Bănuiesc că majoritatea dintre voi ați auzit de Ana Andronache, puștoaica care a declanșat un război între ea și profesorii de la școala Coresi. Nu e prima, poate unii își mai aduc aminte de Ariel COnstantinof și scandalul de la Estee Lauder.
Bine, va fi încă un copil înfrânt de sistem, copil care se va retrage probabil la altă școală, ca să își poată termina studiile. Nu îmi fac iluzii că va putea schimba ceva sau că sistemul nu o va pedepsi pe ea și pe părinții ei pentru că i s-au opus. Mă bucur totuși că încep să apară din ce în ce mai mulți copii care refuză conformismul, pesedismul, intoxicarea cu așa zise cunoștințe inutile și cu obligativitatea de a diviniza profesorii doar pentru că sunt profesori.
De fapt, eu altceva vreau să spun.
Citiți-i postările Anei. Veți observa că, de fapt, la nivel basic, lupta ei este dusă împotriva părinților care alimentează acest sistem. Împotriva conceptelor gen Profesorul are întotdeauna dreptate. Împotriva îndemnurilor Dacă nu e cuminte, bateți-l, că bătaia e bună, și eu am fost bătut și uite ce bine am ajuns. Împotriva chetelor pentru cadouri. Împotriva unui sistem care există strict datorită faptului că părinții îl încurajează.
Și vă spun, prin prisma experienței mele de până acum cu grădinița și școala. Educatoarele și învățătoarele, în majoritatea cazurilor, nu au nici în clin nici în mânecă cu strângerile astea de bani. Cirezile de părinți sunt de vină. Cum ceva, o sărbătoare, o chestie, cum imediat apare câte o vacă pe grupul corespunzător de facebook Dragi părinți, este Valentine’s day, credem că e un moment bun pentru a-i arăta doamnei dragostea copiilor, haideți să strângem câte 50 de lei pentru x rahat.
Desigur, dacă nu dai, primești cele mai aprige priviri la intrarea în școală Iată, el este cel care sparge grupul, neconformistul. Și ce este cu adevărat trist e că ÎNTOTDEAUNA cei care vin cu ideile astea sunt niște rupți în cur, vizibil fără bani, judgementali și cu stomacul lipit, oameni care habar nu au că tu îi poți cumpăra cu tot cu plod. Dar iată, nu ai vrut să dai bani pentru DOAMNA, deci ești un sărac.
În fine.
Urmăriți povestea Anei, cât timp rezistă, pentru că, probabil, nu va dura mult.
NOU
și, de prea multe ori, cadourile cumpărate sunt triste sau banii se sifonează de cei care se ocupă de strângerea lor:
– hai să îi luăm doamnei un parfum bun, știu eu pe cineva care aduce, e fix la fel ca originalul.
– doamna are nevoie de o geantă nouă, o imitație de vuitton cred că i-ar plăcea.
– doamna e tânără, se mărită curând, un set de oale, cel mai ieftin set de oale, e fix ce-i trebuie.
și eu sunt spărgător de grup, am mereu aceeași idee proastă: hai să îi dăm banii in plic să își ia ea ce vrea, că în mod sigur nu mănâncă flori sau parfumurile noastre false.
NOU
S-au prins că tu vrei să scrii și MITA pe ei.
NOU
Plicul cu bani nu merge la toata lumea. Noi am strans de 8 martie anul trecut cate 50 de lei, fix mergând pe aceeasi idee, decat un brat de flori si creme de mâini de la toata lumea, mai bine sa si ia dna ceva si a au strâns 900 lei. Din pacate gestul nu a fost apreciat si chiar s a simtit jignită, iar de banii aceia a cumparat un laptop pt copii.
NOU
“cei care vin cu ideile astea sunt niște rupți în cur…” De obicei, oamenii proşti nu au cine ştie ce succes în viaţă.
NOU
Asta e Șefu’. Sistemul este mai puternic. Să ne supunem.
