Ultima oară când fusesem în Grecia a fost acum câțiva ani, nu foarte mulți, nu știu câți, mulțumesc, Covid2019 și îmi aduc aminte la perfecție cum mergeam la plaja aia de marmură din Thasos, unde era 10 euro șezlongul, iar ăia 10 euro reprezentau, de fapt, consumația obligatorie pe care trebuie să o faci. Și cea mai scumpă bere era Vergina, 2,5 euro.

Anno domini 2024. Neos Marmaras. Șezlongul costă tot 10 euro, doar că ăla e prețul, nu primești nimic complementary sau ceva. Iar prețurile sunt…frățică, cum adică 7 euro mizeria aia de Alfa? 6 euro orice bere? 5.5 euro un plic de ceai și o cană de apă fierbinte? Nu știu dacă înțelegeți exact, poate nu m-am exprimat bine. Berea Mythos la 330, urina aia de măgar sălbatic care e buvabil doar dacă e rece, costă 6 euro fiola.

Păi Mamaia pare atractivă, mă copii, mă face să regret că nu m-am dus…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

49 comentarii Adaugă comentariu

  1. Dar nu ai rahați plutitori.

    24
    • #2

      in Thassos ai mai multi decat la mamaia

    • Adevărul e că de județul Thassos mă feresc. Insulele de pe latura vestică sunt mai ok

      44
    • #4

      si eu, de cand am iesit de sub apa direct in fata unui cacat

    • #5

      Era mircea badea in marea thasosiana?

      63
    • #6

      @Arhi – imagineaza-ti ce spaima a tras si cacatul. A facut si el un cacat mai mic de frica.

      49
    • #7

      Zic si eu patania mea ca tot ai adus subiectul in discutie.

      Imi aminteste de o vacanta din Eforie Nord din copilarie. Am mers cu parintii la mare la Eforie nord de prin ’87 pana prin ’95. Stat la aceeasi gazda, in aceeasi camera chiar, mama cu oalele de ciorba si sarmale dupa ea ca doar n-o sa dam bani pe ce putem face.

      Placerea mea era sa stau in apa, uram “bronzatul” si de asta stateam pana ma muram. In ziua cu pricina eram asa in apa mai adanca si exersam statul pe loc. Vad la un moment ca vine taica-miu dinspre larg spre mine asa mai in viteza. Ajunge in dreptul meu si trece in viteza mai departe aruncand doar expresia “Fuji ca ti prindi”. Eu usor speriat ma uit in larg sa vad ce poate sa fie. Atras de curentii creati de el se indrepta vertiginos spre mine o namila de cacat, taind valurile ca o torpila spre tinta. Problema e ca nu am realizat pe loc ce e, si nici nu am facut legatura rapid cu avertismentul dat de taica-miu (deh, eram moldovean dar deja incepusem procesul de ardelenizare).

      M-am prins putin mai tarziu cand era la o aruncatura de bat si in disperare m-am intors spre mal dand din maini sa pot ajunge sa ating nisipul ca sa fug mai repede. N-a fost sa fie, m-a lovit torpila la babord in zona umarului. Noroc ca dadusem de nisip si am reusit sa ma “dezlipesc” de cacat. Am trecut in viteza pe langa toti si direct spre cearsaf. Am auzit in spatele meu un “Nu’țur’șine magarule” dar nu m-am mai intors sa explic ca nu eram eu proprietarul.

      Taica’miu doar a ranjit asa intreband daca am scapat, logic ca n-a recunoscut ca ar fi fost el proprietarul. Dar eu am simtit, am simtit izul ala de ciorba de perisoare mancata de 4 zile de 2 ori pe zi, amestecata cu sarmale in foi de vița.

      Anii au trecut dar trauma a ramas, si acum in apa nu merg mai adanc de piept sa pot indeparta cu mainile orice obstacol.

      33
    • #8

      @Claudiu
      Superb, cel mai amuzant căcat pe care l-am citit astăzi

      17
    • #9

      Mircea Badea pluteste?

