Vreau să îmi construiesc o casă de lemn. Problema e că firmele din Bucureşti construiesc la preţuri de zici că ţi-o construiesc din argint matlasat, nu din PFL. Am auzit că există prin Piatra-Neamţ, Suceava, Harghita, McCiuc firme care fac asta, la preţuri foarte bune.

Din păcate, pe google nu se găseşte nimic relevant, ca deobicei. Aşa că, ştie careva o firmă care construieşte case de lemn la cheie, la preţuri foarte bune, din oraşele mai sus menţionate?
Linkurile sunt binevenite, nu vor apărea dar le aprob eu ulterior.

PS: Da, ştiu, casele de lemn sunt mai naşpa decât amvic, beton sau cărămidă. Nu asta am întrebat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

174 comentarii Adaugă comentariu

  1. Ah, din pacate nu stiu, dar tare imi place ideea ta de a avea o casuta de lemn, eventual undeva la aer curat si cu un paraias in preajma. Succes!

    • La mall-ul din Timisoara e expusa o casa cu trei camere, baie si bucatarie, dar ciudat e ca pretul e de doar 30.000 de euro. Nu e prea ieftin?

    • #3

      Gerhald » e scump

  2. Grozava idee. Si-a facut tata M din lemn, a trantit polistiren expandat pe ambele parti si acum e cel mai multumit. Ieftin, usor, bine izolat. Din pacate, nu cu firma, ci cu constructori privati.

  3. www.case-lemn-americane.ro E un prieten. A construit cativa ani in SUA, acum, de vreo 4 ani face si in Romania… E din Cluj, deci nu sunt preturi de Bucale. Bafta

    • #7

      criserb » ca sa vina in bucale, costa mult. el construieste doar in cluj la preturile alea

    • Eu zic ca merita sa incerci sa-l suni, nu ai nimic de pierdut

  4. #9

    Pot sa-ti recomand eu.Am lucrat cu persoana/firma.Ii cunosc foarte bine.Si eu personal am casa din lemn.:)
    Ce au realizat: case din lemn (in Bucuresti lucrate) exportate in Franta, Grecia, Irlanda.Romanii nostrii au prins mai greu ideea cu casa de lemn.
    Daca doresti iti dau nr de telefon si persoana de contact.

    • #10

      Monica Hategan » desigur, poti sa le lasi aici sau la admin la arhiblog punctisor com. banuiesc ca nu se supara daca le lasi aici :))

  5. #11

    cauta in harghita (Gheorgheni, MCiuc). sint cei mai buni si foarte flexibili in ceea ce priveste pretul. cei din neamt sint cam scumpi.

  6. #12

    Ok.
    U may call at 0725631252. Robert Harman se numeste si este englez.
    Good luck.
    🙂

  7. Am auzit de o firmă de lângă Pitești care face așa ceva ( www.temsix.ro/ ) dar nu știu cât de competitive sunt prețurile. Și au pe autostrada în apropiere de Pitești și o casă showroom.

  8. www.caselemn.ro/
    www.caselemnconstructii.ro/
    www.selenahouse.com/
    www.harforest.ro/
    www.casalemn.com/
    … mai departe te descurci tu. Astea sunt doar câteva din zonele amintite de tine. Bafta.

  9. Smart guy! Si eu la o casa de-asta ma gandesc pt. viitor. 🙂

  10. M-a interesat si inca ma intereseaza si pe mine subiectul.
    Am vorbit cu respectivii mai demult, am fost si printr-o sectie de productie, am inteles ca fac case si prin afara tarii (Franta si Germania parca). www.doxargrup.ro/ Si ii astept cu un 1% comision daca poate prind o lucrare in Bucuresti pentru un client Cetin Ametcea 🙂
    Altii, tot din zona, ar fi www.moldsilva.ro/
    Iar din judetul vecin www.casebianca.ro/

    Cu mentiunea ca eu zic ca n-ar trebui sa te iei dupa preturile de pe siteuri, daca le gasesti. Ii suni sau trimiti mail si afli preturi reale.

    Casa din lemn… adica din barne sau gen american, din panouri?

    Ca o chestie mai iesita din comun, sectia de prelucrare a primilor, Doxar, e locul unde a cioplit Boc cu toporul un trunchi de copac, sigur stiti imaginile, spre bucuria Realitatii tv si a Antenelor 🙂

  11. #17

    Am vazut la Pro Tv intr-o emisiune, unde era un baiat, de prin ardeal, care facea case foarte ieftine, din lemn, pentru export. Mie mi-au placut mult de tot casele facute de mana asta de oameni, ca era afacere de familie si tin minte ca exportau case in prostie, cand in tara era criza mare de tot. Si daca nu ma insel, faceau si calesti and shit, tot din lemn, care erau misto de tot.

  12. Ityi dai seama ca o sa sara meltenii pe tine ca vai cum iti faci casa de lemn amaratule ca deh daca nui ciment si caramida de 1 m …… esti un amarat …

  13. e putin offtopic, dar pe aici (Cluj) lemnul anul trecut era 400lei/mc. Asta ca sa stii si costul materialului lemnos

  14. @marius, 400 lei / mc lemn de care? Ala mai vine prelucrat, ce vrea Arhi sa faca este super dar are nevoie de grinzi imbinate in dinti, KVH, BSH si alte treburi nu doar scandura 😉
    @arhi, PFL e ala de se pune in sertare sau in spatele mobilei, un placaj presat pentru parti dorsale :))
    Ai nevoie de OSB si confectionarea de pereti tip sandwich dar sigur constructorul stie sa-ti spuna toate astea.
    Daca vrei sa compari preturi la materialele ce ti-se ofera cu ceea ce e pe piata da-mi un semn, asta desigur la costuri de megablogger care esti putem discuta, nu fac reclama 😛
    In rest, multa multa bafta si stai linistit, cele din lemn, facute calumea rezista foarte bine in timp!

    • #21

      scandura, grinzi, poste etc la dimensiunile de care am avut nevoie

  15. #22

    B R A V O! Nu demult am zis că vindem apartamentul şi ne apucăm de-o casă de lemn. Între timp am analizat şi celelalte costuri şi am zis că stăm liniştiţi, dar e cel mai bun lucru pe care-l poate face cineva. Soră-mea e studentă la arhitectură, casele de lemn şi lemnul prezintă cele mai multe avantaje dintre toate materialele de construcţii.

    ps: vezi că-ţi dau mail pe tema asta.

    1
  16. Cetin, revin si eu cu 2 chestiuni.

    1. Sa intelegem ca teren ti-ai gasit deja?
    2. Ne tii si pe noi la curent cu ce oferte primesti, macar in general asa, pret/mp, si cu cine faci, daca faci, casa?

    • #24

      Eugen » am gasit deja teren, cu 45e/mp

  17. #25

    sardo-lemn SRL din Vatra Dornei
    Email: sardolemn@gmail.com
    Nr de telefon: 0040230574559

  18. McCiuc? :)) Miercurea Ciuc, bre!

    firme sunt, da’ ei fac din lemn mai mult, nu PFL. daca scriai mai devreme iti cautam cat eram acolo …

  19. Presupun ca stii ca se “indoaie” si “scartie” pe la unele locuri podeaua daca nu e pusa cu foarte mult cap, right ? Adica ma gandesc ca stii deja aspectul asta…

  20. @Mr. Cabo, podeaua daca nu e prinsa cum trebuie, iti dai seama fie pentru ca te impiedici de scanduri desi e “plana” sau incep sa fluture scandurile.
    Dar indoirea si scartairea podelei vine de la faptul ca romanii nostrii, in foame de bani monteaza lemn care inca nu e uscat complet! El atunci inca mai lucreaza si incepe sa se incovoaie (de obicei in partile in care nu e prins) si sa scartaie cand se modifica lufturile dintre bucati.
    Sa presupunem ca Arhi desi vrea intr-un buget limitat, nu o sa se zgarceasca.

    • “Pusa cu foarte mult cap” inseamna ca e pusa si din lemn care nu e uscat (treaba tipic romaneasca) si care implicit se incovoaie.

      @Arhi: nu era vorba ca pleci intr-un viitor mai indepartat de pe meleagurile mioritice ? De ce vrei casa in conditiile astea?

    • #30

      Mr. Cabo » ma deranjeaza o casa?

  21. Incearca aici: www.casanoastradinlemn.ro/ sunt din Valenii de Munte deci nu prea departe de bucuresti

  22. #32

    www.humireghin.ro/ fabrica face case si in germania, acum mai mult acolo au comenzi, deoarece aici nu se mai prea construieste nimic. Au construit case in toata tara, nu doar la Reghin, chiar si prin Bucuresti din cate stiu eu. Ti-i recomand cu incredere, chiar au grija sa faca treaba de cea mai buna calitate, am vazut si am stat in case contruite de ei.

