mizerii cec bank

Ieri am avut de umblat pe la Enel, cea mai birocratică mizerie din românia, deși este, nu-i așa companie particulară, care ne vinde la suprapreț curent produs de români, pe bani care se duc în Italia. În paranteză fie spus, în clipa în care RDS devine furnizor de energie electrică și în București, am și mutat absolut toate contractele la ei, după care le trimit celor de la Enel o cerere de reziliere pictată de mâna, cu rahat.

Revenind. Una din chestiile pe care a trebuit să o fac a fost să mă duc la CEC să depun o sumă de bani drept garanție. ENEL în spatele fostului AGIP de la Muncii, CEC la Alba Iulia.

Intru în CEC ca o zambilă primăvăratecă, mă duc la casierie, scot țidula de la ENEL...aaaa, nu, nu, zâmbi superior doamna casieră cu salariu de 1200 lei plus bonuri de masă, mergeți acolo, la unul din colegii consultanți, după aceea veniți la mine.

Care colegi consultanți? Că nu era nimeni. După câteva minute de așteptare calmă, apare o distinsă doamnă mid thirties, ușor bronzată natural, îmi ia hârtia, după care mi-o dă înapoi.
– Sunteți titularul?
– Ce titular?

La care ea își dă ochii peste cap:

– Cel al cărui nume este aici.
– Nu, nu sunt.
– Mda, nu se poate, să vină titularul.
– De ce să vină titularul?
– Să plătească, desigur.
– Titularul e bolnav.
– Când se face bine, îl așteptăm cu drag.
– Doamnă, nu are cum să ajungă titularul.
– Aici deja nu mai este problema mea.

Moment în care am început să mă răstesc la ea, ridicând ușor vocea. E posibil să fi menționat cuvinte precum bancă de căcat, jeguri comuniste și alte epitete, dar nu sunt sigur, pentru că eram destul de nervos, venind deja încărcat de la Enel. La auzul gălăgiei, apare un domn bine îmbrăcat, care întreabă care e problema. Titulara bronzată îi explică, iar domnul decide:
– Să vină cu copie dupe buletin.

Și pleacă.
– L-ați auzit pe șefu, da?
Și a plecat și bronzata.

Well, iarăși în mașină, plecat după copie după buletin, întors în timp record, din păcate, aceeași consultantă bronzată, cu privirea plină de trimiteri drăgăstoase spre orificiile mamei.

Oameni buni, am stat 17 minute pe ceas, din momentul în care i-am dat hârtia aia nenorocită și copia dupe buletin, ca să pot să plătesc fizic niște bani. 17 minute în care a introdus date, mi-a luat datele mele, am completat declarație de unde am suma aia nenorocită de 500 de lei, am semnat 6 hârtii separate și am așteptat. 17 minute până când am putut să mă duc la casierie, unde am așteptat-o pe doamna consultantă să aducă fizic hârtiile de dinainte, să i le dea casierei, care să le verifice și să le…dracu știe ce să facă cu ele.

Sunt perfect conștient că distinsele doamne casieră și consultant nu au nicio vină, ele doar urmează niște protocoale stabilite de către alții. Singura lor vină e că sunt niște vaci cu cabină nesimțite, ca orice bugetară cu pretenții. Dar nu reușesc să înțeleg nici o secundă de ce, în 2015, eu nu pot să vin, să plătesc banii în contul x, să iau chitanță și să mă duc dracului unde am treabă.

Știu că mulți dintre voi nu mai țin minte, dar pe vremuri, la CEC, dacă voiai să depui bani pe un carnet CEC, totul manual, că nu existau computere, în nici un caz nu stăteai 17 minute. Și rețineți, totul se făcea și se scria de mână.

Într-atât de imbecil poate fi CEC Bankul acestor ani. Reguli cretine, comunistoide, făcute în așa fel încât să poată păstra pe posturi bine plătite, de stat, mii de hoaște băbăcioase, care dacă ar ajunge să concureze în mediul privat, ar muri de foame în fața oficiului de șomaj.

