Dacă apar manifestări neplăcute, adesați-vă medicului sau farmacistului, zice reclama de la radio.
Eu sunt foarte curios, iei un medicament de la farmacie, unul de ăsta over the counter, te simți rău, pățești ceva, îți iese o iritație și tu te duci la farmacie după aia ca să…ce? Îți răspunde farmacistul altceva decât Du-te bă, la medic și lasă prostiile? A făcut cineva, vreodată, asta?
Pe de altă parte, îmi place foarte mult reclama la Sindolor Gel – Fără durere e plăcere. Mi se pare extrem de bună și de bine targetată pentru orice. Gândiți-vă cum ar suna dacă cineva, grăbit, seara, iese să își ia niște gel pentru plăceri intime și anale și găsește Fără durere e plăcere. Mi se pare normal și logic să apelezi la el, nu?
Copywriting genius.
NOU
Actually chiar iti explica un farmacist mult mai multe lucruri despre un medicament si efectele sale decat orice doctor, stiu ca noi ii vedem ca pe niste unii care stau dupa tejghea si vand chestii dar au facut o facut o facultate 4 ani si nu cred ca chiar toti au trecut ca gasca prin apa.Deci da un farmacist stie lucruri.
NOU
In fapt au facut 5 ani o facultate, iar daca nu ma insel, cei mai vechi au facut chiar 6 ani.
NOU
Stiu ca o sa vina ca un soc, dar farmaciștii nu sunt simpli vanzatori, ba chiar au studii medicale.
Bine, eu apelez mereu la o singura farmacista, pentru sfaturi, dar orișicât.
NOU
Farmacista care, lucreaza la Dona
NOU
Ce intelegi prin “studii medicale”? Desi se numeste Universitatea de Medicina si Farmacie, materiile studiate sunt destul de diferite. Un farmacist nu va putea niciodata sa-ti puna un diagnostic, sa faca un diagnostic diferential, si sa interpreteze un set de analize si niste radiografi, ca sa ne limitam la niste chestii simple. La fel cum nu va putea sa-ti prescrie pe baza celor de mai sus un tratament.
Tot asa cum un medic nu va fi in stare sa-ti prepare o reteta magistrala. Din pacate/fericire retetele magistrale sunt din ce in ce mai rare.
In medicina exista o specialitate numita farmacoligie (farmacologul este medic, nu farmacist!) dar asta este alta mancare de… piramidon.
Si, de cele mai multe ori, tu ai contact in spatele tejghelei cu o asistenta sau asistent de farmacie, rar cu farmacista/farmacistul.
NOU
“eu apelez mereu la o singura farmacista”. Daca am nevoie sa stiu ce pastila ar cam trebui sa bag, sun la ea si imi zice. E amuzant ca tipa lucreaza, acum, in Rahova si cand s-a dus cu gajica-su intr-un restaurant au salutat-o toti bastinosii de acolo.
“Un farmacist nu va putea niciodata sa-ti puna un diagnostic, sa faca un diagnostic diferential, si sa interpreteze un set de analize si niste radiografi, ca sa ne limitam la niste chestii simple. La fel cum nu va putea sa-ti prescrie pe baza celor de mai sus un tratament”
sa nu exageram cu “niciodata”. In fond un set de analize iti cam zice ce ai in plus sau in minus prin sange. Si, stiu. Despre radiografii cred ca sunt multi medici care nu stiu. Ca stii cum e, acum is doctori de coiu drept.
“Si, de cele mai multe ori…” – corect.
NOU
Tru’. Farmacistele, în multe cazuri, au cunoștințe mult mai bine puse la punct cu privire la medicamente și substanțe active. Medicii (în special cei de familie) recomandă chestii generice (ex. Augmentin fiindcă e cu spectru larg) iar o farmacista cu experiența merge pe ceva mai potrivit (exemplu doar, nu dați cu parul) la o angina acuta. Mai sunt sute de exemple, bazate strict pe experiența farmacistului. I adevărat, riscul există și farmaciștii fac asta când cunosc istoricul pacientului. Tre sa știi de alergii, alte tratamente, sa ai interacțiune regulată cu pacientul.