      10
    • #10

      domnilor, ce rauti, ce rauti. despre morti, numai bine…

  2. #11

    Macar apa este ieftina in comparatie cu marea de la noi unde o apa la 2L este fix 20 de lei adica 4 euro adica 2 minute work la videochat.

    27
  3. #12

    A mica a mers intr-o tabara in Grecia unde preturile sunt mult mai mici. Bine, si arata din poze cam ca la Navodari. 😀 E bine cand esti copil ca nu stai sa analizezi plaja si apa si nu stiu ce plaje exotice, iti ajunge o trupa faina ca sa te distrezi.

    17
    • Plm, berea în Turcia era mai ieftină în condițiile în care ăia sunt musulmani și era concert rock, bag pixu. Am plătit 4 dolari pe jumătate de Tuborg arămie la doză, rece de ți îngheța șemineul.
      De uzbeci, nu mai zic, o bere în țară musulmană, e acum vreo 7500 de sum, vreo 3 lei la banii noștri. Sarbast, care e un Carlsberg local, e chiar bună.

      Cumplm să ceri 30 de lei pe un Mythos?

      28
  4. #14

    Ma amuza cum cred unii ca Grecia e ieftina, facand comparatie cu litoralul romanesc, care oricum e normal sa aiba preturi mai ridicate ca in alte parti, fiind zona turistica arhi (see what I did here) plina.

    Grecia nu este si nu a fost niciodata ieftina.

    Doar serviciile au fost si sunt cumva mai bune ca in Romania, ca in rest sunt vai mama lor, jeg, imputiciune, oameni de cacat.

    Cat despre Marble Beach, si acum 2 ani, si acum 5 ani, din aia 10 euro iti luai consumatie intr-adevar, o doza de Fuze Tea la 4 euro (50 de centi in magazin), si te mai si bucurai de ea :))))

    37
    • #15

      Grecia are mai multe insule locuite, decat cati km de litoral are romania. Sa faci comparatia aia deja e deplasat. Dar na, e la indemana, pentru ca poti gasi si preturi de 5 ori mai mari ca in mamaia dar si de 5 ori mai mici, deci in functie de ce narativ vrei sa sustii argumente iti gasesti.

      15
    • #16

      Da, si Dragos mai omite un punct: arhiplin este litoralul in zonele cu preturi “traditional” mai mici, cum ar fi Eforie Nord de exemplu. Si acolo cam pe oriunde te invarti, bubuie manelele.
      In Mamaia nu bubuie pe peste tot, e adevarat, pentru ca Mamaia e destul de goala. Chair si in week end.
      Lasa, mai bine sa fie asa.
      Justificarea pentru care preturile pe litoral sunt mai mari in comparatie cu alte zone nu sta neaparat in faptul ca litoralul romanesc este (arhi) plin, ci mai degraba in durata sezonului de la noi.
      Singurele preturi care au scazut in Mamaia cand acesasta a inceput sa se goleasca au fost cele la parcare.

      4
  5. #17

    O masa cât mai costă?

    3
  6. #18

    Abia ce-am revenit din Grecia, mers mai mult sub impulsul momentului și insistențele grupului deși niciodată n-am înteles pasiunea românilor pentru Grecia.

    Același feeling l-am avut și eu, e scumpă degeaba.
    Nu mai zic ca s-a nasolit rău, e plină de boscheți și mizerie, grecii nu au fost harnici vreodată dar acum arată dezolant.
    Prețurile mari, inclusiv într-un sat pe unde am mâncat, prețurile din magazinele de colț de stradă erau mult peste Mega Image Băneasa.

    Lefkada e infect de scumpă, 18 euro o salată grecească unde feta e la mama ei acasă mi se pare aberant.

    Când am traversat granița înapoi la bulgari și am mâncat 6 inși cu 300 de lei pe la Kulata nu ne venea să credem câți bani am tocat zi de zi pe mese mediocre în Grecia.