NOU
NOU
Șefu’, vezi că e unu’ Arhi pe aici care postează chestii naziste. Să îl raportăm cumva.
NOU
GeStaSitatea lucreaza la siguranta ta.
NOU
I did Nazi that coming
NOU
Si de cele mai multe ori sunt niste parinti fara educatie, dar cu ifose gramada. La un moment dat, propusese invatatoarea sa mearga ea cu copii in excursie in Grecia (in conditiile in care o excursie de o zi in Romania fusese un fiasco). Costul mi s-a parut exorbitant. Si cand le-am spus ca de banii aia, merge toata familia mea la all inclusive in Tunisia, s-au fasait repede. Ma bucur doar ca am terminat cu sistemul de invatamant preuniversitar
NOU
exact. bai din ce secta fac parte astia? parintii astia care imediat cum incepe scoala vin cu “da sa strangem 100 de lei de fiecare si vedem noi dupa aia ce luam de ei”. si zic 100 de lei ca si cum ar fi restul de la o punga de pufuleti sau ceva. abia asta mi se pare “un mecanism, o maşinărie de manipulare ultraprofesionistă care nu a fost născută în România”.
NOU
Sunt neamuri cu cretinii din saloanele spitalelor, cu cei care stiu cat si cui trebuie sa dai spaga. Cel putin trei generatii trebuie sa se duca dracului pentru igienizarea societatii romanesti.
NOU
Nu se igienizeaza niciodata, ca astia se puiesc intre ei. TOT timpul vor fi mai multi ca noi.
Breeding is not random nowadays. De aia declinul societatii este accelerat.
NOU
Situtia ar putea sa se schimbe un pic daca nu s-ar mai incerca rezolvarile la nivel de scoala.
Profesorul vrea sa tina ora si in timpul pauzei? Reclamatie la protectia copilului. Urla la elevi? Ii umileste? Reclamatie la protectia copilului si politie. Profesorul loveste copiii? Mai rau, reclamatie la politie. Copilului ii este frica de profesor? Reclamatie la politie.
Nu o sa se rezolve de la un caz (depinde daca ajunge sa fie mediatizat) dar daca se aduna mai multe plangeri…
NOU
plangeri penale, alea sunt cele mai dragute:)
NOU
Ai perfecta dreptate. Pana cand parintii nu se reformeaza, nicio sansa de reforma in educatie…. Asa de fericita ma simt ca incheiem capitolul asta, la noi in familie…. Prostie umana cata vezi la sedintele cu parintii nu prea vezi in alta parte, desi oamenii, luati individual, is OK, la sedinta cu parintii ating apogeul tampeniei. Daca puteti sa va imaginati, parinti de la scoala lui fiu-meu au ajuns sa se injure pe Facebook, sa se ameninte prin emailuri si chiar sa se imbranceasca, fizic, si toate astea pe tema organizarii banchetului de final de liceu.
NOU
Cum am mai zis, le-am dat la maimuta pana in ultima zi si cu putin noroc am ajuns sa fac bani cat toti profesorii de la o clasa, asta daca sunt 2 profesori si sunt platiti cu 5 milioane pe luna. Asa ca se poate.
NOU
Unul dintre cele mai solide argumente impotriva cresterii unui copil in Romania este sistemul de invatamant de aici. Un sistem care oboseste mental pe toata lumea, elevi si parinti, da, inclusivi pe parintii astia idioti exemplificati in articol, pentru ca si ei, se zbat atat de mult sa fie miezul, doar pentru ca in mintea lor ” asa trebuie, asa e bine, lasa ca sigur o sa isi aminteasca veioza aia pe care i-am cumparat-o in clasa a 5-a si il lasa sa copieze la capacitate daca ii pica supraveghetor pe clasa ” .
