După toate mizeriile bancare prin care am trecut eu și alții ca mine, jur pe roșu, sau pe portocaliu, că, în viața mea nu mai scriu ceva urât despre ING. Or avea ei toate păcatele de pe lume, dar sunt mai puține decât la alții.

Cât despre mizeria de bancă numită transilvania, am vorbit cu avocata, practic ei beneficiază de o stupizenie a legii, probabil făcută la presiunea lor, care precizează că e interzisă comisionarea ratelor, dacă se face prin alimentare de numerar. Prin urmare, legea este, as usual, de partea mizeriilor din bănci și nu faci decât să pierzi vremea, reclamând la ANPC.

Mizerii de românia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

19 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Singurul lucru bun la ING este ca nu trebuie sa interactionezi cu personalul lor iar pentru mine este ok.

    • #2

      …Și poți să scoți bani de la orice bancomat, fără comision. Și niște dobânzi mai mici decât la altele.

    • #3

      Am un prieten care isi doreste sa interactioneze cu L******a de la sucursala ING *u***e* si de trei ori pe zi 🙂 da’ nu prea vrea tac’so.

    • #4

      gresit, si la BT ai automate cu depus, retras numerar si facturi – daca esti batran care plateste facturile la aparat.
      gigi – scosul de bani il ai dupa 3 luni in care incasezi 700 lei minim lunar pe cont – sa zici povestea pana la capat.
      ca cetin face cont la ei si apoi iar merge la avocata ca ii ia 5 lei pana face 3 luni

    • #5

      Problema cu automatele ing e ca au inceput sa imbatraneasca si sa faca nazuri la numerar, refuza bacnote bune-bunute fara nici motiv, bani care la ghiseu si de fapt oriunde pe piata ar fi primite fara probleme dar automatului i se pare ca e ceva in neregula si o da afara, situatie de neacceptat daca am bani ficsi ptr depunere…de multe ori o accepta la doua-treia incercare dar pe nervii si timpul cui? Si nici libere nu prea sunt, de ex la cel din vivo ct este in permanete coada, 2-3 oameni mereu, dimineata, seara nu conteaza, e coada. Dar pe general da, avantajele sunt ceva mai multe decat dezavantajele, ing pare cea mai profi banca de la noi desi nu e cea mai ieftina si mai dau si buleli.

    • #6

      am uitat sa zic ca ing are cele mai retarde reclame ever, provoaca nervi si diarie, ar trebui sa schimbe urgent firma de publicitate ca e jale.

  2. #7

    Interzisa sau permisa ?

  3. #9

    Dar cursul ala…

  4. #10

    Mai nou Raiffeisen a introdus comsion pentru incasarea platilor prin transfer bancar pentru PJ-uri.
    Raiffeisen avea curs valutar mai bun, iar la retragerea fondurilor din PayPal se facea conversia in avantajul clientului.Chiar castigam bani.
    ING este o alta mizerie de banca. De exemplu, am card in valuta USD sau EURO si cand retrag bani din bancomatele ING nu mai intreaba daca vreau conversia valutara bancii sau a cardului. iti face direct conversia la cursul cel mai prost ING, mult mai mic decat cel afisat pe site. Cel ‘garantat’. Apoi, tot la ING, can retragi din PayPal iti face o conversie mult mai proasta decat la Raiffeisen.

    • #11

      Toate bancile romanesti te fut la conversia in moneda straina – mai mult sau mai putin.
      Nu asta conteaza pentru noi, muritorii, care facem 99 din tranzactii in RON ( incasari si plati).

      De ex – ING nu-mi ia nici-un comision pt:
      – extragere numerar din orice bancomat
      – plati online catre orice cont ( in Ro desigur )
      – Incasari

      Pentru mine – e suficient .