  23. #33

    Eu nu prea am incredere in casele de lemn construite in Romania. Asta pentru ca aici (america de nord) exista cod de constructii care este extrem de detaliat in fiecare aspect referitor la constructia unei case. Apoi exista inspectori de la primarie care vin periodic si verifica daca constuita este conform codului existent. Codul insa prevede minimul necesar! pentru ca o casa sa fie locuibila. Acum constructorii mereu sint la limita codului. Adica daca codul spune sa folosesti 7 cuie sa fixezi o birna atunci cu siguranta ca nu vor pune 8 pentru ca le cresc cheltuielile de constructie. Daca pot vor pune doar 6 si spera ca nu va fi descoperit la inspectie.
    Acuma in Ro unde nu exista cod in constructii de lemn pot pune doar 4 cuie ca nu se supara nimeni.
    Nu spun ca toti sint excroci insa am vazut pe un forum (softpedia cred) unde cei ce isi construiau case de lemn in ro puneau poze in diferite momente ale constructiei. Majoritatea caselor nu treceau inspectia conform codurilor existente aici. Partea proasta este ca trebuie sa treaca citiva ani sa vezi ca e o problema cu constructia. Asta ca sa nu spun ca si codurile sint diferite de la o regiune la alta in functie de conditiile existente.

  24. @arhi zic din pacate pentru ca, fiind loco din brasov, cred ca e greu pentru baieti sa te serveasca si pe tine. altfel – cei mai buni mesteri pe care i-am vazut vreodata, au lucrat repede, curat si eficient. si cu foarte mult bun simt.

    • Au respectat codurile lu Mihai de mai sus? … Altfel tind sa cred ca este doar o casa la standarde oiropene si nu nordamericene…

    • #36

      Romanii se pricep la tot iar americanii sint prosti.
      Ma intreb cum se face ca in 1960 canadienii cei prosti construiau autostrazi suspendate (turcot interchange) iar romanii cei destepti se caca pe ei sa constuiasca 100 km de autostrada in 2010?

    • Chiar vrei sa incepi discutia asta? Intai, nu esti mike… esti mihai… da-te mare cu ceva de acasa daca tot o faci!
      Doi, canadienii nu-s americani!
      Trei, cauta pe wiki Anghel Saligny!

      PS: inglishizarea scrisului e la fel de patetica (,) ca si vorbitul!

    • #38

      1) Multi ma striga Mike pentru ca le e mai greu sa pronunte Mihai.
      2) Canadieni, americani nu e mare diferenta se construieste la fel.
      3) Cauta si tu pe wiki confederation bridge.
      Inglishizarea scrisului si vorbitului este extrem de patetica pentru cel ce traieste in ro. Exemplu: X ruleaza.

  25. Acum, daca s-o darama peste noi in 4 ani, vin si-ti spun. Pana acum n-am avut nicio problema, desi au trecut furtuni, cutremure si geruri peste ea.

    • Nu mie, ca eu stiu ca-s rezistente…
      Dar lu colegu 😛

      Conteaza mult constructia casei, dar daca nu esti total nepasator nu are cum sa iasa prost.
      Arhi, o sa-ti fac tag cu “construirea casei” si o sa fii expert 😛

  26. #43

    Stau la casa din lemn de 2 ani si pana acum nu regret alegerea. Dar sa stii ca foarte multe economii nu vei face la construit raportat la o casa clasica din caramida, mai ales daca tii la calitate. Sfatul meu este sa afli daca firma care construieste a avut lucrari si in afara. Sigur ca asta nu inseamna neaparat ca vor lucra perfect pentru tine dar orisicat..

  27. #44

    Vezi ca e o sectiune pe softpedia casa mea si acolo eu am citit despre casele din lemn prima data. Sunt acolo 2 constructori care din cate am observat se pricep. E nasol sa nu ai idee sa te apuci si sa iti dai seama peste un an cand nu mai poti deschide geamurile si usile ca s-a lasat casa ca ai fost tras in piept :).

  28. In zonele de munte gasesti mai ieftin astfel de case. Iesi mai ieftin daca iei din Harghita echipa si materiale in special, chiar daca trebuie sa suporti transportul.

  29. Aici gasiti firma care face case pe frame- sistemul american, din lemn uscat , rindeluit, tratat. Imbinarea se face cu placute multiciu si cuie impuscate cu certificat.
    Echipe mobile cu rulota dupa ei, su scule de tot felul, rapizi si profesionisti.
    ww.rotarex.ro

  30. 0040748161038 e nr unui nene care are vreo 20+ ani experienta in lucrul cu lemn + constructii civile ( ultima cladire fiind un centru sportiv in Lia Manoliu), posesor si de firma daca e musai. Il suni, ii spui ce ai de gand si iti face un pret la materiale de constructii + manopera, pretul il negociezi cu el, momentan nu are de lucru, asa ca s-ar putea sa iti faca un pret foarte bun. A tot ridicat case la viata lui prin Bucuresti si restul tarii. De incredere ( e taica-miu 🙂 ).

    • #49

      Cristian Gidinceanu » construieste orice tip de case?

  31. #50

    Salut,in brosteni,jud suceava este o familie care se ocupa cu case din lemn rotund. Le construiesc,dupa le dezansambleaza si le monteaza oriunde vrei.

  32. Preturi din Piatra Neamt si un portofoliu gasesti aici:
    www.casedinlemn.eu/portofoliu

  33. sau aici, ca sunt si planurile caselor + preturi:
    www.casedinlemn.eu/modele

  34. Arhi, eu intelesesem ca vrei casa, nu un cort mai solid…sau cabana la ses…

    Casa din lemn inseamna si altceva decat ce vad meltenii pe valea prahovei!

    PS: Finlanda ruleaza la case din lemn, cautati pe google, acolo e tot ce vrei si orice tip de casa!

    • sper ca nu dai inteles lu’ maestru ca trebuie sa studieze serios oferte din finlanda, da ??? a fost o gluma vreau sa cred …

    • Daca sefu tarlalei vrea, poate sa traga o fuga la sauna cu aburi de vodka si budinca din grasime de ren :))

  35. #56

    @octi: podeaua care se pune la aceste case are la baza un fel de “matrice” din scanduri 4×6 (four by six inch) care atunci cand sunt asamblate, treaba se face cu nivela si foarte foarte multe holtzsuruburi. deasupra retelei asteia se monteaza planse de pfl – iarasi, cu o tona de cuie dar preferat holtzsuruburi. aia e podeaua “de baza”.
    in functie de ce vrei sa pui deasupra ei, vin alte materiale – de izolatie si/sau rigidizare – si de-abia la final finisarea, care consta in gresie, parchet, carpeta sau laminat.
    deci n-ai cum sa te impiedici de scandurile podelei.

    nu sunt expert, dar am vazut cateva case in constructie ori renovare capitala.

    • #57

      Eu nu am auzit de scinduri 4×6 la podeaua casei din lemn. In general se foloseste 2×8 sau 2×10, depinde de lungimea care ai nevoie si de esenta lemnului. 2×6 se foloseste la tavan sau la pereti.

    • #58

      Am uitat ceva: In america de nord imobiliele pina la 4 etaje se construiesc din lemn. Asta pentru specialistii care cred ca acele coduri in constructii sint apa de ploaie.

  36. #59

    daca vrei sa faci asa ceva, mai bine te implici decat sa o iei la cheie. iti iei mesteri locali, te implici, si iti iese ceva super la un pret incredibil.

    daca vrei neaparat la cheie, n`am ce sa zic.

  37. #60

    Eu am de gand sa imi fac casa cu prefabeco.ro/, prefabricte din lemn, inca caut pamant, da din ala la pret de romania nu Miami langa plaja. Success in cautarea ta, eventual sa faci un post cu stadiul proiectului.

  38. Ha-ha-ha, le-ai dat idei celor de la evenimentul zilei – www.evz.ro/detalii/stiri/casa-din-lemn-o-alternativa-ieftina-durabila-si-simpla-929144.html Coincidenta, sigur a fost coincidenta :))

  39. #63

    redcons.ro/ sunt din piatra neamt

  40. #64

    Stiu o firma in Ploiesti care construieste case din lemn. Deci este aproape de Bucuresti, chiar a avut si clienti in Bucuresti. Aurel Balasa este persoana de contact. 0721744311

  41. #65

    Stiu o firma in Ploiesti care construieste case din lemn. Coordonatorul este Inginer in silvicultura si industrializarea lemnului , cu o experienta de peste 22 de ani , deci nu te vei trezi peste un an de zile cu geamurile si usa ca nu se vor mai putea deschide, cu grinzi crapate si casa care se afunda in pamant. Deci este aproape de Bucuresti, chiar a avut si clienti in Bucuresti. Aurel Balasa este persoana de contact. 0721744311

  42. Ca tot nu vrei sa sharuiesti un cico cu mosu, hai sa te sicii cu un alt sfat. Casa trebuie proiectata dupa dorintele tale si ale familiei. Nici sa nu va ginditi vreodata unde vor dormi parintii, musafirii si alti vizitatori, daca se vor simti bine etc. Ei vin si pleaca intr-o zi, doua. Proiectezi strict pentru nevoile tale. Plus spatii de depozitare la greu. Ca asta e un lucru care lipseste la toti arhitectii. 🙂

    • #67

      jules » pai aia cu cico a ramas in stand by. te anunt:))

    • Mai vezi si cu terenul cum e treaba. Orice amanunt conteaza. Crede-ma ca eu am terenul foarte prost asezat si noroc de niste vecini de treaba de m-am scos cu una alta.
      Nu mai povestesc de zona. Aici am un fix oarecum mostenit de la taica-meu care e mai amator de munte decit de mare.

