Sunt antiamerican convins. Nu vreau să merg în america, urăsc politica intervenționistă, sunt împotriva recunoașterii Kosovo și nu cred că Slobodan Miloșevici e criminal de război.

Știți unde se oprește antiamericanismul haios de catifea?
În clipa în care Rusia își aduce aminte că e Rusia și anexează Crimeea. După care dă un ultimatum Letoniei, unde se încalcă din greu drepturile cetățenilor ruși. Și când Merkel face ca în banc, anunțând public că dacă Rusia mai îndrăznește să se ameste în Ucraina, e posibil să se ajungă la sancțiuni economice.

(bancul e ceva de genul
Hai tată cu mine, că m-a bătut unul. Vine tatăl cu fiul, ajung la bătăuș
– Ia zi mă, acum mai ai curaj să dai în fi-miu?
Zbang, fiul primește o ștachie peste ochi.
La care tatăl zice
– Hai mă băiete acasă, că prostul ăsta nu știe de glumă
)

Atunci realizezi că de fapt intervenționismul ăsta e nasol doar atunci ând e vorba de alții și că e bine să chibițezi de pe margine, până când nu te trezești cu ruși puțind a vodkă, întrebându-te de sănătate.

Zilele astea sunt la Kogălniceanu niște F16 americane.
Să sperăm că stau cât mai mult, până reușesc ăștia să îl asasineze pe Putin.

putin is dead

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

101 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    “Sunt antiamerican convins. Nu vreau să merg în america, urăsc politica intervenționistă, sunt împotriva recunoașterii Kosovo și nu cred că Slobodan Miloșevici e criminal de război.”

    As zice ca esti un soi de “Rasputin+Djuna+Petrache Lupu+Mama Omida Reloaded”, de-mi citesti gandurile cu acuratete de 100%. 🙂
    Insa in ceea ce-i priveste pe rusi, eu vad un Putin in fiecare lider politic care i-ar urma dupa disparitie(de orice fel ar fi ea). Nu vom putea fi in veci linistiti, din pacate.

  2. #2

    Cam asa e.. Si ți-o spune unul care nu te crede gras, prost si habar nu am eu ce,, complimente” mai ai parte…totii romanii ar trebuii sa aiba parte de o excursie gratis într-o tara di vestul Europei… Sa vada ce a insemnat,, capitalismul” acolo.. Si dupa sa,, planga” dupa comunism… Eu, unul nu fac parte din muncitorii in hr, mr si alte denumiri de astea de iti incurca limba in gura.. Muncesc in Italia ca si necalificat in constructii dar mai bine as dormii aici sub un pod decat sa ma intorc in rromania… Si o ultima chestie:cititi intâi comentariul si dupa aia criticati gramatica mea…

    • #3

      Vestul civilizat nu a ajuns acolo în cei 50 în care noi am stat sub comuniști. La 1300, când Marco Polo pornea spre China, ai noștri (ca brazii) se băteau la Posada cu bozgorii. Tot cam pe-acolo familia Medici începea să crească iar noi eram eminamente agrari, marea parte a populației trăia în bordeie de pământ.
      Nu numai comunismul ne-a ținut în urma celorlalți, ci și sărăcia. În 1945 doar 5% din localități erau electrificate, de exemplu. Care era procentul în vest?!

    • #4

      Bine Aline! Sa stii ca manelele si cocalarii au aparut in plin capitalism! La fel si dormitul sub pod…

    • #5

      @janel in 2014 mai bine de 50% din populatia romaniei face kk in fundul curtii. 25 de ani de capitalism si fix rusii si comunistii ne tin pe noi sa ne tragem apa curenta.

    • #6

      @antinevralgic: exact asta ziceam si eu.

  3. Băi, a avut Vlad Petreanu articolul ăla genial apropos de treaba asta ( www.petreanu.ro/2014/03/28/mai-spuneti-mi-o-data-cum-sunt-americanii-vinovati-de-sclifoseala-europenilor/ ).
    Or fi americanii nașpa da’ să-mi bag picioarele de nu ajung să-i prefer câteodată. Nu de alta da’ fără ei fie vorbeam germană acum, fie rusă.

    • #8

      da, genial articol

    • #9

      Și Petreanu a uitat un amănunt important: fără ajutorul “agenturilor” SUA mai eram și acum probabil anexă a URSS.
      (desigur, cei născuți după 90 s-ar putea să nu aibă habar despre ce vorbesc)

      Iar pentru cei mai tineri, din lista cu ce au dat omenirii americanii ăștia nenorociți aș putea aminti doar internetul, telefonul (fix și mobil), calculatoarele și deja au realizat mai multe decât restul planetei.

      Inutil să mai spun că discursurile antiamericane seamănă cu sforăitul antimitici al ardelenilor. Think about it!

    • #10

      “fără ei fie vorbeam germană acum, fie rusă.” – si zici ca era rau cu germana, nu?

    • #11

      ahahaha

    • #12

      pai daca germania castiga eu zic ca era rau.