    • #12

      Au schimbat cursul de conversie din PP? Cred ca erau singurii care cind retrageai din PP iti dadeau cursul DE VINZARE si cel de cumparare cum e logic. Diferenta de curs la cumparare e de obicei usor in avantajul ING, doar ca atunci cind iti retragi din PP ei iti trateaza ca tranzactie cu cardul si in loc de sa zicem 4.4 RON/EUR iti ofera un 4.3 de nu te vezi…

  5. Sunt la ING de vreo 8-9 ani. Înainte am avut conturi și la alte bănci.
    Banca Românească mi-a pierdut pe fir un transfer de $800, mi-au spus că nu e de la ei. Eu sunam la client, clientul mă asigura că i-a trimis, mergeam înapoi la bancă unde ei mă asigurau că eroarea e la utilizator, nu la ei. Și-a durat două săptămâni până să recunoască că e vina lor și să-mi vireze banii.
    La BCR a durat o veșnicie până să încasez un cec de vreo $600 prin 2008. Cred că am stat două ore să tot semnez pe hârtii, totul piperat cu verificarea cecului din SUA sub priviri suspicioase vreme de un sfert de oră. Am plecat și de la ei.
    La BRD aveam card de student, intra bursa pe el. Comision zero, totul gratuit. Ca să mă sune să-mi spună că le datorez bani și să vin să închid cardul dacă nu vreau să mi se adune dobânda. Asta în timp ce eu le explicam la telefon că e card de student și e gratuit. Nu și nu. M-am dus la ei unde fix aceeași doamnă de la telefon m-a privit perplexă și mi-a spus că n-am de plătit nimic, că nu figurez cu restanțe. Go figure.
    Cu ING n-am avut probleme de genul acesta. Transferul online merge de minune, cardul nu face faze, comisioanele sunt transparente. E drept că recent au început și ei să taxeze cam orice fel de transfer, dar măcar nu-mi pierd banii pe drum.

  6. #14

    Io tin banii aurul la saltea inclusiv bitcoin!

  7. #15

    Vedeți că ING blocheaza contul de debit daca v-a expirat buletinul și nu le-ați dus copie după noul act!

    • #16

      Asta nu face orice banca? Nu de alta, dar e un regulament ceva mai deosebit care se aplica la toate bancile.

  8. Sălăriuțuleee..
    Eu sunt la ING de câțiva ani și consider că sunt cea mai ok bancă. Am mai avut carduri și la BT, BRD, CEC, Raiffeisen.
    Aici e comision de administrare 0, retragere 0 de la orice bancă, transferurile se fac instant și fără probleme, se pot face doar prin numărul de telefon, dacă ambele persoane au Homebank. Au o mulțime de chestii ok.
    Singurul minus pe care aș putea să-l menționez este cardul de credit de la ei. Extrasele de cont sunt o mizerie, iar suma comunicată este greșită. Eu unul am notat fiecare plată și știu cât ar trebui să plătesc, cu toate că ei îmi cer mai puțin. Aș plăti suma comunicată de ei, numai să mi se perceapă dobândă, iar apoi să mă duc la OPC. Dacă de fiecare dată când îi sun mă mint că se rezolvă, poate ar trebui să insist altfe.

  9. #18

    oamenilor ce tot aveti cu banca transilvania?recunosc sunt nou,am doar doi ani la ei dar eu unul sunt multumit.de ce?pai dupa sase ani (si chiar in prezent) client raiffeisen,imi i-su comision de 0,5 cand retrag bani de la bancomatele lor raiffeisen,contul de euro imi era comisionat,logarea pe internet banking era medievala si iti trebuia si cardul si tokenul ca sa numai spun de cursul mic oferit la euro
    in schimb la transilvania:
    – n-am niciun comison cand retrag bani,decat atunci cand consult creditul de pe card si ala de 30 de bani
    -logarea la internet este performanda deoarece am nevoie doar de token fara sa imi trebuiasca si cardul
    -contul euro nu-mi este comisonat
    -am curs de schimn mult mai ridicat decat la raiffeisen
    si asta chiar din prima zi in care am semnat pt deschiderea conturilor,nu ca raiffeisen unde am 6 ani si tot ma comisoneaza.singurul minus la BT este faptul ca nu vor sa elimine comisionul de retragere de la alte bancomate

  10. Si eu sunt client ING de peste 10 ani. Am observat “miscarile” astea de marire a comisioanelor de catre banci din ultimele luni, printre care si ING. Am avut tentative de a ma muta, dar am ramas aici din aceleasi motive pe care le invoci si tu.
    Pana la urma, macar 700 lei luam cu totii pe luna, iar o plata facem singur, nu? Asta ca sa scapam de comisionul de administrare lunara.
    Problema apare la conturile in EURO, unde nu am gasit nicio solutie viabila – toti vor sa ciuguleasca aici cam 4 EURO pe luna (asta cu toate comisioanele anuale de card, de cont, comisioane de retragere, etc.).