Claude 3.5 Sonnet a fost dezvoltat de Anthropic și reprezintă o versiune îmbunătățită a modelului precedent de inteligență artificială creat de companie. Acesta poate muta cursorul pe ecran și-l poate folosi pentru a accesa anumite fișiere, extrage informații din grafice și le analizează, iar în final poate scrie singur anumite texte și poate completa datele de pe anumite site-uri.
Tehnologia stârnește temeri că ar putea înlocui forța de muncă umană, în special având în vedere că Anthropic a evidențiat capacitatea sa de a îndeplini sarcini obișnuite, cum ar fi completarea formularelor, planificarea de călătorii și ieșiri în oraș și chiar construirea unui site web simplu.

Pe mine mă stupefiază închistarea de care dă dovadă societatea, indiferent de epoca în care se manifestă. Când a apărut locomotiva cu aburi, cercetătorii și societatea declarau că femeile vor exploda dacă merg cu o viteză mai mare de 20kmph, din cauză că va intra vântul cu viteză în vagin. Nu e o glumă, căutați, e pe absolut bune. Când s-a început introducerea curentului electric, tot cercetătorii și societatea declarau că vom muri electrocutați pe stradă, a fost o campanie și o teroare uriașă în acea perioadă. Pentru că, se știe, iluminatul cu gaz este cel mai sigur.

Acum ne ia AI joburile.
Pentru cei de generația mea sau mai…ăăă… experimentați, care au deschis televizoarele mai târziu, AI-ul actual este inteligență artificială așa cum e Mircea Badea fotomodel de lenjerie intimă. Ce fac AI-urile actuaale, denumite AI pentru că sună frumos și atrag bani kklău de la fraierii cu seedmoney, sunt iterații IF THEN GOTO, fix, dar fix ce făceam noi în BASIC, acum 30 de ani. Pur și simplu le sunt introduse, în sistem, triliarde de date, despre orice sau, iată, mai specific, precum Claude 3.5 Sonnet, după care, la orice input interogativ, AI-ul ronțăie baza de date, căutând date similare și outputul pe care l-au avut acele date, la momentul respectiv. De aia toate au avertismente că AI-ul mai și greșește. Greșește pentru că sunt alimentate cu date bulk, de-a valma, de pe internet și, evident, există și teorii diferite sau nebuni pentru orice problemă dată.

Dar chiar și așa, nu înțeleg deloc alarmismul ăsta feroce. Acum nu ne mai explodează femeile, ne ia AI-ul locurile de muncă.
Păi foarte bine că ne ia locurile de muncă. De aia vrem roboți, să muncească în locul nostru, să facă sarcinile plictisitoare, repetitive, să facă munca grea, să ne înlocuiască, atunci când, tehnic, va fi posibil, la orice e obositor. Gândiți-vă la bucătărie, ce drăguț ar fi să avem bucătari AI. Mâncare va avea întotdeauna gustul pe care îl aștepți, va fi făcută rapid, robotul nu se va scobi în cur, după care să îți manipuleze carnea and so on.

Aia și vreau, asta trebuie să facă un AI alătura unei mașini robotizate. Nu eu să mă duc la muncă și să sap în mină, iar AI-ul să fie ocupat să facă picturi, să scrie versuri și să aglomereze internetul cu conținut care va alimenta, la rândul lui, alte AI-uri. Nu știu dacă ați auzit de teoria internetului mort, cum că, de fapt, internetul este o încrengătură de boți și conținut fake, generat de mașini, ca să ne controleze și să poată manipula opinia publică. Nu că am fi departe de asta, e haios să te uiți pe twitter cum se ceartă boți, vizibil boți, în comentarii și postări, dar, cu explozia asta de conținut generat de PC-uri, conținut care alimentează, la rândul lui, alte PC-uri și tot așa, la un moment dat nu va mai exista conținut uman nicăieri, ci doar râgâieli random ale unor servere aflate în buncăre subterane, alimentate de centrale nucleare de buzunar.

Așa că e ok, la muncă cu AI-ul. A, sigur, chestia asta intră în contradicție cu societatea capitalistă și cu faptul că, dacă ne lasă roboții fără joburi, cine o să mai cumpere căcaturile fabricate de cei cîțiva triliardari în mâinile cărora deja s-a înghesuit toată industria planetei? Nasol, e posibil să fie nevoie de o reorganizare a societății și să ne transformăm dintr-o societate bazată pe consum și care, dacă nu are creștere economică într-un an, trebuie să declanșeze o molimă sau un război, ca să putem mulțumi acționarii, într-un mod în care valorile materiale se împart mai echitabil. Dar noi nu o să prindem asta, așa că nu ne pasă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

69 comentarii Adaugă comentariu

  1. ChakGPT, tu esti?

    30
  2. #2

    SkyNet nu e de acord.

