Cam așa.

apa cumpana

Nu aș fi pus poza, dar, atunci când am scris despre subiect, am discutat cu un agent de vânzări de la ei care, la obiecția mea că e cam scumpă, mi-a răspuns persiflant ceva de genul că Acum depinde, fiecare cum vrea, ce calitate dorește să achiziționeze, câți bani are, eu doar vă dau ce e mai bun.

Mda, ce e mai bun :mrgreen:

Sursa

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

96 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    urinoterapie?

  2. Este eco, ce te plangi :), daca avea chimicale nu crestea verdeata in ea

    • #3

      Pai ar trebui sa aiba si niste broscute prin ea. Doar se stie ca broastele stau numai la apa nepoluata

    • #4

      De alea verzi si simpatice…vorba aia nu degeaba se cheama matasea broastei…
      Pe romaneste broastele si-au bagat pl in ea de apa :)))

    • #5

      Oac! Oac!

    • #6

      Dar nu este nici-o gluma, exact asa este!
      Pina ina 1996 am lucrat la ICCE-IPRS, aveam apa din put de mare adancime, nu din retaua orasului. Apa era rece si avea continut acceptabil, dar ridicat , de molibden.
      Si spre deosebire de apa de la robinet din oras, NU ERA CLORURATA!
      Daca lasa sticla de apa pe masa pina a dua zi, inverzea datorita algelor microscopice care se dezvoltau.
      Apa de la robinet nu inverzeste, pentru ca are mult clor, ceea ce nu este de loc bine …

    • #7

      Atentie – CLORUL iese din apa daca lasi vasul in care ai pus apa, descoperit 🙂

  3. #8

    Orice apa are termen de valabilitate, mi se pare ca din toate cele doar guma de mestecat nu are. Deci, nu contest nimic, dar o poza cu termenul de valabilitate aveti?

    • #9

      Apropo de termen de valabilitate, in armata ne-au dat sa mancam pesmeti din cutii sigilate, pesmeti produsi in 1962. Asta se-ntampla in ianuarie 1992 🙂

    • #10

      cred ca am gustat si eu din aia… si era 1998 🙂
      N-aveau nici pe dracu, si erau si eco ( de unde plm aditivi in 62 🙂 ca trebuiau importati)

    • #11

      n-as fi asa de sigur cu “eco” si “fara aditivi” in 1960. e drept ca se cunostea mai putina chimie (alimentara) decat se cunoaste acum, dar existau si mai putine constrangeri legate de compozitie (nu erau obligati sa declare ceolofanul bagat in ei) …

    • #12

      erau pastrati cu cianura si DDT + un pic de arsenic. doze mici, nu va faceti probleme.

    • #13

      Ca sa nu ti se scoale?

  4. Acu’ am inteles de ce Perla Harghitei vinde apa plata la 5L in sticla verde.

    2
  5. #15

    Plancton oceanic, alge de crescatorie, numai pentru cunoscatori. Decat de atatia bani.
    Si zici ca ti-a placut ? 😀

  6. Inteleg ca ai cumparat mai multe bidoane odata si a “crescut iarba” dupa ceva timp ca altfel sper ca-i indesai bidonul in cur tipului de le-a adus!?
    Ai putea sa-l chemi si sa-l obligi sa o bea el pe toata. Ca doar e cea mai buna!

    • #17

      Intrebarea ce vine… cu care parte a bidonului indesa…?

  7. #18

    Sunt curios maine dupa-amiaza cate raspunsuri de la comentatori cu 1, maxim 2 aparitii pe arhiblog vom vedea la articolul asta. Ne tii la curent, Cetin?

    • Si cam de unde sti tu cate comentarii are fiecare? Te apuci sa iei articolele la rand si sa le numeri? Sunt doar curios!

    • #20

      Ai blog si nu stii? I am disappoint…

      Ii ia lui Cetin fix un click sa vada cate comentarii are unul sau altul. Mai trebuie doar sa-i gineasca pe aia care par noi. Dar acum ca am batut eu toba, posibil ca firma de apa sa caute alte metode de damage control.

      …Cetin, de cand n-ai mai primit scrisori de la casa de avocatura Bulangiu si Mustaciosu, sau cum le zicea alora?

    • #21

      Udangiu:)))

    • Spuneam doar de unde sti TU cate comentarii are fiecare. Tu, Eugen!