  43. vezi www.litarh.ro/ sunt in Suceava. Au o groaza de case facute prin afara si nu doar

  44. O recomandare din Harghita, vecinii mei: www.caseieftine.com.ro

  45. Executam case traditionale din lemn, vezi website-ul. Daca doriti ne puteti contacta si pe adresa de email a firmei: secretariat@ecocase-lemn.ro sau la telefon 0748879053/ 0230375271, Vatra Dornei, Suceava.

  46. Website: www.ecocase-lemn.ro

  47. #74

    @mihai: citeste ultima mea fraza – nu sunt expert, deci puteau fi de alta dimensiune. ideea e ca sunt asamblate intr-un cadru, ca niste nervuri, ori matrice…
    si btw: 4×6 este dimensiunea sectiunii transversale, n-are a face cu lungimea decat in masura in care o scandura de o anumita sectiune, de la o anumita lungime incolo “face burta” – adica se incovoaie sub propria greutate distribuita. dar nu cred ca e cazul aici.

    • #75

      Asta spuneam si eu: sectiune transversala de 2″x8 ” lungime maxima 11-12 picioare. Sectiune transversala 2″x10″ lungimea mai mare. Habar nu am de cifra exacta.

  48. www.rotarex.ro/
    sa nu uitati ca exista alternativa!

  49. #77

    borzont.ro Gheorgheni

  50. #78

    www.almek.go.ro/index.html

    Valcea e putin mai aproape de Buc.

  51. #80

    www.salamandrasrl.ro/produse-case-din-lemn.phphttp://www.caselemnconstructii.ro/
    cu ultimul chiar am facut un schimb de mail-uri (bege-bege), am de gand sa dau o fuga pana acolo, oferta pe care mi-a facut-o este foarte interesanta, casa dupa proiectul meu, alatur raspunsul primit:
    Stimate Domn,
    Pretul casei dorit de Dvs este: 16.696 euro din varianta tip lemn masiv (grinzi pline de 95 mm).Va trimitem atasat descrierea technica a tipului lemn masiv.
    Pretul curinde:
    -toate elemente din lemn
    -usi si ferestre termopane din lemn stratificat
    -izolatie
    -dusumele
    -lambriu
    -rigips
    -instalatii electrice
    -transport
    -montaj
    Pretul nu contine:
    -fundatia
    -instalatii sanitare si de incalzire
    -invelitoarea (tigla)

    Daca aveti nelamuriri va rugam sa ne contactati la nr.de tel.0744-206 779.
    Cu stima,
    In numele lui Bege Árpád,
    Csiki Imola

    mult succes, cauta mai departe nu te opri doar la adresele astea, si eu sufar de aceeasi boala ca si tine :))

  52. #81

    mi.am facut eu casa, am folosit o firma din Ciumani, Tropicom pe numele ei. Pentru poze si alte detalii, lista de preturi in functie de tipul casei, poti cauta pe net sau imipotri trimite o scrisoare electronica si ti le trimit eu.

  53. #82

    imi place sportul si nu sunt o cioara.balele matii de aiurt!askulta aici pisoiule ca iti zic eu unde gasesti cele mai ieftine bluze mulate din cotroceni.pe cioranorocoasa.com!toate divele ca gutza,salam si roxy isi cumpara de acolo!gorila cu nadragi isi vace aparitia vineri la sala palatului mucilor.dragostea de muci inseamna instincte canibale si perciuni frumosi in nas.bucuros va spun ca nu mai sunt o halca dar am o voce mladioasa de sirena.si cu toata respectarea de sine existenta din minunata noastra planeta va spun:MaR$ iN mOrTii MaTii de iapa vorbitoare.existenta mea imseamna bale peste tot iar sensul vietii este de a fi viata.viata mea e si a ta dar daca te atingi cumva de mn de impusc in cap. semnat,pacifista matii_balosusescuosu

  54. Credeam ca numai eu nu am “toatetiglele pe casa” dar a bucur ca nu sunt singurul ;-)))
    Si eu astept sa-mi iasa certificatul de urbanism de la Corbenaca. Am un teren de 400 mp si vreau sa fac 2 case cuplate (duplex cum impropriu se spune), fiecare “dispozitiv de locuit” de 110 mp construit. Vreau sa o fac intr-un buget minim – merg pe ideea cu cat e mai simplu, cu atat mai bine. Inainte sa vad proiectul, merg pe ideea ca fundatia va fi in jur de 6.500-10.000 euro (pentru ambele case), structura plus invelitoare plus usi si ferestre10.000- 15.000 euro fiecare, plus instalatii electrice si sanitare 5.000-8.000 mii fiecare, plus finisaje si izolatii inca 10.000 mii de casa.
    Mai punem 5.000 euro mii bransari electrice si inca 5.000 chetuieli neprevazute …. si inca 2.000 euro gardul – ca in RO e musaki sa ai un gard “beton” 😉
    Ar fi un tatal de 55 mii euro pentru ambele case – deci un 27.500 euro de casa – asta fara teren.
    Probabil ca va trebui sa invat sa mai pun singur parchet si rigips (am vazut ca se fac sesiuni demo la un mare retailer de materiale de constructii)…
    Asta gandesc acum….cand o sa am proiectul voi cere oferte de pret si o sa va tin la curent…
    So, keep on trying !

  55. #84

    trimitemi 10.000 si iti construiesc casa la care visezii

  56. #85

    am referinta de lucrari in zona tel 0748045943

  57. #86

    incearca st.covasna -Alex
    0740151161

  58. #87

    deci… ai facut ceva? sau doar ai inceput un pseudo-forum pe aceasta tema? Nu vad niciun posesor de astfel de casa sa fii postat pe aici… toti raman la faza de vis cu lemnul si metalul si isi fac beton+caramida??

  59. #88

    Salutare tuturor! Locuiesc in Germania, si lucrez la firma Keitel-Haus. Anul acesta incep si eu casuta in Ro. Materialul il pregatesc in Romania si vara urmatoare o voi ridica in 3 saptamani. Nu trebuie tratat lemnul…e blocat in interior. Se vopseste tot ce e in exterior. El respira prin pereti la exterior si la interior e blocat (protejat de umiditate) de folia de sub placa de gips respectiv de deasupra de OSB. Firma procedeaza in acest sens de 83 de ani… si nu sunt reclamatii. Problema e pretul…cea mai ieftina incepe de pe la 240.000 E. Planul casei mele l-am facut cu un prieten de la firma si va spun ca asa pret nu se gaseste nici in Romania, binenteles daca e facut fara firma. Casuta v-a fi parter+mansarda. Parter – bucatarie cu dinning, o camera si baie iar sus o camera de 50 mp sau doua mai mici…aici ma mai gandesc. Peretii despartitori se pot face si mai tarziu. Nu va agitati atat pe tratarea lemnului (aici nu e tratat cu nimic – calitatea conteaza si sa fie perfect gradul lui de umiditate). Pentru cei ce doriti sa faceti astfel de case putem lua legatura si pe e-mail revolterd@yahoo.co.uk. Eu ma intorc in tara in August sa imi rezolv materialul si sa demarez fundatia. Sunt pe principiul caselor fara etaj…cel mult mansarda. Cel mai important e sa se colaboreze cu o firma care frezeaza lemnul la cotele din plan. Planul contine si necesarul de material, structura intena si externa a fiecarui perete. Va pot da mai multe informatii si sugestii. Cu stima!
    apropo….firma la care lucrez….
    poate va place ceva 😀
    www.fertighaus-keitel.de/

  60. #89

    Doar daca iti plac casele din lemn construieste-ti una .
    Cateva poze gasesti pe “miclemnar.wordpress.com

  61. #90

    Salut. Un vecin de al meu tocmai ce isi construieste o casa din lemn de aprox 50 mp. Cerand curent de la mine si muncitorii lasandu-si sculele in garajul meu, s-au creat diferite relatii, ajungand pe parcurs sa interactionez si cu muncitorii. Locuind intr-o casa normala si fiind un iubitor al naturii m-am indragostit imediat cum am pasit pt prima oara in casa de lemn. Vorbind cu muncitorii respectivi (2 la numar), mi-au spus ca au lucrat prin S.U.A. vreo 6 ani. Ei vazandu-ma “indragostit” m-au intrebat daca am intentia de a construi o casa de lemn. Familia mea avand un teren la munte, nefolosit mi-am zis de ce sa nu aflu mai multe legat de pret, calitate, termen de executie etc. Oamenii mi-au dat informatiile necesare si acum incep sa umblu la bugetul familiei, ca pana peste 2-3 ani sa imi pot construi si eu o astfel de casa. Acum 1-2 luni aflandu-ma in necunostinta de cauza asa cum probabil esti si tu acum, m-am gandit ca te pot ajuta cu acesti 2 oameni extraordinari. Astept un feedback daca informatiile mele ti-au fost sau nu de ajutor sau daca vrei sa afli mai multe.

