comisioane ING

Când am făcut firma, la întrebarea Ce bancă alegi, am zis ING, fără să mă gândesc și fără să consult lista de comisioane pe persoană juridică, Fiind banca cu care lucrez de atâția ani, pe persoană fizică, mi s-a părut normal să continui la fel, cunoscând sistemul și faptul că e singura bancă unde ai norocul să nu te lovești de angajații români, angajați cu care dacă ai ghinionul de a intra în contact, îți explodează o venă.

Doar că, uitându-mă acum 5 minute prin extrasul de cont, pentru că nu înțelegeam de ce am în cont -45 de lei, am observat un comision de administrare card de 40 de lei. Nu știu dacă e anual sau lunar, dar asta m-a făcut să mă uit puțin în lista de comisioane, unde mi s-au blocat lentilele de câte taxe există.

Așa că voi ce bănci mai folosiți pe persoană juridică? Mai există și alte bănci unde contactul cu angajații este minim, rezolvând totul prin homebank sau bancomatele inteligente? Nu spuneți BTR, că am un card la BTR cu codul de autorizare blocat și, ca să îl deblochez, trebuie să mă duc la Sebastian, să o fac manual, după ce stau la coadă. La fel, săriți peste BCR sau BRD, înțeleg că voi sunteți foarte mulțumiți, mai degrabă închid totul și dau foc decât să am cont la ei.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

84 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Alpha Bank? Libra?

    • #2

      mane, o lista de banci de pe net pot lua si eu. ideea era cu exemple si de ce e mai buna banca respectiva

    • #3

      Eu am ales Alpha pt ca aveam nevoie des de schimb valutar si are printre cele mai bune oferte constant. Nici restul de comisioane nu sunt foarte mari. Din pacate, mai greu cu bancomatele, si in unele sucursale personalul e varza.

    • #4

      La Alpha am stat 40 de minute pentru un a retrage bani dintr-un depozit. Era o rapandula de care li se facuse lehamite si celorlalte pitzipoance care lucrau acolo. Dupa 39 de minute a realizat colega ca e un mic pericol de explozie si a venit sa o ajute.

    • #5

      Alpha nu are bna-uri, deci nu accepta incasari la automat. Sunt niste comunisti scumpi in spume.

    • #6

      alpha bank – mi-au lichidat un cont in care mai aveam vreo 20 lei si maimuța aia a transferat banii in contul băncii si se uita senin la mine când o întrebam de unde ridic banii … Era sa fac un atac …

  2. La ing comisionul ala de card e anual
    Lunar platesc 1 leu pentru serviciul push de alerta pe telefon.
    Pe de alta parte, comisionul de plata catre alt cont ING e 2 lei, iar catre alta banca e 4.51 lei.

    • #9

      in general nu fac plati din contul ala, doar la POS-uri, cumparaturi normale. 2 lei nu mi se pare mult. 1 euro…mhm, cam da

    • #10

      Euroiul ala e împărțit cam așa: 2 lei la ING, 2.51 la BNR

    • #11

      Ai incercat sa negociezi cu ei pachetul?

  3. #12

    io folosesc raiffeisen din aceleasi considerente din care ai ales sa folosesti si tu aceeasi banca ca si pe persoana fizica. 40lei pe luna, insa magaria cea mai mare e ca baietii percep comision de primire sume mici….iar cum eu lucrez cu sume multe si mici, se cam simte. daca nu esti in situatia mea, s-ar putea sa-ti convina comisioanele lor, intereseaza-te.
    cand zici BTR, te referi la Banca Transilvania ?

  4. #16

    Si mie mi-au luat acel comision, chit ca la momentul deschiderii contului mi-au zis ca in primul an nu se percep taxe de administrare, decat comisioane la platile intrabancare.

  5. #17

    Stiu ca tocmai ai descris ING-ul, dar eu am pachet negociat cu ei, ma costa 150 de lei pe luna si nu am cosmisioane de retragere, depunere, carduri etc. Poate parea mult, dar in medie am cam 50 de op-uri lunar, 3 carduri pe firma si am si operatiuni de retragere numerar si depunere.
    Banca cu care am lucrat inainte nu o recomand 😛

  6. #19

    CEC Bank, ai aplicatie de mobil pentru operatiuni si comision 5 lei lunar, retea de unitati oriunde in fundul Romaniei

    • #20

      O da CEC Bank… banca la care astepti 2 ore sa iti faca un transfer intrabancar online. Prea slab si prea prost gandit internet bankingul de la CEC.