Dar nu, nu mor de foame, plimbă hârtii prin CEC, pe banii mei, sub denumirea de consultanți.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

69 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    eu am rezistat cam din aceleasi motive in BCR 1 luna. Apoi 1 luna preaviz obligatoriu. Oamenii cereau prin curier acte in original ca s dea card de credit. Cand le-am zis ca sunt cretini, mi-au zis ca asa e Reglementarea B nush care si ca daca vreau sa sch ceva sa astept 6 luni cand se face revizuirea. EW drept ca de 6 luni nu mai cereau bultinul prin posta. Sunt bolnavi astia !

  2. #5

    “bine îmbrăcat” – adică purta pulover?

  3. #7

    Erau ardeleni, dacă ar fi fost bucureșteni îți rezolvau problema în 2 minute.

    • #8

      mno, acum sa mai intri pe comentariul asta peste vreo 3 luni ca e posibil sa iti raspunda un ardelean iute la manie

    • #9

      deci acest comentariu a fost citit de 15 ardeleni cu facultate…

    • #10

      Dacă erau ardeleni și acum mai citeau actele.

    • #11

      @Arhi: Avand in vedere ca in Romania facultatile au aparut de vreo suta si ceva de ani, inca nu a iesit prima promotie de ardeleni ca sa putem spune “ardeleni cu facultate”. Cel mai avansat ardelean este prin anul 2 si ceva la ASE. La poli sau medicina inca nu a trecut nimeni de vacanta mare, anul 1. Ce apare in statistici ca “ardeleni cu facultate” sunt de fapt olteni, moldoveni si mai ales bucuresteni care au facut facultatea la Cluuuuj pentru ca accent distractiv si pentru ca fete dezinhibate.

    • #12

      venetici…

    • #13

      Da, “vinituri”. Am zis, pentru ca accent si cuvinte dixtractive.

  4. *Pfoai … zi bogdaproste că la plecare nu ți-au pus în mână un bănuț, dobânda pentru cît ai ținut 500 de lei la ei.

    *Data viitoare încearcă să plăteşti la CEC cu un card de la ING, gen.

  5. #15

    Spania, nevasta la ghiseu de banca:
    “-hola, vreau sa scot niste bani din contul sotului”
    “-hola si tie!, esti cotitulara de cont?”
    “-pai nu”, zice nevasta.
    “- o tzara!”, zice ala de la ghiseu.
    Intre timp, pe telefonul meu: “vezi ca e una la ghiseu, zice ca vrea bani din contul tau, uite aici un cod, transmite-i codul si noi ii dam banii”
    Chestia asta misto si se cheama Instant Cash si se poate face la ghiseu sau la bancomatul bancii.

    Islandia: “hi, eu sunt Jon, fiul lui *statson, vreau si eu un extracredit de 2000 euro”
    “-pai vino pe la noi la birou”, raspunde functionarul
    “cam greu, sunt in tenerife”
    “aha, stai oleaca. (zgomot de tastatura pe fundal) Gata, boss, s-a facut, in 10 minute ai banii dar trimite-mi si mie o poza cu biletul tau de avion”

    Mai povestiti-mi de BCR si CEC…

    • Du-te de aici, nu există !
      Adica nu suntem la zeci de ani lumina, ci la sute ?

    • #17

      @macanta – la sute de ani întuneric.

    • #18

      Mi se pare mie sau iar vreti credit cu buletinul? 🙂 Si apoi o basica sparta …

    • #19

      @Dan Andrei: faza cu Islandia nu e credit cu buletinul ci credit pe baza unui istoric pe care clientul îl are cu banca. Și e atât de nasoala economia în Islandia ca nu poți sa scoți bani din tara iar dacă vrei mașină nouă, treci printr-un fel de comisie pe care trebuie sa o convingi ca ai nevoie într-adevăr de mașină nouă. Adică acolo e plina criză, nu ca în România unde înfloresc autostrăzile ca ciupercile după ploaie.