    • #91

      Cristi » am terminat deja casa:) multumesc oricum

    • #92

      Buna Cristi,
      pot cere mai multe detalii despre echipa despre care povestesti?
      multumesc frumos
      Raluca

  62. #93

    Zici ca ti-ai terminat casa? Si de ce nu mai postezi impresii, costuri, peripetii/sau nu cu firme sau echipe folosite,. De ce nu impartasesti mai departe experienta avuta?

  63. ASTA E FIRMA NOASTRA SI SE OCUPA CU EXACT CE DORITI DVS
    SE AFLA IN HARGHITA DETALII LA SITE

  64. WWW.KANTORSRL.5MP.EU
    ei m-a facut casa mea si sunt absolut de multumit o echipa din 5 persoane in 10 yile a fost gata casa mea la cheie la pret extraordinar de bun

    Promt. Recomand pe ei

  65. Casele de lemn sunt foarte bune. Stau in asa ceva:)

  66. #97

    Pare interesanta oferta celor de la Kantor , insa am oarece dubii legate de pret, ori n-am inteles eu romaneste…. 160 de euro/m la cheie ? … si in 10 zile ?
    As fi recunoscator pentru ceva detalii , Gabor, daca se poate. Chiar sunt interesat , am terenul si in primavara vreau sa ma apuc de constructie.
    M-am saturat de betoane, prefer lemnul, e mult mai cald si mai prietenos.

  67. #98

    Buna ziua , suntem o firma de constructii cu preturi cat de cat bune. uitati site-ul nostru intrati si faceti-a o idee de pret constructi-civile.blogspot.com . O zi buna !

  68. #99

    ma ocup de facut cabane din lemn la comanda preturi super bune INF LA TELEF 0746156988

  69. #100

    Buna ziua,
    Construim la un pret mai mult decat accesibil !

    Pe parcursul ultimilor 10 ani, membrii echipei nostre au acumulat o vasta experienta in constructiile de case, depozite, amenajari teren, finisajele ce tin de interior si exterior.
    Incercam sa sarim peste toata birocratia documentelor inutile si sa construim case la o calitate superioara in aceeasi sau chiar mai putini bani decat o firma conventionala de constructii.
    Va putem fi de folos pentru orice proiect de casa, depozit, sau orice alt proiect de dimensiuni medii.
    Asteptam cu interes orice propunere,

    Chicioreanu Gheorghe
    Sef de santier
    www.constructiicasefinisate.wordpress.com
    mobil: 0727.199.312

  70. TOTUL PENTRU CASA TA , la cele mai mici preturi, si ce cea mai buna calitate:
    Constructii case pe orice structura : CASE DIN ZIDARIE sau CASE DIN LEMN .
    Constructii case in orice stadiu: CASE LA ROSU , LA GRI sau CASE LA CHEIE .
    Orice arhitectura: clasica, traditionala, modernista PESTE 500 PLANURI CASE .
    Servicii complete: PROIECTARE, CONSTRUCTII, FINISAJE, INSTALATIII, AMENAJARI, DESIGN .
    Locuinte la orice pret : CASE IEFTINE sau CASE DE LUX .
    Locuinte pentru orice numar de persoane : CASE UNIFAMILIALE , DUPLEX-URI, MULTIFAMILIALE .
    Orice tip de plata : CASE CU PLATA PE ETAPE sau CASE CU PLATA IN RATE .
    Posibilitatea construirii personale a casei : KIT-URI DE MATERIALE “Construieste singur” .
    Produse pentru casa si gradina: MATERIALE CONSTRUCTII, GARDURI, TAMPLARIE , MOBILIER .
    SERVICII COMPLETE , CALITATE, RAPIDITATE, FLEXIBILITATE, LA CELE MAI MICI PRETURI !!
    ORIUNDE IN TARA !!
    Alege cea mai buna varianta : construieste, modernizeaza, amenajeaza, decoreaza cu noi !! .
    Vizitati : www.axcon.ro .
    Contact : 0766415043 sau axconsrl@gmail.com

  71. Ce inseamna “ cel mai mic pret ” sau “chilipir” in manopera legata de constructia unei case ??
    Sa vedem:
    Doriti sa va construiti o casa la rosu , cu o suprafata de circa 150 mp ,zidarie, P+M ( sa presupunem..), a carei constructie dureaza la rosu circa 100zile( in conditiile in care se lucreaza constant)
    Va interesati si aveti doua oferte: una de 40-49 euro /mp( plus TVA, daca va intereseaza..) din partea unei firme ce garanteaza toate cheltuielile incluse, cat si integritatea lucrarii, si o oferta de 25-30 euro/mp din partea unei echipe de “meseriasi” …
    Ce va alege orice om interesat de “ cea mai mica oferta”? Fireste… “oferta” meseriasilor.Asa este obiceiul, si este si mai “ieftin”.
    DAR sa vedem ce inseamna CU ADEVARAT o astfel de oferta.
    Nu uitati ca meseriasii cer asemenea sume EXCLUSIV pe manopera.
    Pe parcursul lucrarii veti avea de platit si :
    – 25-35 lei/zi deplasarea lucratorilor la si de la lucrare( cu auto, autobuz, tren, etc)
    – 40-50 lei/zi mancarea meseriasilor
    Rezulta o valoare suplimentara totala de 65-85 lei/zi x 100 zile = 6500-8500 lei, care raportata la suprafata inseamna 10-13 euro/mp in plus, ajungand la 35-43 euro/mp …
    Fara exceptie, veti plati suplimentar si : descarcare materiale din masini, manipulare materiale pe teren, tigarile, ..si uneori si bautura pentru “meseriasi”- in total o valoare de 3000-4500 lei raportata la intreaga lucrare…
    Va rezulta o valoare suplimentara raportata la mp de + 4.7 – 7.0 euro, deci o valoare reala de 39.7-50.0 euro/mp.\
    Dar “meseriasii” vor consuma cu siguranta materiale in exces, deoarece materialele nu sunt responsabilitatea lor( este mult mai usor si mai comod sa nu se refoloseasca lemnul, sau sa sa taie din bara intreaga de fier, sau sa se arunce jumatatile de caramida..)
    Va rezulta si o pierdere la materiale de constructie de minim (!!) 3-5000 lei , ceea ce creste costul cu 4.7- 7.7 euro, rezultand o valoare REALA, de 44.5-57.7 euro/mp!!!!!( de obicei tinde catre maxim !!)
    Aceasta ca sa nu mai vorbim de:
    – posibilitatea “renegocierii” in timpul lucrararii…in sens crescator, bineinteles.. ( in peste 75% din cazuri!!)
    – posibilitatea aparitiei de greseli remediabile sau chiar neremediabile in structura casei( cu valori…mari!)
    – posibilitatea ca lucrarea sa se “ lungeasca” la 5-6-8 luni( deoarece “ meseriasii “ mai lucreaza la inca trei case , simultan….- sau posibilitatea ca acestia sa “dispara”, pur si simplu…
    Situatiile de mai sus pot creste usor valoarea la 60-80 euro/mp , pret real , manopera la rosu, executata de”meseriasi”… Trist( pentru amatorii de “chilipiruri”)… dar adevarat !!
    Si acum , revenind la ce ati refuzat: o oferta serioasa, “all inclusive”, cu garantie, intre 40-49 euro…. mai credeti ca merita sa construiti cu “meseriasi”??

  72. #103

    Buna ziua.

    As putea sa va recomand o firma din judetul Harghita, care se ocupa cu case lemn.
    site-ul lor este: www.caselemn.com.ro/ro/

    gasiti si referinte:
    www.caselemn.com.ro/ro/poze-santier/
    www.caselemn.com.ro/ro/casa-lemn-tibor/

  73. buna ziua ,da noi executam case din lemn .sintem din harghita. detalii la www.ranch.hu si gerendahazak@freemail.hu si tel. 0744 207 743. multumesc.

  74. #105

    cauta pe google case de lemn campeni alba si vezi ca acolo pretul este de 250 ron pe m.p, deci o casa cam de 150 m.p parter si mansarda ajunge la rosu 9000 euro. Intereseaza-te e convenabil super si lucreaza si pentru cei de afara. O construiesc in 3 sapatamani si in trei zile a aseaza pe fundatia ta.

  75. #106

    Eu tecui la pretu de 11metru lei cu tot cu salaor an trgoviste si izolatie cu zapada la 18 lei am si scela

  76. #107

    eu constuesc case pa lemn din dulapi 5 pa 20 pretul il lom in functie de cum ne intelegem cu proprietarul acoperisul il facem stil ferma facem casa la chee inclusiv instalatia electrica sint din arges

  77. #108

    tel 0748605279

  78. #109

    Gasiti aici informatii despre avantajele caselor din lemn:
    www.caselemn.com.ro/ro/avantaje-case-lemn

    O alta referinta aparuta recent pe site:
    www.caselemn.com.ro/ro/casa-lemn-loki

  79. #110

    Buna ziua!
    Eu mi-am construit casa pe structura de lemn acum 2 ani la firma SINAI din Brasov si pot spune ca raportul calitate pret este cel mai bun pe care l-am gasit pe piata, ca sa nu mai spun ca lucrarea a fost tratata profesional si intr-un timp foarte scurt.
    Pentru cei care doresc informatii despre constructiile pe structura de lemn sau doresc sa isi achizitioneze o astfel de casa va recomand sa consultati site-ul sinaigroup.ro/ . , iar daca mai aveti intrebari sunati la numarul de telefon afisat la contact.