    • #21

      @Sorin
      Nu ai dreptate.
      Transferul Intrabancar se face ca şi la celalalte bănci instant.
      Problema pe care tu “o arunci pe tarla” şi nu o înţelegi, este că pentru deconturile de firmă ai nevoie de o confirmare contabilă, confirmare care este subpusă unor condiţii de business şi care se obţine după execuţia ordinelor de plată, cumpărare/ vânzare de valută, TSuri etc.

      Cel Interbancar e guvernat de alte reguli impuse de unde şi aşa menţionată pseudo-întârziere. Însă pe Mobile Banking nu mai ai de aşteptat atâta. Se face instantaneu. Şi dispui şi de instrumente pe care fie ţi le poţi configura singur, fie le foloseşti pe cele disponibile.

      @ Arhi
      Lista de comisione e disponibilă pe site. De ex. pentru carduri: www.cec.ro/UserFiles/File/Tarife_carduri_PJ_final.pdf

      Ştiu că nu ai nevoie de credite de dezvoltare dar şi aici CEC stă bine pe piaţă.

    • #22

      Sunt inca client CEC si sunt relativ multumit.
      DA: stiu ca la CEC lucreaza doar cadavre comuniste, dar am putea sa trecem peste asta. Mizeriile facute de Bancpost sau BRD de-a lungul timpului au fost mult mai mari ( si mai costisitoare).
      Te faci ca nu veezi cum pastreaza la vedere, pe birou ordine de plata completate sau chiar comcumentele de inrolare online, trci peste faptul ca au geresit numele pe card (si-i pui sa mai faca o data cardul cu numele corect); insa intr-un final nu prea mai ai de-a face prea mult cu lucroatoarele de la front-office.
      Pe vremea cand am ajuns sa devin client, am concluzionat ca toti sunt niste mizerabili dar CEC-ul macar e mai ieftin.
      Chiar si acum pentru un rulaj ( plati cu cardul) mai mare de 4000 RON pe luna majoritatea comisioanelor sunt zero ( mai exact sunt returnate peste 3 luni).
      Aplicatia lor de net e un pic cam mizerabila noaptea cand ma trezesc eu nu pre mai merge ( probabil se fac update-uri sau ceva de genul), Transefrul intrabancare este teoretic instant, practic sunt ceva intarzaieri de orinul a veo 20-30 de minute. Daca nu vrei sa transferi bani pentru Black Frriday la mizul notpii sic eu ca e ok.

  7. #23

    Deschide un cont in afara. Pe bune. Austria – cel mai recomandat. Sau Luxembourg. UE, comisioane de transfer 0 (afaik ai un numar pe an, in pachet, dupa care platesti un comision fix – gen 40 eur an. Si nu ii vezi la culoare decat cand iti deschizi contul (cu buletinul). O sa le-o tragi in schimb celor din RO care-ti vireaza tie bani: afaik ajung comisioanele si la 15 EUR/tranzactie, chiar si in UE.

    • #24

      Adică, da, că toată lumea se grăbește să facă business cu tine când ii ceri să îți facă plata intr-un cont din Papua Noua Guinee, sau Austria.

    • #25

      daca eu iti varuiesc casa mai ieftin/bine decat vecinul – de ce te-ar durea pe tine la basca unde imi virezi banii? Doar in RO se mai percep taxe/comisioanele pentru transferuri intra-UE.

    • #26

      Serios…? La deschiderea unui cont in Luxemburg am avut probleme ca voiau id cu semnatura pe el. Iar cartea noastra de identitate… pas. In general am ramas cu impresia ca e cec-ul lor, tot metehne din alea…

    • #27

      Dar, ia stai, poți tu să deschizi cont pe firma în lux,Austria, “doar cu buletinul”?
      Adică fără sa fii înregistrat acolo?

    • #28

      Da. Doar sa fii cetatean EU.

  8. #29

    Bancpost. O dată la 2 ani o să ai o problemă cu un transfer interbancar dar se rezolvă repede.

