Sunt cel mai ghinionist om pe care îl cunosc, când e vorba de mâncare. Când eram mic, castronul cu ciorbă în care alegea să se sinucidă o muscă era, întotdeauna, al meu. Dacă era vreun gunoi prin alimentele cumpărate din magazinele care construiau socialismul, îl găseam tot timpul în mâncarea mea. CIne a băut noaptea din sticla de lapte umplută cu apă din frigider, sticlă în care se îneca un gândac de ăla de bucătărie ultra mega scârbos, care a început să se zbată în gura mea?

În armată a fost la fel. Mâncare de fasole? Imposibil să nu găsesc gândaci în ea, gândaci încastrați în fasole sau, de ce nu, viermi. Orez? Am găsit în farfuria mea un viermoi cât china comunistă. Ghiveci la borcan cu șoarece în el? Absolut, unul la domnul.
Chestia asta s-a transmis, fatidic, de-a lungul timpului, cam peste tot. Sunt cel care a găsit ditamai bucata de plastic într-un mic de Cocoșatu, să nu uităm. Sau cel ce a găsit un gândac embeduit într-o bucată de carne la Cora. Cel căruia, la o shaormărie nemțească, i s-a spart un ou pe plită în față, iar oul era, de fapt, un pui care mai avea puțin și ecloza.

De asta sunt incredibil de mofturos și scârbos la mâncare, nu suport să văd sau să ating chestii care mie mi se par scârboase, nu mănânc creveți, languste sau alte fructe de mare, nu suport șorici, organe, nu mănânc pielea animalelor, nu mănânc lucruri gătite de oameni pe care nu îi cunosc foarte bine, evident, în afara restaurantelor.

Așa și acum. Eram zilele trecute la o cafenea pe care nu vreau să o menționez, pentru că nu cred că există vină aici. Îmi comand micul dejun din imagine, ouă Benedict cu crostini prosciuto și rucola. Bun de nu se poate și presărat cu semințele alea negre, nu știu ce erau. La 1 minut după ce am început să mănânc, din farfurie a coborât un gândăcel negru și mic, IDENTIC cu semințele alea de pe ou. Probabil venea din rucola. L-am privit cum se duce în zare, l-am ajutat să se care cu un bobârnac, mi-am învins sila și am mâncat totul, fără să mă mai uit după nimic.

Bine, nu am mâncat rucola, am vrut să limitez pagubele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

42 comentarii Adaugă comentariu

  1. Nu sunt expert dar semințele alea negre par a fi susan negru

  2. #6

    “Eram zilele trecute la o cafenea pe care nu vreau să o menționez …”
    Cetin, cred ca ai mentionat intr-o postare in urma cu cateva zile.

  3. #7

    Ce norocos esti 🙂 , trebuia sa tragi un loz in plic 🙂 . Incearca.. se pare ca esti un castigator.

    • Da, sau ar putea sa se inscrie intr-un MeLeMeu, am auzit ca sunt sanse aproape la fel de mari ca la loto sa castigi bine.

    • #9

      La ce noroc are, gaseste un gandac in plic.

  4. #10

    N-ar fi existat sirul asta de traume, daca acceptai de la bun inceput ca insectele sunt comestibile. Poti manca toti gandacii de bucatarie ca nu te doare burta. Ba unii au si icre.

  5. #12

    WOW!
    Doar de doua ori in viata mi s-a intamplat. O data cand eram in practica si la cantina mi-au aterizat doua muste in portia suplimentara pe care abia o primisem (s-a dus naibii pofta de mancare). Si a doua, cand am nimerit in salata un gandac din ala romboidal de pute urat. Dupa ce am simtit gustul aluia in gura, doi sau trei ani dupa aia calcam in picioare orice gandac de felul ala pe care il vedeam. Nu ma puteam abtine.

  6. Boss, eu cred ca nu apreciezi mâncarea coreană.

  7. #15

    Probabil ca semintele alea negre erau gandaceii aia ghinionisti care s-au prins in sos!

  8. Hahahaha. Pe facebook era cineva care a zis de rucola aia că arată bine?

  9. #19

    Cel mai mare ghinion, intr-o chifla aburinda din care am muscat cu pofta, m-am trezit in gura cu un pansament complet de la un deget (pansament, leucoplast, cu rivanol). Nu am mai putut manca niciun fel de chifla minim 5 ani cred.

    • #20

      aideplm!!!!!!!

    • #21

      Am in cap secventa aia cu degetul in hotdog din Naked Gun. Gourmet!

    • #22

      V-am zis de o ruda foarte apropiata care a mancat salata la un restaurant si parea cam nespalata, ca a gasit si ceva nisip pe fundul bolului, iar la cateva zile bune, dupa ce a luat tratament pentru dureri de burta ingrozitoare (medicul a intuit ca sunt paraziti), a “nascut” pe cale analo-rectala un vierme gen rama/tenie de vreo 20 de cm, adica l-a simtit cum iese din cur? Alte cruditati nespalate nu mancase, ca nu era amator de asa ceva, deci numai de acolo putea fi. Nu v-am zis? No, cititi acuma.

