Mi-a căzut în mână o baterie externă Anker de 20 000mAh. În cazul în care nu știați, Anker este un brand făcut de niște tipi care au lucrat la google și care, într-o zi, s-au plictisit să muncească pentru alții și au început să lucreze pentru ei.

Știți ce înseamnă 20 000mAh? Înseamna de vreo 6 ori capacitatea de încărcare a unui telefon normal. Iar bateria în sine se apropie de dimensiunile unui telefon tip Note sau OnePlus 5T. Și cântărește vreo 350 de grame.

Adică este foarte mică, foarte finuță, deloc butucănoasă fix cum ți-ai dori să fie bateria care îți încarcă telefonul de 6 ori. Serios, nu e glumă, ai 6 încărcări dintr-o singură baterie. Și funcția de încărcare rapidă îți încarcă telefonul la 80% în 30 de minute.

Și așa, ne întorcem la problema mea dintotdeauna, cea cu limita bateriilor de pe telefoanele de top. An de an, Samsung și Apple lansează noi modele, cu tot felul de brizbrizuri, o cameră cu mai mulți pixeli, noi funcții de share, mutăm butonul de home de pe spate în față și invers, dar niciodată, absolut niciodată, nu se vine cu Avem o baterie de 10 000 de mAh, care va asigura o durată de viață a bateriei de 3 zile. Nu, se vine cu Am optimmizat și mai mult aplicațiile, acum, în condițiile unei folosiri rezonabile, bateria durează chiar și 1 oră în plus.

Și durează un spanac. Pentru unul ca mine, care își forjează telefonul la maximum, în fiecare zi, nu există telefon care să aibă baterie după 10 ore de funcționare.

Și mă uit la Ankerul acesta de 20 000 mAh. Dacă l-aș felia în 3, ochiometric, ar fi mult mai mic, mai subțire decât un telefon. Și ar avea, și atunci, durată de viață aproape triplă față de telefonul din mâna mea.

De unde rezultă că, practic, se poate să obții baterii mai puternice, la niște prețuri extrem de mici (Ankerul de 20 000 este 199 de lei). Și atunci se pune eterna întrebare, de ce nu și la producătorii de telefoane? De ce cineva crede că aș fi mult mai interesat de 3 milioane de pixeli în plus, pe care oricum nu îi observ și nu îi observă nimeni, decât de o baterie care să mă lase să îmi fac treaba cu telefonul meu extrem de scump?

eastcom, unicul importator al produselor Anker în România, dorește să ofere comunității de pe cetin.ro, o baterie Anker externă de 20 000mAh, pentru că sunteți, desigur, cei mai minunați comentatori din lume. Singura condiție este să spuneți, într-un comentariu, care a fost momentul în care ați avut cea mai mare nevoie de o baterie externă? Tragerea la sorti va fi peste 2 zile. Fără concursomani, mersi.

Later edit: Câștigătorul

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.