La liceu, este lejer de cele mai multe ori, majoritatea cazurilor pe care le stiu, in tot felul de licee, bune sau proaste, parintii vin la liceu in cei 4 ani de maxim 4-5 ori, nu mai exista sedinte obligatorii, comisii, alte mizerii de genul. Problema cea mai mare este in scolile generale, acolo in fiecare clasa exista un mic ecosistem de-asta de profesori obisnuiti sa fie pupati in cur si sa le fie luata apararea, si de parinti, de obicei mamici casnice, urate, si tunse scurt, care odata pe luna TREBUIE sa gaseasca o ocazie speciala pentru a-i lua ceva frumos lu’ doamna, pentru a-i scrie felicitari, pentru a-i vopsi casa, pentru a-i fute barbatul pentru ca ea nu i-ar mai provoca erectie nici de l-ar droga cu Viagra .
Si le vezi acolo coaie in fata clasei, aproape inaintea fiecarei ore de dirigentie, sau aproape zilnic in clasele 1-4, cum se intalnesc ele, grupul, cu profesorii, si rad, si socializeaza, si sunt FOARTE haiosi cu totii, si chiar si de esti un copil de 10 ani in plm, tot realizezi cat de bine sunt tratati cei ai caror parinti sunt pupincuristi, si cat de marginalizati sunt cei cu parinti normali, sau cu parinti de un nivel financiar mai slab, ce nu isi permit sa faca parte din toate mizeriile de ” activitati extrascolare ” .
Postul asta mi-a adus aminte de chestii… si desi nu-s genul care sa se umple prea repede de dispret pe chestii d-astea, m-am umplut din nou de dispret .
NOU
Buna tututor!
Un adevar pe care il strig de ceva vreme. Parintii! Au pervertit relatia elev-profesor-parinte prin intrarea in aceasta “minunata” hora a “meditatiilor”. Doar o forma de a cumpara bunavointa “dumnezeilor” cu catalog. Parinti cu mentalitati invechite care nu stiu sa-si sustina copiii!
Un parinte care e cam in aceeasi situatie cu cei ai Anei
NOU
Pai daca toti au impresia ca nota zece valoreaza ceva. Noi am fost o clasa d-asta pupata-n cur si la capacitate era numa 9.50, era sa imi rupa maicamea capu pentru ca am luat 9 sau ceva de genul. Ea ma visa la viteazu sa ajung it-ist o durea-n cur ca vroiam sa am si eu viata.
NOU
Pai, da…ca acum e o intreaga vanatoare de vrajitoare…note de 2,3,4, inclusiv corigenta….daca nu ne integram in peisaj si nu ne “cunoastem” nici macar cu unul din “profesori”. Si asta dupa ce copilul a aratat care ii este nivelul pe la olimpiade (de care s-a lasat intre timp, deoarece in urma contestatiilor tot cine trebuia lua locul I) si examene (unde numele e necunoscut, in prima faza).
Nu va fi mai bine atat timp cat parintii tolereaza mizeriile din invatamant pentru nimic: ca de fapt ne batem joc de copiii nostri deoarece scoala nu ii pregateste pentru nimic, doar pentru a se conforma.
NOU
Mihai Viteazu ? Ploiești ?
NOU
Eu cred ca invatatorii au un radar si detecteaza imediat parintii cu care pot obtine lucruri, invatatoarea copilului meu a transmis ca vrea aur, asa ca la fiecare eveniment s-a cumparat aur. Cu cine a vorbit? Cum s-a raspandit informatia? Nici azi nu stiu …
NOU
Avem trei copii si la fiecare dintre ei am fost scosi de pe grupurile de FB sau whatsapp ca nu mergem cu turma si nu punem bani la cadouri and shit si, mai rau, ca nu lasam copiii la religie. SI fata mijlocie, cand avea 7 ani, a intrebat la religie ce canale cu desene sunt in rai si toata lumea a fost supernervoasa ca nu ne educam BINE copii 🙂
NOU
Ce intrebare tampita!
Normal ca v-au scos de pe grupuri.
Toata lumea ortodoxa bine educata stie ca in rai se difuzeaza doar” Sponge bob” si din cand in cand Balanel.si Miaunel.