    20
  3. #3

    Pînă învață AI-ul ăla să prășească și rărească păpușoiul cu sapa mai avem de mîncat multă mămăligă…

    36
  4. #6

    Lucrez la o firmă care face AI, dar AI adevărat – nu LLM, și pot spune că, ce există în prezent e la stadii foarte vechi care doar au luat în popularitate de câțiva ani. AI-ul “adevărat” și semi-deștept e subiect de nișă încă. Mă și distrează când cineva spune că un LLM precum chatgpt e AI când, defapt e doar un ronțăit de baze de date – pot confirma că e doar ronțăit și atât. Nu mai știu unde am citit o știre acum câteva zile, dar sper că nu era vorba de știrileprotv cum că “chatgpt e cel mai avansat robot de inteligență artificială”. Am râs tare.
    Mi se face și din ce în ce mai rău când aud “AI” menționat atât de des în orice ține de tehnologie. Practic dacă nu are acest “AI” i se scade din valoare chiar și celei mai frumoase invenții pe când invenții mediocre câștigă o groază de bani doar pentru că au menționat “AI” – se pare că nu am evoluat cu nimic deși se tot menționează asta.
    Și mai există o problemă, cu cât folosim mai des acești boți, cu atât vom deveni mai proști ca oameni – efectiv nu ne mai folosim creierul. Da, știu că nu am scris corect întocmai pentru că nu am folosit niciun bot. Sper ca măcar să fiu judecat de oameni și nu de boți.

    58
    • #7

      da, aia ma scoate din sarite peste tot. frigider cu AI. noile functii AI de pe bicicleta. cutie postala cu AI.

    • AI, noul Omega3.

      29
    • #9

      AI, noul blockchain

      21
    • #10

      lasa blockchain, ca ala mai are uneori aplicabilitate. suna a NFT:)))

    • #11

      Da’ AI fără sutien n-aveți?

      19
    • #12

      Povestea cineva ca lucra la o firma de tech si aveau contracte cu marii agricultori sa le identifice bolile din culturi cu AI. Montau niste camere 4k si aveau o armata de pakistanezi/indieni/bengalezi care toata ziua se holbau la pozele alea sa gaseasca anomalii. Aia erau AI-ul.

      Momentan, ChatGPT e doar un robot de cautare mai user friendly si mai avansat. E doar aparenta de inteligenta, el nefiind capabil sa genereze idei noi sau solutii creative.

      12
    • #13

      E practic Google 2.0

      13
    • #14

      AI sa-mi dai imprumut o suta pana la salariu?

      13
    • #15

      Ultima fraza ar trebui scrisa cu majuscule. Da, tractoristii de astazi, vor fi geniile de maine.

      2
    • #16

      Iar cei care pun virgulă între subiect și predicat vor fi academicienii de mâine.

      14
  5. #17

    “Nu sunt grasă, am mers doar puțin mai repede”.

    24
  6. #18

    Ce face Jean Claude asta acum e munca de la UiPath, adica un RPA (robot process automation). Iar o sa se auda tipete din directia UiPath si ii cade cornul la unicorn in curand.

    14
  7. #19

    Pai dupa principiul IF THEN cam functioneaza si oamenii. Bine, noi avem ratiune, dar si fara ea, dar pentru chestii obiective, de tipul rezolvarii de probleme, cam la fel functionam si noi. Te pune unu sa scrii un text din minte, iti cauti in biblioteca din creier toate informatiile despre asta si bagi si scrii.

    Insa faza cea mai interesanta la un AI nu e ca iti da orice raspuns, ci ca il poti “dresa” sa le dea exact cum vrei tu. Cu prompturile potrivite si cu rabdare, poti sa-l transformi in ce vrei tu, si asta e impresionant. E la inceput, desigur, face greseli, dar e pe un fagas bun si se poate transforma in ceva extraordinar.

    10
    • #20

      „il poti “dresa” sa le dea exact cum vrei tu. Cu prompturile potrivite si cu rabdare, poti sa-l transformi in ce vrei tu, si asta e impresionant.”

      Am auzit că modelul se aplică de mult timp în unele căsnicii.

