Postul acesta despre supracalificare al lui Tudor este un bun revelator pentru ce înseamnă viața și cum o privesc oamenii din jurul nostru. Nu știu de ce, deși conține o bună parte a româniei, internetul, în general și facebook, în special, prezintă un clivaj masiv între viața reală și aberațiile care se petrec online.

Citiți nu postarea lui Tudor, ci comentariile. Veți găsi oameni rupți, rupți complet de realitate, oameni care cred că lumea există doar pentru că ei învârt hârtii în pipera, oameni care cred că overqualified se referă la faptul că un senior din corporație se angajează pe post de junior și că echipa va fi invidioasă, lucrul va merge greu etc.

Gargamelilor, în viața reală, overqualified este atunci când un profesor nu are unde să se angajeze și muncește ca paznic. Atunci când absolvente de facultăți sau licee economice sunt puse pe liber și nu au ce face, așa că lucrează casiere. Când unui tânăr absolvent de IT i se cer 5 ani de experiență în muncă, eventual într-un soft care există de 3 ani. Atunci când magazinele sunt pline de vânzători care au o facultate sau, de ce nu, un master. Atunci când o mamă cu studii superioare este obligată să se angajeze croitoreasă, caz real, ca să aibă cu ce să își hrănească copiii.

ACOLO este vorba de overqualified, nu în grupurile voastre de sinistrați mental din corporații.

Și, în altă ordine de idei, mereu m-am întrebat.
Domnii ăștia de la HR, atunci când cheamă pe cineva la un interviu, ba chiar de vreo 2-3 ori, după care îl resping pe motiv de overqualified, nu au citit CV-ul acela la început? Nu știau studiile și aptitudinile omului? Trebuia ca atunci când omul e la pământ, financiar vorbind, să îl mai sărăcească puțin cu drumurile? Sau doar sperau că e mai prost decât în CV?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

59 comentarii Adaugă comentariu

  1. Man, eu sunt mai cinic de felul meu, empatizez cu oamenii dar asta nu ma impiedica sa si zic ca mai rupti de realitate sunt ei, vanzatorii cu master si absolventii de IT fara experienta.

  2. #2

    Ai rezumat opinia mea despre chestia asta în 4 paragrafe. Aș fi scris cel puțin o nuvelă.
    Am fost și eu în aceeași situație. Dar vai, ești absolvent de x nu te putem lua la y (unde e necesar liceu / recomandat studii superioare). WTF?! Nevermind ce am absolvit, am niște abilități, le vrei sau nu?

  3. Imagineaza-ti ca cineva de la HR e trimis la piata dupa 1 kg de mere, evident ca nu intreaba pentru ce sunt folosite asa ca ajunge la piata si vede ca sunt foarte multe tipuri. Ca sa nu se faca de ras ca nu a intrebat de la bun inceput ce mere trebuie sa aduca cumpara cate 1 kg din toate sortimentele, sa fie. Apoi isi ia restul zilei liber fiindca e obosit, doar a carat 10 kg de mere.
    Pe acelasi principiu cheama si oamenii la interviu.

  4. #4

    Apropo: ce dreaq fac aia cu miile prin cladirile de birouri? Mereu m-am intrebat. Ca nu cos pantaloni, nu monteaza filamente la becuri, nu vulcanizeaza mingi de fotbal. Stiu ca produc ozon, folosind xeroxurile, dar in rest???

    • #5

      Pe scurt? Bani.

    • #6

      Și eu m-am întrebat. Majoritatea fabrică exceluri.

    • #7

      Ai dezvoltat usor usor si gandire de paznic. 🙂

    • #8

      @Skyler: da, bani fac aia 1 la mie, aia cu birourile mai mari decit terenul de casa din porumb luat in rate pe 50 ani a trepadusilor cu pantaloni strimti si cu camasile in picatele mulate pe burtile pline de iaurt si pufuleti. Io la aia multi ma refer, asa ca Venom…

  5. #9

    Nu exista oameni mai rupti de realitate in aceasta tara decat corporatistii de nivel mic si mijlociu. Aia entry-level sau imediat putin mai sus, cu salariul maxim pe la 800 – 1.000 Euro pe luna, care muta hartii dintr-un birou in altul, completeaza excel-uri si power point-uri, sorteaza dosare, sau fac editari basic in Photoshop.