    • #20

      “Povestiri din civilizatie”. Btw, spune-i Islanda ca n-am vazut sa scrii Espana la inceput.

    • #21

      Deci in Spania daca te certi cu sotul si ii furi telefonul, poti scoate toti banii din contul lui?
      Nevestele din Romania abia asteapta sa se implementeze si la noi asa ceva.

    • #22

      Dan C: mea culpa. Vorbind spaniola, italiana, engleza, islandeza si-acasa romana, ma mai scurg si eu pe panta asta lingivistica in care nu mai stiu pe ce lume sunt.

    • #23

      GD,nu ma infiezi? 52 kg,1.67m,fara obligatii,doar un sot la vreo 122 kile…da` el nu stie cu bancile…

  6. #24

    Sa vedeti, domnu Sandu, ce am patit eu la Casa de bSanatate Bucuresti!
    Cateodata ii mai intelegi pe americanii aia care cedeaza nervos si fac putin tir prin diverse firme si institutii!
    Ia de aici, ca nu esti singurul care te bucuri de binefacerile astea:
    www.simonatache.ro/2015/04/22/dosarul-cu-sina-cel-mai-de-pret-lucru-al-romaniei/

    • #25

      Stii articolele “Messi termina contractul cu Barcelona in 3 ani, il vrei la Steaua?”? Articolul la care faci tu trimitere e mult mai prost de acele articole. E o chestie scremuta ce se vrea plina de umor insa nu are de nici un fel, doar asa, ca sa mai umple si ea internetul cu ceva maculatura.
      Nedumerirea mea este de ce ai simti nevoia sa imparti cu altii asa ceva? 15 mii de oameni au simtit nevoia sa dea mai departe un articol care nu contine nicio informatie, nu transmite nici o idee, emotie, nimic ca sa? Dezbat impreuna de ce unei femei i se cere dosar cu sina in 2015? Se pare ca au terminat toate problemele daca au de discutat asta si impartit cu altii pe FB.

    • #26

      MareUrs, gresesti, Simona Tache a scos intre timp si alte articole si mai proaste decat ala cu sina. Mai injura pe cate unul care e normal (adica e alb, are copii si nu e gheu), mai o maslina, mai o aia-aia…

    • #27

      bigbear: Nu ma pricep eu la literatura, la cat de bine sau de rau scrie cineva, asa ca nu discut asta.
      Din acel articol si din comentarii puteti vedea ca modul in care procedeaza functionarii este extrem de abuziv si ca ce a patit Arhi nu este un lucru singular.
      Cred ca “mai usor trece camila prin ochiul acului decat gasesti un functionar politicos, ordine in institutii si respectarea legii”.
      Dar poate ai dreptate, nu ajuta la nimic, doar toti traim aici si stim ce se intampla.

    • #28

      @Farcas Gelu Danut – nu, faptul in sine e trist si sunt de acord, functionarii nu isi fac treaba asa cum ar trebui pentru ca nu sunt instruiti si verificati in mod corect. Eu insa discutam articolul, care e o insiruire de inchipuiri aberante, probabil ca autoarei i se pare ca este amuzant. Si iar, e dreptul ei sa se scalambaie acolo, incercand sa faca trafic si sa castige bani, e ciudat spre trist numarul ala mare de share, de peste 15k. E ca si cum ai vedea un articol cu “NU O SA CREZI, NU AVEA CHILOTI PE EA” share-uit de 15 mii de oameni.