Disney e demult unealta diavolului deci se difuzeaza doar in iad.
NOU
“aceasta pagina nu exista”
se pare ca s-a cam terminat
NOU
Exista, mai baga o fisa!
NOU
Daca nu ma însel chiar te citez,,hormonistele” din ziua de azi când se trezesc mame li se urca la cap ceva,nu stiu ce dar li se urca,si nu mai gândesc cum trebuie.vor ba pe aia,ba pe aia,iau inițiative totul pentru a le fi bine lor si plozilor lor.cred ca asa cresc in ochii profesorilor si o sa aibe ei grija acolo de copil când o sa ii vina rândul la tablă. Dar nu e asa mereu. Când eram mic la scoala generala pana in revoluție tata îmi date a sa duc la scoala niste indicatoare din alea de aratai la hartă ceva cu ele,vezi doamne sa fiu pus bine la învățătoare dar pana la urma sfarseam toți batuti la palme de baba ca greseam ca nu făceam….deh zenu’ nostru era de vina.
NOU
Si generatia nascuta in anii 80 avea aceleasi ganduri si spunea fix aceleasi lucruri, tot cam de la aceeasi varsta, dar nu exista la momentul respectiv mediul propice pentru a-si impartasi ideile catre grupuri mari de persoane. Cand discutam deschis despre treburile astea veneau aia mai batrani si ne spuneau ca visam la cai verzi pe pereti si ca nu ne putem lupta cu sistemul, sau si mai rau, ca noi suntem niste cacati cu ochi care nu au voie sa vocifereze, indiferent daca aveam dreptate sau nu. Poate ca din cauza asta au si renuntat multi din generatia 80 la speranta ca va fi mai bine.
Acum ca exista internetul cu canalele lui de comunicare aferente poate ca acesti copii vor creste cu alta mentalitate si vor reusi acolo unde noi am dat fail.
NOU
prin clasa a opta (anii ’80) am avut mare circ cu profa de fizica ca i-am spus ca e proasta si ca nici macar temele nu e in stare sa le corecteze, folosea caietul meu 🙂 evident ca tatal meu a fost cel mai vehement impotriva mea! Hai sa zic ca ii inteleg (nu si ca ii scuz) pe parintii de atunci ca erau indobitociti de comunism dar cei de acum ce scuza mai au, in afara de propria prostie?
Am fost azi la Ziua Portilor Deschise la o scoala ptr cel mic si, evident, parintii deja erau cu bechete de flori, cadouri de la Sephora, etc, ptr invatatoarea considerata cea mai tare dintre cele care vor prelua calasa zero. Am cam mustacit cu nevasta-mea la genul: uite-i pe urmatorii care ne vor scoate de pe listele de discutii!
NOU
Cei care se incadreaza in media de varsta 25 – 45 de ani si inca mai fac rahaturile astea cu cadourile sunt in mare proportie cei care s-au aflat sau inca se afla sub influenta parintilor mult timp dupa varsta majoratului. Capete de lista in problema asta cu cadourile pentru profesori raman toantele alea care nici la 27 de ani nu iau decizii in viata fara a le cere parerea lui mami si lui tati inainte. Logic ca parintii lor le spun sa duca flori, sau sa dea bani pentru protocol cand in tineretea lor asta a fost mersul. Iar toantele executa ce au zis mami si tati ca ei stiu mai bine, iar ele sunt batute in cap.
Dupa aia urmeaza amaratii din aceeasi categorie de varsta care nu au avut norocul de a lua contact cu prea multe medii sociale si sunt foarte slab informati in general, ceea ce duce la lipsa capacitatii de a lua anumite decizii corecte. Ei sunt constienti de treaba asta, asa ca fac si ei ce face restul turmei. Efortul lor financiar este mult mai mare, dar fac tot posibilul sa nu ramana prea mult in urma fata de aia mai “pricopsiti”. Daca turma ar decide brusc ca nu se mai dau cadouri profesorilor, ar imbratisa si ei ideea respectiva fara prea multe discutii.