    Si din pacate, aia sunt fix bula de oameni pe care si tu, dar mai ales Zoso, i-au atras la voi pe bloguri. Sunt ireal de aroganti, ingamfati, deconectati de ceea ce ii inconjoara, si isi traiesc viata de parca au cautat pe google ” cum sa fii hipster ” si au inceput sa urmeze cu strictete tot ce scrie acolo .

    Sa ne intelegem, lucrez intr-o corporatie. Se mai gasesc si printre sefi, directori, investitori, aia cu putere de decizie etc. papagali de genul, dar ca sa ajungi la un anumit nivel, trebuie sa fii si un ” people person ” , sa iesi prin lume, sa cunosti, sa tragi mai mult, indiferent ca ai ajuns mai sus pe barba ta, prin a fi lingau sau prin relatii, sunt putin mai destupati la minte, si mult mai simpli la comportament si la limbaj. IT-istii propriu zis oscileaza mult, asta e un domeniu in care chiar ai de toate, de la aroganti care nu fac decat sa se laude cu salariul lor si sa urmeze si ei punctele de la ghidul pentru hipsteri, pana la plictisiti care mai au putin si ii injura pe aia care-i roaga sa le instaleze cine stie ce program, cocalari propriu zis sau pe altii cu anxietate sociala care lucreaza de 3 ani intr-un loc si tot nu cunosc pe nimeni dupa nume.

    Ba si aia de mai sus, parca 90% dintre ei sunt gemeni ma nene ; sunt veniti din orasele mai mici ale provinciei, gen dintre cele cu sub 150K locuitori, si toti au parca acelasi modus operandi : absolvit colegiu national ” de prestigiu ” din satul lor ( n-a auzit nimeni de el ), vin la Bucuresti, se fastacesc cu facultatea, si se baga carausi de dosare si organizatori de foldere la corporatii. Dupa care cauta treaba cu hipsterul pe google, si se apuca sa iasa si prin oras. Sunt aproape identici, cu totii, l-ai cunoscut pe unul, i-ai cunoscut pe toti. Pentru omuletii astia care au uitat ca pana cu 2 ani in urma, inainte sa aiba salariul in Euro, se stergeau cu cocenii la cur, nu mai exista alte locuri de munca in afara de munca de birou, oamenii nu lucreaza decat la corporatii, saracii nu mai exista in orase ( doar oameni care nu stiu “budgeting”, toata lumea ar trebui sa isi permita cele mai noi gadget-uri si 2 city break-uri pe luna, bineinteles astia care gandesc asa nu isi permit aceste lucruri si in week-end tot la tara la mamica pleaca sa-si alimenteze borcanele de zacusca pe care uita sa le mentionoeze ). Iar saracii aia de la sate ( care de multe ori le includ 50% din rude cu usurinta, daca nu mai mult ), pur si simplu trebuie impuscati.

    La aceste concluzii, unchiule Arhi, nu pot sa va spun decat un singur lucru : asa i-ati educat, asa ii aveti. Voi ati fost intre aia care le-ati creat bula asta. La tine e simtitor mai bine, dar si aici apar suficienti.

    • #10

      Oarecum părtinitor dar un dus rece, clar. Cam asta e radiografia societății din orașele mari.

    • #11

      Unde naiba e manuta verde cand ai nevoie de ea?…

    • #12

      Le zice bine pustiul!

    • de acord până la partea cu trebe împușcați. nu împușcăm oamenii pentru că sunt enervanți. Îi împușcăm pentru că se uită la Dana Budeanu.

    • #14

      Hai, unchiule Arhi, vezi ce zice Moş Infektus aci si ia ceva masuri!

    • #15

      tl:dr Ce lucrezi la corporatie boss, iei temperatura la intrare ? Ca la stereotipuri vad ca esti bun sa le enumeri.

    • #16

      Mariane, sa zicem doar ca munca mea imi permite sa ii vad pe cei ca tine cum cauta pe google ” covrigi si lapte batut LIDL reduceri ” iar apoi se duc la zoso si baga una gen ” mda dupa ce imi termin payment-ul la Tesla ma gandesc sa imi incep bugetarea pentru a mi acoperi casa cu panouri solare, FIECARE ar trebui sa se gandeasca la asta, trebuie sa salvam planeta !! ” )))

    • #17

      ahahahahahahahahahahaha bai ventore, tu ai crescut frumos aici, ai invatat cu textul, alea, nu vrei sa faci un guest post despre corporatisti?:))))))

    • #18

      Ia afara toti care faceti exceluri!