    • #29

      @bigbear: Asa cum am spus, nu ma pricep la literatura si nu pot sa discut cum scrie un bloger sau altul. Daca ma pricepeam, scriam eu pe un blog. Eu sunt mai …inginer, mai sec, mai putin creativ.
      Sincer, mie-mi place cum scrie Simona, cred ca are umor, dar cred ca frumusetea este in ochii privitorului (cred ca asa se spune). Nu trebuie sa-i citeasca blogul cine nu este interesat.
      Oamenii au dat share acelui articol pentru ca multi au comentat acolo (povestind pataniile neplacute cu functionarii platiti din impozitele lor), multi s-au regasit in acele situatii si incercau sa le faca publice, sperau ca acest lucru sa auda “la urechile cui trebuie”.
      Indiferent cine ar fi scris articolul acela, indiferent cat de bine sau de prost, oamenii ar fi dat share. De ce? Pentru ca ei sunt de parere ca aceste lucruri trebuie sa fie cunoscute. Si, poate, multi se mai racoresc asa.
      Poate am spus prostii, nu stiu. Nu vreau sa ne certam, eu sunt un tip caruia nu-i plac conflictele. Ai dreptul la o parere, am si eu dreptul la o parere.
      Eu o sa o citesc in continuare pe Simona Tache.
      Legat de cat de prost sau de bine scrie Simona Tache, mie asa ceva imi place mult, ma face sa rad:
      issuu.com/edituratrei/docs/femeile_vin_de_pe_venus_preview/3?e=4040737/5891148

    • #30

      @Gelu – ce ai patit, pana la urma, la Casa de Sanatate Bucuresti?

    • #31

      @bugsy: M-am dus bou si m-am intors vaca. 🙂
      Va invit pe toti care doriti sa stiti ce am patit eu sa faca o vizita la acea institutie publica despre care putem spune ca “functioneaza cu taxele tale”.
      Platesc sanatatea de cativa ani pe o Intreprindere Individuala, iar eu am aflat cu surprindere ca eram neasigurat (intamplator am mers cu sotia la medicul de familie, care mi-a dat informatia).
      Eu nu cred ca am fost la medic pentru mine de…mii de ani.
      Nu asta m-a deranjat, ci modul de lucru, faptul ca la sute de oameni era deschis un singur ghiseu (peste 200 de persoane, eu aveam bonul D 139), modul total nepoliticos si neprofesionist de lucru al functionarei de la singurul ghiseu.
      Poate femeia este de inteles, nu-i usor sa lucrezi cu sute de oameni zilnic, intr-o galagie continua, poate pe un salariu mic (desi nimeni nu o retinea sa mearga in sectorul privat).
      Angajatul firmei de paza care nu avea nici o treaba, intra in vorba chiar peste functionara, dand el indicatii oamenilor (numai de paza nu se ocupau baietii, cred).
      Si multe altele, pe care le veti descoperi cu placere la fata locului. Enjoy! 🙂
      Nu stiu cum sa zic, pentru mine o zi pierduta inseamna bani, nu ca pentru angajatii statului. Eu daca nu produc nimic intr-o luna (sau putin), asta mananc.
      Nu se putea sa depunem acele formulare online sau prin curier rapid). Nu stiu, zic si eu. Sau macar sa aiba bunul simt sa nu deschida un singur ghiseu din trei pentru sute de oameni.
      Nu problema mea m-a enervat atat, eu o rezolv, nu asta-i problema.
      Erau oameni batrani, bolnavi etc. (este o casa de sanatate, teoretic te intalnesti si cu asa ceva).
      Si stiti ce m-a enervat mai mult? Faptul ca nu-i o situatie singulara.
      Intr-o tara unde mi se cere sa fiu corect si sa respect legea, unde vor sa-mi impoziteze si …, o tara care “functioneaza cu taxele tale”;) , isi bat joc de tine, ca cetatean.
      Auziti, daca a venit vorba de impozitat, cum o sa le impoziteze pe “fetitele vesele”?
      La fiecare Hexoral, fetele dau o Puie Monta? 😉
      Acum ce sa zic, cred ca ne meritam soarta.
      Hai, ca m-am enervat. Scuze daca am luat-o putin “pe aratura”.

  7. #32

    pe mine ma enerveaza/distreaza cand imi cer buletinul si alte acte doveditoare pentru a putea PLATI un impozit sau o factura.