      PS: Buna asta cu Bulangiu :))

    • #23

      Nu stii sa citesti, sau te faci? Cu scrisul m-am lamurit. Vezi ce-am scris mai sus, “Ne tii la curent, Cetin?”? Ce e asa neclar? Si de unde stii ca nu pot eu Eugen sa vad cate comentarii aveti? Doar la folderul cu ffn nu cred ca am acces, pe ala il pazeste Popica…

    • #24

      Eu cred ca l-a cripat dna Ametcea cu ssl 256 biti ca prea dadea iama saracu Arhi in folderu respectiv…delete history man… delete history…
      Sarumana dna Ametcea…

  8. #25

    Barbatii adevarati care stau la curte au put de mare adancime, din a treia panza freatica. Dar un ban gramada, dar nu stai cu grija ca la prima razmerita va trebui sa umbli cu galeata pe strada, cersind cateva picaturi.

    1
    • #26

      Ai perfecta dreptate!
      Insa se poate numai la curte, si ncii acolo nu este usor de implementat.
      Este o investitie ce merita, nu doar in caz de razmerita, in vremuri “normale” apa de la robinet te otraveste lent …

  9. #27

    si la ce ai mai bagat gunoiul in casa, ca sa ne arati noua? sau vrei sa-i faci la comanda pe cumpaniti si ai vopsit tu apa?

    • In general, cand trantesti un comentariu, ar fi bine s-o faci in cunostinta de cauza. Mai ales cand toate informatiile sunt date pe tava.

  10. #29

    vorba lui ombladon: nu trebuie sa ceri nimic,doar stai capra,pe doua lucruri nu dau bani, pe tarfe si pe apa;!!!

  11. #30

    off topic: un vecin doar ce-a tras cu pușcociu dupa pasari! yeeey! 😀

    • #31

      Pasari cu doua picioare sau… Nu, stai ca nu-i bine. Pasari cu maini sau cu aripi?

  12. #32

    @bungabunga lasa ca stiu eu pe cineva, barbat adevarat evident, cu put forat la 100m in berceni si nu e buna apa… cred ca e la mai mult de 3 panze

    • #33

      O fi dat de gaze de sist… sau vreun bazin de la fostele fabrici de chimicale…:D

  13. #34

    Arata zici ca e pregatit de sprit ! Doar ca e prea multa apa … Sigur au gresit reteta !

  14. #35

    Esti sigur ca Gigelul care a postat chestia asta pe FB si de unde ai preluat-o si tu, nu a tinut apa asta 3 luni ca fraierul si a ajuns asa?! Cum mai musca unii momeala…
    P.S si eu beau apa Cumpana de 5 ani si niciodata nu am avut asa ceva

    • #36

      si dupa 3 luni are voie sa arate asa?

    • #37

      Ma gandesc ca nu e “apa sfintita” si ca are totusi un termen de valabilitate.

  15. Ce fel de apa te astepti sa-ti aduca o masina cu nr. de inmatriculare B-??-CUM ?

  16. #40

    Deci nu ai avut bani de apa filtrata?

  17. Fundu’ se face verde din cauza ca apa nu e tratata chimic. Deci e naturala. Am un var in Timisoara care ia apa numai de la o fantana, de pe-acolo si am vazut ca incepusera sa apara puncte din alea, verzi, pe peretii sticlelor.
    Acum nu prea vad ce e cu verdeata aia… au absorbit si algele din fantana sau cresteau pe fundul sticlei? Ca daca le-au absorbit, inseamna ca or fi avut probleme cu filtrul. Daca cresteau, inseamna ca refolosesc recipientele si nu le spala cu chimicale.

    In orice caz, stati tranchilizati, apa tot buna de baut este, Peretii puturilor sunt captusiti cu alge care cine stie ce rol or mai avea si ele pe acolo, poate mai mananca din nitritii aia.

    Esteti voi niste sensibili.
    Oraseni!

  18. #43

    Nu vedeti deloc o oportunitate de afacere cand apare sub ochii vostri. Comunitatea acvaristilor da bani buni pentru apa pestilor marini pe care-i cresc, unde mai pui ca se ofera si plante odata cu apa.

    • Eu i-am zis lui Arhi sa faca Arhimarket, sa vindem pe-aci, intre noi, trufandale, dar ii este lene.

