placa numar

Casteluna a avut delicatețea de a pierde numărul de înmatriculare pe față prin trafic. Nu mă întrebați cum, nici eu nu am întrebat, 25 de bani nu valorează o căsnicie (pentru inițiați).

Inițial am vrut să îmi cumpăr unul de pe net, era ceva gen 50 de lei, dar tipii de acolo au fost foarte decenți și m-au atenționat că, dacă îl iau să îl pun în trafic, e lejer ilegal și îmi ridică talonul.

Așa că am fost la Pipera, copie după talon, carte și buletin, cerere și declarație de pierdere, 20 de lei numărul și, în 2 ore, le-am avut. Foarte rapid și decențel. Am luat 2, ca să am de rezervă, în caz de ceva.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Asa simplu? Fara dosare cu sina, timbre fiscale, taxe nu stiu de care platibile la CEC/posta/anaf, trimis la alte trei institutii dupa nu stiu ce acte? Fara cozi de trei zile? 🙂

  2. #3

    O fi Romania pe drumul cel bun?! I wonder.

    In alta ordine de idei, casteluna a scapat “ieftin”; sotia mea a pierdut ambele placuta in 24 de ore. Cum? Nici eu nu stiu, noroc cu politistii care au oprit-o in trafic si i-au spus frumos c-ar fi cazul sa-si inmatriculeze masina. 😀

  3. #4

    Decent? Sa se faca numere pentru tot Bucurestiul intr-un singur loc? La singura firma care a primit contractul? Nu, decent e cum e la mine la capsuni, iti faci numerele in 5 minute la orice magazin de piese auto, fara un vraf de acte si cereri.

    • #5

      alo, sefu, inseamna ca nu mai tii minte cum era INAINTE…

    • #6

      Ba stiu, sunt destul de batran si am prins cozile de la Udristei. Vara, aglomeratie, aer conditionat nu se gasea pe atunci. Fata de vremea aia e parfum, corect, dar totusi e mult pana departe.
      Poate imi fac timp sa povestesc aventurile cu pasaportul CRDS, daca reusesc sa-l obtin, daca nu ma las pagubas si ma las luat fictiv in spatiu, cum am fost de altfel si sfatuit de representantii oficiali ai statului unde am avut nesansa sa ma nasc…

    • #7

      simte-te liber, mi blogo e su blogo

    • #8

      Pai sa incepem…capsunaresc de 5 ani, expira pasapoartele clanului, hai sa facem ce e corect, pasapoarte pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Trecem peste faptul ca se cer acte irelevante gen certificat de nastere, din moment ce sunt viu, am deja pasaport si buletin expirat ce certificare mai e nevoie, e posibil sa nu ma fi nascut? La ce e buna o bucata de hartie nesecurizata si fara poza cand am deja acte cu poza securizate? Asa, sa fie greu ca sa nu fie usor. De ce trebuie certificat de casatorie? Scrie in pasaport starea civila? Nu scrie. Pasaportul e act de identitate, si la o adica ar trebui sa aibe deja toate actele astea in arhiva. Se cere ca sa fie dosarul gros ca sa nu fie subtire. Bun, mai departe. Cum dovedim ca suntem domiciliati in strainatate? Acte de la creditul ipotecar? NU!!! Acte de la fisc? NU!!!! O sacosa (d-aia mare tip carfur, la propriu) plina de acte e inutila. Trebuie de la autoritatile statului in care stam (fiscul e autoritate, nu? NU!!!!) Trebuie sa scrie clar, nu doar sa ne fie adresata noua, asa nu e clar. Trebuie sa certifice, nu doar sa fie evident.
      Problema: autoritatile statului aici nu tin evidenta populatiei. Nu trebuie sa te declari la politie cand te muti, ca in Romania. Stai unde vrei tu, nu e treaba statului unde stai tu. Prin urmare politia sau alta autoritate nu poate sa-mi dea hartia magica. Blocaj, astept indrumari, am scris la ambasada. Am incercat sa sun, dar serviciile consulare nu mai au telefon aici, apelul este rerutat in Romania unde daca intreb in afara de lista standard nu mi se da nimic. Nimeni n-a putut sa-mi zica ca din capsunaria N sunt bune actele x,y,z, sa stiu si eu exact.
      Potential la ambasada e mai lejer, s-a prins si de oamenii aia de acolo ceva bun simt. Problema e ca termenul e de 90 de zile. 90 de fucking zile.
      N-avem cetatenie de capsunarie, ca daca aveam faceam pasapoartele la oficiul postal. Da, la oficiul postal. Vom avea si cetatenie.
      Oameni buni, aici faci dovada rezidentei cu factura de la curent. Faci rca+casco la masina prin telefon, in 10 minute – cumperi o masina, n-ai asigurare, te asezi la volan, suni, ai asigurare cand inchizi telefonul. Cand vinzi masina tot ce trebuie sa faci e sa trimiti prin posta CI cu numele si adresa noului proprietar, care nu trebuie sa faca nimic. Fiscul e online – nu numai platile, ci si cererile de rambursari si deduceri de taxe.