Nu i neaparat un lucru rău, în special când ești farmacist la o farmacie de cartier și ai clientelă formată.
NOU
Merge si contra ejacularii premature? Zic si eu, daca tot e anestezic local… Sper doar sa nu fie vreo reactie adversa ca e mai greu de explicat farmacistului 😀
NOU
Ter’naț’, uăi, cu alifiile!
Berea după vin îi chin.
Vinu’ după bere e plăcere!
NOU
Stai lângă mine sa simți durerea,
Stai lângă mine sa simți plăcerea
NOU
La noi farmacistu a ajuns doar un vanzator. S a dus pwlii si facultatea de farmacie. Toate loazele sint farmacisti acu. Normal era ca medicu sa.ti treaca pa hartie diagnosticu si tu sa te duci la farmacist. Si ala iti dadea bulinele functie de diagnostic. Ca doar d.aia a facut o facultate. Nu ca sa.ti dea ce vrei tu si sa.ti elibereze bon fiscal.
NOU
Janele mananci rahat! Am vazut multi carora chiar le place farmacia si uneori dau sfaturi mai bine decat unii medici 😉
NOU
“Normal” e ca medicul sa prescrie si medicatia, ca de aia e medic, sa stie relatia intre substanta activa si diagnostic. Ca puii mei, medicul ala stie mai bine ce alte boli mai am, ce functioneaza mai bine pt mine si ce alte analize mai am facute + interactiunea medicamentelor. Ca daca ai probleme la rinichi si hipertensiune s-ar putea sa iti prescrie altceva decat daca esti sanatos tun.
NOU
Aici doctorul iti scrie reteta, care se ataseaza la PNul tau. Te duci in farmacie, dai PNul si aia iti dau pastilele
NOU
Pai da fra. Te duci la farmacist si ala zice mars la doftor. In reclama nu ti spune ca farmacistul te repara. :))))))
NOU
Dacă apar manifestări neplăcute…apelati la un popă, ca ieșiți mai ieftin !
NOU
mai ieftin. Am ras. Am linx.
NOU
SINDOLOR
SIN = FARA
DOLOR = DURERE
NOU
Stii ce va face farmacista/ul sau asistenta de farmacie daca vede ca ai o iritatie? Iti va recomanda cu siguranta un unguent cu cortizon. Probabil cel mai scump pe care-l are la indemana.
NOU
pai da, ca trece sigur si face si vanzare:))
NOU
Mno, greșit. N o să-ți bage corticosteroizi fiindcă sunt imunosupresori. Asta înseamnă că fwți o infecție urâtă doar că dai cu smecleu pe o dermatita. Ajungi la urgență și farmacista pică de vină. O să-ți dea un bactericid sau fungicid (este si scump, nu se reduce totul la baneocin) și o să te trimită la doctor.
NOU
trideem, boss, panaceu universal
NOU
Daca apar manifestari neplacute si pacientul i se adreseaza, farmacistul are 2 chestii de facut:
1. Sa verifice ca produsul folosit este potrivit cu scopul dorit, ca nu interfera cu alte medicamente utilizate/ conditii medicale preexistente si ca a fost corect utilizat. In functie de aceste aspecte poate face diverse recomandari.
2. Sa completeze un raport de reactii adverse, pe care sa-l trimita la ANMDM/producator. Aceste rapoarte sunt centralizate de peste tot unde medicamentul este utilizat. In momentul in care apar reactii adeverse neintalnite pana in acel moment, sau daca frecventa unei anume reactii creste, producatorul revizuieste prospectul. In cazul in care reactiile sunt grave se poate ajunge la retragerea produsului de pe piata.