    • #23

      Ahaha, asta imi aduce aminte de o situatie identica si 100% adevarata. Aveam vreo 25-27 de ani, deci nu copil, si intr-o dimineata m-a trezit o gadilatura la cur. Am bagat mana, am scos un vierme viu din chiloti, banuiesc ascaris, de vreo 20-30 de cm lungime. Soc si groaza, am inghitit cura completa de viermicide, nu a mai iesit nimic in afara aluia. Nici pana azi nu inteleg de unde m-am contaminat, nu aveam animale, nu mancam dubiosenii.

    • #24

      sex

  10. #25

    @cetin cand e sa ai ghinion de nesansa…. vorba cantecului: la bordeiul sarac, nici boiii nu trag :))

    eu imi facui aseara ceva de papa imgur.com/RgSh2WT

    • #26

      înțelepciunea populară făcea referire la anumite locuri protejate în care – dacă CHIAR ai ghinion – poți găsi obiecte ascuțite și/sau ruginite

  11. #27

    Can’t relate. Sunt genul care gaseste un fir de par in mancare, il da la o parte si isi vede de treaba. Paradoxal nu suport sa mananc ceva posibil expirat/vechi. Daca scot oala cu ciorba din frigider si ma intreaba cineva “Vezi daca mai e buna” e pa, gata, nu ma mai ating.

  12. #28

    Nu inteleg, in postarea anterioara ai zis ca a fost bun si ne-ai facut pofta…acum ne e scarba. :'(
    Am renuntat la pranzul pe azi…intai Vasilescu, acum am citit asta…sufar.

  13. #30

    Jdemii de ani in urma, ajung acasa dupa cursuri, si lopatez un copan din ala la gratar, cu cioatele arse fix cat trebuie sa le rontai. Ceea ce si fac, doar ca la a doua-treia gura cand sa atac din nou vad cum circula agitati niste viermisori din aia albi. Vis!
    N-am vomitat, n-am cazut jos, m-am dus la frigider si am ras cam juma de sticla de vodka cu lamaie din doua guri.
    Banuiesc ca daca vedeam serialele tip NCIS puteam determina si momentul mortii inaripatei.

  14. #31

    Așa fac și eu când trebuie să-i explic consoartei de ce sar peste rucola și broccoli.

  15. #32

    dvs. aveti certificat verde de acces?

  16. Iarba se fumeaza, nu se pune in mancare.

  17. #35

    Senioare, ești culmea! După ce ca soarta are grija de tine să ai mereu carne în mâncare, tu faci fițe. Păi nu ai învățat de la nentu’ Bear Grylls că viermii și gândacii sunt comestibili? Nț! Nț! Nț! :))

  18. #36

    Nu-i ghinion, stai ma linistit, doar ai probl cu bila… esti mai sensibil.

    Viermi, gandaci, soricuti, muste, fire de par, gainat de pasari, cacat de porc in caltabos, blana de vaca in lapte, etc…. asa si? Plm, le scoti afara din gura si aia e… se mai intampla.

    Fiecare cu spaimele/fricile/ghinioanele lui, mie mi-e frica de curentul electric, na dar nu-l bag in gura ( tot ma mai gandesc la aia cu porcul).

  19. #37

    Vizita de lucru in India. Frumos, elegant, placut.
    La plecare eram rupt de oboseala. Am muncit zi lumina plus ca ma culcam tarziu ca abia la 12 noaptea se elibera sotia sa vb. Cam o ora.
    Deci rupt. Vineri, dupa program, ma duc sa cumpar condimente. Iau vrac unele misto rau.
    Acasa le pun in cutiutele special cumparate. Peste doua saptamani colcaiau de viermi si musculite si gaze. Si aveam niste planuri cu alea pe weekendul ala de si acum imi pare rau.
    De atunci doar preambalat cumpar. Si doar din astea europene. Multumesc in special grecilor ca au condimente superbe. Si mentiune portughezilor si spaniolilor.
    Vrac? Never ever.

    • #38

      Luat condimente turcești și ceai din Bazarul de condimente di la Stambul. Viermi de muste cînd le-am scos să le pun și eu în cutiuțe. Așteptau să eclozeze. Doar condimentele alea cu piper mult și ardei erau ok. Never ever chestii vrac.

  20. #39

    De la Seinfeld citire:
    – Oare există ceva mai nasol la a fi orb decît să nu poți vedea ce ai in farfurie? Dacă ai un gîndac și-l bagi în gură?

  21. #40

    @Arhi ai renuntat la ceea ce era mai pretios din farfuria ta : proteina adevarata, chiar miscatoare….Inca cateva experiente de genul asta si devii guru pt promovarea alimentatiei vegetariene… 🙂

  22. #41

    Cum zicea un amic: dacă nu dă musca din piciorușe să mă gâdile pe gât, n-am nici o treabă….

  23. #42

    Dar păr nu găsești?