    • #19

      aia care stiu ce e un pivot sa inchida usa dupa ei

    • #20

      Înțeleg repulsia față de toate categoriile enumerate, însă nu înțeleg ce ai avut de împărțit cu cei anxioși :)))

      Eu sunt unul dintre ăia din IT cu “anxietate sociala care lucreaza de 3 ani intr-un loc si tot nu cunosc pe nimeni dupa nume”, more or less. Nu sunt rupt de realitate, îngâmfat sau arogant cu colegi din alte departamente, încerc să ajut de fiecare dată când mi se cere asta, și deși sunt contexte sociale (destule) în care nu mă simt confortabil, încerc să nu transmit vibe-ul ăla de ‘weird’. Și sunt multe persoane mai anxioase, care deoarece nu sunt la fel de proactive când vine vorba de small talk in lift sau bucătărie și nu ii cunosc pe toți după nume, sunt etichetate ca fiind de fapt arogante/rupte de realitate de cei ca Ventor.

    • #21

      Si absolut toti sunt votanti USR, ca deh, cine se-aseamana, se-aduna.

    • #22

      Gabriel, ma tem ca ai inteles complet gresit, special i-am externalizat si exclus pe IT-isti si pe aia cu pozitii ” de mai sus ” in comentariul meu, nu intrau in categoria asta pe care am criticat-o, ar fi ceva ca eu, ” mandru ” posesor de anxietate sociala si ceva ce probabil este Aspergers, “comori” ce mi-au controlat de multe ori viata, inca dinainte sa incep clasa I, sa critice pe cineva cu probleme de genul, trebuia sa intrebi mai intai ce am vrut sa zic :D. Si eu fac foarte curand 4 ani de cand lucrez aici, si pe multi, desi ii vad zilnic, habar n-am cum ii cheama si nu am schimbat in viata mea alta vorba cu ei decat legata de munca.

      Arhi, mi-ai mai propus tu si cu ceva ani in urma sa scriu un articol doua despre Venezuela, pe vremea cand incepuse sa fiarba treaba pe acolo si eu inca eram la fata locului, eu ma pricep sa comentez pe subiect, pe tematica, si sa dezvolt ce scriu sau ce discuta altii, daca-mi dai o foaie alba in fata sa incep eu ceva frumos de la 0, sunt sanse sa ramana tot 0. N-are rost sa promit ca da domne scriu si fac si sa fie degeaba :))

    • #23

      Încă un pulifrici care se irosește degeaba

    • #24

      Ventor, iti citesc cu mare placere comentariile, sunt logice, la obiect si amuzante.Arhi are dreptate, scrie articole ca ai talent.

    • Extraordinar, deci daca nu ești bucureștean nu contezi, ești irelevant, a decis marele Ventor. Da, mulți provinciali merg in capitala fix atrași de mirajul căcatului bucureștean. Cred că tu ești cel captiv in bula lui, Romania nu înseamnă doar București.

  6. De ce sunt chemați la interviu? De cele mai multe ori este triumful speranței asupra experienței. Știi că sunt 90% șanse să fie pierdere de timp (pentru ambele părți), dar poate totuși. De regulă sunt situațiile de mai jos. Dar mai poate fi și cazul cuiva care vrea să lucreze neapărat pe un anumit proiect/tehnologie sau cu anumiți oameni. Și mai rare sunt situațiile de downshifting real.
    De ce nu sunt angajați „supracalificații”? În principal sunt 2 motive:
    a) omul este bun, dar este disperat. Disperarea + frustrarea nu fac bine în nici un colectiv.
    b) CV-ul e bun, dar omul în sine e varză. A avut noroc să nimerească o poziție bună și să stea ceva acolo până să se prindă ăia și să-l dea afară, posibil să fi repetat experiența asta de încă vreo 2 ori.

    • #27

      c) Tre’ sa ii platesti in plm!

    • #28

      Poate după ce are un loc de muncă îi trece disperarea.