    • #13

      cine știe? stalin a ucis mai multi oameni decat hitler, thats a fact.

    • #14

      celor care zic ca ne-ar fi fost mai bine daca ‘vorbeam’ germana acum: fuguta repede la oglinda si verificati daca ‘sunteti’ arieni. daca nu, repetati procedura pana la raspunsul afirmativ.

    • #16

      A facut mai multe victime (Stalin), pentru ca a fost mai mult timp la conducere. Daca e sa ne gindim cam de cind s-a aplicat “solutia finala”, Hitler cred totusi ca a fost ceva mai eficient in chestiune…

    • #17

      @ionut: telefonul a fost inventat de un scotian, Alexander Graham Bell, computerul de un englez (nu-mi aduc aminte numele dar nu-i greu de aflat 😀 )iar inventatorul internetului (world wide web) este tot un englez, Tim Berners Lee.

  4. @Alin, comentariul chiar daca il citesc de doua – trei ori, ochii tot imi sangereaza văzând cati “i” pui în plus.

    • #19

      Muncesc in Italia ca si necalificat in constructii

      nu toti suntem fini intelectuali si chiar nu era momentul unui grammar nazi

    • #20

      In plus, omul a pus si un disclaimer la final in care a recunoscut ca gramatica nu e punctul lui forte. Dar deh…
      @cristian: imagineaza-ti un invalid in scaun cu rotile care iti zice “stii, eu nu pot sta in picioare”. Si-acum imagineaza-ti ca-i servesti o replica gen “Coaaa, tu nu poti sa stai in picioare. ha ha haa”

      In plus, nici gramatica ta nu e mai rafinata:
      “Comentariul […] ochii tot imi sangereaza”
      Cuvantul “comentariul” e un fel de subiect fara predicat.

    • #21

      @Claudiu: Te-ai gandit tu sa corectezi… Las-o asa…

  5. #22

    Amuzant mi se pare chestia ca nici americanii n-o sa facă nimic cu rusii.
    De băgat ei s-au băgat numai unde au știut sigur ca pot sa căpăcească, unde e bâia, ntz.

    • #23

      Mai ales ca, prosti cum sunt ei au libertate de exprimare si daca intervin fara o minima acoperire in dreptul international se trezesc cu proteste. Spre deosebire de rusi ei nu ii pot impusca pe protestatari. In Ucraina nu au cum sa intervina. Nu este membra NATO sau UE (nu ca ar ajuta) si in ONU Rusia are drept de veto. Daca vorbim din Romania Mare si din ce spune taximetristul nu ajuta. In cazul Kosovo au avut mandat ONU.

    • #24

      Ucraina e în pragul unui război civil.
      Am fost foarte mirat când am văzut proteste ca vor în UE când ei au atât de multa populație rusa pe care n-au avut nici o intenție sa o consulte. Aduce a sinucidere.
      Americanii s-ar fi băgat dacă ar fi fost prin alte părți, dar când e aproape în curtea maicii rusii, cu atat de multa populație filorusa, exclus, iese nenorocire și nu se vor baga.
      Maximum ce vor face va fi ca observatori, sa nu se sara calul în exces
      Cu avioanele si trupele e un fel de frecție de intimidare, dar nici atât, oricum rusii nu cred ca au nici cea mai mica intenție sa vina pe aici, n-au teren de susținere în randul populatiei cum au acolo.
      Daca ar fi avut, abia atunci ar fi fost nasolie mare.

    • #25

      Nu au cum sa intervina. Nu le pot citi gandurile si nici tu. Aici chiar nu au gasit consens nici in NATO – chiar daca ei sunt 80 % din NATO- nu vrea Germania. Nu vrea Franta. In ONU ca sa obtina mandat trebuie unanimitate. Pe langa asta Rusia are drept de veto in ONU fiind membru permanent.
      Planuri cu le e frica sunt de genul Bruce Lee il bate pe Van Dame. Din punct de vedere militar sunt muult peste rusi dar un razboi cu Rusia ar fi mult prea costisitor. Nici rusii nu se bagau daca aveau de-a face cu Israel de exemplu (fara alti aliatii de partea Israelului). Rusia stie ca aici nimeni nu poate face nimic si CEL MAI IMPORTANT STIE CA FRAIERII RESPECTA DREPTUL INTERNATIONAL. Asta e..

    • #26

      Crezi tu ca rusii pe asta se bazează, poate sa fie si mama consensului NATO, tot n-o sa se bage nimeni acolo din cauza tensiunilor in randul populatiei.
      Cum dracu sa te bagi într-o populație ostila ție ca sa o salvezi ?
      Trebuie sa fii nebun 😛
      Stai cu ochii pe moldoveni sa vezi cum fac rusii mișcările si mai ales unde au puterea sa faca, si de ce.