    • #9

      hehe Radu, stai in Irlanda din cite inteleg 🙂

    • #10

      Oarecum tangential cu subiectul, am avut de inmatriculat o masina adusa din Germania. Acolo a durat 20 minute sa facem toate actele (transfer, noile briefuri, asigurare, numere, plata taxe etc). Fratilor, 20 minute!

      In Romania a trebuit sa ma duc in 6 zile diferite la diverse institutii ale statului (un drum la RAR, unul la DITL, doua la ANAF, doua la DPRCIV) plus un drum la posta si unul la CEC. Practic, eu ar fi trebuit sa ma invoiesc de la birou de 6 ori pentru a inmatricula o amarata de masina. Despre aberatiile privind actele solicitate cu alta ocazie.

    • #11

      Ei, lasă Răzvan, de parcă asta contează… știe una lume cum sunt nemții 😀 Sunt răi, sunt naziști, sunt discriminatori, sunt cu nasul pe sus, nu sparg și ei o sămânță, nu frig și ei un mic în parcare…

    • #12

      Ingrig, te invit la o samanta?

    • #13

      @Razvan: de acord, dar numai cu Bockbier lângă! 😀

    • #14

      Ingrid, done! Cetin, ai partea ta!

    • #15

      din Ingrid? mmm, tempting…

  4. #16

    In pipera mai au gardul ala care ocupa tot trotuarul? Si trecerea de pietoni care se termina in strada (ca trotuarul nu mai avea loc de gard)? Astea erau dovada clara de respectul pe care il are fata de trafic insasi politia romana.

    • #17

      da:)

    • #18

      Da

    • #19

      In fiecare zi trec de doua ori pe langa acel gard. De fiecare data ma intreb cine mama dracului a facut trecerea aia de pietoni sa se termine in gard. Singura explicatie gasita de mine a fost ca soseaua a fost terminata dupa ce au facut capetele de creta gardul si normal ca la valoarea lor nu au mai facut retragerea asa cum se intampla in situatii de genul cand se lateste o sosea. Doar nu s-o deschide proces intre primarie si politie. Ce dreaq…

  5. #20

    Sa stii ca se pierde foarte simplu numarul. Chiar azi am constatat ca din cele 3 puncte in care trebuie sa fie prins numarul pe rama de plastic din fata aveam asa: unul rupt, al doilea iesit din orificiu si doar al treilea mai rezista eroic. Suport de asta: goo.gl/NqD0JL Cred ca-mi prind placuta fata in suruburi.
    Pe spate (dupa cum stie si patronul siteului) e simplu, ai acolo loc dedicat, cu 2 piulite ingropate, in care poti sa-ti bagi suruburile cat de vartos vrei. Acum ma gandesc sa bag suruburi si prin placuta spate. Tre’ sa vad daca nu impieteaza cumva citirii numarului, desi la un nr. format din Z si X n-ar trebui.