    • #30

      Tot la ING, cu precizarea ca aia 25 lei pe luna ii platesc daca nu fac minim 10 tranzactii cu cardul (nu doar online, e suficient sa platesti la pos oriunde). Cateodata se uita cam urat vanzatoarea de la mega image-ul de langa bloc ca fac pe 30/31 ale lunii cate 2-3 tranzactii cu cardul ca sa ating limita de 10 pe luna sa nu platesc degeaba aia 25 lei catre ing.

  9. CEC ar avea cele mai mici comisioane pentru companii, mi-a fost recomandata de cineva care trecuse prin mai toate bancile existente iar aici se oprise. Amu’ nu stiu cum e pe partea de interactiune cu angajatii.

    • #32

      angajatii de la CEC (a se citi doamnele) sunt mamele tuturor celorlalti functionari din bancile din romania. acolo e miezul. ei nu sunt banca, traiesc inca in lumea casei de economiii si consemnatiuni.

  10. #33

    Tot ING si eu, pers. juridica. Comisionul de administrare lunar este 25 lei. Daca ai minim 10 operatiuni (op-uri, plati cu cardul la pos, extrageri etc), costul devine zero.
    Card asociat, de obicei Mastercard, are taxa anuala, nu prea ai ce-i face.

  11. #34

    Ti-am mai zis dar n-ai vrut sa ma asculti. Libra, mutat de la bcr.

  12. #35

    Eu sunt in situatia de a incasa trei facturi pe luna (una in lei, doua din afara UE) si de a face trei-patru plati, dintre care doua la trezorerie. Nu scot cash decat de doua ori pe an, sume mici. Contul personal il am la aceeasi banca. Platesc comision lunar pentru fiecare cont (lei si valuta), echivalent la 2 euro, si comision pentru platile in afara bancii (5 lei sau 2.5 lei pentru sume mici). Marginea de schimb valutar e 0.7% fata de cursul spot. Pentru scos cash, comisionul parca e 0.5% (respectiv 0.25% daca as fi avut card). Internet banking inclus. Asta e tot. Singura enervare e ca, la una din incasari, o banca intermediara retine 8 dolari si mie nu imi apare pe extras, iar clientului ii e prea lene sa se certe cu banca sa poata sa isi seteze comisionul pe OUR in loc de SHA (au si americanii cretinii lor).

    Pe persoana fizica, am comisionul anual pentru carduri (redus la jumate) si comision zero la scos bani (4000 de lei pe zi). Comisionul lunar, daca exista, e modic (parca 2 lei). Internet banking moka si aici, plus SMS gratis la toate tranzactiile cu cardul de credit. Plus autorizare two-factor (si prin SMS) la cumparaturi pe Internet (in general, asta vad pe site-urile romanesti, ca alea americane sunt praf cu 3D-Secure & the likes).

    E vorba de Garanti. Or mai fi si alte banci mici cu care sa poti sa te intelegi.

  13. #36

    Întrebi pentru un prieten?

  14. #37

    Există Citybank.
    Aaaaproape, aproape ok.
    Iar când trebuie să vorbești cu idioții lor, măcar nu e tot satul la coadă la lapte.

    • #38

      Glumesti ? sper….
      Au cel mai idiot si lent sistem online-banking, comisioane cam ca peste tot, bancomat ? cate unul la fiecare sediu din Romania – adica 4 in total. Aaaaaaa si de anul trecut nema persoane fizice. Probabil ca sunt pe cale de exit din piata

    • #39

      Nu glumesc. Plătesc același comision de extragere de la bancomatele lor ca de la altele. Din toată lumea. Adică 0 la pachetul pe care îl am eu cu ceva citygold, gen un card de business și alte chestii. Așa că îmi e egal cu zero ca nu au bancomate. Ce e mai important e ca au 1 bancomat în Eur iar comisionul de extragere a sumelor în Euro e tot la fel. Plus, la transferurile bancare din România plătesc doar comisionul transfond, indiferent de valută.

      Au și ei mizeriile lor și da, cred că se pregătesc de exit și de pe piața de business.