    40
    • #19

      pai cred ca mai bine ramaneai in kulata, decat sa te murdaresti de grecia. ce nu intelegi nici tu si nici multi altii nu e pasiunea romanilor pentru grecia, e faptul ca a te duce cu gloata in thassos, lefkada, corfu, zakynthos and so on, dupa care sa te plangi ca e plin de cacati plutitori, este in cel mai bun caz anacronic. sunt zeci, daca nu chiar sute de alte locuri in care te duci si stai linistit, fara sa-ti bubuie manelele-n cap, cu preturi decente, fara meltenasi, singura problema e ca nu vi le va zice nimeni, tocmai pentru a va evita. sa stii ca la modul serios si la krapets e frumos, nu mai dai o caruta de bani pe taxe de drum pe la egnatia odos, plus preturile nesimtite pe doua plinuri de benzina in grecia, doar ca sa te plangi pe urma ca te-au jepcarit.

      35
    • #20

      Sunt multe locuri fara manele si melteni si in Romania.

      In plus, la cati romani sunt in Grecia, all the fucking time and fucking everywhere, sansele sa dai peste manele si melteni chiar acolo sunt enorme.

      Asa ca a se scuti cu basinile astea elitiste cu romanii de care te feresti pentru ca vezi doamne, esti mai bun ca restul.

      42
    • #21

      Der, m-am plâns de vacanța mea pe banii mei, nu de maică-ta, take it easy.
      N-am stat în Lefkada, ca să te mai dezumfli puțin, ci într-o locație remote de unde m-am deplasat zilnic în alte zări. Unde am stat era cum zici tu, acest tip de hidden-gem elitist fără români, cu greci get-beget nevorbitori de engleză și care mergeau pe cal pe malul mării :))
      Tara e frumoasă și marea la fel, dar nimeni nu-mi schimbă părerea despre puturoșenia grecilor. Atâtea terenuri lăsate în paragină, atâta boschetareala, gunoaie pe jos, clădiri vai de morții lor, I’m sorry, dar nu, nu înțeleg fascinația cu Grecia, e average și atât.

      23
    • #22

      Abia ce am revenit din Grecia* si cred ca in august mai fac o tură. Haida, marea e mare, e frumoasă, berea e la fel ca la Bukareș, papa în oraș e la fel ca la Bukareș. În Corfu piva era 4.5 coco, la Hop Garden in Tineretului, Stela e 3 euro și o beau cu noduri că nu sunt nici în concediu, nici nu văd Ionica (pzd mă-ti de autocorrect care voiai tu să-l menționezi pe Ionică).

      Nu tre să stăm pe barosăneală și bere non stop, se poate și pe tatami (sau rogojină, cum plm îi mai zice), ca nu vine nimeni să vă zică hei, domnu, buliți imaginea la rândul întâi, cu un sandwich de-acasă, cu o bere la cooler (e 2 euro la minimarket), cu una, alta. Mergem la mare, nu la campionatul național de Mythos.

      *dacă vreți să ne plângem, argumentele valide sunt astea:

      – taxa pe Greta Thurnberg, care e luată o dată de booking, o dată de grec
      – faptul că grecul a devenit din ce în ce mai cutezător, zici că a învățat de la noi cum să dea kilometrii înapoi. La fiecare ieșire în oraș s-a încercat strecuratul unei chestii în notă. 15 zile, 34 de mese, pula mea, nu e coincidență.
      – budele pe plaja ca in ro, daca sunt crasme langa, ok, daca nu, sub maslin, va rog.

      21
    • #23

      Dragos: asa este, cum zici tu: sunt multe locuri frumoase sin Romania. Propun sa se duca toti nemultumitii de Grecia fix in aceste locuri. Eu, spre deosebire de ei, nu ma plang. Nici de Romania, nici de Grecia. Basinile elitiste, probabil, ti-au spart timpanele si nu ai mai inteles fondul argumentului meu. Nu ma mir, nu te invinovatesc – nu erau basinile mele.

