Citind acum câteva minute Capital online, locul de unde îmi adăp sufletul cu ultimele ştiri economice, am realizat că degeaba îmi bat eu gura, încercând să alfabetizez generaţia tânără de bloggeri. Pentru că ei nu au nici o vină, sunt doar nişte copii, marea majoritate.

Dar când citeşti un articol economic în Capital, te aştepţi să fie perfect, inclusiv gramatical. Dar se vede că domnul Laurenţiu Popa, de la sus-numita revistă, a chiulit cu elan la lecţiile de gramatică, alegând economia în schimb.

Şi print screenul, pentru posteritate.


capital

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

26 comentarii Adaugă comentariu

  1. Si eu am 15 ani, si chiar am intrat si am vazut. Sincer daca stau sa citesc cu atentie articolul ma prapadesc de ras.

  2. zeii au fost detronati.

    cine le va lua locul?

  3. niste rusi dau drumul la gaze 🙂 cativa rusi dau drumul la gaze … hai sa incercam sa-l scoatem intr-un fel pentru ca altceva decat mila nu-mi poate fi… pardon, nu-mi poate fii, ca sa inteleaga si ala!

  4. E criză bre…au facut economie la “i”. Păi nu ?

  5. E criză bre…au făcut economie la “i”. Păi nu ?

  6. Se poate intampla oricui.

  7. Rusi-ne dau drumu’ la gaze, un mare partz spre Aiuropa! :-))

  8. #8

    Gabriel, pare-mi-se ca si tu esti econom la “i”, doar ca duci “economia” la un alt nivel 🙂

    De bine ce “domnul Laurenţiu Popa” care scrie pentru “Capital online” a mancat un amarat de articol hotarat (care abia se aude la nivel fonetic) tu mananci ditamai pronumele hotarat in dativ.

    I se poate intampla oricui, mai baiete!

    Tot respectul, Arhi, in sfarsit inca un om care s-a saturat de ‘alde: “Am decat…”

  9. Tot e bine cand se corecteaza oamenii, vad ca acum au corectat, deci problema e rezolvata 🙂

    Ti-au multumit?

  10. Ma asteptam ca astia de la capital sa foloseasca si diacritice 😛

  11. Ma asteptam ca astia de la Capital sa foloseasca si diacriticele in articole.

  12. “sunt doar nişte copii, MAREA majoritate.”

    Greaseala semnalata de tine poate fi pusa pe seama neatentiei, o fi mancat respectivul o litera. Care e scuza la tine?

  13. Unde e virgula care desparte “oficialii europeni” de “cât şi de Alexander Medvedev”? Economie şi acolo?

  14. De ce la 15 ani ai dreptul la scuze?! Nu, dreptul asta il pierzi din momentul in care nu-ti mai da invatatoarea dictare la scoala. Atunci se presupune ca esti in cunostinta de niste reguli grosolane. Nu se cer “fineturi”, ca nu suntem academicieni. Si nici limba romana nu e limba chineza :p

  15. rusi ne dau drumul la gaze, caci romani nu stiu sa corecteze-ma intreb unde dracu e corectorul lor?ca trebuie sa existe la orice ziar

  16. Hai ba, nu fiti chiar asa de rai. Se mai intampla si greseli in bransa asta fara ca asta sa insemne ca omul e un incult. Scrie la calculator, din graba poate rata un I, greseli pot aparea. Problema e ca apar si in publicatii sau pe site-uri. Si aici nu e musai vina redactorului pentru ca dupa el vin o gramada de alti oameni care ii verifica textul, editorul, corectorul, etc. Problema e cand le scapa tuturor aceasta greseala. Nu-mi zi ca tu n-ai scapat niciodata un I in plus sau in minus din graba redactarii. Se intampla la toata lumea.

  17. :)) Sigur a fost la şcoală doar că la partea cu articolul hotărât a fost bolnăvior… :))

  18. putem trece peste greşeala asta, având în vedere că e un ziar online şi o putem pune pe seama grabei.
    Ieri am fost la Carrefour Braşov şi am făcut o poză unui laptop care avea un procesor de 900 de gigaherţi pentru blog. M-am mai învârtit şi am dat de un laptop cu un procesor de 18,7 gigaherţi.
    Ălora ce le mai putem spune? Greşeală de calculator? Păi nu-s cam multe?