    • #33

      pai si eu ce mm faceam, ca tot aia faceam, plateam o suma de bani intr-un cont…

    • cand esti intr-o banca orice operatiune se face doar cu buletinul sau pasaportul. NU conteaza daca vrei sa le dai bani

    • #35

      taie partea cu pasaportul, am patit-o eu la raiffeisen.
      Cea mai buna solutie este sa cauti urmatorul cec/ghiseu/posta unde speri sa dai de una care e ocupata cu vorbitul la telefon si nu mai e atenta la detalii…
      Unei babe nu ii incasa impozitul pe apartament ca nu se prezentase cu mosu care era bolnav si putin paralizat, cica sa vina amandoi ca sa plateasca impozitul. Sa nu mori cu ea de gat?

    • #36

      cipoc, cu pasaportul tau, de acord, dar al celui pentru care platesti de ce?

  8. #37

    Ultima data când am intrat într-un CEC eram decis să fac un credit prima casa. Dupa 5 minute de așteptat in atmosfera aia ‘comunistoida’ am decis ca timpul si nervii mei valorează mai mult. Am ales sa fac banking ( a se citi sa ma jecmaneasca) BRDul, dar măcar aia o fac cu zâmbetul pe buze – asta, evident pentru românica, după ce am făcut puține valuri.

  9. RDS este furnizor oriunde in Romania si daca ii ceri oferta este obligat sa iti faca una. Altfel este amendat. Cat de buna e oferta, nu stiu, depinde de politica lor actuala pentru consumatori casnici. Un alt dezavantaj este ca odata ce ai iesit din piata reglementata (Enel, in cazul asta) nu mai poti sa revii pe aceleasi tarife in caz de te razgandesti ulterior.

  10. #39

    Da’ virament din contul propriu in contul ROxxxxx folosind internet banking nu se poate face?
    Mult va mai place sa stati la ghiseu…..

    • #40

      Pe tine te asteptam! :))

    • #41

      ce dastept esti, cuaie, senzational…si recipisa de unde o iei? nu, nu chitanta, aia e altceva. ai nevoie de o hartie rosie numita recipisa

    • #42

      @Arhi: Scuza-mi ignoranta, dar ce p.la mea e recipisa. Si la ce foloseste?

    • #43

      pula mea. fix…

  11. se vede că nu prea ai avut de-a face cu anumite instuţii. o bancă, nu contează care. trebuie să plăteşti o rată a unui credit, ai banii – cel mai important după mine, şi contul respectivului. a, aveţi şi buletinul titularului? nu, de ce? dau nu iau. nu se poate, următorul. degeaba protestezi, nu se poate şi gata. la fel şi la impozitul pe locuiinţe. nu poţi să plăteşti dacă nu ai buletinul proprietarului. treaba asta e de ani de zile şi tot n-o pricep. cel mai tare m-a nedumerit o întrebare a unei funcţionare de fisc. trebuia să scot adeverinţă pentru fii-mea că nu are şi nu a avut venituri de când a devenit majoră. ţidula îmi trebuia pentru casa de sănătate. aveam adeverinţă de la facultate, actele ei, am scris o cerere în care am explicat unde şi pentru ce îmi trebuie adeverinţa asta iar funcţionara, după ce uită peste acte, mă întreabă nedumerită: şi eu ce să vă dau? pe mă-ta mi-a venit să-i zic.

    • #45

      Am platit impozitul pentru buniciii care locuiesc in alt oras, am platit impozitul penttru un pfa care nu este al meu. Nu mi s-a cerut niciodata buletinul acelor persoane. Am avut hartiile primite acasa pentru plata impozitelor sau am spus numele si CNP-ul persoanelor respective. Cred ca am avut eu noroc…

    • Aura nu ştiu, în sectoarele 4 şi 6 aşa e.