  80. #111

    ofer teren in constanta 500 mp2 la 150 m de Ghiolul mare (lac ptr. necunoscatori) cu toate utilitatile pe el , in schimbul contruirii unei case din lemn p+1 cam la 140-160 mp2, cine e interesat de oferta sa ma contacteze la nr 0727 144 301

    • #112

      Dan » banuiesc ca te-ai gandit ca iesi in pierdere si la un moment dat, pretul terenurilor va reveni

  81. #113

    salutari tuturor celor ce vor sa-si faca o casa nu conteaza din ce este facuta dar in privinta banilor cei care nu au batut un cui in viata lor vor plati pe altul sal bata cei ce nu au facut o instalatie de apa vor plati pe altul sa o faca si tot asa,asa ca nu va mai mirati ca preturile la constructia unei case este mare daca esti vrednic si gospodar poti face tu impreuna ca prieteni familie multe din astfel de lucrari simple pentru cine a mai facut si dificile pentru cine nici macar nu a vazut cum se fac si eu am de gand sa incep constructia unei case si am sa o fac in regie proprie cu o echipa de oameni care lucreaza in domeniu si majoritatea lucrarilor am sa le fac eu cutatal meu deci intr-un cuvant cu cat stii sa faci mai multe cu atat iesi mai ieftin va multumesc

  82. Bogdan, sunt de acord cu tine ca economisesti bani facand lucrurile pe care le sti singur si iti doresc mult succes tie si tatalui tau in privinta construirii casei.
    Doresc doar sa punctez, facand o paralela la faptul ca iti poti bate singur cuiul, ca una e cand bati cu ciocanul un cui, alta cand bati cu un ciocan pneumatic 10 cuie in aceelasi timp, cu o ceara speciala de aderenta pentru constructiile din lemn.(si mai important: unde il bati)
    Nu cred ca poti merge la o companie de constructii sa le spui ca lase jumatate din pret ca faci personal jumatate din munca.

    Cred ca ai doua variante:
    1.Iti contruiesti singur casa.
    2.O faci la o firma specializata.

  83. Vrei sa iti construiesti/renovezi/inchiriezi casa sau apartament atunci nu iti ramane decat sa completezi o cerere (cere o oferta) pe site-ul nostru www.SERVIRO.ro iar noi o trimitem mai departe la firmele din baza noastra de date,care te vor contacta oferindu-si serviciile.Tie nu-ti ramane decat sa alegi firma care iti ofera ce doresti.Pentru clienti totul este gratuit pe site! Mai multe detalii gasesti pe site.

  84. sunt o firma din maramures care fac case de lemn si pe care va interesaza contactatima 0758907799

  85. #117

    buna ziua.am inteles ca doriti sa construiti o casa din lemn.va pot face eu o oferta cu toate preturile si daca considerati oferta convenabila pot sa va o ridic eu casa.suntem 4 pers ,avem firma.noi suntem din suceava.de ceva ma contactati pe facebook sau la nr de tef.00393890149179 sau 0748962605.multumesc,o zi placuta

  86. #118

    Tatăl meu construieşte case din lemn de toate felurile, mai mult de 22 de ani, are peste 1OO de referinţe , la preţuri foarte buni.Suntem din Gheorgheni, jud.Harghita.
    E-mail: kosztaedina@freemail.hu
    Tel:0740227993

  87. #119

    MARE ATENTIE !? In Romania toata lumea face case, preturile sunt exagerate in general ,constructia unei case se desfasoara pe o perioada de timp foarte mare, peste 95% nu stiu ce fac (matematica, chimia, logica si fizica lasa mult de dorit), materialele nu sunt tratate corect , meseriasi dupa reguli proprii , etc.
    La o casa noua in Romania trebuie sa stii ca :
    – la o valoare ofertata cca. 50.000 euro ai manopera cam 30.000 euro si 10.000 euro solutii tehnice aiurea.
    – mai investesti peste 20.000 euro in timp pentru a incerca remedierea deficientelor
    – toti sunt meseriasi , pocaiti, cu traditie de cateva generatii etc (in general multi sunt de fapt betivi, lenesi)
    Am facut si asistat la constructia a cel putin 10 case pe diferite solutii (structura lemn, caramida bca, metalica …)
    Tehnica evolueaza dar nu se aplica noi
    Deci analizeaza:
    Fundatia nu trebuie sa contina beton cat “Casa Poporului” ci trebuie sa preia temperaturi cat mai pozitive din sol daca contine subsoluri, sa fie bine termo si hidro izolata, si in primul rand in functie de sol sa preia greutatea casei, a folosii structura lemn nu inseamna eco, sau ieftin
    O solutie buna (dupa mine) este casa pe structura metalica si panouri termoizolante, structura metalica sa fie continua, cu preluari de temperaturi din sol a cadrului metalic (solul la o adancime de peste 1.5-2 m are o temp medie de 14 -16 grade C) fundatii decat de sustinere a stalpilor structurii ,
    izolatie buna a pardoselii din parter, acoperis tot din panouri termoizolante, casa sa fie ventilata (daca se poate natural), incalzire in pardoseala etc.
    Daca faci un calcul al materialelor necesare direct de la producatori (cca. 10 din Ro) ajungi la un cost neasteptat, finisajele le poti face cu lemn ca sa dea tenta de “Eco”
    Ramane sa gasesti echipa potrivita ( durata totala de asamblare este mica cca 30-90 zile cu 2-4 persoane)
    SI MAI IMPORTANT – REZITA LA CUTRMURE DE PANA LA 9 GRADE, INCENDII, INUNDATII, DURATA DE VIATA POATE DEPASII 100 ANI, LA NEVOIE POTI SCHIMBA ARHITECTURA

  88. Firma de constructii cu personal calificat si experimentat in domeniul constructiilor civile si industriale, executa lucrari de:
    – proiectare cladiri rezidentiale si nerezidentiale;
    – constructii case la rosu, case la cheie, case structura de lemn (proiectare si executie);
    – constructii hale industriale (proiectare si executie);
    – amenajari interioare: compartimentari spatii comerciale, placari cu rigips, finisari, gresie, faianta etc;
    – amenajari exterioare: termoizolatii, tencuiala decorativa, zugraveli, acoperisuri etc;
    – amenajari curte, pavele, borduri, mobilier de gradina etc;
    – reabilitari termice;
    – instalatii sanitare si termice (proiectare si executie);
    – sisteme de ventilatie, sisteme antiincendiu, sisteme antiefractie (proiectare si executie).

    Oferim servicii in domeniul constructiilor si sub antrepriza!!!
    GARANTIE, INCREDERE SI PROFESIONALISM!
    CONTACT:Dan Negara
    tel:0754435119
    mail:megabertconstruct@yahoo.com

  89. Constructii case , vile, case de vacanta, pensiuni , sedii birouri – la rosu/ la cheie, ieftin ! .

    Case din zidarie caramida sau BCA, case din lemn , cabane, locuinte multifamiliale, duplex-uri, pensiuni,hoteluri .

    Zeci de modele de case intre 20 – 40.000 euro !! Oriunde in tara, fara costuri suplimentare!

    Proiectare ( Proiect gratuit pentru contracte ) KIT materiale case la rosu/la cheie !!

    Peste 500 planuri case la dispozitia dvs. Case ieftine! Constructii case lemn, constructii case zidarie,

    Construim case de calitate, in toata tara , dupa proiectul / planul nostru sau al dumneavoastra !!
    Cele mai mici preturi din tara !

    Doriti realizarea casei visate fara probleme , fara alergatura, fara timp pierdut, fara costuri ascunse sau cheltuieli suplimentare? Construiti cu noi!

    Vizitati : www.bestproiect.com .

    Contact : contact.bestproiect@gmail.com . 0766415043

  90. #122

    Ne dorim o casuta, asa-zis de vacanta, cu posibilitatea de a putea locui oricand in ea,(rezidenta), deci, cu tot confortul(civilizat),dar,vazand paleta larga de optiuni,deja nu ne mai putem hotari…casa din lemn sau …casa pe structura metalica…?…PRECIZARE: -nu ne pricepem,avem alte meserii,dar cautam sa acumulam cat mai multe informatii,pentru a nu fi prinsi pe picior gresit de asa zisii “meseriasi”….Am descoperit pe Google o multime de firme de constructie,care mai de care cu oferte atractive,dar tocmai acest fapt ne-a incurcat mai mult….Ne intereseaza o firma serioasa,cu experienta mare in timp si cu preturi reale si de bun simt….Ce credeti, gasim?…Si nu in ultimul rand,…casa din lemn sau casa pe structura metalica?….M-ar interesa si parerile voastre….cu multumiri,

  91. Brigita, te-as sfatui sa iti construiesti pe structura de lemn dar nu din busteni.
    Probabil ai observat avantajele lemnului cautand informatii pe internet si sti ca este un material mai bun pentru construirea unei case comfortabile decat metalul.
    Lucrul foarte important la o casa de lemn este cu cine o faci.
    Cauta un pret decent, dar nu te ghida dupa cel mai mic deoarece sunt multe lucruri care iti pot strica toata investitia, cum ar fi constructia cu material verde, pentru ca e mai ieftin sau tratamentele de proasta calitate aplicate lemnului.