  19. marea majoritate, lol.
    ce varza.

  20. Nu inteleg de ce nu folosesc diacritice.

  21. Si Alinush e tare. Nu intelege de ce nu folosesc unii diacritice, si spune asta scriind fara diacritice. Sau poate nu intelege de ce nu foloseste el insusi diacritice. Ceea ce e cel putin filosofic. Tare de tot!

  22. mdaaaa..”cu gramaticile..e mai grele”(vorba unui cunoscut)..pai daca nu o inveti,de unde s-o stii?nu cred ca din 10 romani stiu 5 cum se desparte in silabe”mausoleu” sau ”fiica”(intrebari de clasa a 5-a)..ce sa mai vorbim de folosirea cratimei….

  23. Eee, arhi, cand ai dead line la articol, iar tu ai baut cu o seara inainte, mai gresesti.

  24. #25

    @meedeeea: “ma-u-so-leu”; “fi-i-ca” (sau “fii-ca” – in cazul în care al 2-lea “i” e vocală şi ambii “i” sunt într-o singură silabă); după orice semn de punctuaţie se lasă un spaţiu. Nu e chiar legat de gramatică ci mai mult de ortografie, dar nu-i bine să intri în categoria “râde ciob de oală spartă”.

  25. Am citit cu atenţie atât “dojana”, cât şi comentariile. Regretabilă eroare, pe care mi-o asum, fără să încerc să mă scuz. Am comis-o, este a mea şi asta e.

    Trebuie să fac însă, câteva precizări. Site-ul este al unui săptămânal. Fiind în mediu online, este impropriu să “verşi” conţinutul revistei o dată pe săptămâna, câtă vreme poţi oferi folosi site-ul în restul timpului pentru a oferi ştiri economice la zi, la oră. În afară de materialele din ediţia tipărită, site-ul conţine astfel de ştiri, materiale de actualitate, pe lângă materialele de analiză scrise pentru ediţia tipărită.

    Nu este cazul să detaliez aici ce înseamnă o muncă, mai tot timpul, contra-cronometru. Este important să fim cu ştirea pe site înaintea concurenţei. Obiectiv pe care uneori îl îndeplinim, alteori nu. Viaţa materialului nu se termină însă după ce este postat. El este viu. Este corectat, adus la zi, completat. Sigur, nimeni nu stă zile întregi ocupându-se de acelaşi articol. În acest proces “de producţie” apar greşeli. Precum cea semnalată mai sus. Suntem conştienţi de asta şi le remediem. De regulă, astfel de greşeli rămân pe site câteva minute. Suficient pentru un print-screen. Sigur, suntem oameni şi putem greşi, fără să fi băut (cu sau fără moderaţie…) cu o seară înainte.

    În ediţia tipărită, o greşeală observată de un cititor care ţine revista în mână este mai greu de corectat. Tehnic se poate lansa o a doua ediţie… Dar sunt sigur că unii şefi şi departamentul de contabilitate ar fi împotrivă. În schimb, pe site, aceeaşi eroare se poate corecta în timp real.

    V-am fi recunoscători dacă ne-aţi semnala astfel de greşeli în spaţiul destinat comentariilor. Vă asigur că le citim şi acţionăm în consecinţă. Când un cititor îmi semnalează civilizat o greşeală, o corectez şi îi mulţumesc. Vorbesc aici doar în numele meu, fiecare dintre colegi are o politică proprie în relaţia cu cititorii în privinţa acestui aspect. Bineînţeles că o astfel de abordare elimină greşeala de pe site, iar un print-screen devine doar o dovadă în care se prezintă aspectul pe care un articol l-a avut preţ de căteva minute.

    Îl asigur pe autorul blogului că nu am lipsit de la lecţiile de gramatică. Dacă era aşa, probabil că nu era doar o scăpare în titlu, ci o greşeală la fiecare cuvânt.

    În final, ca să mai şi glumim, trebuie să recunosc în faţa lui envi că este vorba de doar câţiva ruşi. Un număr foarte restrâns de ruşi care au dat drumul la gaze. Şi unul singur care a luat decizia.

    Sincer, nu am înţeles de ce Mihaik93 s-a prăpădit de râs citind cu atenţie articolul. De regulă, se adaugă şi un motiv.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.