    • #40

      La citi mi se pare ca poti avea cont business doar pentru cifre de afaceri mai mari de 1 milion de coco

    • #41

      concluzia e ca…:)

    • #42

      Nu sunt atât de prosper. Inca. Deci se poate

  15. Mama! Lista de comisoane are 10 mega! Imi e si frica sa o downloadez. 🙂

  16. #45

    Nu vă mai țineți banii la bancă. Dacă dau băncile faliment ce faceți? Muriți de foame târtanilor. Cel mai sigur banu se ține îngropat în curte sau sub pat. Eu am la mine în curte 3 ascunzători de bani. M-a călcat de 3 ori hoții de când stau aici, n-au găsit niciodată banii și bijuteriile. Am 4. 3 ascunzători, și un ,,bancomat” adică o pungă de mega image mare cu bani pe care o țin sub pat. Și din ea ,,retrag”. Dar băncile le am în curte, bine pitite. 3 bănci, 3 ascunzători. M-a călcat de 3 ori, și n-a găsit nimic. Mi-a răsturnat casa cu cur-n sus și nimic. Pt că sunt prea ingenioase ascunzătorile. Vă dați seama că nu le pot divulga. Doar una să zicem, unde am dolari, un ceas elvețian de la tataie și aur, bijuterii, cocoșei de aur, câțiva galbeni de la străbunica, aia e ascunsă cel mai bine. Nici prin cap nu vă dă :))) E îngropată!

    Cine să intre peste mine, să mă facă? Dorm cu toporu sub pat. la capătul patului am un cuțit de tăiat porci. Ești nebun. N-are cum să mă facă

    • #46

      Ah, și o mică precizare pentru inculții care se uită în dex pt a vedea ce înseamnă cuvântul ,,târtan”. Nu vă mai uitați, că eu folosesc acest cuvânt dându-i o cu totul altă semnificație decât cea din dex. Prima dată am auzit acest cuvânt la pușcărie, și are un cu totul alt sens decât cel din dex. E cu totul altceva.

    • #47

      iti crapa capul cu toporul

  17. #48

    Libra ftw

  18. #49

    Persoana mea juridică tot la ING este de vreo 3 ani. În fiecare an plătesc taxa aia de 40 ron, de fiecare dată îi înjur şi zic că mă mut. Mai am şi homebank din ăla şi alte 2 carduri la ei. Îmi iau comisioane pentru fiecare tranzacţie. Sunt cel mai scump serviciu; la telefon plătesc mai puţin, la internet mai puţin, televizor n-am.

    • #50

      Daca te fac pe tine 40 de lei…cat e o bere in centrul ala vechi al vostru? Nici 3 nu mai poti sa-ti iei de banii astia, nu? Trei beri pe an beau numai pocaitii si statul islamic.

    • #51

      Sunt sărac nene, io trăiesc din scris. Adică sunt sărac lipit pământului, îmi fac singur berea.

  19. #52

    Am auzit ca Patria Bank are niste comisioane foarte bune

  20. Raiffeisen, eu n-am mai trecut pe la banca de 6 ani. Bine, ei ma tot ameninta sa trec sa-mi actualizez datele, dar ii ignor.

    Mint, am trecut acum 2 ani cand mi-am pierdut tokenu’. Dar atat.

  21. Gata, nene, m-am săturat! I-am spus și lui Tudorel și lui tacsu- dacă mai rămâneți odată cu mașina-n drum, eu nu vă mai trag…

    www.youtube.com/watch?v=H45EBwdBzAA

  22. #55

    Banca religiilor #amin

  23. Raiffeisen Bank – folosești foarte ușor Raiffeisen direct – vorbind telefonic efectiv orice problema ai – se rezolva imediat. Cu Raiffeisen online faci plăti, scoți extrase, verifici comisioane sau ce îți mai trece prin cap sau ce mai are nevoie contabila. F ușor. Ai limita de card 10 000 lei , si cel mai important fata de Ing orice client poate face depuneri pe contul tău de la orice sucursala, dacă lucrezi cu pers fizice. Per total f mulțumit.
    F rar am nevoie de interacțiune cu personal face to face…

  24. ING. Comisioane acceptabile, 4.51 in alte banci si 2 intra. Nu am avut evenimente neplacute de cand colaboram. Sa stii ca i-am ales dupa ce ti-am citit un articol mai vechi.