  12. #47

    “am completat declarație de unde am suma aia nenorocită de 500 de lei, ”
    Ma tot gandesc la ce ai scris zilele trecute, cu mutatul in Costa Rica. Prea se leaga toate …

  13. aţi văzut că aceşti funcţionari din administraţia publică locală sunt azi în grevă? cel mai tare m-a aumuzat un lider de sindicat care spunea că un muncitor are acelaşi salariu ca un funcţionar cu studii superioare. teoretic pare nedrept dar sunt sigură că tipa aia de la fisc de m-a întrebat pe mine ce să-mi dea avea sigur studii superioare, ba chiar era blindată de masterre şi cursuri MBA. ce mare lucru să-ţi completezi studiile la universitatea lumina? ce mare lucru că tu eşti acolo pentru că îl ai pe unchiul, pe tata, pe naşul nu ştiu unde? acu aş vrea să văd un fluturaş al acestor oameni, pentru că au tot felul de sporuri separat de salariu. acum câţiva ani avea chiar bonsuri pentru haine. astfel că ajung să ia cam 2000 de lei bani în mână lunar. cam mult pentru competenţa lor. pentru că omul sfinţeşte locul iar un om indolent se vede prin sictirul cu care îşi tratează semenii. aş fi vrut să văd de la aceşti funcţionari măcar o scuză, ştiţi nu eu fac regulile, aveţi dreptate dar nu am cum să vă ajut. dar nu, ei te privesc superior de parcă le eşti dator. mă gândesc că atunci când primeau bonsuri pentru haine, dacă nu cumva le mai primesc şi acum, erau îmbrăcaţi tot de mine, contribuabilul.

  14. #49

    Si eu am avut card la ei pe care primeam lunar o suma de bani (freelancing). L-am pierdut la un moment dat si mi-am facut altul. M-am dus sa il ridic la ghiseul unde m-am dus ca sa cer altul si am primit ca raspuns “aaaa, nu, din cate vad eu dumneavoastra cand v-ati facut cardul locuiati in Iasi, deci s-a dus la Iasi”. What the fuck, vaco. I-am explicat ca in momentul cand m-am mutat mi-am modificat si pe online banking adresa, insa mi-a spus ca “adresa de pe online banking se foloseste numai la oferte promotionale, trebuia sa ne trimiteti si o sesizare scrisa”. Apoi, dupa ce am asteptat sa vina pretiosul card de la Iasi timp de 2 saptamani (prin ce dracu` l-o fi trimis de a durat atata, nu stiu), cand m-am dus sa il ridic mi-a spus aceeasi tanti “ah, dar din cate vad eu nu aveti un venit stabil si legal care il primiti la noi. nu puteti folosi cardul luna asta deci, deoarece avem nevoie sa confirmam ca tranzactille din strainatate sunt legitime mai intai. puteti sa scoateti de la ghiseu totusi.”

    Si, ca sa inchei, m-am dus mai intai la casierie ca sa scot bani. Acolo ma trimite la 2 birouri care erau goale. Il intreb pe nenea in costum de acolo (nu paznic) unde sunt functionarele si imi spune ca “au si ele o mica pauza, vin in 5 minute”. Dupa 20 minute, vine si una din ele care dupa inca 5 minute in care i-am furnizat si numarul de la pantofi, ma trimite la casierie sa ridic banii.

    Blazing fast!

  15. #50

    Mi-am luat apartament si m-am dus la Electrica (sau cum le-o fi zicand) sa-mi trec contractul de curent pe numele meu. Bine-nteles a urmat un zambet superior din partea doameni functionare: “aaa, dar trebuie sa vina si fostul proprietar” (sau titular sau cum naiba ii zice). Pana in ziua de azi ma felicit pentru inspiratia de moment pe care am avut-o: “pai fostul proprietar a decedat!”
    Inutil sa mai zic ca, imediat ce doamna s-a convins ca se poate face treaba si fara prezenta fostului titular, zambetul superior a trecut la mine.

    • #51

      eu cand mi-am luat apartament si a fost vorba de schimbat titularul de contract am sunat un prieten, ne-am vazut in spatele usii, m-a chemat sa semnez niste hartii si in 2 saptamani era gata totul. ASta dupa ce am stat ca prostu vreo 3 zile pe la cozi in sucursalele lor si se miscau ca rama strangulata…

  16. #52

    “CEC la Alba Iulia”… 17 minute citirea hirtiilor… De ce te miri?