      30
    • #21

      Si asta, dragii mosului, este diferenta intre LLM si AI. Da, LLM este doar un google care iti scoate 1 singur rezultat pe baza cautarilor tale, in loc sa-ti dea toate acele pagini pe care nu da nimeni click niciodata. Sigur, il poti rafina, ca orice filtrare, daca adaugi mai multe limitari, raspunsul va fi probabil mai aproape de ceea ce cauti. AI insa, ar insemna ca acel Google sa nu aiba nevoie de limitari, sa INTELEAGA el singur ce vrei din datele oferite si sa iti dea raspunsul CORECT. Nu un raspuns “apropiat”.

      8
    • #22

      Peredhil, cum ar veni Coana Tanța:
      – ai dus mă gunoiul?
      – ?!?
      – ai spălat vasele
      – ?!?
      – ce te uiți la mine așa?
      – sorry, please redefine your prompt

      20
  8. #23

    Problema nu e numai la aia cu seedmoney, problema e si la aia cu MBA-uri care sunt executive prin companiile multinationale. Aia trebuie sa isi faca planul ori crescand ori taind costuri. Cum e imposibil sa cresti continuu, zbang disponibilizari.

    Asa ca un gigel sau o gigica cu MBA si un fisier excel aude de AI si aude doar partea ca inlocuim angajatii. Nu intelege cum se face asta, dar se duce la subalternul pupincurist ca sigur ala stie ceva. Si ala zice, vai, ce idee geniala, si facem cutting cost din pix. Cum facem asta? Pai taiem bugete de la dev si angajam nist experti sau niste startup-uri de AI de care a auzit la nush ce eveniment pt executives si ne zic aia cum.

    Pasul urmator e o analiza, sa vedem ce putem inlocui cu AI….si cam asa incepe tot. Si dupa ce dau oamenii afara, inchid servere si tool-uri pe care le-au inlocuit cu AI :), vine Q4, isi fac planul, iau banul si back to square one.

    Ca intra compania in kkt ca au dat afara toti oamenii cu experienta si ne-pupincuristi, ca AI-ul nu face treaba daca nu ai pe nimeni care sa il hraneasca cu date corecte….well, ii doare la basca pe baietii si pe fetele cu mba ca deja au luat bonusul si se duc la urmatoarea vaca de muls.

    37
    • #24

      vorbe mai adevarate nu au fost spuse niciodata

    • #25

      McKinsey, BCG, Bain fac mai multi bani din ‘consultanta de cum sa fii la zii cu schimbarile pe care AI le aduce’ decat toate firmele care chiar fac AI la un loc.

      Deci tot schema e, nu merge asta e, cine ar fi ghicit.

      Si astia merg an de an pe acelasi principiu, cea mai noua si profitabila nisa e ‘look at the shinny new thing’. Ei iau banii, cine stie de ce clentul n-a avut rezultate…

  9. #26

    Daca AI ne va lua joburile, atunci:
    Cine va mai merge la banca sa ceara credite ?
    Cine va mai cumpara produse ?
    Cine va mai cumpara case , terenuri ?
    Cine va mai merge prin vacante , restaurante etc ?

    Oamenii sigur nu, deoarece nu vor mai avea joburi si implicit nici bani.

    12
    • #27

      Două treimi dintre oameni sunt deja ocoliți de întrebările tale. De ce n-ar putea crește procentul de la 66% la 99% sau la 99,9? Un stăpân la 999 de sclavi.

      10
    • #28

      @Georgian, cei sub 1% care detin deja 99% din capacitatea de productie industriala isi vor construi domenii cu ziduri de zeci de metri inaltime unde vor concentra majoritatea fabricilor si laboratoarelor de cercetare.
      Iar restul de 99% vor trai la limita subzistentei si vor lucra eventual in minele care extrag resurse pentru a tine in functiune aceste domenii/castele.
      Din cand in cand vor mai exista si revolte, dar vor fi rapid inabusite de roboti si drone automate.

      11
    • #29

      @Andrei: pai in mine sunt mai eficienti robotii 🙂 Si aia 1% care concentreaza pe domeniilor fabrici si laboratoare… pentru ce? adica pentru ce sa faca chestii? sa si le vanda intre ei? e cam mic rulajul :))
      Aidi bre, ca ati inceput s-o dati in SF-uri

      2
    • #30

      @Alina I, da, isi vor vinde intre ei produse de lux si vor incerca sa acumuleze din ce in ce mai multe resurse.

