adblock-selling-advertising

În general, când îmi aduc aminte, cumpăr licențe ale programelor pe care le-am folosit în tinerețile mele zbuciumate, când nu aveam bani să le cumpăr și le3 foloseam cu titlu de împrumut. Da, am cumpărat licență de mIRC. Sau Xilisoft video converter.

Acum câțiva ani, într-un moment de generozitate, i-am donat tipului de la adblock 10 dolari. Avea el o poveste lacrimogenă despre cum trăiește el și nevastă-sa doar din dezvoltare pluginului și câtă muncă depune el pentru asta. Și, fiind mulțumit că mă scapă de mizeriile de pe siturile de știri românești, recte realitățile și alte gunoaie, am zis că e ok să fac un gest mic pentru o utilitate mare.

Mno, în aceste momente interesante, aș fi interesat de unde îi cer băiatului banii înapoi. Pentru că mizeria asta este un batai de jeo, dacă am ajuns ca adblockerul să vândă reclame, pe o bursă de reclame. Nu pot decât să le urez deces ușor și să vă învăț să treceți pe uBlock Origin.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

24 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Doar acum ai aflat? Ce să zic mai bine mai târziu. Oricum vezi că adblock plus pe care l-ai dezinstalat e diferit de adblock unde cel mai probabil ai donat.

  2. MF nu se scrie intr-un sigur cuvint?

  3. #3

    Incearca Adguard. Merge pe majoritatea sistemelor de operare. Merge si pe Android fara root (wi-fi si data). Cu varianta cu subscription pe Android poti bloca ad-urile si in aplicatii. Il folosesc de cateva luni si sunt foarte multumit.

  4. #6

    Bun uBlock, dar face bum cu alte pluginuri. Nu pe domeniul ăsta, desigur 😉

  5. #7

    Cum se instalează listele românești youtu.be/aMf8z3toFoE

  6. Văd că sunt băgate sub umbrela „acceptable adds”, pe care cred le poți debifa cu un click. Erau și înainte, gen ale lui Google, care tot așa, plătea ca userul obișnuit, care și-a instalat AdBlock dar nu știe umbla la setări, să le vadă.

  7. #14

    been there, done that, uBlock Origin ruleaza fin.

    Mai merge la pachet cu Fluff Busting Purity (igienizeaza un pic FB-ul) si cu (stiu ca unii veti rade condescendent) BlockSite.

    Asta in urma ma ajuta sa nu ma enervez cu un site de cacat decat o singura data. Adica daca am intrat de pe un link pe mircea minus badea dot whatever si m-a indispus vizita atunci il pun pe lista lui BlockSite si data viitoare cand incerc sa intru pe site-ul neigienic imi zice pluginul “coix, esti sigur ca vrei sa intri pe site-ul asta, ca te-a mai indispus odata”.

    Ma ajuta ca nu tin minte toate mizeriile gen stiripesurse, activenews si imi creste colesterolul cand dau click singur pe ele.

  8. Mah, reclamele nu mă deranjează nici măcar faptul că AdBlock le vinde. Deranjate sunt pop-up-urile, inclusiv ălea cu „dă-ne like pe Facebook” și alea super-grele, de-ți ia 10 minute să le încarce. Cât elimină nenorocirile alea, eu sunt mulțumit.

    Apropo, încă mai avem blogări în 2016 care au pop-up-ul ăla cu „dă-mi like”.

    • am intrat la un blogger pe site-ul caruia aparea dupa cateva secunde o pagina mare in care te ruga sa te abonezi la newsletter, inainte sa citesti ce scrie. nu mai stiu cine era, dar e clar ca am inchis tot si mi-am vazut de surfing.

    • #17

      nici pe mine nu ma deranjeaza. ma deranjeaza cand cel care ar trebui sa ma protejeze de reclame, vinde reclame.

    • O fi terminat ăia 10 usd de la tine și tre să pună și el familiei ceva pe masă.

    • #19

      Luna cel mai probabil zici de Gabriel Ursan, ala are 2 popup-uri cu newsletter plus un wiget in lateral plus inca unu in articole

  9. #20

    daca nu sunt pop-up, ochiul meu e atat de antrenat ca nici nu observ reclamele.

  10. #21

    “ma deranjeaza cand cel care ar trebui sa ma protejeze de reclame, vinde reclame.”

    Ei deja faceau asta de ani buni. “Acceptable Ads” nu era vreun standard pe care trebuia sa le respecte vreun advertiser ci trebuia sa plateasca bani catre firma mama a pluginului AdBlock. Plateai banu si oricat de enervanta, cretina sau invaziva era reclama ta, cei de la AdBlock te primeau ca fiind “Acceptable Ads” si te afisau. Acuma doar au facut aceasta piata de vanzare a accesului la reclame publica.

    uBlock Origin + Privacy Badger reprezinta cea mai buna optiune la ora actuala avand in vedere ca Ghostery a luat-o usor pe ulei cu ultimele versiuni:

    www.ghacks.net/2016/02/23/ghostery-6-0-for-firefox-released/

  11. #22

    Problema nu e tipul care a infiintat compania, ci domnii din Israel, afaceristi de fel, care au gandit sa o puna de-o ciorba. Google si Appnexus le-au dar la mure astazi, Appnexus punandu-i in categoria search-bar(brrr). www.businessinsider.com/appnexus-google-refute-adblock-plus-partnership-2016-9

  12. #24

    Fratilor, io toata viata am avut 2 mari dileme, una mai veche si alta mai noua: cum se fac scamele din buric si cum de exista asa, aproape pro bono nenea ala cu Ad Block, acest Batman al internetului. Prea era frumos tot ce facea el pt noi, si in schimb trebuia doar sa vedem doar poza aia cu el si nevasta-sa cand mai instalam pe cate un calculator/browser nou.
    Ce pot sa zic, o dilema in minus si 10 dolari in plus( is asa zgarcit ca nu am donat nici macar aia 10 dolari).

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.