      L: Puteai sa te duci si pe gratis in vacanta, mama are o lista de prioritati care oricum nu te include pe tine. Argumentul formulat de tine era ca in Lefkada e scumpa salata, al meu e ca e scumpa benzina. Eu ma duc in Grecia, imi place, ma simt bine, cu cai, fara cai. Tu ti-ai hidoshit experienta, nu eu. In plus, usor, te contrazici: ba tara e frumoasa (si marea la fel), ba e plina da de boscheti, mizerie, arata dezolant, si e infect de scump. Probabil ca iti e greu, dar ar fi cazul sa te hotarasti.

      In rest, chill, repet – si aici Dragos are dreptate, din nou – nu va obliga nimeni sa participati la experiente nasoale, doar ca, pe urma, sa concluzionati ca “e nasol, bro”. Pe bune, si veniti sa-mi spuneti ca n-a platit mama vacanta.

      10
    • #24

      Der, parcă știam ca le ai cu cititul și înțelesul. Sorry, dar daca cele 2 puncte de mai jos sunt greu de înțeles, se cheamă analfabetism funcțional:
      1. O țară frumoasă nu e tot aia cu o țară întreținută și care merită banii. O țară frumoasă poate fi și supraapreciată. Dpmdv și Egiptul e fascinant dar n-aș mai călca la maimuțele alea nici pe banii maică-tii. Deși acolo e mai ieftin ca în Grecia.
      Ceea ce mă duce la punctul 2:
      2. Cine naiba ești și tu și mămicuța ta să interziceți oricui să aibă păreri despre orice? Grecia e supraapreciata si punct, mai zbate-te puțin să mă convingi de părerea ta de care nu-mi pasă, succes.

      3
    • #25

      la der contează mult si ora comentariului. dupa 8, e posibil sa fie under influence:))

    • #26

      Ah, oameni suntem :)))

      4
  7. #27

    un prieten: mă duc în Grecia în concediu. Rhodos, Creta, nu mai știu. De ce acolo? Nu știu, toți merg acolo!

    10
  8. #28

    Din cauza romanilor care is in stare sa dea si un rinichi pe o bere.

    10
  9. #29

    Macar la grecotei clatesti ochiu cu peisaje. La mamaia te uiti la petromidia si plangi dupa aia douaj de lei dati pa pișat la halba in timp ce-ti bubuie capu de la manele.

    38
    • #30

      Prefer sa ascult manele decat gunoiul ala de muzica traditionala greceasca, e chiar mai naspa decat populara romaneasca, si asta e ceva greu de depasit.

      Nu ca in Mamaia ar bubui manelele peste tot, dar na, sa nu lasam niste exagerari sa stea in calea unei povesti bune.

      20
    • #31

      DanV: la greci, pe plaja, la orice butic slinos, o bere e 1.5EUR, chiar daca la 10 metri, pe plaja, aceeasi bere e 5EUR. La noi, believe it or not, o sticla de vin random, pe plaja e 80-100 de lei, la butic e 60-80. In cazul berii nu mai are sens sa intram in detalii, dai in Navodari 12-15 lei pe bere pe plaja si 10-12 la magazin.

      24
    • #32

      @der: de aia ma duc cu o mica geanta din asta cu “pinguin” dupa mine atat in Grecia cat si la noi. Nu-mi place sa beau bere pe plaja, dar 2-3 sticle de apa plata iau cu mine. Si nu e musai, cum spunea ciineva sa stai neaparat pe sezlong. Poti sa stai foarte bine pe cearceaf sau pe rogojina. Sigur, nu in partea recent “in-nisipata” ca acolo e nasol. Fetita mea a dat zilele trecute 12 lei pe o sticla de apa plata pe plaja la Modern, in Constanta si nu in Mamaia.
      @DanV: lasa Petromidia ca a fost tot timpul acolo. Pe mine ma fascineaza cum de la Vega incolo a mai aparut o Mamaie, aproape la fel de intinsa ca si cea “veche”. Cand eram copil, dupa “butoaie” respectiv Vega, mai erau campingul pe partea dreapta si Hanul Piratilor pe partea stanga. Pana la intrarea in Navodari camp. Si asa a fost pana spre 2000…
      In fine, o fi rau, o fi bine…