      La fel cum se intampla acum, cand sunt cativa bogatasi care au acaparat o parte insemnata din bogatiile planetei. Mult mai multe decat vor putea consuma/cheltui, chiar daca ar trai 1000 de ani.
      La fel cum Mansa Musa avea atat de mult aur, ca atunci cand a cheltuit/donat o mica parte din acesta, a generat cea mai mare inflatie vazuta pana atunci.

      Nu subestima niciodata dorinta oamenilor de inavutire.

      5
  10. #31

    Crezi ce vrei, ce stiu eu insa este ca la mine pe plantatie 40% din ce fac eu e preluat deja de eiai si se descurca de minune. Apropo, caut de lucru, cer si ofer seriozitate.

    7
    • #32

      Cam asta este situatia actuala.
      Nu conteaza daca ce avem este AI sau LLM, problema majoritatii este ca multe locuri de munca sunt deja inlocuite de aceste sisteme automate.

      7
    • #33

      Pai spune si ce munca faci, ca asa putem da toti din burta chestii

      2
  11. #34

    Urmaream o emisiune interesanta despre programul Apollo, evident 90% era Apollo 11 apoi putina drama cu Apollo 13 si aia e. Ce a fost diferit fata de alte emisiuni era ca au fost intrebati directorii de zbor, directorii NASA, inginer, etc din vremea aceea, de ce nu a continuat programul. Si au raspuns toti la fel: nu a existat interes din partea publicului. Apollo 12 a fost al doilea echipaj care a aselenizat. Stiti macar numele unuia dintre ei? Nici eu. Chiar si acum 60 de ani, daca nu erai interesant, nu primeai finantare si aia e. Zicea unul din fostii directori, in anii 60 am avut buget de 60mld dolari si am mers pe Luna, acum avem 20 mld si vrem pe Marte. Si radea de cadea de pe scaun.

    In fine, de ce povesteam asta, astazi ne mai lipseste hartia igienica AI ca altfel le avem pe toate. Sa ne ia AI joburile? Mi-e mai multa teama ca la un moment dat vine ceva geniu in fata unui board sa ceara finantare: – Am gasit solutia pentru super inteligenta arti… – Fuck off, next!

    11
  12. #35

    Susțin AI-ul, câtă vreme rămân aitiiștii șomeri.

    Joacă cineva GoT online? Mă găsiți în K473. Sunt general în alianță și mă respectă lumea, nu ca aici :)))

    10
    • #36

      Vezi ca printre primii care raman fara paine sunt traducatorii. Deja clientii firmelor de traduceri nu mai apeleaza la traducatorii autorizati. Posibil sa ramai fara paine.

      20
    • #37

      general in alianta, adica o specie de ciuca!

      10
    • #38

      League of Legends, Fortnite si Valorant, altfel nu esti valabil

      2
    • #39

      Maithun: stimate domn, vă place cozonacul? Zicea doamna Deea că traducătorii rămân fără pâine.
      Dacă nu vă place cozonacul, fiți fără grijă, găsiți pâine la Carrefour. 🙂

      7
    • #40

      Amuzant e ca fix munca creativa a fost inlocuita de AI (desene, copywriting, poti sa il pui sa scrie un roman misto cu cateva prompturi destepte si o idee.

      Era normal sa se sparga bula la un moment dat in IT, dar AI-ul ala are nevoie de servere, mentenanta, retea, programatori si chestii de genul, inclusiv de sefi de proiect care sa gestioneze directia de dezvoltare.

      Poate ca o sa fie si IT-ul afectat pe alocuri dar cat timp sunt destui care nu stiuunde sa dea click nu o sa fie asa dezastru. Jumatate de romanie nu foloseste internetul pentru nimic altceva in afara de cumparaturi online si facebook si avem de AI pe toate gardurile.

      5
    • #41

      @Deea: Da, sunt pline grupurile de vaiete și plânsete. Eu, slavă Domnului, sunt într-o nișă strâmtă (hă hă), pe limbi rare și rarisime. Sper că nu ți-am frânt speranța de a mă vedea în indigență lucie 🙂

      10
    • #42

      Deea, nici un AI nu poate face munca unui traducator pentru simplul motiv ca inca nu e AGI, e un simplu tool care automatizeaza taskuri. Da, poate scuipa un text ‘tradus’ in 0.3 secunde dar e lipsit de creier, asa ca tot omul poate interpreta corect ceea ce a scuipat robotul. La fel cum nici contabilii nu vor fi inlocuiti, nici aitistii si nici alte meserii. Toata energia aia de care au nevoie ‘sistemele’ astea sa functioneze trebuie sa vina de undeva. Si daca bogatii aia care ne decid destinele hotarasc sa ramana doar 2 milioane de oameni pe planeta o sa le fie cam greu sa intretina hardughiile care impusca sclavii ce se vor rascula, chiar si asa tampiti cum vor fi ei creati genetic sa fie. Intre timp, nici astia care mai au un rest de creier nu vor sta degeaba. Chiar ma astept sa fie un razboi al Ai-urilor.

