Scris de Vidual Bronco

Faza de mai sus mi-a amintit de cuplul ăla de străini care s-a dus să viziteze Kazachstanul pe biciclete pentru că ei iubeau pe toată lumea și vroiau să demonstreze că oamenii sunt buni.
Și au ajuns acolo și i-au omorât aia cu cuțitele, ca pe niște găini.
Zilele trecute apăruse alt prost la știri, un canadian mutat pe lângă Orăștie, la Sarmisegetuza-și a început să se ia în gură cu niște cetățeni care, beți fiind, se pișau pe un gard.
Evident, i-au rupt ăia coastele.
Să fiu bine înțeles, aici nu discutăm despre cum ar trebui să stea lucrurile într-o țară “ca afară”. Discutăm aici despre realitățile mioritice.
Realitățile mioritice sunt în fapt niște obiceiuri arhaice și tembele, un anumit tip de comportament, în general agresiv, balcanico-oriental și pe alocuri (pe mai multe locuri de fapt) penal.
Sunt unii precum Dan Alexe care își bat pula foarte ok de specificurile locului. Mai era și prostul ăla care a fost la USR și care le spunea cum sunt, dar și-a băgat picioarele.
Deci, dacă nu știi realitățile locului, nu le înțelegi și nici nu vrei să le pricepi – mori ca un prost, și nu mai apuci să le schimbi, sau să schimbi orice, că nu ai cu cine, sunt toți împotriva ta.
Degeaba te superi ca văcarul pe sat. E vocea străzii.
În loc să te duci la o sută de cursuri de social marketing, antrepreneurshit, social media, plimbat badge-ul prin Pipera ca un sclav + un Focus la mâna a doua ca unii dintre bloggerii de mare succes și ținută din România – mai bine asculți Mafia – De Cartier pe repeat vreo 2 luni și sigur ieși un politician mai de succes decât Plicușor Ban.
Sunt niște băieți care au luat mai mult gaz în glandă în ultimul an ca toți agaricii ăia de la Victoriei, cu diferența că ăia sunt obișnuiți să și dea înapoi cu ce apucă.
„Dai în tata, dai în mine, dai în fabrici și uzine”. Nu ca pizdele astea new-age, care pun flori în caschetele curcanilor.
Femeia tocmai a văzut motivul pentru care PSD și PNL câștiga alegerile, și pentru care USR nu va câștiga niciodată, nimic (dacă nu cumva se întâmplă ceva ieșit din comun și ia PNL vreo 30% și le aruncă și celorlalți o coajă pentru a guverna).
Când trăiești pe Luna, nu te vor vota cei de pe Marte.
Sunt chestii de bun simț și care țin de o minimă cunoaștere a lumii din jurul nostru.
Nu mă surprinde cu nimic ceea ce au văzut acolo.
Mă surprinde că USR e surprins.
De fapt, nu mă surprinde nici asta.
Dacă totuși ar trebui să mă screm să mă surprindă ceva, câtuși de mic-ar fi că n-au luat bătaie, sau barem niște înjurături, inclusiv iubitul “muie”.
Că doar “muie PSD” se aplică și electoratului lor.
Nu poți să înjuri un partid întreg și să te aștepți ca cei care votează partidul respectiv să te aplaude când vii să faci pe deșteptul la ei în casă.

A nu se înțelege din diatriba asta că poporul e de neschimbat.
Așa cum sunt românii proști, sunt proștii noștri, și tot cu ei, vrând nevrând, trebuie să ieșim la o combinație acceptabilă pentru toată lumea – doar că trebuie să vorbești pe limba lor, și să nu te simtă că ești fraier, sifon sau papagal.
Nu toți suntem niște pizde tromboniste – a fi inteligent și educat nu exclude toate formele de educație, și sunt foarte mulți care ar fi sărit „pe ei, pe mama lor” la oricare dintre proteste, atunci când și-au luat jandarmii nasul la purtare.
Dar na, pentru asta îți trebuie să și știi ce vrei cu adevărat, că nu poți s-o arzi pacifist și revoluționar concomitent.
Orice prost e plin de păreri până primește primul neveu în bot. Apoi se schimbă lucrurile.
Mai încerca un tocilar cu beșini din astea bicicliste – să-mi explice zilele trecute cât e de iubit USR pe străzile României, și cum își doresc românii să scape de corupți și de penali (aia fiind prioritatea națională, cică), și cum se duce el să stea ca o floare la colțul străzii și vin oamenii să-i strângă mâna și să-l aplaude.
Incredibil, ce tâmpiți.
Și nu, nu există o soluție, nu atâta timp cât USR se declară împotriva oamenilor respectivi (legi precum cea cu VMG, “asistații social” și alte tromboane de dreapta), și în niciun caz să îi ajute cu ceva sau să le ofere măcar o promisiune de mai bine.
Îi doare pe ăia în cur de lupta anticorupție, sau de cealaltă mare realizare a USR în Parlament – legea anti-zgomot.
Dar na, fiecare pasăre piere pe limba ei. Uneori meritat.
Popoarele, fără excepție, au o ideologie de stânga. Nu există vreo nație de antreprenori sau de corporatiști. Toți bogați și plini de besini.
Prin urmare, singurele feluri în care un partid de dreapta poate câștiga alegerile – sunt fie prin populism feroce (realizabile sau realizate ulterior), fie prin minciuni gogonate (iremediabil nerealizabile sau nerealizate).
Din nefericire, cum în România nu avem un partid de stânga, variantele de mai sus își ating scopul prin rotație.
Cu un popor de melteni săraci și analfabeți, care sunt și mândri de ei și de ceea ce sunt (între noi fie vorba, sunt fix pula, dar e dreptul lor) – nu prea poți dialoga în maniera clasică.
Deci soluția pentru ieșirea din rahat ar trebui să fie oarecum (și parțial) cunoscută (dar pentru asta, vom abera pe larg în a treia parte).
PS. Fascismul USR stă în ferocitatea cu care își apără opiniile și în autismul absolut față de nevoile celora cărora li se va milogi peste 2 ani pentru voturi. Nu discutam despre fascismul binecunoscut în Partea I. Și habar n-am cine e Fluture, dar pare băiat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.