  92. Principalele dezavantaje ale caselor din lemn:
    – Casele din lemn au o inertie termica scazuta.
    Pentru condiţiile climatice din ţara noastră, se recomandă utilizarea unor elemente de închidere cu inerţie termică mare şi medie (definită conform normativ C 107/2).
    Casele cu elementele de închidere ce au inerţie termică mică (cum sunt cele din lemn) se recomandă în cazul clădirilor cu ocupare temporară (case de vacanţă, etc.) sau în cazul clădirilor cu ocupare discontinuă.

    – Rezistenta scazuta la incendiu, lemnul este un material inflamabil si si necesita masuri de protectie speciale contra incendiilor .
    – Lemnul este afectat de variatiile de umiditate.

    Variatia cantitatii de umiditate higroscopica conduce la fenomenul de contragere si umflare, iar umiditatea peste limita de saturatie de fibra favorizeaza dezvoltarea parazitilor, provocand putrezirea lemnului.
    Putrezirea se produce sub efectul unor ciuperci si insecte xylofage ce se dezvolta in conditii de existent a umiditatii peste cea de saturatie si de temperature intre 0 si 50 grade C si duce la descompunerea celulozei in bioxid de carbon si apa.
    Masurile de evitare a putrezirii lemnului vizeaza atat distrugerea sporilor de ciuperci prin antiseptizarea lemnului (tratamente chimice) cat si masuri constructive de reducere a umiditatii prin uscarea lemnului sau izolarea acestuia de surse care ar duce la ridicarea ei si asigurarea unei circulatii a aerului care indeparteaza umiditatea.
    – Izolatie fonica mai redusa. Spre comparatie, la o casa cu plasee din beton izolatia fonica este realizata prin masa relativ ridicata a structurii de rezistenta (peste 300kg/mp) precum si prin elementele de pardoseala si tavan.
    – Casele din lemn au o inertie termica scazuta.
    Pentru condiţiile climatice din ţara noastră, se recomandă utilizarea unor elemente de închidere cu inerţie termică mare şi medie (definită conform normativ C 107/2).
    Casele cu elementele de închidere ce au inerţie termică mică (cum sunt cele din lemn) se recomandă în cazul clădirilor cu ocupare temporară (case de vacanţă, etc.) sau în cazul clădirilor cu ocupare discontinuă.

    Concluzii: Realizarea caselor de lemn se justifica doar pentru locuinte de vacanta datorita inertiei termice mici.

  93. Firma cu un palmares mare in domeniul constructiilor case din busteni de conifere,oferim consultanta si informatii pt.cei care doresc sa-si construiasca o casa din lemn rotund. Oferim pachete de case la cheie,cu un pret incepind de la 25000 eu. Cu stima,lucian morosanu. tel.0721412381

  94. #127

    In caz ca mai e de actualitate problema, uite o casa draguta si premiata, construita deja in cateva locuri:

    www.anuala.ro/proiecte/2010/arhitectura/a05/
    www.arhitext.com/2011/11/mm-concept-%E2%80%93-casa-din-lemn-la-padurea-scrovistea/
    www3.tvr.ro/decorsistil/2010/09/

  95. #128

    Sant surprins de postarea lui “Radu Vineri, 13 Aprilie 2012”!
    Nu a facut altceva decat sa copieze de pe site-ul unei firme mediocre de proiectare, firma care poate se ocupa doar de proiecte cu materiale de tipul betonului, caramizilor, bca, etc, nefiind familiarizati cu lemnul.
    Dezavantajul lemnului cu “inertia termica” este doar o gogoasa care, pentru cei care nu cunosc termenul, o inghit cu placere. Inertia termica nu este nicidecum o proprietate a unui material folosit in constructie, este cu totul altceva!
    Pentru a va clarifica, documentati-va aici: www.bicau.ro/static/legislatie/c107_2_1997.pdf
    Dupa ce se va intelege, daca veti reusi sa calculati o Inertie Termica pentru o cladire construita din lemn, veti fi surprinsi de rezultat…
    Celelalte “dezavantaje” ale lemnului, referitoare la rezistenta scazuta la incendiu sau la umiditate, au ramas de multa vreme doar istorie. Exista acum nenumarate tehnologii si materiale care ajuta si imbunatatesc foarte mult proprietatile lemnului. Nu intru in detalii dar va dau un singur exemplu folosit acum 150 ani, pentru fundatia DIN LEMN a unei case de munte: au fost practic niste bucati din lemn de fag de 1m lungime si 50cm in diametru, arse in cuptor o scurta perioada, pentru a prinde o crusta (1-1,5cm). Dupa ce au fost scosi, s-au smolit cu smoala de pe vremuri si au fost ingropati in pamant pe post de piloni (fundatie). Pe acesti piloni s-a construit casa. Anul trecut am dezgropat un astfel de pilon si va marturisesc ca era intact, in interior lemnul curat si sanatos de parca ar fi fost taiat cu o saptamana in urma…
    Singurele lucruri de care trebuie sa tineti cont daca optati pentru constructia unei case din lemn, este acela al constructorului si al materialului lemnos.
    Eu va recomand firmele din zonele Suceava, Neamt, Harghita, Covasna.
    Multa bafta!

  96. #129

    Casa mea e construita de firma WOODCRAFT SRL din Suceava. E realizata pe structura de lemn. Personal ma declar multumita de alegerea facuta. Casa e ok. Echipa a lucrat profesionist. Puteti sa vedeti cateva lucrari realizate de WOODCRAFT, pe blogul firmei maisonsmob.blogspot.com.

  97. #130

    Ma lasi cu inertia termica ?! Adica la casele clasice (caramida, bca..) stai si incalzesti peretii o zi si ei vor refracta (cite procente % ??, cat la suta recuperezei caldura din pereti ) inapoi spre interior caldura primita ? in cat timp ? in cat timp se racesc din nou ?
    Nu e mai bine cu o izolatie foarte buna la case din lemn cu pereti sandwhich ? Ai incalzit ai si caldura – PE LOC !!! Instantaneu !
    SAU , pentru anotimpurile calduroase — ai izolatie fata de caldura de afara ! Adica sistemul asta frame (pereti sandwhich) a fost inventat de tarile nordice (da, ai citit bine , nordic-europene) asa, numai de sanchi ?

  98. SALUT REFERITOR LACE SCRIE MAI SUS DACA DORITI O CASA DE LEMN VA COSTA 200€/m2+ DIURNA OAMENILOR PE ZI, CALCUL PE BAZA PROIECTULUI. VA MULTUMESC

  99. #132

    Sorine eu sunt interesat de oferta ta,as dori ceva lamuriri.pa

  100. @Razvan,
    Recomand sa citesti normativul C107 si sa-ti dai dupa aceea cu parerea.
    Dezavantajul lemnului cu “inertia termica” NU este doar o gogoasa …
    Cred ca este bine pentru cei care doresc sa-si construiasca o casa din lemn sa cunoasca avantajele si dezavantajele.
    Referitor la exemplul cu fundatia din lemn de 150 de ani, daca nu stiai, in Venetia majoritatea caselor au fundatie din lemn. Lemnul rezista sute de ani DACA nu-i schimbi umiditatea. La variatii de umiditate, lemnul putrezeste in cativa ani.

  101. #134

    Buna,

    Am cititi cu interes discutiile de pe site. Pareri pro si contra. Eu am o singura remarca de facut: daca casele din lemn sunt cu atatea defecte si stau prost cu “inertia termica” si nu rezista mai mult de 100 de ani, atunci de ce in Siberia se construiesc doar case din lemn, de ce stau in picioare si cele construite la 1700 si de ce nu ingheata rusii de frig in ele la -50 de grade ?
    Toata lumea vorbeste de casele din nordul Europei, nimeni nu vorbeste de cele din Siberia unde tehnicile de constructie sunt cele mai avansate iar arhitectura este unica in lume. Luati exemplu de acolo.
    Iar in ceea ce priveste bca/caramida vs lemn este doar o optiune subiectiva. Casa trebuie construita din ceea ce simte fiecare nu in functie de pret. Eu de exemplu nu ma simt bine in casele clasice si in apartamentele de beton, ma simt bine in casele de lemn si prefer lemnul, desi o casa de lemn costa mai mult si se intretine mai greu.