Mai raman spagarii de meserie, cei unsi cu toate alifiile, care pregatesc terenul mitei pentru a se asigura ca plodul lor trece clasa si obtine anumite avantaje indiferent de capacitatea lui de a invata. Acestia sunt foarte putini in comparatie cu celelalte doua categorii, dar nu se incadreaza intr-o categorie de varsta ci in alt tipar de oameni.
NOU
Am citit putin, din ce spune si ce argumenteaza. Trecand peste ce se intampla in scoala romaneasca, unde cam pana la liceu, eu sincer cred ca elevii sunt cumva spalati pe creieri, fata asta reuseste sa surprinda lucrurile anormale din sistem, expunandu-le pe limba tuturor. Pana aici nu este absolut nici o problema, nu este nici prima nici ultima din Romania, care descopera ca lucrurile sunt invers fata de cum ar trebui sa fie, si ca din pacate Romania este tara unde vei muri cu dreptatea in mana. Problema in sine, este faptul ca desi prezinta cu subiect si predicat problemele, absolut toata lumea sta se uita o admira si cam atat poate niste mesaje de sustinere , dar nimeni nu-si risca pielea, pentru ca din pacate te poti trezi cu diverse rahaturi pentru opiniile, pe care ti le sustii si le prezinti cu diverse argumente sau dovezi. Cam asta e Romania anului 2017 in orice domeniu public, mai apare cate un baiat sau fata care da din casa e felicitat si toata lumea se intreaba, cat timp va rezista.
Ca si incheiere, sunt foarte sigur, ca situatia ei se va duce catre o incercare de exmatriculare o scadere de nota la purtare(o idiotenie desigur) sau posibil corigente multiple ce vor duce la repetentie si ulterior plecarea din scoala.
NOU
Fii-mea cea mare este la Colegiul de Arta din Suceava, clasa I acum. Invatatoare este o doamna Paula Salar care a reusit performanta sa o faca pe asta mica sa isi doreasca sa stea la scoala mai degraba decat sa aiba vacanta, sa faca exercitii la matematica de drag si sa prinda un drag teribil de scoala. SI se pare ca asa sunt cam toti ceilalti copii din clasa.
In schimb sotia aude de la mamicile fostilor colegi de gradinita cum s-au dus la pomul laudat (scoala nr. 3 de exemplu, tot din Suceava) si sunt terorizati cu teme acasa inca din clasa 0 (ceea ce nu ar fi trebuit sa existe in primul rand), cum primesc foi intregi de A4 de teme la nivel de clasa 1 in fiecare zi, cum le vin baietii trasi de urechi/par la propriu acasa de au ajuns aia sa isi doreasca sa nu mai mearga la scoala si asa mai departe.
Si culmea este ca invatatoarea asteia mici nici nu e de aia cu cadouri, atentii, ba dimpotriva. Iata ca se poate.
NOU
Intreb si eu, pentru un prieten, cadourile astea nu- s dare si luare de mita?
NOU
nu, ca ar trebui sa fie date cu scopul obtinerii unor foloase
NOU
Pai si nu e sa te pui bine cu profii? Eu asa stiam, sa nu superi lumea, sa fie bine, ca sa nu fie rau. Ma intreb oare cum sunt notele unei clase dupa un chanel.
NOU
Estée Lauder ?www.aoro.ro/estee-lauder/double-wear-stay-in-place-make-up/ off
NOU
Citind comentariile ai impresia că lumea noastră românească e plină de părinți care nu acceptă să dea cadouri, știu să își educe perfect copiii, știu exact ce lipsește sistemului și alte cele. Nu știu cum naiba se întâmplă, dar când ajungi la grădiniță sau la școală îți dai seama că nu spune aproape nimeni nimic indiferent de ce se întâmplă, iar bac-ul tot jumătate dintre copii îl trec.