      4
    • #33

      Mamaia e plina de manele. La tot pasu vezi si auzi manele. Manele urlatoare din boxe, manele bipede, manele vizuale cu multe etaje. Maximul de manele este pe nord, la zona de “fițe”. Umbla manelele p-acolo mai ceva ca paduchii pa pisoi. Si n-ai cum sa le eviti.
      Acu revenind la greci, depinde ce vrei de la un concediu acolo. In insule in special, n-are rost sa te duci si sa stai doar la hotel si pe langa el. Daca esti fan leneveala, mai bine la turci. Au servicii mai bune. La greci daca nu bati toata insula, e chiar pacat. Sa mergi la toate plajele posibile, majoritatea pustii si superbe. Eu asa am facut si fac. Inchiriat motoreta sau scuter si plimbare nene. Chiar si masina e ok, te descurci si cu aia in majoritatea cazurilor. Mai greu cu parcatu si accesu la anumite zone. Dar 2 roti e ce trebuie. Tin minte ca in zakynthos am avut record de km, in 6 zile am bagat aproape 1500 km. C-o kkreaza de scuter de 125. Am ajuns in niste locuri ca din povesti. Seara de seara mergeam in capitala, unde erau mai multe optiuni de haleala si plimbareala decat pe langa hotel. Si asta era programu pe fiecare insula pe unde am fost. Preturile….alea care sint, au crescut peste tot, da’ macar ramai cu niste imagini belea in minte.

      15
  10. #34

    Nu te obligă nimeni să bei Mythos la 6 euro, mai bine iei un Amstel radler mai răcoritor, mai tineresc. Și nici nu are zahăr:))))))) că de la o vârstă am auzit că ar fi contraindicat.
    Anul trecut în Italia, anul ăsta în Spania au fost prețuri mai blânde. Dar tu nu și nu, Grecia!

    5
  11. #35

    Ați fost cu Mihai?

    3
  12. #36

    Ohoho ! In timpuri de mult uitate, cand am fost prima oara in Thassos, cand doar o mana de romani mergeau acolo in concedii, tin foarte bine minte asa: cazarea – la pensiune, nu la hotel – 27 $ pe noapte apartament cu chicineta, baie + doua camera, fiecare cu televizor, aer conditionat si terasa generoasa (4m²) dotata cu masa si scaune, copertina reglabila pentru soare. Berea – tin minte ca NU mi-a placut deloc Amstel-ul lor, imi cumparam de la magazin cu aproximativ 80 ¢ Mythos-ul, Amstel costa 1 €. La restaurant berea costa 2.5 € sticla de 500 ml. Mancarea avea preturi intre 6 si 12 €, un platou cu calamar umplut si 3 garnituri era ~19 € (dar era un platou mare), tot cu 3 garnituri dar cu ficat de vitel, portie foarte generoasa, 14 € acelasi tip de platou. In zona portului pescaresc din localitate, de unde incepea plaja, erau 3 grupuri de cate 6 seturi de 2 sezlonguri cu umbrela, 3 zile am stat fara sa ne intrebe cineva de sanatata – de-abia in ziua a 4-a a venit o fatuca care ne-a intrebat timid “serviti ceva”; o apa, o cafea, o bere si doua sucuri pentru 4 sezlonguri, aia a fost plata prin consumatie si tot asa a fost si zilele urmatoare.
    Ultima data cand am fost (si ultima) se tufuse tot, dar tot, plaja era saturata cu sute sau mii de sezlonguri, le trasesera romanii pana in buza apei, pe stradute erai ca in centrul vechi sambata seara, 8 din 10 turisti erau romani, din 8 cel putin 5 erau din aia cu care nu ai vrea sa socializezi vreodata.A, cazarea se facuse 64 € acelasi apartament, negociat de la 75, berea la restaurant sarise de 4 € (4.5 parca) si incepusera cu mizerii de-alea cu 0.33.