    • #27

      Asta cu populatie ostila e o porcarie dar asa e cand credem propaganda. S-a cerut inclusiv ajutor militar de la Americani (de catre ucrainieni) si au refuzat sa-l acorde. Asta e viata. daca NATO hotara sa intervina categoric rusii ar fi dat inapoi. E o miscare pregatita din vreme si stiau exact cum vor decurge lucrurile. Sa nu uitam ca folosesc trupe speciale -in sensul de “DENIABLE FORCES”. Lasa-ma, te rog cu analizele Russia Today si Vocea Rusiei. Ucrainienii sunt ostili rusilor si asta nu de acum ci de foarte multa vreme. intreaba si un ucrainian. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant

    • #28

      Negația nu face bine la fizic 🙂
      Daca nu e asa, de ce nu fac referendum-uri ? ca aia din câte se vede cer la greu.
      S-ar termina totul într-o zi, cu adevarul pe masa

  6. #29

    Rusii sunt miezu din dodoasca fiindca suporta frig si au votca,ii doare-n pula de iarna nucleara da si americanii pe deoparte is ditai namilele de slanina si suporta si aia ,eu cred ca e inutil si pana la urma se bat tot cu baionete si cu dinamita

  7. #30

    Obama e mai antiamerican ca tine!

  8. #31

    (1) rusia a somat letonia sa respecte niste rezolutii onu, legate de drepturile omului; tehnic vb, ala nu e ultimatum.
    (2) putin nu se va lasa, caci stie ca o sa-i mearga, si chiar daca nu, omul e prea patruns de misia lui istorica. nasol pt tarile din jur si fereasca sfantul sa se vada cat de mult ne iubesc si americanii, la o adica… daca dau inapoi, se duce pulii si nato, si toata credibilitatea americana – putina cat a mai ramas – “si restul, e tacere”.
    (3) solutia prin asasinat, lmao!… cred ca sunt mai multe sanse sa ne mutam pe o alta planeta. 🙂

  9. #32

    In lume jocurile sunt la diferite nivele, depinde de fiecare cat vede din ele. Practic Ucraina era in zona de influenta rusa si era intr-un echilibru local insa brusc UE a decis ca trebuie sa intre acolo si sa ii ajute pe niste frati in nevoie. Nobil gest, zis si facut, astia au facut scandal, aia s-au rupt de rusi. Acum insa cand vine reversul si rusii nu le mai ofera gaze cu reducere de aproape jumate UE brusc este extrem de ocupata si nu da nici un semn ca ar ajuta Ucraina.
    Toti au grija mai intai de economie, de oamenii lor si apoi daca isi permit sunt eroi si salvatori, impartind dreptatea in lume.
    Insa la nivel mare, nu e putina iprocrizie sa cerem ceva de la americani de la capatul lumii cand ar trebui mai intai sa cerem ceva UE care este aici?

  10. #33

    Niste F 16 la Kogalniceanu nu e rau, dar prefer o Moldova care sa preia rolul de zona tampon.

    • #34

      Asa a zis si UE de cand e lumea “preferam Romania ca tampon”, mai intai cu turcii, acum cu rusii.

    • #35

      @bigbear: Imperiul Otoman negocia cu UE? Atunci bănuiesc că și Imperiul Roman făcea parte din Schengen, că nu îi oprea nimeni la graniță. 😆

    • pentru ca logic…rusii preferau sa ocoleasca prin Romania, pentru ca se stie ca era usor sa treci carpatii cu armata, in loc sa o ia simplu si direct prin serbia.

    • #37

      pentru ca logic…rusii au nevoie de control pe Marea Neagra, poarta lor de intrare in Mediterana, deoarece sa ocoleasca prin Oceanul Artic, e mai complicat

    • #38

      @animaloo: cum ajungi din Rusia in Serbia fara sa treci pe la noi? Iar prin Serbia drumul nu prea duce asa repede in Vest. Au linie dreapta via Polonia – Germania. Pozitia asta strategica in care e Romania e in mare parte doar in mintea noastra.
      Contam aici in Balcani si cumva spre Asia Mica dar nu pe linia Rusia-Occident.

    • #39

      Disclaimer: stiu ca nu suntem “la propriu” in Balcani…

    • #40

      Pasul 1.
      Se deschide google maps
      Pasul 2.
      Se localizeaza Sevastopol, importanta baza navala rusa
      Pasul 3.
      Folosindu-se google maps, se cauta o iesire a navelor rusesti spre Mediterana fara a trece prin stramtoarea Bosfor
      Pasul 4.
      Se analizeaza de ce rusii au fortat ordinea mondiala pentru a ocupa Crimeea, adica iesirea la Marea Neagra

    • #41

      @Jerome: Corect! Rusii au nevoie de Marea Neagra. Ca sa nu mai spunem ca de la Odessa au plecat si pleaca armele catre Siria si Iran si alti “preteni” de-ai lor.
      Tot din porturile astea pleaca si celelalte marfuri de contrabanda: drogurili, caviarul si ce mai contrabanduiesc ei.