  102. Tony, lumineaza-ma! La ce te referi cand afirmi ca o casa de lemn costa mai mult si se intretine mai greu ? Si eu sunt coproprietara unei case de lemn de curand ridicata. Partea buna pana acum e ca investitia ne-a costat mai putin decat daca am fi construit-o din caramida sau bca. N-am locuit inca, o iarna in aceasta casa. Ni se va intampla in iarna 2012-2013. Insa inteleg de la alti proprietari de case de lemn cum ca, incalzirea la o casuta de 100-120 mp, pentru o casa de lemn (in cazul centrala pe gaz) este cam egal cu costul de incalzire a unui apartament de 50-60 mp. Nu stiu la ce alte costuri suplimentare te referi. Nu te contrazic, dar as vrea sa stiu la ce sa ma astept . Multumesc.

    • #136

      Buna Adriana,
      Scuze ca dau un raspuns asa tarziu dar intru rar pe forum.
      Casele de lemn costa mai mult ca finisaje, in varianta in care se fac de lux. De exemplu cele mai scumpe apartamente sunt cele cu finisaje de lemn. Daca mergi pe finisaje clasice, lemn natural, normal ca sunt costuri reduse, daca de exemplu pui mozaic din lemn in baie costa de te indoaie si se gaseste greu pe piata.
      Intretinerea este mai costisitoare pentru ca trebuie folosite solutii de ignifugare de buna calitate o data la doi ani, iar daca ai lambriu de lemn pe exterior trebuie aplicat lac special utilizat la ambarcatiuni si acela costa mai mult decat lambriul pe mp, in schimb se aplica o data la 10 ani.
      O casa de lemn trebuie ingrijita ca sa reziste in timp. Pentru o cabana sau o casuta de vara acolo e alta poveste, investitiile sunt mult mai reduse, in schimb o casa o faci odata in viata si trebuie sa ai grija de ea.

  103. #137

    Executam case de lemn, cabane, foisoare, terase, acoperisuri, scari interioare, mobilier rustic.
    Experienta in domeniu, si portofoliu bogat. Recomandari foarte bune.

    Pentru cei interesati, puteti suna la: 0756536033.

  104. Va recomand acest SRL din judetul Harghita,au 25 de ani de experienta si mai mult de 1OO de referinte in toate domeniile ce au legatura cu case de lemn (case de locuit, de vacanta, garaje, etc.) si la preturi accesibile.Si noi avem casa de lemn si suntem foarte multumite.

  105. #140

    Buna seara tuturor ! am citit cateva comentarii si am observat cateva pareri pro si contra.I-mi permit sa intervin fara a incerca sa supar pe cineva,dar eu sustin casele de lemn. Fiecare e liber sa-si construiasca casa mult visata din ce material doreste.O casa nu inseamna un autoturism sau o pereche de pantofi de care ne plictisim…
    Sunt constructor din anul 1976 iar din 1992 lucrez case de lemn framing si iata cateva sfaturi:
    Alegeti modelul de casa in functie de punctele cardinale fata de intrarea in curte si zona in care locuiti.(Intr-o zona montana se preteaza o casa cu acoperisul in unghi ascutit si pana aproape de nivelul solului- tip A) Eu in general prefer si pe cat posibil sa dispun dormitoarele spre apus ca dimineata sa nu ma trezeasca soarele,iar livingul spre rasarit cu iesire la terasa in asa fel ca seara sa pot sta la umbra.
    O casa bine izolata, vara tine racoare si iarna cald. Ca sa evitati costuri mari de materiale si manopere,construiti pe inaltime si veti economisi foarte multi bani,exemplu: 100mp un singur nivel=100mp fundatie care implica: sapaturi,fier de armare, beton,cofraj etc si cam 130mp de acoperis=capriorat, astereala, invelitoare (tigla metalica) cu multe accesorii. La o casa 8m/7m adica 56mp pe nivel x2 economisiti undeva la 35-40% din bani. In ambele cazuri materialele si manoperle pentru structura peretilor e aceeasi,la fel si finisajele. Recomand sa folositi lemn uscat si bine tratat antiseptic si ignifug,pericolul incendiilor in cele mai multe cazuri ivindu-se de la instalatiile prost lucrate si calitatea slaba a conductorilor, nefolosirea gipscartonului de foc si multe altele.Nu vreau sa intru in detalii tocmai pentru a nu supara pe cineva, dar o casa buna sare de 240E/mp si foarte buna de 270E/mp.Atentie! manopera e aceeasi. Vorbim de calitatea materialelor.Celor interesati le stau la dispozitie 0722939565.0761749204.
    Succes tuturor !

  106. CASELE DIN LEMN SUNT CELE MAI VALABILE, DAR DEPINDE CINE SI CUM LE CONSTRUESTE, CASA TREBUIE SA FIE CIT MAI BINE AXATA (CONTRAFIXATA) SI BINE IGNIFUGATA, AM CASE DIN LEMN FACUTE 64, SI TOTI BENEFICIARI MEI AU FOST FOARTE MULTUMITI. ASTEPT SA MA SUNATI 0762923596

  107. REVIN CU INCA, CITEVA DETALII, CIND DORITI OCASA LA CHEIE TREBUIE SA PUNETI IN VEDERE EXECUTANTULUI PRETENTIA SI CALITATEA MATERIALELOR CARE O AVETI, SI ATUNCI VI SE POATE DA PRETUL PERTOTAL, ORI CUM VA COSTA 35-36 DE MII DE EURO LA CHEI.0762923596

  108. Va recomand un SRL din Focsani ,care va face sa fiti multumiti atit de lucrarile care le efectueaza cit si de preturile care le cere clientilor.Aceasta firma se ocupa numai de lucrari in lemn, avind vechime foarte mare, in multe judete a executat mansarde pe blocuri cu 10 nivele, acolo se vede adevarata meserie,atit in rezistenta cit si in simetrie, multi se recomanda a fi meseriasi in acest domeniu, dar ar trbui sa ne punem si intrbarea, ati auzit acum zece ani de calitatea lucrarilor in lemn, eu cred ca nu, am lucrat in Germania numai case de lemn, pensiuni, casute de vacanta, chempinguri, pergole si multe altele. asa ca nu trbue multa inginerie, sai puteti da un pret celui care il intereseaza este foarete simplu, nu? 38000 euro la cheie cu garantie. tel. 0743482670

  109. #144

    observ ca este un topic destul de vechi dar vad ca este destul de multa luma interesata activa inca..
    Si eu sunt foarte tentat sa imi construiesc una, stiu ca sunt multe pareri pro si contra dar pe total raportat la calitate pret cred ca iesi destul de bine cu o casa din lemn….
    De firma Casaneo (www.casaneo.ro) stie cineva ceva?

  110. Buna,
    oferta la pret rezonabil avem si noi…cu fundatie ,izolatii si toate finisajele incluse ajungeti la 22 000 euro pt o suprafata de 94m2
    www.tocmai.ro/case-lemn-94m2-4103837.html

  111. #146

    Buna ziua! Firma noastra
    S.C. lucian.constructii SRL,construeste case din lemn rotund pe baza de comanda in ori-ce judet al tari si preturile sint urmatoarele; 100-150 eu.pe m2 construiti casele din lemn rotund calibrat diam.22cm. 200-300 eu.pe m2 construiti casele din lemn rotund diam.22cm la cheie cu un pachet standard de finisaje incluzind si incalzirea centralizata cu cazan pe baza de conbustibil solid[lemn,carbune,brichete din rumegus]. Preturile sant actualizate si ne asumam raspunderea prin contract de exzecutie ca respectam aceste preturi si termeni de punere in opera a lucrarilor prestate. Daca santeti interesati s-au doriti doar informati mai detaliate,nu ezitati sa ne contactati la numerele de telefon atasate anuntului. 0721412381-0747964818 persoana de contact,Lucian Morosanu.

  112. #147

    Case din lemn stratificat, tamplarie din lemn triplustratificat dupa orice proiect.
    www.facebook.com/lanigra
    www.lanigra.com

  113. #148

    Buna ziua,

    Vreau sa va spun ca sunt adeptul unei case de lemn si daca mi as pemite as construi una dar as prefera sa o fac cu materiale daca nu si cu muncitori de afara(nemti, austrieci).Daca va intrebati DE CE? este simplu..
    1. nu cred ca se merge pe principiul -Lasa ma ca merge….se astupa cu……
    2.increderea in materialele folosite
    3.nici unul din cei de mai sus care isi fac reclama nu zic de “bulelile” date.(sa inteleg ca nu au gresit si ca tot e perfect).
    Nu acuz si nu doresc sa intru in polemici dar spuneti ca ridicati o casa cu 200-270 sau 300eur/mp…..
    Presupun ca stiti zicala”Cat dai atata face”.
    O prietena din Campina a apelat la o firma sa ii faca o casa de lemn.A fost undeva la max 300eur mp.Dupa 1 an fundatia se macina(partea care iese din pamant;a trebuit reparata) plus nenumaratele greseli de executie.
    Ca o concluzie ….Mai avem de invatat
    www.elk.at…..Calitatea se plateste

  114. #149

    Buna. Cautam si eu pe net informatii despre case de lemn si am ajuns la blogul tau. Intrebare: ai gasit un constructor pentru casa ta de lemn pana la urma?

