CNS Cartel ALFA îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să medieze conflictul dintre sindicate şi Guvern, acuzând-o pe Lia Olguţa Vasilescu, un “ministru cinic”, că nu este preocupată de piaţa muncii, că nu înţelege legislaţia şi nici rolul şi semnificaţia poziţiei publice pe care o ocupă.

Mă uitam cu drag, prin arhivele ziarelor din ultimul an.

Toti bugetarii vor avea în sporuri voucher de vacanţă şi două norme de hrană. Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie e că absolut toată lumea va avea o distribuţie corectă a sporurilor

.

Guvernul Grindeanu vorbeşte despre majorări uriaşe, susținând că salariile de până la 4.000 lei ale bugetarilor vor fi dublate, iar cele care depăşesc acest prag vor creşte cu 45%. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a asigurat pe sindicalişti că va lua în calcul propunerile lor

.

Pe vremea când noi înghețam ca rahații prin piață, pentru drepturi de astea imateriale, gen justiție, stat de drept și altele, sindicaliștii își negociau tăcerile cu creșteri de salarii enorme, bonusuri, al 14 lea salariu, prime de vacanță, vouchere de vacanță, tot ce s-a putut da ca să fie cuminți și mulțumiți de venirea PSD în forță.

Acum, sindicaliștii, prin vocea unuia din greii mafioți ai ultimelor 3 decenii, Bogdan Hossu, cel ce face parte din lotul nemuritorilor Miron Mitrea și Dumitru Costin, nu mai sunt mulțumiți de înțelegere. Pentru că se mută contribuțiile de la angajator la angajat și, ghinion, angajatul va lua mai puțin în mână. Pentru că, pe angajat, întotdeauna îl durea cât ia în mână, nu îl interesa brutul, ăla îl plătește angajatorul, nu?

Și nu, domnul Hossu nu luptă pentru anularea deciziei, nu. Domnul Hossu dorește, nici mai mult, nici mai puțin, decât o lege care să îi oblige pe angajatori să mărească salariul brut al angajatului până când acesta va rămâne în mână cu aceeași sumă netă. Da, #nojoke. Și ar dori niște ajutor și niște mediere, pentru că, acum, Mulguța nu mai este bună, acum e rea, acum e nașpa, ce e aia, ce se întâmplă?

Iar pe ei nu îi interesează ce se întâmplă în țară, ei, probabil, au votat majoritar cu cei ce le oferă majorari salariale mari și drepturi multiple. Ce rahat e aia justiție, când eu o duc bine, nu?

Abia aștept mitingurile cartel Alfa, să mă duc să îi susțin.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.