      A incercat cineva sa interactioneze cu Tobi? Tot la un functionar uman ajungi. Eu am fost nevoita sa ma deplasez fizic spre un magazin de caramizi si sticla fiindca robotelul vietii si sistemele lor inteligente mi-au blocat numarul si nu mai puteam contacta pe nimeni si nimic. Sper sa-i f’ta AI-urille si numai ele pe repeat pana la moarte pe toti aia de-au implementat asta.

      Hai, ca ma opresc, mai bine ma apuc sa scriu SF cu roboti, daca tot sunt la moda.

      6
    • #43

      Nu raman “aitiiștii” someri, cel mult ne da si mai mult de treaba. Treaba frustranta, gen sa prasesti cacatul generat de un AI si sa descoperi problema. Dar mnoh… banii n-au miros.

      7
  13. #44

    Folosesc Claude cel mai mult, am renunțat aproape la ChatGPT și la Pi.
    Mi se pare foarte util pentru ce fac eu, dar eu nu folosesc decât o destul de mică parte din ce cred că poate face.

    3
  14. #45

    Nu poate sa mimeze AI munca in fata calculatorului in modul in care o fac eu; prostii capitaliste, trebuie interzise sa nu ia munca oamenilor.Am avut la munca trial de la Gemini….stau linistit.Are si smartsheet acum un tab numit ai……mai are de lucrat.
    Ca si orice forma de automatizare, vor avea de suferit cei cu joburi basic, mai putin instruiti (editare texte, mail, etc, i schimb sistemele vor trebui auditate, mentinute, deci vor aparea noi joburi.

    10
    • #46

      Unde mai pui ca pe langa faptul ca viseaza mai sunt si lobotomizati sa fie pc corect

      4
  15. #47

    They Tchouk our jobsss…

    14
  16. #48

    Mă gândeam io acum ceva vreme: sa vina AI-ul și roboții să ne ia joburile, ca noi să avem timp să avem grijă unii de alții: copii, bătrâni, bolnavi, petrecut timp cu familia, prirtenii. Am mai crescut între timp și am realizat că nu vrem asta, vrem joburi onsite să scăpăm de acasă, ne urâm crunt între noi, nu ne pasă de alții, vrem la biroul nostru mic, să ne punem căștile pe urechi și să minăm date și mailuri.

    12
    • #49

      Da ba, ca atunci când s-a inventat drujba, toți tăietorii de lemne au avut dintr-odată mai mult timp să stea cu familia.

      10
  17. #50

    cu cat devine mai rafinat modelul de AI cu atat devine mai rafinat modelul de prost. banuiesc ca in viitor o sa apara recomandarea cu “ganditi singuri cel putin 30 de minute pe zi pentru o minte sanatoasa”

    20
  18. #51

    Nu mă bag în d-astea cu AI-lu, fiin’că eu sunt la dat cu sapa.
    Altceva doream să menționez. La “experiența” autorului articolului m-ar fi interesat mai mult cum a fost când s-a descoperit roata, că d-astea cu locomotive și curent electric sunt recente.

    8
  19. #54

    @Deea, de unde vine numele tău de comentator? Bănuiesc că nu Andreea; de la Andreea găseai alte chițibuşuri fonetice. Trebuie să fie ceva mai exotic: Filofteea, Rozaceea, Cordeea… Orhideea? Galacteea!

    6
    • #55

      diareea, Dani.

      PS: Pe unde umbli, in Olanu sau Popesti? Pup!

      13
    • #56

      Diareea? Aș fi zis “ce nume frumos!” în alte circumstanțe. Dar mă lupt cu Diareea de câteva zile, m-a tăvălit rău de tot, mă trezesc cu stropi (de transpirație). În Egipt sunt. Dau p-aici peste Diareea pe toate străzile. Mă mai scufund azi și mâine și gata. Ehe… ce bine era la Olanu! Mărioara, Florica, Leana, nici o Diareea.

