Utilizatorii popularei aplicaţii de chat WhatsApp vor avea cât de curând posibilitatea de a-şi împărtăşi unii altora în timp real coordonatele geografice.

WhatsApp intră în rândul aplicaţiilor care oferă ceea ce în termeni de specialitate se numeşte “location sharing” – transmiterea, respectiv vizualizarea poziţiei geografice cu ajutorul GPS-ului şi a conexiunii la internet.

Orice utilizator al aplicaţiei va putea să-şi transmită poziţia uneia sau mai multor persoane. Noua facilitate va funcţiona în timp real, iar cei cărora le este transmisă poziţia vor putea să-l urmărească pe o hartă, în timp ce se deplasează, pe cel care a iniţiat această funcţie.

Citeam asta dimineață, pufnind în râs, gen Cât de tâmpit să fii să îți dai share locației, în timp real, ca să mă urmărească altcineva. După care mi-am amintit că românii sunt cei ce își dau fără nicio problemă buletinul ca să poată participa la o tragere la sorți la margine de hypermarket, unde pot câștiga chiar și o ciocolățică întreagă.

Mi se pare un viitor foarte ciudat și sumbru viitorul în care poți, ca cetățean, să fii localizat cu precizie milimetrică, de oricine, începând cu vendorii de căcături și terminând cu mărețul, blândul și atotștiutorul stat.

Da, probabil că, în timp, vor apărea și telefoane care vor acoperi și nișa celor care nu vor să fie studiați, localizați and shit, telefoane care să nu aparțină de google și sistemul lor de operare. Doar că, într-o lume în care toți pot fi localizați, și tu vei fi localizat prin simpla prezență a unui spațiu gol.

Mizeria asta cu localizarea devine extrem de enervantă. Noua aplicație eurosport player nu funcționează fără localizare. Punct. Pentru că, mă înțelegi, trebuie să știe ce conținut trebuie să livreze. Aplicație care are o licență a unui cetățean român, cu adresă de românia, card de românia, da?

La fel, jocurile diverse cer tot timpul să afle locația, pentru că, mă înțelegi, așa îți oferă cea mai bună experiență. Câteodată, personal, sunt tentat să le-o dau din simplul motiv că AI-ul din spatele jocului, dacă nu are alt punct de reper, mă localizează după nume și ajung să joc Golf Clash doar cu turci și arabi, conform numelui afișat.

Anyway. Ce fericire va fi pe angajatorii români, care își vor pune toți angajații să aibă localizarea pornită pe whatsapp, să știe tot timpul unde se află.

Și nu uitați, dacă nu ai făcut nimic rău, nu are de ce să îți fie frică de organele statului.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.