      Daca facea, poate reuseam sa vand vinu din butie ca, uite, ma pomenii ieri cu al batran langa mine, cica “hai sa facem tuica”.Pana acum nu a scos un strop de vin din ea ca il beusaram pe ala din butoaie. Scosaram din ea doar vreo 700 litre pe care le pusaram in butoaiele golite si acu plange inima-n mine cand vad ca arunca bunatate de vin in cazan, sa faca otrava.

    • #45

      ai forum unde poti vinde ce vrei tu

    • A! N-am mai fost de mult pe acolo. De lene sa dau click. Sau de ciuda ca nu mi-au comentat vampele la poze cu “Adonisule, te vreau desara sub macat”. Nici eu nu mai stiu.
      Ma duc acu sa vad ce mai e pe acolo. Poate pica ceva cand or auzi fetele ca vreau sa cresc viermi de matasa la anu’. 😉

    • #47

      Morom3t3, ai vin d`ala bun, de casa?

    • Da, de casa, Zaibar facut numai din boabe.
      Dar acum nu prea mai e. Pusa al batran la adapost ce putu si restu’ il nenoroci.

      In schimb avem tuica de n-avem ce face cu ea ca ne-a mai ramas vreo 200 de litre de anul trecut. De pruna si de struguri. Aia de struguri e mai slaba dar nus cum face al batran ca le imbina cumva, mai pune si boabe de cafea si obtine coniac, Asa zic eu, ca are aroma identica cu Cava D’oro doar ca are mult alcool in comparatie cu ala.

    • Conform definitiilor doar ce e din pruna e tuica. Restul e rachiu. #numazic

    • Si cand tuica se cotarceste cu rachiul, pe pat presarat cu seminte de cafea si piper, iese coniac? :mrgreen:

    • #51

      Cava D’Oro e coniac?

    • #53

      Draga Moromete… Intrebarea mea era pusa pe un ton usor ironic si de mare indoiala. Sa-ti explic de ce:
      1.) ma indoiesc ca posirca aia denumita pompos “Cava D’Oro”, obtinuta prin combinarea alcoolului etilic, cu ceva caramel, ceva coloranti, arome si apa (?!) are vreo legatura chiar si indepartata cu distilatul de vin obtinut din soiuri nobile si pastrat in butoie de stejar. Cred ca cel mai apropiat de categoria de coniac produs de acelasi producator ar fi asta: www.alexandrion.ro/ro/products/34/brancoveanu-xo-vinars;
      2.) denumirea de coniac (sau cognac, daca vrei), este denumire protejata, in sensul ca
      numai un numar relativ redus de producatori din Franta il pot folosi (vezi si aici: en.wikipedia.org/wiki/Cognac). Admitind de dragul discutiei ca posirca respectiva ar avea vreo legatura cu nobila licoare, atunci in nici un caz nu poate fi comercializata sau chiar numita “coniac”. Si asta chiar se intimpla, fiind comercializata sub denumirea de vinars sau brandy. Este aceeasi situatie ca si in cazul sampaniei, numai vinurile din regiunea Champagne din Franta putind fi comercializate sau cunoscute sub aceasta denumire. Restul vinurilor obtinute prin aceeasi metoda, in orice parte a globului se numesc vinuri spumante. Ca popular noi le numic sampanie (sau coniac, in cazul brandy sau vinars), e cu totul altceva;
      3.) unii destepti tot de aici din zona au incercat sa foloseasca pentru un vinars al lor local denumirea de conica. Si au fost obligati s-o schimbe (vezi aici: en.wikipedia.org/wiki/Vinjak).
      Cam asta.

    • Bai baiatule, acusi 12 ani implineam 20 de ani de scoala. Lumea precpu ce vrui sa spun.

      Da-tz o palma!

  19. Beau apa aia zilnic la serviciu dar pana acum n-am vazut asa ceva, desi recunosc ca uneori se simte gust de sulfiti, cred. In poza apa e colorata in partea de jos. Deci avem particule mai grele decat apa. N-au filtrat-o bine!!! Am vazut si gustat apa bogat mineralizata care se impute dupa 1-2 zile dupa ce o iei din izvor, dar nu arata ca aia ci devine tulbure si se coloreaza pe tot volumul sticlei.

  20. Stai linistit. Am patit aceasi chestie si cu La Fantana! Sunt toate apa de la robinet, ca sa zic asa. Vrei apa buna… hidrofor,filtre bune, analiza de calitate a apei odata la 6 luni/1 an.
    O idee generala: Drinking water wasn’t meant to be bottled, it was meant to flow!