  115. Cele mai bune case din lemn si cele mai bune preturi le gasesti aici,la noi,in jud Harghita,respectiv orasul Gheorgheni,comunele Ciumani,Suseni,Subcetate Zetea.De exemplu iti face una de 120 mp la cheie cu 25000 euro.Daca ai bani mai multi merita sa investesti intr-o casa facuta din busteni,care costa cam dublu ca cel tip sandwitch,dar e mai frumoasa si trainica.Trebuie sa vii aici personal si iti alegi meseriasul si poti negocia preturile.

  116. Compania este a noastra…pana acum nu am construit decat in Suedia , dar am dori sa ne incepem activitatea si in tara….cine e interesat poate sa sune sau sa ne trimita un e-mail….

  117. #153

    va recomand sa vizitati www.ergio.ro , este firma din bacau care face casute din lemn in special pentru export… pentru preturi va trebui sa sunati la ei

  118. #154

    eu construiesc construiesc case pestructura din lemn manopera 90 euro pe m2 finisata

  119. #155

    iar costurile materiale la 100 m2 sint undeva intre 17 si 23 de mi de euro
    bineinteles mansardata

  120. Am batut tara in lung si in lat si am stat de vorba cu o multime de oameni care si-au construit pensiuni turistice. Majoritatea covarsitoare au ridicat constructiile prin intermediul mesterilor locali, indiferent de zona geografica.Acei mesteri au mostenit meseria din tata in fiu insa nu vor apare pe net deoarece pe net cu putine exceptii apar doar cei care vor sa faca o mega afacere din construirea unei case. Majoritatea se eschiveaza sa comunice preturile desi oricare dintre ei stiu de la bun inceput care sint costurile in functie de proiectul ales de beneficiar. Insa de fiecare data incearca sa mai traga ceva. Ba ca fundatia nu este cuprinsa in pret , ba ca muncitorii trebuie sa manance 100-150 de zile cat se deruleaza proiectul, ba ca trebuie cazati. Ori instalatiile electrice si sanitare nu sunt incluse in cost desi pretul cerut este “la cheie”. Sa ceri 400 euro mp (si chiar peste) pe o constructie de lemn “la cheie” sau 350 “la rosu” este o utopie. Ganditi-va ca 1 metru cub de cherestea costa in jur de 500-600 euro si daca te straduiesti il gasesti si la 400. Produsele izolante sunt si ele o bagatela iar feroneria in ziua de azi nu mai este o problema. In aceste conditii ramane de baza formula ” e fraier cine da si nu ala care cere”. Sfatul meu e sa lucrati cu meseriasi. Nu este chiar asa cum a spus userul Catalin. Lasati concernele deoparte. Lor nu le pasa (inca) ca ridica sau nu ridica o casa ca au banii gramezi . In schimb meseriasul adevarat isi va face meseria invatata de la taica-su si se va multumi totdeauna cu putin. Construiti in regie proprie si veti avea preturile la jumatate. Ca sa mergi de la Bucuresti la Pitesti nu ai neaparat nevoie de un Mercedes. Poti ajunge si conducand o Dacie. Asa si cu ridicarea unei case.

  121. #157

    director-turism, intr-adevar daca constructia de lemn e facuta legal, adica cu documente, atat la aprovizionare cat si la vanzare, trecuta prin sistemul de impozite, cu feronerie suficienta si de calitate, cu lemn cumparat si nu cules de prin padure, intr-adevar are cost mult mai ridicat decat cel practicat de meseriasi. Se subantelege de ce. Iar pretul pe metru patrat, in medie, nu poate fi identic, pentru ca nici casele n-au suprafete identice sau compartimentari identice … etc, etc. In ce priveste realizarea cu sau fara fundatie, cu sau fara instalatii electrice si sanitare, tine de optiunea fiecaruia. Unii vor sa riste altii nu. E bine ca instalatiile sa ti le monteze totusi specialistii si nu meseriasii.

  122. #158

    Pt.director-turism. Am stat si eu prin cabane/pensiuni din lemn. Ai vazut cum bate vintul prin ele ? Ai vazut izolatia (daca exista in loc ziare mototolite) ? Ca centrala merge non-stop iarna (doar este lemn, padurea e aproape) – codrul e colea (vorba lui Adriana), vreascuri culese pentru foc, neinregistrate….. Ai auzit cum scirtie scara sau podeaua facuta de meseriasi ? Eu le zic toporiscari. Te-ai uitat la finisaje, la prinderi , la cuie ? De holzsuruburi nici nu poate fi vorba ? Cu barda e mai greu sa le bati… Capriorii cum sint prinsi ? In scoabe ! Dar peretii de fundatie sau intre etaje si planseu ? De piese metalice spatiale nu stie meseriasul ! Lemnul folosit a fost uscat sau tratat ? Aiurea ! Totul a fost verde ! Concluzia mea este ca nu ai dat peste o firma adevarata, care tine la renume, la profesionalism. Era sa uit : cum poti scrie in oferta, fundatia inclusa, cind nu stii natura terenului (ai studiu geotehnic) ? Iti scriu cel putin 3 variante de fundatie : pe teren plan si bun de fundare (norocosule !) , in panta (undeva la munte, pe teren stincos) , in Braila pe soluri nisipoase, etc.
    Daca e nevoie iti trimit si site-ul firmei mele.
    Pina data viitoare – numai bine !

  123. #159

    Despre soareci, insecte ce ziceti ?

  124. #160

    SINT DE ACORD CE SPUNE ANUMITE PERSOANE DAR CUNOSC PE CINEVA CARE A LUCRAT CU 240E MP SI A MAI ADUS DE ACASA BANI SA FINALIZEZE LUCRAREA EU LUCREZ DE 18 ANI SI VA SPUN DIN EXPERIENTA ACUM 2 ANI AM INFINTAT O FIRMA DE CONSTRUCTII STUCTURI SI NU VA SPUN PROSTII STIU CE INSEAMNA LA CHEIE OMU VREA CALITATE NU MAGARII CA DOAR ISI FACE CASA NU COVERCA , PAREREA MEA ESTE CA 300E MP E ACCEPTABIL CA FIRMA CU ACTE MAI MULTE DETALII SUNATIMA 0249485140.

  125. #161

    SE POATE LOCUI IN CASA DE LEMN SI IARNA?S-AR MERITA SA VAND APARTAMENTUL SI SA MI FAC CASA DE LEMN?ROG CINE ARE CASA DE LEMN SA MA SFATUIASCA,

  126. #162

    salutare. parintii mei vor sa si construiasca o casa in jud Ilfov , pe structura metalica . Stie cine sa mi spuna daca sunt intr adevar ok aceste constructii ? si va rog o firma buna si serioasa care face asa ceva.Va multumesc

  127. #163

    Caut urgent fabricanti case din lemn pentru comenzi in Franta.
    bogdanagrama@gmail.com

  128. #164

    Firma din satu mare caut constructori de case din lemn

  129. #165

    am construit (ca sef de intreprindere) mai mult de 200 case pe structura din lemn : ossature bois, timber frame. Dintre acestea, jumatate in Franta. Cred ca sunt “in tema” si vreau sa infiintez o firma de consiliere pe subiect : de la o schita pe un servetel pe un colt de masa si pana la curatenia finala inainte de montajul mobilei. Daca doriti informatii, dati-mi mesaje pe adresa de e-mail de mai sus

  130. #167

    Bogdana sau Adrian, daca doriti sa purtam o discutie pe skype sau telefonic, o putem face oricand. Lasati-mi adresa de e-mail si va contactez cat mai curand

  131. #168

    Pentru Tudor : Am citit ca ai construit. Deci nu mai construiesti. Ce s-a intimplat ?

  132. #169

    Bineinteles ca mai construiesc. E cam greu cu activitatea printre straini daca familia este in tara. Vreau sa dezvolt in RO o activitate de consiliere, in paralel cu cea de constructor. Vreau sa lucrez cu baiatul meu care a terminat facultatea de constructii in Bucuresti

  133. #170

    Pentru Tudor , salut …. sunt interesat de aceasta afacere, ce tipuri de case construiesti ?

  134. #171

    construiesc case de lemn ,cabane la rosu sau la cheie….pret avantajos

  135. #172

    Pentru Dexter : construiesc case tip sandwich( timber frame, ossature bois, blockhouse ). Daca-mi poti da o adresa de net te voi contacta in cel mai scurt timp posibil.
    Altfel, pentru toti : La multi ani 2013 !

  136. #173

    o casa la cheie care sa aiba intre 80-100mp o fac cu aproximativ 15.000 euro. nu e luat in calcul transportul si cheltuielile de cazare care sunt in jur de 200-300 euro/luna de persoana. execut lucrarea in jur de 3-4 luni. pentru detalii contacteaza-ma pe adresa de email mihaidumbrava77@yahoo.com

  137. #174

    Pentru Tudor : uite adresa mea de net : dany.dexter@yahoo.fr , astept emailul tau …. sunt interesat de afacere si o putem dezvolta foarte bine …vb pe email