În principiu, chestiile astea alarmiste sunt extrem de funny, mai ales la câtă rumoare stârnesc pe internet, Vai, incredibil, inacceptabil, asta in timp ce rontaie o bombonica rosie, sau toppingul rosu al unui tort sau savarine, rosu carmin obținut dintr-un gandac, de fapt din mai multe tipuri de gândaci. Si nu, nu va amăgiți ca poate voi ati dat peste varianta sintetică. Este extrem de scump si de complex de produs, orice înghețata, bomboana, prajitura pe care ati mancat-o si era rosie, BAM, gandaci.
Trecând peste partea funny, de fapt UE a permis asta, dar cu stricta marcare vizibilă a provenientei, inclusiv la raft, in delimitari speciale.
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Pe scurt
![Loading RSS Feed](https://arhiblog.ro/wp-content/plugins/wp-rss-retriever/inc/imgs/ajax-loader.gif)
NOU
Trist ca s-a ajuns aici, raw veganii mei!
NOU
Stai sa afle ca zaharul se cristalizează pe cărbune absorbant obținut din oase de animale moarte!
NOU
Ar fi cam sadici, chiar psihopați, să ia oasele de la animale vii.
NOU
Sunt chiar curios daca ai vreun link despre chestia asta? Am cautat si intra-adevar zice de carbune absorbant, insa mai si scrie ca “This type of activated carbon is made from high-quality wood chips and high-quality bituminous coal.” Sigur, industria alimentara minte cu nerusinare, dar totusi sunt curios daca ai mai multe date despre asta.
NOU
Și la Mega-ul de lângă mine au așa ceva, dar vii.
NOU
4% – probabil cineva de la UE si-a dat seama ca ii costa o gramada pe producatorii de paste fainoase sa curete, filtreze toti gandacii si musculitele din materia prima si au zis , hai ma, lasa 4% ca nu moare nimeni.
Deci cel mai probabil nu pune italianu in paste niste praf de insecte din Asia, ci doar cerne mai putin faina, probabil asta inseamna un cost mai mic de productie pentru ei si un pret ok la raft pentru populatie.
Acum pe latura nationalista, eu tin minte ca bunicu la tara avea o lada mare de lemn in care tinea malai si faina, lada in care intrau pisicile fara probleme, nu de alta dar mai vanau soricei si era plina de gandacei si musculite – mult mai mult de 4% as zice. Dar bine, aia era mancare sanatoasa dacica, nu prostiile astea facute in fabrici sterilizate.
Oricum eu stau linistit, cu piedone la ANPC nu are ce rau sa ni se intample.
NOU
Da, bai, dar mălaiul se cernea înainte să faci mămăliga! Și rămâneau în sită cacateii de șoarece, larvele și musculițele! Mă rog, probabil ca în mare parte…
NOU
Sau porumbei, sursa de proteina in faina (brutarii stiu ca faina cu proteina mai mare e mai buna in multe situatii) – www.youtube.com/watch?v=Q8I1ImzoXvU
NOU
Ok dar macar sa fie gândaci de casa crescuți de tarani in batatura casei, nu gandaci din aia de crescătorie hraniti cu hormoni de crestere a masei musculare!
NOU
Bio, eco, bug free. Would you like to know more?
NOU
Măcar de ar fi pudră de albine sau furnici, nu de gîndaci puturoși…
NOU
Bosilor in ce univers o sa ne permitem noi sa mancam faina de gandaci ? Voi stiti cat costa ?
ogradabunicii.ro/produs/faina-greieri/ – 96 ron – 100 grame
www.emag.ro/faina-proteica-de-greieri-flour-power-100-g-0735940594691/pd/DJ5KZMYBM/ – 79 RON- 100 grame
Cam 850-1000 de ron KG. Daca vreodata o sa am bani, imi iau o punga si ma ingrop cu ea. Cand vreodata o sa folosim noi asa ceva ? Unde ?
NOU
Auzi la ei, ograda bunicii!
Da’ poate știu ei ce știu, a lor bunică o fi avut greieri în călcâie, au know-how din familion.
NOU
faina cu gandaci e de mult, nimic nou, uneori sunt foarte proaspeti. eu m-as ingrijora de abia cand apare gris sau pesmet.