    • #21

      gandesc un superglue poate?

    • #22

      Banda autoadeziva Bison, dupa ce face priza completa in 24 de ore e mai rezistenta ca orice. Nu o mai scoti nici sa vrei.

    • #23

      Multumesc de sugestii.

    • #24

      Eu mi-am securizat numerele in suporti cu fasete; 2 fasete in fata, 2 in spate si gata, nu mai am surpriza

    • #25

      eu l-am securizat foarte simplu intr-o iarna: l-am turtit de masina din fata.

    • #26

      eu la o supernova le-am prins cu dibluri…

  6. 3 lei ! Valoarea minima care salva o casnicie 😉 pour les connaisseurs – asa era in orasele cu port

    • #28

      dada:)))))

    • #29

      Captain?

    • #30

      Mai, despre ce tot vorbiti voi aici? Detaliati si voi ca poate e folositor mai incolo

    • #31

      Cand ajungeau marinarii in port, inainte sa mearga acasa dadeau un telefon, sa anunte ca au sosit, ca nevestele sa poata trimite eventualii ‘musafiri’ pe la casele lor 🙂

    • #32

      :))) merci

    • @Jordan: pe vremea cand telefoanele erau doar stabile si putine, iar scrisorile si vederile ajungeau la zile (saptamani) bune dupa sosirea expeditorului (mai ales daca erau de dupa gard), marinarul ajuns in port dadea un telefon acasa (la 3 lei apelu’) ca sa-si salveze casnicia.
      Daca un voiaj dura 2-3 luni (cel putin) doamna marinarului isi regla hormonii cu strumeleagul altora iar marinarul ajuns in port cobora de pe vapor dupa ore/zile bune de la sosirea vaporului si nu avea cum altfel sa-si anunte venirea acasa 🙂

  7. #34

    ‘Nici o femeie nu-i nevinovata”
    Theodore Robert Bundy

    • #35

      Bundy asta e ruda cu piticu, sau e doar un fan de-al dumnealui?

    • #36

      A fost un mare filosof si psiholog american ,sau psihopat

      Din păcate a murit secolul trecut.Pe scaunul electric

  8. #37

    Eu stiam ca se practica si numerele scrise cu pixu pe carton. Daca te opreste politia bagi un traditional “Da ce-am facut, sefu’?”

    • #38

      nu, ca daca faci asta, nu mai poti sa o dai pe aia cu Acum 10 minute mi-a furat-o, in parcare la Cora, ma indrept spre Pipera…

  9. #39

    poate-i mai bine daca-i angajezi sofer.
    sau si sofer.
    cum ar suna “mai draga, angajez sofer”
    “pai de ce?”
    “pai o sa-l pun sa tina toate actele impreuna cu carte de munca, ore muncite samd”
    “adica eu nu stiu cate ore a muncit?”

    si acu e eclipsa de luna.
    🙂

  10. #40

    Eu recomand banda dublu adeziva de exterior.
    Are cateva avantaje:
    – se elimina suportul de numar, care de cele mai multe ori vibreaza enervant
    – arata mult mai bine
    – este imposibil sa pierzi numarul si aproape imposibil sa iti fie furat (se da jos cu nailon de pescuit, trecut prin spatele numarului pentru a taia dublu adeziva)

    Folosesc dublu adeziva pentru 3 masini si un moto in familie si nu am avut pana acum nici o problema. La spalatorie nici nu misca numarul daca se da cu jet maxim pe.in spatele lui

    • #41

      si care-i motto-ul?

    • #42

      incepe cu “tarici”si se termina cu “anus” ?
      intre ele nu ma duce mintea ce.
      o fi “vae victis”?

  11. #43

    La popnituri vă gândirăți 😉 !

  12. #44

    ziceai ca tocma ti-ai tras imprimanta.