    • #42

      Pentru cine isi doreste sa vorbeasca in cunostinta de cauza atunci cand simte nevoia sa-l ia la misto pe Jerome.

      media.wix.com/ugd/e16b55_ab72c94c85c6e6c8e88865e93a1a0150.pdf

    • disclaimer: evident, era turcii nu rusii 😀

    • #44

      @animal00: pai asa tati, ca ma pregateam… Da’ acum e clar… Mai ales ca dupa ce au transformat Ungaria in pasalic, turcilor nici nu mai le era asa greu de ajuns la Viena… Totusi, ceva ceva incursiuni peste carpati au avut, atit ei, cit si aliatii lor tatarii, altfel care ar fi fost justificarea bisericilor fortificate din Ardeal (si al cetatilor “taranesti” vezi Rasnov, Rupea si Saschiz).
      Cit despre Moldova, ca zona tampon, Jerome, trebuie sa te gindesti la ce intelegi prin Moldova. Sa-ti explic ce vreau sa spun: prin noiembrie ’40, dupa anexarea din vara a Basarabiei si Bucovinei de Nord, Molotov a cerut o intilnire de urgenta cu Hitler, in care a cerut o revizuire a tratatului, spunindu-i celui din urma ca limita/granita naturala a Rusiei o reprezinta limita estica a Carpatilor (adica cu alte cuvinte cerea toata Moldova). Hitler nu numai ca nu a fost de acord, dar gurile rele sustin ca dupa acea intilnire si-a chemat statul major, si le-a cerut sa inceapa pregatirile pentru operatiunea Barbarossa.
      Intrebare de baraj: crezi ca Hitler a purces la toate astea pentru ca ii iubea foarte mult pe romani, sau pentru ca Stlain, prin pretentiile sale ameninta sa se aproprie prea tare de petrolul romanesc, petrol vital planurilor lui Hitler?
      Revenind in prezent, noi cine stie ce petrol nu mai avem, insa o oarecare pozitie strategica….

    • #45

      Dufu
      Acum e si mai complicat
      Petrol nu mai avem, insa daca platforma continentala a Marii Negre chiar are atatea rezerve de gaze naturale cum se spune, asta ar insemna slabirea monopolului rusesc, a influentei lor economice, adica naspa rau pentru rusi

  11. #46

    Ieri s-u apucat de treaba la Donetk si Harkov. Si se pregateste Moldova:
    adevarul.ro/moldova/politica/presa-moscova-autoritatile-separatiste-tiraspol-gata-urmeze-exemplul-crimeii-1_53420f4a0d133766a88fe423/index.html

    E si un banc:
    – De unde esti?
    -Romania. Tu?
    -Rusia. Suntem vecini practic.
    -Da. De vreo saptamana

    • #48

      nasol de tot, le plang de mila! eu cred ca este mult mai 3,14zda stirea ca romanii dau acum 7 eurocenti in plus la litrul de benzina pt niste autostrazi fictive care doar “se presupune” si “se spera” ca vor exista vreodata… ei macar au autostrada aia gata si platesc jumate din cat platesc romanii pe combustibil…

    • #49

      Platesc putin pe benzina pentru ca au resurse foarte multe. Autostrada aia este cel mai elocvent exemplu de coruptie dar n-atre cum sa recunoasca asta un rusofil inrait ca tine

  12. #50

    mai bine zici sar’mana la americani decat sa te futa rusii, nu?

  13. să nu uităm că prima capitală a ruşilor a fost la Kiev. problema este pentru noi, că suntem o ţară mică şi neînsemnată din toate punctele de vedere şi ne trezim că-i criticăm oe ruşi mai abitiri ca germanii de se simt datori (ruşii) să ne dea una peste bot. deocamdată diplomatic.

  14. #52

    da, buna treaba 🙂
    ca romanii sunt carne de tun prin irak sau ca se milogesc pentru o viza de state, astea nu se punE, nu?
    mi-a placut maxim comentariul aluia cu “americanii ne-au dat telefonul mobil si calculatorul!”
    WORD UP!!! =))

  15. anti-american nu-s. dar nici n-am iluzii la adresa lor. dar sunt cu siguranta anti-rus.
    o chestie pe care i-am intrebat pe multi pro-rusi (si asta vine de obicei la pachet cu anti-americanismul).
    sa mi se dea exemplu de o tara care, ajunsa sub influenta sovietelor, a inceput sa mearga mai bine. Cuba? Coreea de Nord? Vietnam? Egipt? Siria?
    ca de tari care sub influenta americanilor si-au revenit, am destule exemple. da, sunt si care si-au luat-o, dar si care o duc mai bine.

    • #54

      nu e neaparat la pachet. bunicul a murit urandu-i pe americani si pe rusi in egala masura

    • #55

      pai vietnamezii cred ca au preferat socialismul in locul dictaturii militare sustinuta de americani din vietnamul de sud
      si egipt si siria nu au fost indeajuns de ”sovietizate”. acelasi lucru si-n cazul afghanistanului.

  16. #56

    inliniedreapta.net/implicarea-rusiei-in-protestele-de-la-pungesti/ Am ras cand am citit prima data articolul asta. Intre timp am revenit. Poate ca au nimerit-o sau poate chiar au facut analiza serioasa insa cert e ca au avut dreptate in multe privinte. Vorba “chinejilor” : “Sa traiti vremuri interesante!” Uite ca le traim :))

    Dazvidania!