  17. #54

    Acum ceva ani a trebuit sa plătesc la CEC niște taxe pentru pașapoarte și am vrut să achit cu un card emis de altă bancă. NU a fost posibil (nu știu dacă la alte bănci e la fel). A trebuit să ies și să scot bani din bancomatul lor (unde au mai încasat și ei un comision baban) ca mai apoi să mă întorc la ghișeul lor și să las banii.

  18. #55

    Dosar cu sine!!! Dosar cu sine nu ti-a cerut??? Deja CEC a facut primul pas spre evolutie, daca au depasit etapa dosarului cu sine!

  19. #56

    am pe telefon o aplicatie numita Keep, pentru diverse note/notite/liste.
    In data de 21.06.2013 am urmatoarea nota: “mortii mamii lor de functionari publici”.
    Nu mai stiu cu ce ocazie am scris asta dar stiu sigur de ce.

  20. #57

    Eu am completat un formular pe net, mi-au trimis o hartie pe care a trebuit sa le-o trimit semnata inapoi, dupa care m-au anuntat ca prima factura va veni peste 3 luni, dar, desigur, asta nu se intampla in Românistan.

  21. Tu ză rivăr tu fiș bai checing uiz hucs end big, fat black ersuărmz ăt list oan agli chetfiș.

  22. #61

    Fiecare postare d’asta ma face si mai mult sa raman dracu’ in Anglia, cu ploaia lor cu tot. La o mutare dintr-o casa in alta dai un telefon la “Electrica” lor si iti transfera contul pe numele tau. Le dai niste date pentru direct debit, iti calculeaza cat platesti lunar si pa. Idem cu toate contractele, de la taxa de consiliu la internet etc.

  23. #62

    pana sa astepti RDS, vezi pag. 6 la oricare din rapoartele de mai jos.

    www.anre.ro/ro/energie-electrica/rapoarte/rezultate-monitorizare-piata-energie-electrica/20141415708632

  24. #63

    mie imi crestea tensiunea instant, venele mi se dilatau, ridicam vocea, inca ma stapaneam sa nu tip, si incepeam sa le zic tot la fel de sistemul lor de kkt si plecam cu nervii in pioneze de acolo

  25. #64

    CEC are nevoie de bani. Si cum timpul inseamna bani, cu cat petreci mai mult timp la ei in birou, cu atat castiga ei mai multi bani. Simplu, nu? 🙂

  26. Deci Electrica… Cine ma lamureste de ce trebuie platit si curent de santier si curent final daca faci cerere instalare curent pt casa noua? (total vreo 4300 lei) Asta cand nu am nevoie de curent de santier fiind folosit un generator pe benzina. De fapt ei nu zic ca platesti amandoua, ci ca te costa 4300. Dar daca le iei pe rand, e vreo 1400 cel de santier si vreo 2900 curent final sau ceva de genu.

    • #66

      Se numeste taxa de fraier.

    • #67

      Scuze de dublu post.
      Ma gandesc ca ai puea asa de sanchi sa le trimiti o srisoare ( cu confirmare de primire ca n-au facut montajul pentru curentul de saniter si ca iti ceri banii inpaoi. Plus o reclamatie la ANPC…

  27. #68

    Nu cred ca e vorba numai de CEC Bank ci cam de orice functionar fie el la public sau privat. Toti sau aproape toti se simt super indreptatiti sa futa timpul oamenilor care le trec pragul. Incepand de la birocratie infinita de la ANAF, finante si alte cacaturi pana la CEC bank sau politie. Toti se misca angro, de zici ca au 90 de ani si artrita la maini. Dar consider ca nimeni…dar nimeni nu ii depaseste pe cei de la posta! Aia sunt o specie aparte care trebuie sa moara cat mai urgent posibil!

  28. #69

    Cred ca e chestie de nume, nu e banca de vina. Daca te chema Ioana Basescu nu dadeai ci luai, si nu te duceai in sediu, ci rezolvai telefonic. Nu inteleg cum de poti spune ca se misca incet.