  21. #57

    Putin offtopic: Unde gasesc si eu de cumparat aparatul ala de deasupra chiuvetei?

  22. E cu vitamine, nu? 😀

  23. #60

    La birou luam apa de la cumpana dar la bidoane de 11 Litri, pana acum doar 1 a avut ceva pamant/nisip si unu a fost crapat. In rest totul a fost ok, cei drept dupa ce am citit la tine mai demult un articol tot asa cu cat de curata e apa din bidoane, nonstop le verific cand le cumpar.

  24. Noi avem în poli luate bidoane de la Aqua Tulip. La începutul verii erau bidoanele din aparate verzi toate. Le-am scos, am dus aparatele la reigienizat, am luat bidoane noi și le-am pus la loc. În 3 zile apa era iarăși verde.
    Temperatura ambientală e de 24-25 de grade, fără să bată soarele direct în bidoane sau ceva de genul ăsta.

  25. #62

    Eu nu mă prind care e problema. Că nu e bidonul plin până sus? Sau nu e bine sigilat? Sau ce? Nu e prea clar din poză.

  26. #64

    Chestia aia verde din apa nu e oare flexia scaunelor (verzi) din jurul mesei !? 😐

    • Sunt muci de marțieni.

    • #66

      Mai citeste despre reflexii… sau flexii. Flexia mesei, poate, ca lumina ce trece prin scaune sa ajunga la o sticla aflata deasupra lor si la o camera foto si mai sus.
      Apoi citeste despre surse de lumina (sticla este intre fereastra si scaune).
      Ma rog, am impresia ca pierd timpul.

    • #67

      “muci” de martieni

  27. #68

    Apa de genul asta ar trebui sa fie ozonificata (igienizare cu Ozon) si n-ar trebui sa mai creasca nimic in ea.
    Posibil ca masina de spalat sticle sa fi avut ceva problema si la pasul de dezinfectare sa fi dat rateuri.
    E nasol ca se mai intampla. Probabil s-au bazat si pe faptul ca e cald si consumul mare de unde si timpul de stat in sticla mic… Pentru ca la analize ar trebui sa iasa treburile astea “murdare”.
    Totusi nu-i normal si cineva ar trebui sa se sesizeze. Cu ocazia asta m-am convins si n-o sa mai beau cumpana. Raman la Biborteni la sticla de 1 litru (recipient din sticla).

  28. #69

    Daca te uiti atent, o sa observi ca in bidon e si putina apa.

  29. #70

    Eu am invatat ceva nou, sa citesc mereu etichetele. Toate apele plate ajung intr-o centrala cu distilatoare , unde se purifica si se adauga Ca, Mg, Na, etc. Problema e ca se adauga si clor, pentru a rezista, deci apa e toxica intr-o anumita masura.

    Un barbat inteligent face diferenta intre un filtru si un distilator. Cel mai recomandat este sa ai asa ceva in casa, e destul de scump, dar investitia merita. Daca poti sa iti faci si put in curte si sa chemi un inginer priceput care sa iti traga niste tevi intr-un mod in care apa din put sa ajunga in distilator si apoi la chiuveta, e genial.

    Mergeti si beti apa Borsec din Borsec. Are un gust calcic si usor feros, din cauza faptului ca e incarcata cu minerale si Fe. Ajunge in centrala, e distilata, se adauga alte minerale, se imbuteliaza. Nu are niciun sens ca apa e din Borsec sau din putul bunicii.

    Va recomand 🙂

    • #71

      Tu chiar crezi ca prostia asta cu apa distilata?

    • #72

      Da, chiar cred prostia cu apa distilata. Mi-a spus-o cineva care si-a dat doctoratul in fizica si a mers in centrale de genul ca sa verifice niste mecanisme/ motoare.

    • #73

      Te-a mintit.

  30. #74

    Aveam la munca filtru Cumpana.
    Dar era in bucatarie, la demisol, si eu aveam biroul in pod. Imi luam in fiecare zi apa intr-o sticla si o duceam sus, sa am acolo. Uneori faceam refill in acceasi zi.
    Intr-o vara a fost extrem de cald si beam foarta multa apa.
    Am decis sa nu mai iau o sticla sus, ci doua. Cand am pus apa in ambele si am ajuns “la lumina” cu ele, mi-am dat seama ca sticla veche e mai putin transparenta. Nu se observa decat daca faceam comparatie cu sticla noua. Sticla (din sticla) veche era “mâloasa”, avea pe interior ca o pojghita de ceva cenusiu-maroniu.
    Spaland-o bine cu detergent si perie de sticle, mâzga a disparut.
    Cam asta e treaba cu “apa superfiltrata Cumpana”: e o banala apa de “ghiveta”.
    ————–
    Pentru acasa, am prins o promotie la cani filtrante – si altfel sta treaba.
    Am sa dau link, ca sa nu mai pun copy/paste la 1000 de linii de text:
    inarainyday.blogspot.it/2013/07/cani-filtrante-brita-aquaphor.html