    • #59

      eu in continuare sunt multumit de ei, eram curios cum e.la altii

  25. #60

    Eu colaborez foarte bine cu Libra. Platesc 3 lei pentru platile mai mici de 50 000 lei, iar pt administrare 5 lei, cardul Business inclus.

  26. #61

    Locul 1 pt mine Unicredit : online super competent, sucursale multe, automate de plati si incasari multe, aplicatie de mobil ok. Minusuri – cred ca sunt scumpi pr firme foarte mici fara operatiuni
    Locul 2 ing : creditare ieftina, support ok in sucursalele de corporate, aplicatie de mobil, automate de incasari si plati. Minusuri – putine sucursale in tara, online facut pt retarzi cu optiuni putine ai orientate mai degraba spre pf decat spre pj
    Locul 3 garanti

    • #62

      tot unicredit zic si eu, merge bine ib, la telefon rezolvi o multime, te mai suna si ei sa iti amintesca sau sa-ti confirme diverse..
      am conturi pe la bcr, brd, unicredit si bancpost, cel mai bine a mers cu unicredit, nu am calcat fizic prin banca decat sa ridic carduri noi (veneau si prin posta dara a fost mai comod sa le cer sa vina la o sucursala aproape de locul unde lucrez)

    • #63

      UniCredit la a mea, comision 49 lei lunar -card, op-uri si alte bullshituri. Daca ai nevoie de cash, don’t.16.50 lei comision la o suta de lei retrasa din bancomatul BTR.
      Ing pt. cea a nevestei,gratuit in primul an, vedem cum merge. dupa. Libra a fost recomandata pt. magazine online.

    • la noi tot Unicredit. nu ştiu motivul, cert e că s-au încercat vreo 6-7 bănci de-a lungul anilor şi doar de asta au fost mulţumiţi seful şi contabilitatea. de vreo trei ani doar cu ei.

    • #65

      Tot Unicredit, teoretic sunt scumpi dar au ceva pachete lunare cu all inclusive* de la 50 lei. Customer support rules, le dau clasa la toti. Minus, nu au aplicatie de mobile pentru business.

  27. #66

    Comisioanele sunt negociabile la toate bancile daca ajungi (insemnand califici) la incadrarea in categoria “corporate”. In Retail (adica unde se ocupa de tine doamna pe care ai gasit-o la ING si unde intra firmele mici, pfa, fundatii) nu isi bate nimeni capul cu tine. Ar fi si varianta ca un prieten din banca care te citeste sa te incadreze gresit la Corporate si sa negociezi direct. Eu am fost placut surprins de conditiile primite de la Unicredit.

  28. #67

    Offtopic

    Că tot ai zis de filme, ce zici de asta: www.reddit.com/r/worldnews/comments/4vs08j/reign_of_terror_fear_in_the_philippines_as_police/?sort=new ?

    Ăsta-i filmul horor (o fi horor? aş zice că-i un thriller exaltat) The Purge in viaţa reală.

  29. PFA? I.I.?
    Cont pe “persoana fizica”. Si ai scapat de orice stress.
    Am un amarat de I.I. si aveam cont la BT pe persoana juridica. M-au jumulit, fara alifie. Orice alta banca are tratament asemanator pentru PJ.
    Legea imi permite cont pe PF pentru incasari pentru PFA sau I.I. asa ca pa si la gara comisioane.

  30. #71

    Tocmai ce am schimbat 1000 de Ron în euro la ing. Și s-au transformat în doar 50 euro.
    Sunat ing și aflat ca au un virus care își face de cap.
    Încercați sa nu faceți operațiuni online zilele astea.

  31. #72

    Lucrez din 2011 cu Raiffeisen Bank pentru firma. Din pacate, comisionul de administrare al contului (cu un card atasat, Visa Business), ma costa 30 Lei / luna pentru pachetul Bronze (cel mai ieftin).

    Un OP costa 5 Lei. Nu am interactionat cu ei fizic pana acum prea des. Luna asta trebuie sa merg pentru ca imi expira cardul.

    In rest, servicii bune, nu pot sa spun nu, dar tarifele sunt destul de mari.

