu îmi rămâne imprimată în minte fără greș.
În schimb, dacă nu o notez, pot să o repet în gând ca atunci când am învățat Luceafărul. În clipa în care îmi iau gândul de la ea, amin, nu îmi va mai reveni în minte niciodată.

Grea viața de creator de conținut original…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. Am uitat ce am vrut sa scriu:))

  2. ‘amin’ nu are sensul crezut de tine.

  3. Ideea vine sau cel putin vine insotita de un mic plan. Imi vine greu sa cred ca daca seara iti vine o idee sa scrii un articol despre politica si te gandesti ca ar fi bine sa scrii despre Boc si Udrea vei uita dimineata. Daca este doar un gand fugitiv este posibil sa il uiti.

  4. Pentru mine notatul intr-o agenda cu pixul/creionul e sfant, mult mai bun decat notatul pe tableta & friends. Agendei nu i se termina bateria, nu da rateuri SWYPE, nu ma tenteaza sa imi verific mailul sau sa vad ce a mai postat in ultimele 2 ore Arhi pe blog… 🙂

    Mazgalelile dintr-o agenda reala, din aceea format A7, de 50 de bani sunt infinit mai productive pentru mine decat drafturile salvate pe site sau local.

    Just my 0.02 $ opinion…

    • #6

      Dorin Victor Vasile » da da, ca a 2a zi sa ma holbez aiurea la niste elucubratii…:))

  5. Nu-i asa grea daca poti tine iPadul, greu le e celor care tin hartia si pixul :)…

  6. #8

    Exista cercetari care dovedesc faptul ca scriind este mult mai probabil sa retii ce ai scris. Ca o comparatie intre ascultare, ascultare si redare verbala sau scriere

  7. Cel mai simplu și mai rapid e să înregistrezi ideea respectivă pe tel.

  8. #10

    Citez:
    “Ba, daca esti prost si nu ti minte ia-ti o agenda si noteaza! Uite, eu am doua!”

  9. @Nicu – Prefer sa fiu catalogat ca prost, uituc, bezmetic sau in fel si chip, decat sa pierd timp si eventual bani, amintindu-mi ce ar trebui sa am de facut. Folosesc orice am la indemana de altfel: Telefon, tableta, laptop, foi, stickere orice pentru a nota o idee importanta sau ceea ce am de facut in ziua sau in zilele ce vor urma.

    • #13

      era o vorba a unui profesor de-al meu 🙂 pe langa multe altele … gen: “Ba! va scot in mijlocul campului si va dau cu capul de toti peretii!” 🙂

  10. Eu asociez idee respectiva cu un anumit obiect pe care o sa-l folosesc.
    idee – mouse
    Si cand vad mouse-ul imi aduc aminte.

  11. Same here, eu imi tin smartphoneul aproape. Cu WP deschis :))

  12. rezolvare: iti inchipui ca notezi ideea pe ipad :mrgreen:

  13. #17

    Asa pateam eu in liceu cand imi faceam copiute. Nu aveam nevoie sa le mai scot, retineam tot ce scrisesem in ele.

  14. #18

    Eu zic ca tot mai sigur e cu pixul si hartia, iar ideea sa fie notata cat mai scurt, ca daca te trezesti din somn cu o idee, poate ai neplacerea sa ai o memorie care sa nu te ajute in momentul in care tocmai ce ai deschis ochii.

  15. Reportofonul , deci…

  16. Man, asta nu e de la creator de conţinut. E de la vârstă 🙂

  17. Da si eu am IPhone-ul langa mine, nu neaparat o idee pentru vreun articol ceva.

  18. N-am Iphone, dar mi s-a intamplat sa-mi trec ideiile pe o bucata de hartie, la 3 dimineata. Ma gandesc ca stiti ce spunea sotia, adevarul : “tu nu esti normal”, adica nebun.
    Va las pe voi sa-mi spuneti diferenta intre un NEBUN si un PROST.

  19. Mie daca-mi vine ideea ziua i-o zic unui prieten ca sa-mi aduca aminte cand ajung acasa dar daca se intampla noaptea am telefonul la indemana. Pacat ca nu prea se intampla noaptea.

  20. Asta imi aduce aminte de perioada liceului si de copiute. Odata ce le faceam, numai aveam nevoie de ele, pentru ca retineam tot ce scriam acolo.