  31. #77

    I-auzi ce spune prietena mea: “poate e apa bio!” 🙂

  32. #78

    Beau apa de la robinet de 32 de ani . Stiu …o sa mor.

  33. #79

    Ca tot zicea careva mai sus de pesmetii din armata, io tin minte ca am baut apa dintr-o balta cu matasea broastei. Nici macar nu m-am cufurit (desi mi-ar fi placut sa ma intorc cu ambulanta la unitate in loc sa ma trambalez alti 20 km la cheremul unui lent major paranoic speriat de bombe, atacuri chimice si inamici ba din stinga, ba din dreapta).
    Apa aie e cu schepsis, totusi. Gagiul care a livrat apa ar fi trebuit sa nici nu coboare bidonul din masina, trecind peste faptul ca alt gagiu nici nu ar fi trebuit sa-l urce in duba. Daca asta nu e sabotaj….

    • #80

      Sabotaj… E nesimtire, mai degraba… Pentru sabotaj iti trebuie ceva minte, ceea ce ma indoiesc amarnic ca exista la baietii care incarca…

  34. #81

    Sta in soare, se face verde. Bine, in lumina. Fotosinteza. Apa aia de izvor care o vezi la munte ca, curge pe teava nu face verdeata pe pietrele unde cade? E simplu. Bine, cea mai simpla solutie e sa nu mai dai banii degeaba pe asta imbuteliata, ca tot din robinet curge si pun ei in sticle.
    Ca scrie, ca nu scrie, tot “Eau de robinet” este.
    www.youtube.com/watch?v=MHx6BX3HZJc

  35. #82

    hai ca ești rău. e doar un pic colorata!

  36. #84

    Acuma nu vreau sa fiu rea dar cand ti-am recomandat ceva bun mi-ai sters commentul :-p
    Ma mira totusi ca pot vinde asa ceva. Aveam o prietena din Cluj care era angajat la Cumpana si avea clienti multumiti.. Vad ca nu mai tin la calitate

    • #85

      nu mai vorbi prostii. niciodata nu ti-am sters vreun comentariu

    • #86

      Bine. Ti-am recomandat sistem de filtrare in loc de apa de genul si mi l-ai sters. Ma rog, nu conteaza. Ce ai mai rezolvat cu ei dupa aceea?

    • #87

      pai ala nu era recomandare. era ceva ce eu spusesem ca nu ma intereseaza. exact in articol. SUBLINIAT.

    • Eu cred ca nu ai apasat cu incredere.

    • #89

      Ok, am inteles. Eu incercam doar sa te ajut… De aia am venit cu acea recomandare, deloc potrivita contextului stiu 😀 Mi se pare mai ok sa dai bani o data si sa fii multumit decat sa-ti tot cumperi constant bidoane, atata tot.

  37. #90

    da, am intalnit si eu aceeasi problema, treaba cu algele a fost al doilea incident cu Cumpana, motiv pentru care am reziliat contractual. Prima data, in bidon am gasit plutind un servetel umed

  38. #92

    Eu tin minte ca ai fost avertizat de problemele celor de la Cumpana. Lumea spunea ca le schimba de parca pe tine te bucura ca nu sunt toate verzi.:-(

  39. acum cateva saptamani am primit unul fix la fel. o fi ala.

  40. #94

    mai poti sa incerci apa de la Maxima sau de la La fantana, dar eu doar as schimba bidonul, vara se mai intampla (nu e un capat de tara).

    despre aberatiile cu apa imbuteliata de la chiuveta pot sa va spun atat: de ex apa de la La fant se scoate de la o adancime de vreo 400 m din zona de est a bucurestiului (fosta fabrica aversa), stiu pt ca am vazut cu ochii mei.

  41. Asta e gama pentru acvarii, gata baltita, cu mormolici in ea 😀

  42. Am primit si eu asa ceva la firma, am ramas dezgustat