    • mai bine mai tarziu decat niciodata

    • #58

      @costin andries: corect. mea culpa! omu’ cat traieste invata. 🙂 vad ca sunteti de la siteul in cauza. va voi citi in continuare

  17. In acest timp in orasul meu, Timisoara, observ ca au aparut benzinarii Gazprom.
    (nici daca se termina toata benzina nu o sa bag acolo).

    In acelasi timp, pe usa blocului meu apare un afis mare lucios frumos cu indemnuri la un protest anti gaze de sist. (tipografia imi ia cam 25 ron pentru un afis similar)

    Desigur, nu e nici o legatura intre re-inceputul expansiunii ruse, aparitia Gazprom in Romania, finantarea miscarile de protest.

    Doar aceea ca a venit vremea sa ma car de pe aici in alte parti. Nu de alta, dar nu imi place mirosul de votca si “Davai ceas” imi provoaca o frica sinistra.

    • #60

      Benzinariile Gazprom sunt prezente in Romania prin intermediul NIS Petrol (din Serbia). Biznisul din Romania cuprinde explorare (cinci blocuri de explorare situate toate in Ardeal, productie si distributie prin retea proprie de benzinarii – in prezent deschise 12 statii, cu obiectiv 120 la sfarsitul lui 2015). Cat despre mitingurile de la Pungesti,…, e ok sa crezi in Mos Craciun, dar pana la o varsta!

    • #61

      Gazprom joaca la fel cum ar juca orice alta companie privata doar ca Gazprom este cea mai mare corporatie de stat. Folosesc regulile democratiei in favoarea lor. Daca oamenii vor “pune botul” c’est la vie, vorba “ienglejilor”. Pentru ei ar fi cumplita exploatarea gazelor de sist din 2 motive:
      1. Daca pe piata exista resurse suficiente pretul scade si daca scade sub o anumita suma Rusia ajunge in colaps. Sunt dependenti de un anumit pret al gazelor si al petrolului din moment ce vanzarea de resurse fosile inseamna, CRED, cam 30 – 35 % din buget (ENORM). Si au nevoie de un anumit pret minim ca sa iasa pe 0 si sa nu dea cu minim.
      2. Daca ai alternativa nu mai patesti ce pateste Ucraina acum cand le-au marit pretul cu 80 %. Nu mai pot folosi gazul ca arma geopolitica.

      Eu zic asa: cheer up ca nu prea ai ce face 🙂

    • #62

      @bugsy: moaaama ce piar :))

    • #63

      @Andreea: cine ar fi clientu’?

    • #64

      @bugsy : poate e doar simpatie, nu client. Dar cate date – “Biznisul din Romania cuprinde explorare (cinci blocuri de explorare situate toate in Ardeal, productie si distributie prin retea proprie de benzinarii – in prezent deschise 12 statii, cu obiectiv 120 la sfarsitul lui 2015).”
      Clentual ar fi Dacia :))
      Chill

    • #65

      @andreea: Google – “Gazprom in Romania” – search: tot ce vrei, mai putin de 5 sec! chill, u2!

    • bugsy: doar o singura mentiune. La ora asta sunt 17 statii deschise.

    • #68

      @animaloo: cum zici tu, probabil nu si-au actualizat info pe site (nis.eu)

    • evident. pe una dintre pagini au 11. Si 120 e destul de “optimist”.
      Oricum GP sunt cam peste tot.
      Si din rusia ne vin lukoilul si artoil (astia inca mici)
      din zona avem si socaru

      sa tot avem de la cine sa nu cumparam

    • #70

      iar benzinariile NIS Petrol din romania sunt cumparate de la niste lanturi de benzinarii detinute de afaceristi din marginimea sibiului care s-au imbogatit in anii ’90 din contrabanda cu combustibil in timpul embargoului. poate vi e pare ca sibiul e departe de serbia, dar multi din marginime au rude in banat…transhumanta, astea…

  18. #71

    * cu minus, nu cu minim

  19. #72

    Ati intalnit vreodata vreun american, ati stat de vorba cu el? Eu nu. Nu inteleg de ce-s atat de rai. Sper sa nu invatam sa-i apreciem ca salvatori.

    “In 1966 upon being told that President Charles DeGaulle had taken France out of NATO and that all U.S. troops must be evacuated off of French soil President Lyndon Johnson mentioned to Secretary of State Dean Rusk that he should ask DeGaulle about the Americans buried in France. Dean implied in his answer that that DeGaulle should not really be asked that in the meeting at which point President Johnson then told Secretary of State Dean Rusk:
    “Ask him about the cemeteries Dean!”
    That made it into a Presidential Order so he had to ask President DeGaulle.
    So at end of the meeting Dean did ask DeGaulle if his order to remove all U.S. troops from French soil also included the 60,000+ soldiers buried in France from World War I and World War II.
    DeGaulle, embarrassed, got up and left and never answered.”