    • #29

      a) omul este bun, dar este disperat. Disperarea + frustrarea nu fac bine în nici un colectiv.

      Omul e disperat/frustrat când nu are sursă de venit, nu după ce e angajat.

      Helăuuu, enibădih der?

    • @mircea – dacă angajezi pe cineva oricum îl plătești, doh. Sau tu trăiești cu iluzia că dacă o firmă are buget pentru o poziție 1000€ și vine Marele Giglel fish specialist automat majorează bugetul la 10.000 pentru că ce onoare pe capul ei?
      @Mandea Săracu Poate că nu. Poate se accentuează fiindcă Măria Sa fish specialist trebuie să facă treaba aia de căcat pentru care acum o lună/două trei/patru nu se scula de pe scaun?
      @Phaff, sigur că în momentul în care s-a angajat pe un job de kkt și un salariu de kkt va urla satisfacția în înălțimea sa Valorosul. On good?

  7. #31

    Omul de la HR mai are si un target: atatea CV-uri vizualizate, atatea interviuri la care a participat. Ca sa ii iasa la numar, mai cheama si pe unii care clar nu se potrivesc, dar stiu sigur ca nu vor absenta.

    • Amin!
      Plus ca scuza asta cu supracalificarea este, uneori, doar o scuza politicoasa. Ce-ai vrea sa-ti spuna, ca nu ii place vibe-ul tau, ca nu ii place ca te imbraci neingrijit sau ca esti mai tuciuriu, ca ai un accent ciudat sau pur si simplu ca nu ii place mecla ta?

  8. #33

    Eu nu sunt corporatist, dar inteleg multinationalele. Din spusele parintilor mei care lucreaza la firme diferite, din spusele prietenilor. Problema generala e ca sunt prea multe capete la o hidra, care se musca intre ele. Si daca unora le e bine, automat alora le este rau. Un ciclu vicios continuu

    • #34

      Problema generala e ca sunt prea multe capete la o hidra, care se musca intre ele. Si daca unora le e bine, automat alora le este rau. Un ciclu vicios continuu

      Nu am înțeles partea cu hidra și le bine & rău în același timp.

    • #35

      Am avut o experiență în urmă cu câțiva ani, m-a chemat una la interviu și m-am prins în joc sa vad cum e că nu mai avusesem experiențe în ultimul timp.
      Au fost 5 întâlniri între Noiembrie și Februarie, ultima avind că scop sa-mi cunosc viitorii colaboratori responsabili pentru celelalte departamente.
      După asta pauza totala. Bineînțeles că m-am enervat ca am consumat din timpul meu că sa ce ?
      Le-am dat un mail și mi-au răspuns că nu am fost potrivit postului, văzuseră asta doar după a 5 a intilnire ?

    • @phaff: Pentru ca nu ai citit “cărți” cand trebuia.

    • #37

      @bit

      Sau scrierea cu hiperbole nu te face Einstein la cât te chinui sa pari deștept.

  9. bai, nu e chiar asa.
    uite, io am niste ani in C#. Daca ma angajezi ca junior pe java, de exemplu, ai doua variante
    1. Imi cresti salariu o data cu experienta. Avand in vedere anii de programare din spate, cresterea o sa fie mai rapida
    2. invat java, pe banii lor, si plec la alta firma

  10. #39

    In general, nimeni nu e mai presus de nicio slujba cinstita (desi unele aleg videochat sau chiar HR in loc de gunoier), dar:

    (1) HR-izdele te vor intreba ce-i aia in CV-ul tau; daca esti asa destept si vrei acum postul X, de ce n-ai lucrat pe ceva asemanator cu ce vrei acum/ pe termen lung, poate nu poti mai mult, poate nu stii ce vrei si alte prostii care au sens doar in capu’ lor. Iar daca lasi gaura in CV, iarasi alte intrebari si bile negre, chiar daca poate ai fi perfect pentru postul pe care-l vrei.

    (2) HR-izdele carora li s-a parut o idee buna sa te puna pe acel post “inferior” trebuie sa se astepte la pierderea destul de usoara a unuia supracalificat. Un fel de “rebound girl”, cu care te culci pana-ti pica una mai frumoasa-n plasa. Daca stai acolo doar 2-3 luni si pleci pe ceva ce-ti place mai mult, nu prea vad ce mare smecherie au facut aia ca au angajat un supracalificat care a plecat repede. Si nu vad de ce sa nu continui cautarea, daca stii sa faci si altceva.