    PS: Sotia ma batea la cap cu BT. La comisioane cica sunt foarte accesibili. Dar e tot ce stiu..

  32. #73

    Eu nu sar peste BCR. Am intrat pe promotie: primul an fara comisioane … si m`au prins. Fac multe plati, chestia aia cu pus degetul pe telefon pentru parola … este magica. La partea de suport la telefon sunt varza, ma da varza, adica varza varza varza. Noroc ca am neam mare si am o verisoara directoare de sucursala 🙂

    • #74

      O…BCR…Bun venit in tara durerii in piele fata de client. Singurul lucru bun la ei au fost bancomatele alea de-ti schimbau euro si la 3 dimineata.

  33. #75

    Eu lucrez cu Ing de 3 ani. Inainte am lucrat cu Raiffeisensi putin BT Niste cretini. Depinde foarte mult ce fel de operatiuni ai.
    Din punct de vedere a popririlor ( poate nu e cazul la tine) la ing ai un singur comision si vireaza ei pe conturi la finante. Raiffeisen de ex imi lua 50 lei pt fiecare cont pe care distribuiaiu banii indiferent de suma. Daca la CAS aveam o datorie de 45 lei comisionul Raiffeisen era de 50.
    Dintre cele 3 banci mentionate ( ING, Raiff si BT) cea mai buna interfata de internet banking o are clar ING. Eu care mai am stand in Mall in perioada sarbatorilor apreceiez ca pot sa merg la 11 seara sa depun cash in bancomat sa nu umblu cu banii dupa mine, ceea ce alta banca nu ofera. In banca nu am calcat decat o sg data in 3 ani cand am schimbat structura actionaratului si a trebuit sa semnez niste acte.

  34. #76

    Tocmai citisem pe digi24.ro cum ca băncile din România au profit de 5 ori mai mare ca bancile din Germania. Acum pricep mai multe despre comisioanele lor… de 5 ori mai mult pricep…

  35. #77

    Stiu ca intrebi de card pt firme, insa si postul a ajuns concurs de masurat cea mai tare banca.
    Asa ca vin si eu si va zic ca banca la care sunt mi-a trimis prin aplicatia de Mobile banking userul si pass pentru inscrierea pe ghiseul.ro, ce m-a scapat de un contact cu cei de la admin financiara. Beat that!
    Nu va zic banca, sa nu fac reclama

  36. #78

    Firma n-am, dar pt cine vrea niste servicii comparabile cu ING pe persoana fizica, sa incerce Raiffeissen Premium. Card MasterCard Gold. Nici un comision bancar la transferuri intra/interbancare, 10 euro comision la transferuri in euro nationale/internationale pana la 50.000 de euro, persoana de contact dedicata in relatia cu banca din grupul celor care lucreaza in birouri, nu la ghiseele de lucru cu publicul. Aplicatia de online banking e relativ ok.

    • #79

      Venituri lunare medii de minimum 2.000 Euro sau cel putin 40.000 Euro in administrarea Raiffeisen Group Romania.

  37. #80

    Incearca si GarantiBank. Au comisioane relativ mici/deloc si pentru rulaje mari au oferte bune.

  38. #81

    Folosesc ING pe firma. Stii cat a durat la ING sa-mi fac contul( ca am deschis si firma atunci cu Cont de Cap Social si restul) ? 6 ZILE. Nu minute, nu ore .. ZILE in PLM. Ca s-a gandit nush ce script de al lor ca trebuie verificari suplimentare, verificari facute de un gigel de la BUC, care le-a facut dupa 5 ZILE.

    Bine ca acum nu mai interactionez cu partea umana.. ca renuntam la ei.

  39. #83

    Bancpost. Sunt niste gagici de salivezi. Pentru ele m-am dus. Ma doare l basca de comisioane. Oricum as fi dat banii pe bomboane, ca sa le vad mereu.

  40. #84

    B.T.
    Pers.fizica cu cont la ei de 9 ani: i.b.la 1 leu pe luna, plati gratis online catre Enel, Rds, si care or mai fi, card 30 lei anual, agentii gramada.
    Pers.juridica cu cont la ei de 4 ani.Acum au miscat ceva nou in oferta: 200 lei comision lunar in care am 5 plati externe si nelimitat intern.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.