    21
  13. #37

    Când grecul mi-a cerut 140 de euro pe noapte pe studioul care anul trecut era 100, am zis pas anul ăsta Greciei după vreo 10 ani. Sunt alte opțiuni mai bune la banii ăștia. Dar nu-mi fac griji pt. ei…e plin de români și la prețurile astea.

    14
    • #38

      Care sunt celelalte optiuni mai bune? Ca am vazut ca mai multi au zis ca exista optiuni mai bune decat Grecia (si ma gandesc ca se refera si la timp petrecut pe drum asemanator).

      5
    • mie imi plac mai mult spania si portocalia decat grecia. Nu le-am batut pe nici una tare de tot, deci nu prea imi pasa ca in grecia ai insula aia pizda puf.

      1
    • #40

      punKreas De mers cu mașina ar fi Croația, Muntenegru. Ceva mai departe Albania dar compensează cu prețuri mici și la cazare și la mâncare/băutură. Iar Bulgaria, cel puțin zona Nessebar are un raport excelent calitate preț.

      3
    • #41

      @Ioana: Croatia e cam scumpa, mai ales de cand au implementat euro. Muntenegru da, frumos, un pic mai ieftin decat Croatia, un pic mai scump decat Grecia. Nu stiu pe partea de plaja ce optiuni ai in Muntenegru. Chiar nu stiu. Albania… nu am fost la mare, dar am traversat-o anul trecut in drum spre Grecia. Mi s-a parut foarte aglomerata, autostrazi mai deloc, condus mai haotic decat in Romania… Zona Pogradec OK, dar nu stiu… Iar pretul benzinei…. Pffffff…. In Croatia era mai ieftina.

      6
  14. #42

    Ce voiam sa zic, aaa muie Ajax Amsterdam si Champions League ca din cauza lor am tot crezut ca Amstel e bere olandeza. Sindromul Nenea Iancu

    4
    • #43

      Spre deosebire de “Nenea Iancu”, Amstel a fost la (pana la) un moment dat bere olandeza…

      6
  15. #44

    Mă duc în Grecia de 10 ani în primul rând pentru apa mării, care nu are alternativă în România sau Bulgaria: e mult mai limpede, fundul apei e și cu nisip, și cu pietre, și cu stânci, poți face snorkeling sau scuba.
    Cei care se plâng de aglomerație și melteni merg de obicei în stațiuni. Eu aleg mereu cazarea în localități mici unde, chiar dacă nu e mai ieftin, e mult mai lejer. Taverne unde se mănâncă bine sunt peste tot, supermarketuri la fel, un magazin mai mare (gen Lidl) e la maximum 20 de km.
    Pe plaje prețurile sunt măricele, dar, din nou, e doar cazul plajelor mari, amenajate, unde se înghesuie toată lumea. Pe lângă astea, sunt mii de plaje mici, unele sălbatice, altele cu șezlonguri și bar / restaurant, unde se poate ajunge cu mașina și unde nu urlă muzica, nici nu se calcă oamenii în picioare și apa e curată.

    6
    • #45

      Bine macar ca pe fundul marii e nisip daca pe plaja nu e :))

      2
    • #46

      Dacă e pe fundul mării e și pe plajă…

      2
  16. #47

    Zic si eu patania mea ca tot ai adus subiectul in discutie.

    Imi aminteste de o vacanta din Eforie Nord din copilarie. Am mers cu parintii la mare la Eforie nord de prin ’87 pana prin ’95. Stat la aceeasi gazda, in aceeasi camera chiar, mama cu oalele de ciorba si sarmale dupa ea ca doar n-o sa dam bani pe ce putem face.