    Cat despre regimul Milosevici, Arhi, baga un pic de googaleala despre “Srebenica”.

    • #73

      wikipedia, nu?

    • #74

      @Paul: daca tot stii sa te “dai” cu google, incearca un search si dupa “Nasar Oric”!

    • #75

      milosevici a fost un nationalist imputit care a facut mai mult rau poporului lui decat orice american, croat, bosniac sau albanez

    • #76

      @janel, nu
      @bugsy, batman il bate pe superman.

  20. #77

    asa sunt si au fost mereu romanii de-a lungul istoriei… au schimbat aberele, au pupat unde au scuipat, au tradat..si de-aia ne merge asa bine

    • #78

      stii ceva? altii au pornit razboaiele alea in care noi am schimbat taberele. nu noi i-am rugat sa se omoare intre ei si sa ne implice si pe noi. iar daca nu schimbam tabara in ’45…nu stiu, poate mai mureau vreun milion de romani in numele onoarei iar republica moldova ar fi acum de doua ori mai mare.

  21. #79

    Eu zic ca-n paharul ala e cola.

  22. #80

    cumparati valize de lemn…se vor scumpi in curand 🙂

    • @Attia: ca bine zici: saptamina trecuta m-au cautat doi de la centrul militar. Si io care credeam ca-s prea batrin pentru concentrari…

  23. #82

    Republica Donetsk are canal tv :). www.ustream.tv/channel/artem77
    Merkel ii va atentiona si de aceasta data! “Vladimir! nu-ti mai necaji colegul! Daca mai faci asta nu mai primesti cornuletul “

  24. #83

    Toate ca toate… dar eu tot as vrea sa ajung prin America, intr-un orasel, unde gardul atinge maxim 30 cm si cand te plictisesti mai tunzi gazonul din fata casei. Viata la tara…

  25. nu pot să înţeleg de ce nu ne vedem interesul economic. rusia ar fi putut fi o piaţă de desfacere pentur noi, americanii sunt cam departe şi au alte norme de calitate decât noi, este greu pentru că europenii lucrează după ISO iar americanii au ASME. aşa că dacă faci un produs pentru americani foarte greu găseti materiale certificate după cerinţele lor. ceea ce face relaţia economică ceva mai dificilă. aşa că … înainte de dispute politice haideţi să ne vedem interesul. zic numa. că mi-este indiferent ca industriaş de unde vin banii, afacerea să meargă, oamenii să aibă de muncă … alea, alea.

    • Rusia nu este o piata de desfacere normala, nu a fost niciodata.

      Rusia se foloseste de relatiile comerciale ca instrument de santaj, vezi cazurile recente ale Moldovei si Ucrainei. Ucraina nu a mai fost obedienta, le-au crescut pretul la gaze cu 100%. Moldova la fel, au interzis importurile de vin din Moldova.

      La ora actuala trebuie sa fii nebun sa iti doresti de ex ca 10-15% din export sa mearga prioritar la rusi, pentru ca ar avea motiv si obiect de santaj oricand. Ar gasi mereu cate un motiv sa te conditioneze. Americanii sau europenii au reguli clare si predictibile : ai pret bun, calitate buna, iti luam marfa. Daca nu, scade pretul si vorbim dupa.

    • LOL.
      esti pe bune?

      Adica…rusia o sa faca afaceri cinstite cu tine? Cam ca 45-89 nu?

    • #87

      @Stoie
      La energie au făcut exact invers.
      Care liberalizare a preturilor sau piețe libere? desi se produce la noi ei au impus preturi.
      De ce au impus preturi dacă nici măcar pe muncitorii lor nu ii platesc, măcar la jumătate din cat se plateste in ue.
      Sa dai înainte, cu ce?
      Si atat se bate țambalul ca nu se muncește ca in Germania, de parca energia produsa la noi e acra sau portocalie, tarifele si preturile in schimb trebuie sa fie la fel ca in UE.

  26. arhi, am văzut că mi-ai răspuns la cealaltă postare. când am spus interesul economic m-am gândit strict la finlandezi. nu ştiu dacă am mai spus că avem nişte prieteni finlandezi şi cu ei discutam această politică duală pe care au avut-o tot timpul şi mai ales în timpul războiului rece. finlandezii nu au fost beneficiari ai planului Marshall, vecinătatea cu rusia ştim prea bine că nu le-a adus nimic bun, după război au pierdut teritoriu şi pentru că mureau de foame au trimis o parte din copii la suedezi. cam ce puteau face în condiţiile astea? primul lor preşedinte de după război făcea sauna cu stalin, cel puţin aşa povesteau ăştia de care îţi spun şi nu avea nici o greaţă în a ameninţa puterile europei că dacă nu sunt ajutaţi trec singuri în sfera de influenţă rusă. iar dacă preţul la cherestea, să zicem (că finalnda nu are cine ştie ce resurse), oferit de sovietici era mai bun nu aveau reţinere în a încheia un tratat economic. cam la asta m-am referit. în a vedea ce poţi scoate bun pentru poporul tău dintr-o vecinătate greoaie de care nu ai cum să scapi. nu ştiu dacă dpv economic suntem în poziţia de a face nazuri atunci când primeşti o ofertă de lucru – mă refer aici la industrie, fiabilă financiar. oricum, din câte ştiu, au luat o serie de combinate, la Târgovişte de exemplu ştiu sigur pentru că am avut ocazia să lucrez cu ei.Neculce nu greşea cu nimic când spunea că sunt un popor greoi. aşa au fost, aşa sunt şi acum. aş putea scrie un letopiseţ vorbind despre câte reguli au la acest combinat, nu au nici cel mai mic respect pentru cumpărător. stilul caracteristic dar din păcate au bani şi noi nu. atunci, dacă tot nu am cum să scap şi sunt şi mic şi neglijabil de ce să nu îi privesc ca pe o piaţă de desfacere? cât despre bunicul tău mereu am gândit că gulagul nostru nu a fost cu nimic mai prejos decât cel sovietic. cum naiba se face însă că putem lua cu uşurinţă tot ce e mai rău la altul şi nimic din ce e bun?