      4
  20. #57

    Ca ne speriem sau nu este irelevant. 🙂 Poate si creierul uman la baza este tot un if then else cu calculare de “alegeri”(weights) pe baza pe experienta.
    In fine, o sa urmeze clar modificari pe piata muncii, toti studiaza acum unde si cu ce pot sa se optimizeze vizavi de AI.
    Cat si cum e greu de apreciat si e prea devreme de previziuni.
    Ca programator(IT-ist) pot spune ca ma ajuta destul de mult automatizarea asta.
    Bine, tot tu trebuie sa stii cu ce se manca soft-ul ca sa stii ce sa-i ceri exact. Da, face si greseli dar ma salveaza de o gramada de timp de cautari si citit de exemple.

    3
  21. Ba AI daca esti tare, crezi ca poti sa joci Solitare in locul meu la munca si sa il termini cu un procent de 90%?

    13
  22. Ba da prosti rau bilionarii astia, gen, nu am la cine sa imi vand produsele, hai sa o punem de o molima ca sa fie mai putini astia la care nu pot sa imi vand produsele!

    5
  23. #60

    Parca si vad peste 10 ani ceva ce seamănă cu “târgul meșteșugarilor populari” sau cum naiba se mai numesc acum, niste oamenii in varsta cu un laptop in fata, intr’o piata si le demonstrează tinerilor din vremurile alea, cum si ce făcea un HR uman, cum citeau ei cv-urile, cum dădeau telefoane, cum dădeau reject la aia de își căutau de munca! cu laptop fara AI! vor mai fi reprezentați acolo programatori, manageri si teamleaderi si probabil useri umani de internet. arhiblogul va fi scris de AI’ul lui Cetin iar comentariile vor fi scrise de AI’urile comentatorilor. Ăștia humans care nu s’au adaptat la societatea cu AI probabil vor sta închiși intr’o rezervație ceva sau vor lucra in cine stie ce sector are nu a putut fi dat pe mana AI’ului.

    5
    • #61

      Și AI-urile unor anume ticăloși vor face comentarii malițioase și complet neadevărate despre cum AI-ul lui Cetin funcționa încă de pe vremea în care elementul uman interacționa direct cu articolele, dacă nu cumva fusese conceput de Turing.

      4
  24. #62

    Bine ca nu ne mananca cainii si pisicile!!

    2
  25. #63

    Prompt: “Scrie un articol in stilul arhiblog”

    România, țara în care nici apocalipsa nu vine la timp
    Stăm, așteptăm. Ca fraierii. Vine apocalipsa? Nu vine? Vine, da’ nu vine. Ba vine, ba nu vine. Și tot așteptăm.

    Cică război la graniță. Cică rușii ne atacă. Cică ne ia dracu’. Da’ de unde? Stăm ca proștii și ne uităm la știri. Ca și cum asta ar schimba ceva.

    Ne-am obișnuit să așteptăm. Să așteptăm salariul, să așteptăm pensia, să așteptăm trenul, să așteptăm apocalipsa. Și tot așteptăm.

    Că așa-i românul. Răbdător. Înghite orice. Îi dai la gioale, tace. Îi furi banii, tace. Îi iei viitorul, tace.

    Și tot așteaptă. Să vină cineva să-l salveze. Să-i dea o pâine, să-i dea un loc de muncă, să-i dea un sens în viață.

    Dar n-o să vină nimeni. Că nimeni nu-i prost.

    Românul e singur. Singur cu prostia lui, cu sărăcia lui, cu neputința lui.

    Și tot așteaptă. Apocalipsa. Poate, poate, atunci o să se schimbe ceva.

    Dar nici apocalipsa nu vine la timp. Că și ea s-a săturat de România.

    7
    • #64

      Eu l-am intrebat pe Chat daca stie ce este arhiblog.
      ibb.co/hswWvr7
      Da-te…cum l-a nimerit la fix!

    • #65

      Cred că-i strică imaginea tot felul de cultivați ce postează poezele, epigrame sau alte manifestări de gen.

      5
  26. #66

    Voi nu ați auzit de venitul minim universal garantat?

    4
  27. #67

    AI-ul sunt de fapt indieni care lucreaza remote pe firmituri. Si sunt destui cat sa para real.

    5
  28. #68

    AI este doar o unealta inteligenta deocamdata.
    Eu inca analizez chestia asta mult mai interesanta : ”femeile vor exploda dacă merg cu o viteză mai mare de 20 kmph, din cauză că va intra vântul cu viteză în vagin.”

    1
  29. #69

    AI di plm