    Da, exista si snobi de toata jena (se vad minim CEO sau nici nu se scoala din pat sub suma x), plus frustrati care strica tot zenul celorlalti (unii bifeaza ambele “calitati”), dar si oameni normali, care vor sa faca altceva si-si iau o slujba provizorie, cat sa nu stea degeaba, sa puna un ban deoparte, respectiv sa-si plateasca ratele si ce-or mai avea.

    Da, e cam nasol sa prevada ca-i vei lasa repede si sa te refuze “de frica”, dar la urma urmei e treaba lor sa-si reduca riscurile pe cat posibil. Poate ca au pe cineva care asteapta acelasi post, cu gandul de a sta acolo mult timp, astia in schimb te angajeaza pe tine, tu pleci dupa o luna ca ti s-a facut o super-oerta, ala intre timp si-a gasit altceva, firma trebuie acum sa reinceapa cautarile.

    • #40

      Legat de ultima intrebare: prea multe HR-izde contacteaza oameni (hai eu ca eu, dar printre cazurile astea sunt si niste oameni ultra calificati) pentru posturi tip call center, pentru simplul fapt ca au cate 1-2 limbi straine in CV. ATAT. Nu conteaza la ce au aplicat, ce altceva stiu sa faca, eventual calificari, experienta, niet… Cred ca se uda aia care sunt seniori backend la oferte de telesales cu franceza.

    • Ce trebuie sa intelegeti voi este ca nu HR-izdele astea va resping. Ele de-abia asteapta sa gaseasca pe cineva pe post si sa scape de task. Cei cu care veti lucra va resping. Motivele sunt diverse. Ori viitorii vostri colegi vor un om bun la toate pe bani putini, ori sunteti mai buni ca ei si sunteti victima “efectului de mac inalt”. HR-izda ar angaja pe primul venit, daca ar putea.
      O doare la basca de voi.

    • #42

      Dimpotriva, HR-izdele mai resping si aiurea, s-au mai auzit si de-astea… In rest, au fost (prea) multe cazuri in care alea care contactau candidatii n-aveau habar nici pe cine, nici de ce ii suna (pentru care post, pentru ce au vazut in CV, nu stiau nici macar ca de fapt s-a dat deja postul, etc.), daramite sa mai si gandeasca singure ce-si doreste manageru’ de la un candidat. Ai cateva exemple “model” chiar in comentariile postarii asteia, plus la alte postari mai vechi si mai am si eu din experienta personala si a altor colegi (inclusiv una cu un manager care a recomandat personal pe cineva semi-potrivit pentru post, cu care a vrut sa lucreze si au zis sa fie corecti, hai sa treaca prin procesul “normal” de recrutare, dar fatucile stiau ele mai bine, ploua afara si l-au respins fara macar sa-i raspunda; le intreba pe urma managerul ce s-a intamplat cu candidatul “vai, da’ de unde stiti de el?”), dar cum le stii tu pe toate… Auzi, saracele, ce si-ar dori ele sa ne angajeze pe toti, dar vezi dom’le, ele ghicesc in glob ca sefutzului nu i-ar placea de candidat… Hai, mai zi-ne secrete din astea de stat.

    • #43

      HR-izdele sunt fatucile alea usurele la minte , celebre absolvente de psihologie sau studii politice care sunt un fel de agenti imobiliari inutili.

  11. #44

    Sa presupunem ca am licenta +master in business dar aplic pentru un post de aranjat marfuri in raft, se pune ca mint daca trec in CV la studii, doar liceul? Daca e etic sa omiti, atunci sa nu se planga overqualifizdii, ar putea sa aplice acolo unde se califica.

    • #45

      si aici e o treaba, lipsa educatiei in domeniu. coaie, trimiti CV pentru contabil, lasa-ma cu cursurile tale de floricele sau a 3 a facultate de psihologie, trimite-mi ce ma intereseaza pe mine.