    • #89

      De dupa razboi? Adica de dupa al doilea razboi mondial? Vorbim despre Mannerheim (www.google.ro/#q=mannerheim)?
      Omul care l-a infruntat pe Stalin (bine, dupa aia si pe Hitler) in razboiul de iarna din ` 39? Omul la mormantul caruia, atunci cind din fronda, delegatia RSR a depus o coroana de flori, URSS a inaintat un protest oficial?
      Scuza-ma dar prietenii tai ori nu sunt finlandezi, ori prea multa vodca isi spune cuvintul….

  27. oameni buni, în afaceri din astea cu termen de lung de fabricaţie (un cazan gen Rovinari/Turceni poate dura 2 ani – minim, în fabricaţie) în care ai noroc dacă unul îţi dă 40% avans pentru materiale, nu există like sau dislike, există doar dacă are ăla banul sau nu, că tu, ca fabricant, sigur ai nişte certificări de cel puţin euronormă.

  28. #91

    Lucrurile-s simple – occidentul (aici puneti voi ce tara/institutie/organizatie vreti voi – incepand cu Malta si terminand cu NATO) n-o sa faca nicio miscare atata vreme cat tarile respective sunt in criza, economic nu merg foarte stralucit si nu isi permit distractii militare, si nu in ultimul rand – sunt dependente de gazul rusesc.

    Mai tineti minte cum a facut China cand s-a suparat pe USA cu ceva? A fost o duda in care USA comenta ca China isi tine artificial moneda cumulat cu niste prostii gen drepturile omului … In 2 secunde chinezii au decis ca extractia de pamanturi rare (92% din zacaminte se afla la ei) nu este ecologica si au decis s-o opreasca. Cum ar fi Rusia sa constate brusc ca au o defectiune majora la un robinet de la teava de gaze si ca daca nu il repara, va fi o catastrofa ecologica? Eventual cu o luna inainte de Craciun, ca sa tina minte bine alegatorii din UK/FR/DE …

    Nu vi se pare ca in ultimul timp lucrurile au devenit cam statice in legatura cu Crimeea?

    • Clar, lucrurile au devenit statice in Crimeea, pentru ca azi in Donetk s-au ocupat cladiri de pro-rusi. S-a cerut si independenta si alipirea la Rusia. De la atata statica o sa iasa scantei!

      Cand zici criza nu prea intelegi bine la ce te referi. Tarile acelea vestice in “criza” au cresteri economice de 0.5-3% pe an. Nicidecum nu mor de foame ca militarii rusi, sau prin lagare ca detinutii lor politici.

      La rusi, 30-35% din PIB e format din export de materii prime, o situatie asemanatoare cu cele de acum 100-150 ani. Ar rezista si ei 2 ani fara sa exporte occidentului, dar cam atat. Apoi ar urma foamea si penuria crunta.

      Comparatia cu China e nepotrivita din multe puncte de vedere, unul din ele fiind ca ea e in crestere de 8-12% anual, in timp ce Rusia a fost in cadere abrupta intre 1970-2000 si abia e stabilizata acum, mai ales datorita cresterii pretului petrolului.

      Pentru niste natii care au rabdat multe razboaie, ai incredere ca cei din UK/DE/FR au destule resurse cat sa faca fata mai multor ierni rusesti. Singurul lucru care ii enerveaza e ca i-ar costa in plus. Dar cu siguranta i-ar enerva mai mult sa fie sub talpa ruseasca.

