e simplu

Pentru operațiuni pe persoană fizică, normal, ING. După ce am interacționat de câteva ori cu alte bănci, am uitat brusc de orice bubă ar avea ei, nici nu se compară cu plăcerea de a sta 40 de minute la un ghișeu ca să îți facă o operație pe care la ING o faci online sau la telefon.

Întrebarea e, pentru SRL-uri sau PFA ce bancă vine mai bine? Pentru că, din ce știu eu, acolo sunt cu comisionări babane la orice operație, iar aici parcă ING-ul e rege. Desigur, probabil meritat, pentru că iarăși, decât să te dai cu capul în fața unui birou cu o păsărică incompetentă, care nu știe să lege 2 cuvinte dar pute de aroganță, mai bine dai un ban în plus.

Deci?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    libra, mutat de la bcr

    • #2

      Libra bank, mai ales daca vinzi online si iti doresti si plata cu cardul pe site.

    • #3

      Un mare +1 pentru Libra.
      – Contul se deschide 100% online, atasezi o CI scanata, completezi tu frumos tot ce se cere si doar te suna o tanti de la Libra pentru confirmare. Ca sa activezi contul trebuie sa faci un transfer de 1 RON sau 1 Euro de pe un alt cont care iti apartine. Spre comparatie cand am deschis cont offline la o alta banca a durat toata operatiunea vreo 45 de minute.
      – Comisioane 0 la aproape orice
      – internet banking gratuit, au si aplicatie mobile care nu-i prea grozava dar e cat de cat functionala
      – Dobanzi bune la contul de economii, 1.3% parca,
      – ofera serviciu de portare a banilor dintr-un alt cont, practic faci o plata cu cardul si banii iti ajung in contul de economii Libra.

  2. Tot ING rullz și pe PFA! Având în vedere vechimea la ei, am fost ofertat acum ceva vreme cu un pachet cu 0 comisioane la orice, în interiorul băncii. Oricât ar costa, self-banking-ul face tot!

  3. la noi la firmă s-au încercat vreo 6-7 bănci în 10 ani. nu ştiu criteriile, dar s-a rămas la Unicredit.

    • #6

      problema cu unicredit e ca ba se vinde, ba cumpara. plm, nici nu mai stii. ma gandesc lsa saracii clienti RBS, care acum au ajuns pe la banca romaneasca, parca

  4. #7

    ProCredit Bank merge pe urma ING și folosește din ce în ce mai mult multimate pentru operațiuni. Declarativ, sunt o bancă pentru IMM-uri, deci poți să vezi oferta lor pe portalul web.

    • #8

      La procredit am, si am fost acolo la inceput cand am deschis contul si dupa cand mi-am luat tokenul de internet banking.

  5. #9

    Tot ING si la SRL . Nu ai comision de incasare ( alte banci au 4.2 la incasare de mica valoare ) , interogare sold 0, administrare 25 lei / luna daca nu ai mai mult de 10 operatiuni comisionabile / luna. Comisionul cel mai mic de transfer este 2.5 pentru transfer interbancar , deci 10 operatiuni comisionabile = 25 lei / luna exact cat comisionul de administrare.

  6. #10

    CEC, BT si Unicredit. fiecare are cate ceva de bine si ceva de rau. in functie de nevoi aleg unde fac operatiunea in cauza

    • #11

      CEC? CEC?? CEC??????????????

    • Pentru operațiuni temporale se poate utiliza și CEC-ul :))

    • #13

      dap. cec. si acolo sunt avantaje. si nu vorbesc doar despre plati/retrageri numerar si alte maruntisuri. vorbesc de costuri si viteza in rezolvarea diverselor probleme. astia sunt comunisti dar uneori reusesc sa rezolve chestii care par imposibile. bt si unicredit sunt mai evoluate si flexibile dar in acelasi timp mai formale in relatia pe termen lung.

    • #14

      CEC. Are şi Mobile Banking şi Internet Banking – nou.
      Plus că o multitudine de facilităţi pentru SRL/ SRL-D/ PFA.
      Şi comisioane OK şi credite cu dobândă ok-ish.
      Şi au şi 150 de ani în spate.
      If u kno’ what I ment.

    • #15

      Eu sincer te banui ca nu ai idee cum e cu ing de ai ajuns sa recomanzi cec, asa-i?

    • #16

      @Hyper Si cam tot 150 de ani au si casierii si tot personalul si se misca ca atare. De 3 ori cand am ajuns la ghiseu la CEC am avut in fata doamne care vorbeau de nepoti cu doamnele de la CEC. De fiecare data le-am intrerupt.

    • #17

      va dau un singur exemplu: am facut un proiect pe bani europeni si singura, SINGURA banca care a reusit sa imi dea o solutie a fost CEC. restul fix pula, habar nu aveau cu ce se mananca. faptul ca mai tarziu au inceput si altii e alta mancare de peste.
      voi va bateti cu caramida ING pe piept. nu vorbesc de pfa sau srl-uri care misca sume mici. vorbesc si de afaceri care misca mai multi bani. no offence dar unii chiar lucreaza cu mai multi bani.

    • #18

      da boss, dar fix de asta ziceam, de amarati de astia ca noi…

    • #19

      Ender, ai fi uimit dar lucrez la o firma care aproape in fiecare an e pe locul 2 la exporturi extracomunitare (adica in exteriorul UE) in judetul nostru. Avem capital strain si suntem pe locul 19 la investitii americane in Romania. Si e firma in crestere. Cifra de afaceri e mare, avem undeva intre 80 si 100 de angajati dar nu ne putem apropia de tine ca ai accesat fonduri UE, asa-i? Ia ghici cu ce banca lucram. Captain here: ING

    • #20

      Cec-ul cred ca e cea mai nenorocita banca din lumea asta. Recomand ing sau rfz.

  7. depinde foarte mult si ce faci: pfa sau srl.
    La intesa (de exemplu) PFAul este asimilat PJurilor.

    Eu mi-am facut la Credit Agricole pentru pfa. Am exact aceleasi comisioane pe care le am si la persoane fizice. Problema e ca nu prea au bancomate. Avantajul e ca poti sa scoti de pe la Euronet si nu numa fara comision, deci e okish

  8. Am SRL; lucrez cu ING de 4 ani deja, dupa ce am schimbat alte 3 banci inainte de ei. Comparativ cu orice alta banca, ING e de departe “raul cel mai mic”, adica sunt cel mai putin ticalosi din toate bancile din RO.

    Nu am intrat in vreo sucursala ING de 4 ani, adica de la deschiderea contului si de la activarea Home Banking, si asta e cel mai mare avantaj si motivul principal pentru care accept defectele lor, adica virgula costurile.

    Am peste 40 de furnizori, platesc mereu prin transfer bancar (OP), prin Home Banking. Costurile sunt astfel: administrare cont curent, incluzand Home Bankingul: 20 lei pe luna. Comision de transfer la OP catre alte banci: 4.5 lei. Comision de transfer la OP catre alte conturi ING: (parca) 1 leu. Comision incasare plata cu card la POS (plati facute de clienti cu cardul): 1.7 %.

    • #23

      Subscriu.
      Comisioanele mai mari sunt compensate de necesitatea redusa de a interacționa cu personalul băncii. Totul e ușor și rapid. Poți face aproape orice online sau telefonic. În 6 ani nu am nimic de reproșat.
      Și chiar dacă ajungi în sucursala, oamenii sunt foarte buni și te ajuta rapid.

  9. #28

    Vezi ca la BT este o oferta ceva de genul ” Contul primul an gratuit pt afacerea ta”
    Macar iti mai da ragaz 1 an sa gasesti ceva mai bun :))

  10. #30

    ING pt PFA. 0 comision transfer intre conturi proprii si 3.5 lei la alte conturi. + vreo 40 de lei / an comision de administrare… ceva de genul. Merita daca ai si cont curent la ei, ca iti transferi banii din PFA in contul curent lunar (minimum 700 de lei lunar) si ai 0 comisioane in rest la orice.

  11. #31

    Eu, pentru profesia mea libera, nu am deschis cont bancar separat de cel ca persoana fizica unde incasez salariul, pentru ca am 1-2 facturi incasate lunar, uneori la 2 luni, fac plati&achizitii numai cu cash, asadar nu dau inca minim 25 de lei pe luna doar pentru asta, plus alte comisioane babane, ca profesia libera este asociata PJ-urilor. Oricum in caz de control sunt destule motive de amenzi…

  12. #32

    Eu am nevoie de schimb valutar destul de des pe firma asa ca am fost nevoit sa apelez la Alpha (mai sunt si alti greci) care au curs mult mai bun decat banca folosita anterior ING care e ok la RON dar atat.

  13. #33

    ING. Am chiar bancher personal (no bs!).

    Chiar si cu comision – daca stai o ora la banca pentru a face anumite operatiuni, in ora aia ai putea produce – sa zicem – 50 EUR. Dar tu ii pierzi acolo pentru a castiga un comision de 20 RON.

  14. #34

    Tot ING. Primul an fara taxe de administrare, doar comision la plati catre alte banci. Cu anul II incepand 25 lei/luna, daca am mai putin de 10 plati de orice fel pe luna si comision la fel ca in primul an.

  15. Raiffeisen imi ia la PFA 40 de lei / luna doar pt cont + card, fara nimic extra. Ocazional imi mai da SMS sa ma duc sa actualizez datele ca altfel imi blocheaza conturile, la 2 luni dupa ce am fost sa le actualizez, dar asta e alta poveste.

  16. #36

    ING sucks big time
    In nov 2015 cerere de inchidere cont SRL-anulare card si homebank, ,+ 3 sms lunare cu intintare plata comision bancar si 2 scrisori pe aceeasi tema,
    Dupa multe telefoane, in 25 martie 2016 opereaza inchiderea de cont.
    Cred ca ma duc la BT data viitoare, macar au comisioane mai mici si ma cert cu vreo vitica, live, nu cu Maria la telefon

    • #37

      Eu am inchis contul de pfa la ING, anulat cardul si home bank-ul in fix 5 min. Toata treaba a costat zero lei

  17. #38

    GarantiBank.
    Au comisioane foarte mici, depunere cash in orice moment. Fac cateva tranzactii pe srl cu ei si nu depasesc 12-15 lei pe luna comisioane.

    • #39

      Subscriu, Garantibank. Curs de schimb foarte decent (0.7% margine), tranzactii la orice ora, internet banking inclus, platesc doar comision de administrare lunar si per plata, comision de retragere zero (am cont personal tot la Garanti, nu ma costa intrabancar, scot bani cu cardul). Poti negocia chestii in mod real (de exemplu comisionul de retragere zero, taxele de card de credit). Ah, si contractele nu sunt kilometrice si atat de alambicate.

  18. #40

    BT – 6/12 luni gratuite, dupa alegi pachetul ala cu 19 lei pe luna parca. Comasare cu alte conturi existente la bt pe persoana fizica.

  19. #41

    ING, dragostea e tot asa ca-n prima zi
    Singura neplacere e linia de credit la firma, pentru care tre’ sa duc o data pe an o galeata de documente.

    • #42

      ce inseamna documente multe?

    • #43

      “Situatiile financiare anuale depuse (pe xxxx sau xxxx), impreuna cu dovada depunerii la Administratia Finantelor Publice sau dovada depunerii electronice (dupa caz);

      Balantele de verificare finalizate pe decembrie aferente situatiilor financiare anuale depuse pentru ultimii doi ani, semnate si stampilate de catre reprezentantii companiei si persoana/firma de contabilitate care le-a intocmit;

      balanta de verificare finalizata pe decembrie xxxx, semnata si stampilata de catre reprezentantii companiei si persoana/firma de contabilitate care a intocmit-o.”

    • #44

      Practic iti cer un bilant, doua balante, o declaratie, acorduri privind consultari in diverse baze de date si un certificat fiscal.
      Pai si ai vrea sa nu duci nimic, doar sa o vezi pe fata de la ghiseu si sa-ti dea 100.000 de euro? Nu trebuie sa vada si ei cum sta compania careia ii dau banii?

    • #45

      marcian, pacatul meu e ca sunt cam lenes: nu pricep de ce trebuie sa plimb hartii de la contabil la bancă, atâta timp cât treaba asta s-ar putea face si digital.

    • #46

      Inca nu este posibil sa prezinti situatiile financiare digital. Ma gandesc insa ca, asa cum mai nou nu se mai cere adeverinta de salariu pentru persoanele fizice (datele se solicita direct de la ANAF), o sa vina si vremea cand, cu doua-trei clickuri, bancile vor putea obtine informatiile necesare.

  20. #47

    ING pt 2 Srl-uri
    Fix online abonament negociat de la 75ron la 25 de ron/luna….fara costuri suplimentare doar cei 0,51 ron ai bnr-ului de la fiecare tranzactie intre banci
    0.7% comision la POS-urile instalate indif de suma lunara trasa cu cardul
    0 costuri la cardurile angajatilor
    Mai bine nu am gasit….in plus interactiunea cu oamenii spre 0 ceea ce e perfect.
    Call center destul de ok…m-au ajutat imediat cu niste trazactii externe….bine daca treci de primul rand de amatori care raspund la telefon

  21. sunt la ING de multi ani. au bagat comision lunar pe srl de 25 lei de la 10. cand le-am zis de ce si ca e mare au zis ca e cel mai mic in comparatie cu alte banci. ala de tranzactie de 4,5 lei la fel mi se pare mare. si nici nu au vrut sa negocieze.

  22. BCR, in plm! Luna trecuta le-am dat aproape 200 lei numa’ comisioane. Cre’ca te taxeaza si pentru poza ce ti-o face camera de supraveghere cind treci pe linga banca…

  23. Pentru PFA/I.I. rămâi la cont pe persoana fizica, nu te mănâncă nimeni.
    Fugi de BT, au comisioane la… încasare. Si daca nu esti considerat un client cu rulaj mare plângi cand ai vreo nemulțumire.
    Liberă bank isi schimba procesatorul de carduri asadar o sa ai întârziere la primirea cardului. Dupa aproape 4 saptamani de asteptat, m-am zis la ei in sucursala din Suceava si am anulat tot. La 3 zile ma suna curierul ca are un card de la Liberă bank si primeam un mesaj de la ei in care îmi urau sa imi utilizeze cardul cu placere. Sper sa nu ma trezesc cu vreo bucurie pentru ca se va termina urât pentru ei.
    Si eu sunt in cautare de banca serioasa, alta decat ING. Sau BT. Sau Libra.

    *scuze pentru typos, scriu de pe mobil

  24. #51

    Cămătaru Bros * ftw!

  25. #52

    CEC.

    Sa moara Basescu de foame daca fac misto. CEC are cel mai misto Internet Banking ever. Plus ttaxe, comisioane mici spre zero in combinatiile potrivite. Iti organizezi online singur banii in depozite, carduri, ii muti, ii futi.

    Pentru cei care vor sa scoata din banca vreo suma mai consistenta e suficient sa o faci un depozit la treij’ de zile si in ziua 30 scoti toti banii cu *comision zero*. Verificata. Chestie pe care n-o poti face nici la ING, nici la Transilvania.

    • #53

      Era o vreme cand puteai sa faci depozit la 7 zile…
      Pentru persoane fizice recomad CEC. Daca tii la feng-shui-ul tau poti trece cu vederea prostia angajatilor din Front Office. In fond la alte banci e la fel. Sau chiar mai rau, Chestie verificata pe timpul meu din pacate.
      CEC mi-a trimis intr-o zi o scrisoare cum ca majoritatea comisioanelor mele sunt zero pentru ca platesc cu cardul mai mult de (cred) 4000 lei pe luna. Acum cativa ani (mai multi) m-am ccrucit cand am vazut ce comioane au pentru PFA. Daca comisioanele sunt normale si ar fi nevoie as folosi acum CEC si pt PFA/SRL.

    • #54

      Au (sau aveau acum un an cand mi-am deschis eu cont la ei) nush’ ce oferta in care daca le dai 5 lei pe luna ai zero taxe pentru cont, card, internet banking etc.

      Dobanzile sunt mizerabile (dar imi imaginez ca asa sunt la toate bancile) iar cu functionarii de la desk nu te vezi decat daca ai cine stie ce dorinte speciale sau esti masochist sau te simti singur si vrei sa socializezi.

      Eu nu i-am vazut decat cand mi-am deschis contul, in rest…online banking.

  26. #55

    Transilvania pentru SRL. Cam slabut internet banking-ul dar isi face treaba. Nu as schimba banca. Nu am ce sa le reprosez din 2012 pana acum.

  27. #56

    ING pe SRL dupa ce am renuntat la Raiffeisen. Comisioane mai mici, usurinta in utilizare.

  28. #57

    In Romanistan ING (homebank), Libra si BT (diverse facilitati de creditare).

    In tarile cu apa calda HSBC.

  29. #58

    ING, FTW. Am o întreprindere individuală si cont de persoană fizică la ING și amandouă le administrez cu un singur digipass. Angajații mi se pare super OK, comisioane OK. Nimic de reproșat celor de la ING.

  30. #59

    Din ianuarie 2013 folosesc Banca Transilvania pentru o Intreprindere Individuala. O parte dintre clientii mei nu au cont bancar (sunt PFA-uri) si depun banii la banca, cash.
    Poate vorbesc prostii, dar nu cred ca la ING se poate face asa ceva (sau sunt comisioane mari).
    Folosesc internet banking pentru plati si incerc sa le evit pe domnitele de la ghiseu, nu cred ca am fost de prea multe ori in sediul din Filiala Gorjului din Militari, mie mi se par foarte nepoliticoase.

    • #60

      Acum ma lupt sa fac o plata prin internet banking la Banca Transilvania.
      Plata anterioara a fost dublata, am ajuns sa fac cerere de restituire.
      Mizerabil. De obicei nu am probleme.

  31. #61

    Doar o curiozitate: am tot văzut că ING e invocată des în comentariile acestui articol.
    Care ar fi worst case scenario cu ING în caz de forță majoră, ținînd cont că ei activează la noi ca sucursală a unei bănci străine, și nu ca o bancă românească?
    Sunt protejați banii de legislația europeană? de legislația romănească? nu e nici o diferență decît una de birocrație? fug cu banii în Olanda? etc.

    Mulțumesc anticipat.