  12. #46

    desi nu pare la prima vedere, ii supraapreciezi muuuuuult prea mult pe corporatisti din zona pipera
    corporatistii, in general, sunt oameni care:
    – stiu sa lucreze intr-un sistem de multe ori idiot, impus de firma, i-ai scos din mediul ala, sunt PA
    – au “people skills” cand e vorba de jegosi ca si ei, cu oamenii decenti nu stiu sa se comporte
    – zambesc fals, sunt prietenosi la birou si daca au ocazia sa te sape ca si coleg pentru o avansare sau orice forma de avantaj, o vor face fara sa clipeasca
    – s-au angajat pe pile ori au avut limba lunga si gatul adanc la postinterviu, e o “mafie” in corporatii de n-ai idee, oracle ro de ex e PLIN de nasi, fini, amante, veri, cuscri etc

    Asta nu inseamna ca nu gasesti si oameni ok in corporatii, eu am cunoscut, dar sunt intr-un procent ff mic

    • Touché!

    • #48

      – s-au angajat pe pile ori au avut limba lunga si gatul adanc la postinterviu, e o „mafie” in corporatii de n-ai idee, oracle ro de ex e PLIN de nasi, fini, amante, veri, cuscri etc

      Iată.

  13. #49

    Legat de ultimul paragraf, am patit si ceva asemanator, acum vreo 11-12 ani, dar atunci eram proaspat absolvent, fara experienta.
    Merg la un interviu la o firma de programare, mica, de apartament, cu doar cativa angajati. Am interviul cu patronul, decurge totul normal, ma intreaba de proiectul de diploma, ce proiecte mai importante am avut de-a lungul anilor, cu ce profi am facut unele materii, cateva intrebari tehnice, etc. In fine, ce se intreaba la un interviu…
    La final, ma intreaba ce salar as vrea si de cand sunt dispus sa incep. Auzind toate astea, m-am bucurat, am crezut ca sunt ca si angajat, ca doar nu ma intreaba de cand pot incepe lucrul doar sa faca conversatie. Si ma trezesc dupa 1 saptamana ca sunt respins pe motiv ca nu am experienta.

    • #50

      @calin: Te-o fi auzit ca vorbesti de “salar” si n-a vrut sa riste, mai stii?

    • @nea-zapada: pui pariu ca tot nu s-a prins?

    • #52

      Pana mea, asta cu salariul si de cand incepi e intrebare standard. Tu crezi ca angajatorul se axeaza strict pe un candidat si aia e? 🙂
      De obicei se face o selectie finala cu 2-3-4 candidati si apoi se trage linie. Si surpriza, cand e vb de ales dintre ei conteaza si salariul si de cand pot incepe.
      Am fost la un interviu acum ceva vreme unde am facut foarte bine la tehnic (chiar sunt sigur de asta) dar am cerut cam multicei bani. Se vedea clar pe fata managerului ca asta e problema, dar cu toate astea m-a intrebat cand pot incepe (f probabil eram plan B sau plan C pe lista lui si in caz ca nu s-ar fi inteles cu ceilalti din varii motive am fi reluat discutiile).

      P.S. In cazul tau au fost aia sifon si nu au stiut cum sa o dea si au bagat-o pe asta cu experienta. 🙂

    • #53
  14. #54

    Mea culpa, salariu. Probabil din aceasta cauza.

  15. #55

    Atunci când un medic rezident proaspăt trecut de examenul de specialist cu brio nu primește diploma de specialist vreo 4 luni. Si lucreaza taximetrist.

    • #56

      iata:)

    • #57

      Ba, nu stiu cum e la medici, dar la ingineri pina iti vine diploma ai o adeverinta care e perfect valabila ca sa iei jobul. Io am luat licenta in iulie si am primit diploma prin martie sau aprilie. Ridicasem un duplex deja…

    • #58

      Stiam, precum Mircea, ca toate institutiile iti pot da o adeverinta, cat timp astepti diploma. Dar poate la medici o fi altfel (ca nu toate meseriile au dreptul sa taie-n carne vie, la propriu).

    • #59

      La medici e cu ordin de ministru si certificat semnat tot de maria sa. Baiul e ca procesul in sine e o laba trista (ca mai toate procedurile de gen in Romania) menita sa te umileasca inca un pic. Da’ apoi, cand te loveste salariul de specialist in contul bancar, te cam doare (mai nou) la basca de umilintele indurate.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.