Mi se pare absolut fantastic cum, pe siturile Meta se promovează furtul fără absolut niciun fel de intervenție, niciun fel de control, inclusiv atunci când cineva reclamă acest lucru.

Mă uitam la scamul care se face cu magazinul zalando. Zalando are bifă de aia de Meta, bifă pe care o cumperi de la ei, nu ți se mai dă, pur și simplu. (măcar nu au retras bifele pe care le-au dat înainte de a introduce plata, așa cum a făcut UEistul ăla de Musk)

Și totuși, fără niciun fel de responsabilitate, magazine de scam există bine mersi în reclamele de pe instagram, cu numele zalando inclus în ele.

Și de aici am remarcat cât de imensă e țeapa pe produse, în mod direct. E un sistem complet, organizat, cu zeci, sute, mii, habar nu am, de situri identice, cu oferte scam identice, care te îmbie să cumperi branduri cunoscute, cu reduceri de 80%. Cum e cu adidașii Hoka, de exemplu. Toate siturile sunt făcute pe aceeași platformă, cu datele copiate frumos de pe hoka.com, contact și chestii.

Doar că sunt cumpărate de ciuciunghezi recenți, fix pentru operațiunea actuală.
Așa că, dacă vedeți reclame la ceva ce vă place, pe facebook sau instagram, nu dați click și, mai ales, nu cumpărați, pentru că aveți șanse de 100% aproape ca să luați țeapă și să trimiteți banii unui chinez smarty.

Dacă vă place un produs, căutați situl original al firmei, cu denumirea exactă, hoka nu o să se vândă niciodată pe situl hokoa. Sau Amazon, emag, ce folosiți voi, în mod normal, pentru shopping. Păziți-vă singuri, că nimeni nu are grijă de voi, altfel.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Apa, aerul și fraierul…

    16
  2. #2

    Face și chinezul ce făcea vâlceanul acu 20 de ani.

    33
  3. Ca sa facă un mediu sigur, ar trebuie sa mai taie din profiturile alea de miliarde și sa angajeze oameni capabili pentru moderare, nu indieni plictisiți. Dar îți dai seama, ca pierd pe ambele părți, bani din reclame și cheltuieli mai mari cu personalul. Ar merge implementata și o schema complexa de verificare, prin care sa ți se solicite diferite acte și sa se facă și un minim de due dilligence. Dar din nou, s-ar diminua profiturile alea de miliarde de dolari. Plus trebuie sa implicarea autorităților, pentru ca de multe ori, exista entități juridice în spate care pot fi trase la răspundere.

    15
    • #4

      bai nene, dar e complicitate la furt, sa mor…

    • Normal, ca atunci când tolerezi infracțiunile ești complice. Dar exista sunt afectați în vreun fel? Nu. Aici e o problema la nivel de UE, ca probabil niște directorași de pe la meta, alphabet sau amazon au mai multa influenta decât președintele sau premierul României. Ar trebuie ca aceste corporații sa fie obligate sa dețină reprezentante în fiecare țară, cu echipe de moderare care sa cunoască specificul local pentru a fi eficient procesul de moderare.

      11
  4. #6

    smecheria nu e cum de exista pe meta sau alte saituri. smecheria e la procesatorul de plati de il au ei pe sait. sa il faci p ala e mult mai greu decat sa platesti si sa pui reclama pe facebook, mult mai greu si complicat pt ca sunt verificari peste verificari si totusi aia le trec….. sa nu spuna nimeni ca procesatorul are interes pt comisione pentru ca nu are interes. daca fraierul plateste cu cardul de credit si face reclamatie ulterior primeste banii inapoi 100% si procesatorul pierde banii. daca ai banca puternica recuperezi banii si daca platesti cu cardul de debit

    11
    • #7

      de acolo porneste schema, sparg conturi de procesatori de plati si pe conturile alea incep scam-ul

      5
  5. #8

    s-au mai cizelat unii, copiaza perfect site-ul original caruia ii pun o extensie de alta tara in care brandul nu are reprezentanta/magazin si te fac sa crezi ca e localizat, era cat pe ce sa ma pacalesc daca nu cautam din reflex numele posesorului de domeniu

    9
  6. Pai daca la furt intra bani in buzunar la meta… ne facem ca nu vedem… cine dom’le noi? Nu! N-ați fost dvs. atent. Ce sa mai zic de deepfake-urile cu care se lupta Vali…

    9
  7. #10

    Noroc ca multi nu stiu sa citeasca, pentru ca daca ar fi stiut, multi s-ar fi suparat.