  29. stoie m-am abţinut să-ţi răspund prima oară, la primul tău comentariu. da io, dacă fac uitilaj petrolieri iar petrom (aka Austria) aduce Lufkin pe piaţă şi mă desfinţează cam unde mai am scăpare? (există fostele republici sovietice) că şi io am peste 1000 de oameni angajaţi, dări către stat şi altele. păi de ce nu mă ajută statul cu o politică de dumping? de exemplu Brazilia are o politică a dracului de dumping, dacă ştii ce e ăla, care spune că nici unul, venit din afară, nu are voie să producă mai ieftin decât producătorul local. şi ăla face un utilaj petrolier de doi lei, şi în ce priveşte greutatea (tonajul) şi în ce priveşte calitatea, adică e o făbricuţă, da pe brazilian îl interesează producătorul lui, e făbricuţa lui. hai să aud. China are 13 trepte de calitate, depinde ce vrei să cumperi şi unde eşti situat ca locaţie, că una este să aduci produsul ieftin, pentru prelucrare, peste mări şi ţări şi alta e să fii la doi paşi. şi n-o să iasă nici o scânteie pe nicăieri, pentru că ucrainieni sunt ruşi iar tătarii din Crimeea au fost decimaţi de stalin imediat după război. să nu mai vorbim de Ucraina decimată de foamete înainte de al doilea război mondial, voit. ce naiba vorbim?

    • Sa incepem cu inceputul. Romania are mereu de ales intre alternativa Rusia sau blocul occidental, actualmente UE. Varianta ucrainiana, de mijloc, se pare ca nu este posibila in aceasta zona, dupa cum ultimele evolutii arata.

      Aderarea la UE impiedica politici de dumping, intrucat se presupune ca statele sunt suficient de dezvoltate incat sa poata concura prin inovatie si calitatea muncii, nu prin politici protectioniste. Brazilia, China, India nu fac parte din astfel de blocuri, isi fac singure propriile politici economice si sunt suficient de mari incat sa isi poarte singuri de grija. Romania nu e in nici una din situatia acestea.

      Solutia in cazul de fata ar fi fost ca in faza de pre-aderare acea firma sa fi vazut ce se intampla in UE si sa ia masuri sa fie pregatita. In cazul in care cei de la Lufkin produc acelasi tip de utilaj, solutia e sa produci mai ieftin si mai slab calitativ sau mai scump si mai bun. La fel cum Dacia si Mercedes coexista pe orice piata, ambele variante erau posibile.

      Ultima parte nu stiu unde sa o incadrez, la cinism sau rautate pura. Ucrainienii se considera ne-rusi demult si pentru asta au fost decimati cu foamete de Stalin, aprox 7 milioane murind in anii 30. Sa spui ca nu iasa nici o scanteie cand tara lor e sfasiata in bucati dupa bunul plac al rusilor si ca cei 500.000 de tatari inca in viata nu conteaza e greu de inghitit.

      Si eu ma intreb despre ce anume vorbim, cand oamenii vor neaparat cooperare cu Rusia dupa 50 de ani de comunism.

  30. #95

    Daca Romania nu era in UE, Rusia se invecina cu Ungaria.
    Domnul Vladimir cred ca are o memorie foarte scurta si uita ca Rusia lui a avut bulan in toate razboaiele, dar nu se duce ulciorul de multe ori la apa.

  31. #96

    pare mai mult ca esti anti-albanez, nu anti-american.

  32. #97

    @Cetin: :)) Apropo de “rusii separatisti” din Ucraina (ca asa vad ca ii numesc filorusii pe aici). Revolutionarii din Harkov care se dau rusi ce locuiesc in Harkov, au mers la Opera si au chemat primarul. I-a ajutat portarul sa gaseasca Primaria. Clar vorbim de minoritatea rusa din Ucraina.

  33. #98

    “Sunt antiamerican convins.” ,,, si totusi iti castigi painea pe un “blog” , o chestiuta americaneasca la origini, copiii tai se “bucura” de gadceturi apartinand in mare parte unor concernuri americane sau aflate sub influenta americana, etc. Toata existenta ta se invarte in jurul americanismului chiar daca te declari anti, fiindca altfel nu am fi vorbit astazi de bloggerul Arhi ci poate cel mult despre muncitorul/functionarul/etc Cetin. Si ca o provocare: crezi ca rezisti 0 saptamana sa fi antiamerican convins? (asta insemnand sa respingi orice lucru/idee.mod de viata americanesc timp de o saptamana).

    • #99

      habar nu ai despre ce vorbesti. multumesc.

    • #100

      @Cristina: imi zici, te rog, cum este, in opinia ta, modul de viata americanesc pe care as putea sa-l incerc timp de o saptamana aici? thanks!
      PS: daca ascult metallica/slayer/rhcp, mananc la kfc si conduc un ford dar nu/mi place obamacare sunt american sau anti-american (convins)?

  34. #101

    eh, adevarul doare si are dreptate cristina.. e bine sa fii antiamerican, o fi chiar o moda, atunci cand bunicii nostri in comunism arau pamantul cu plugul de fier ca sa aiba o pita pe masa intr-o casa uneori de pamant, americanii investeau in research and development de genul tranzistorului, primul microprocesor, etc.. e misto sa fii antiamerican cand ai acum la dispozitie cam tot ce a produs vestul, de la gadgeturi si televizoare LED la tractoare de 10000 de ori mai bune decat rahaturile primitive construite pe baza “tehnologiei” rusesti si blugi de firma nu din turcia..