    Placerea mea era sa stau in apa, uram “bronzatul” si de asta stateam pana ma muram. In ziua cu pricina eram asa in apa mai adanca si exersam statul pe loc. Vad la un moment ca vine taica-miu dinspre larg spre mine asa mai in viteza. Ajunge in dreptul meu si trece in viteza mai departe aruncand doar expresia “Fuji ca ti prindi”. Eu usor speriat ma uit in larg sa vad ce poate sa fie. Atras de curentii creati de el se indrepta vertiginos spre mine o namila de cacat, taind valurile ca o torpila spre tinta. Problema e ca nu am realizat pe loc ce e, si nici nu am facut legatura rapid cu avertismentul dat de taica-miu (deh, eram moldovean dar deja incepusem procesul de ardelenizare).

    M-am prins putin mai tarziu cand era la o aruncatura de bat si in disperare m-am intors spre mal dand din maini sa pot ajunge sa ating nisipul ca sa fug mai repede. N-a fost sa fie, m-a lovit torpila la babord in zona umarului. Noroc ca dadusem de nisip si am reusit sa ma “dezlipesc” de cacat. Am trecut in viteza pe langa toti si direct spre cearsaf. Am auzit in spatele meu un “Nu’țur’șine magarule” dar nu m-am mai intors sa explic ca nu eram eu proprietarul.

    Taica’miu doar a ranjit asa intreband daca am scapat, logic ca n-a recunoscut ca ar fi fost el proprietarul. Dar eu am simtit, am simtit izul ala de ciorba de perisoare mancata de 4 zile de 2 ori pe zi, amestecata cu sarmale in foi de vița.

    Anii au trecut dar trauma a ramas, si acum in apa nu merg mai adanc de piept sa pot indeparta cu mainile orice obstacol.

    3
  17. #48

    In Grecia smecheria e sa mergi in locurile unde nu ajung toti papagalii cu masinile. Sunt o gramada de insule top… dar ne inghesuim toti in Thassos, Lefkada, Corfu etc.

    2
  18. #49

    Mythos 0.33, Tuborg 0.33, Carlsberg 0.33 – bld Tomis, Constanta, Souvlaki Bar – pret vechi (martie 2024 ) = 17 lei > pret nou (iulie 2024) = 24 lei. Da, ~5 euro o bere si nu e nici macar pe plaja. Pe cand, Creta, 2024, insula mai putin populara (inca) cu romani = o bere la plaja si am fost in mai multe locatii de pe toata insula = de la 3,5 euro pana la 6 euro – berea la 0,33 sau draft la 0,4. La sticla de 0,5l = intre 5,5 si 8 euro. Sezlonguri intre 8 euro si 30 euro setul (la plajele ultra cunoscute si pline de turisti), media undeva la 15 euro. In schimb, mancarea este sub preturile din Romania. In Chania, Hersonissos, Malia, Ierapetra si alte cateva locatii turistice: o portie de pita gyros = ~4 euro; o salata greceasca – intre 6 si 9 euro, souvlaki – 9-12 euro portia; klefltiko – 12-16 euro, mousaka – 9-12 euro, Dakos – 4-6 euro, mix grill for 2 = 25-30 euro, mix grill fish for two = 25 -40 euro si cam orice altceva de mancare intre 10 si 20 de euro portia. Desert din partea casei peste tot unde am mancat + raki sau in locatii mai bune – ouzo cu lamaie. PS Portokalopita – 2,5 euro o portie imensa. Frappe – 1,5 – 2 euro la cafenele si 2,5 euro pe plaja. Espresso – 1,5 euro. O sticla de vin la wine bar – 15 -20 euro – desi grecii beau vin la carafa fancy – adica pun carafa in frapiera, o carafa la 0,5l – 6-7 euro. Long story short: preturile in Grecia au crescut cu ~15% fata de acum 2 ani. In Romania s-au dublat. PS 2: Are rost sa mentionez serviciile si diferenta dintre litoralul romanesc?

    9

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.