    6
  8. #11

    Era sa o patesc si eu! Am cautat ca mi s-a parut suspect un site oarecare sa-mi ceara sa ma logez cu contul de emag.

    4
  9. #12

    asta-mi aduce aminte cînd am vrut io o navigație auto 2DIN; l-am rugat pe un partener care importa cîte ceva din china, ăla i-a spus partenerului de acolo; răspunsul?
    – nu cunosc pe nimeni, nu cunosc piața de electlonițe? dacă vlea, eu cumpal, da’ să nu milați dacă primit chilpic chinezesc…

    4
  10. #14

    Am văzut ditamai bannerul cu Willem Dafoe făcând reclamă la Zalando.

    m.youtube.com/watch?v=gTz2Wzw7zCo

    Îmi aminteam de vremurile când cumpăram prin intermediari de pe Eastbay. Găsisem un tip care comanda din S.U.A. și îi plăteam un comision pentru fiecare țoală sau pantof adus de acolo. Pe la mijlocul anilor 2000 era și dolarul foarte jos astfel că era avantajos să cumperi produse care la noi n-ar fi apărut în magazine.
    Țin minte că mi-am luat o bluză groasă Nike imprimată cu FC Barcelona și numele lui Ronaldinho pe spate. Am dat vreo 15$ pe ea +5$ comisionul cumătrului. Calitate de calitate, purtabil ani buni.
    Tot prin tipul ăsta mi-am luat niște pantofi Timberland de care mi s-a urât cât i-am purtat.
    Lucrurile s-au nasolit după câțiva ani când au crescut prețurile, a crescut dolarul, au apărut fakeuri.
    Tot niște pantofi Timberland m-au potolit de comandat de acolo. Arătau bine, piele groasă, după 2-3 săptămâni a apărut ditamai gaura în talpă. Lipit, gâdilat, după o săptămână o nouă gaură, în cealaltă talpă. Jafuri contrafăcute.

    6
  11. #15

    Eu am scris un comment “cra cra” la un film comic cu ceva tigani ce faceau galagie si hop moderarea cu stergerea si amenintari. Si e genul de comment ce sigur a fost gasit de un bot ca nu avea nimeni nervi sa dea report intr-un maldar de commenturi.
    La reclame de tepe unde se da report la greu nu se face moderare ? Inclin sa cred ca e rea vointa. Se fac ca nu vad si lasa asa ca orice ban este binevenit.

    6
  12. #16

    Primul și marele semnal de alarmă trebuie să fie prețul. Când ți se propun adidași Hoka Rinkon 3 (din ăștia am io acum, le știu prețul, nu de alta) la 120 ron și tu știi că ai dat pe ai tăi la reducere 600, cât de sărac la minte să fii ca să pui botul? Sau nu știu ce bocanci Scarpa care sunt 1200 Ron și la ei ți-i oferă la megareducere cu 200 de roni? Sau nu știu ce geacă Mammut cu 400 de ron?

    7
    • #17

      Lei

      7
    • #18

      Lumea stie ca sunt fake-uri. Dar in poze pe insta sau fb e greu sa distingi fake-urile de originale. In plus chinezii au inceput sa faca niste fake-uri extrem de bune calitativ, pretul este mai mare dar e departe de pretul originalului.

      2
  13. #19

    @Arhi, am lucrat intr-o agentie care era platita de o firma mare de fashion sa faca copii si campanii de scam pe produsele unui competitor.

    10
    • #20

      uaaaaat?:))

    • #21

      agentia de scam. putintel ilegal dar ce ne încurcăm în detalii ?

      2
    • #22

      e ok, toate fac scam
      (de la ashley pana la GMP)

    • #23

      serios, detaliaza boss, ca jur ca e prima oara cand aud

    • #24

      bine ca ne-ai spus, de ce sa se mai complice agentiile daca tot nu se intampla nimic cu mizeriile, ne furam noi, direct, caciulile unii altora si asa ne completam fondurile de pensie

      1

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam