2 articole interesante, unul la Andrei, altul la Bogdana, articole pe care eu le văd ca reacție la comportamentul tip Olivia Steer al unor femei de pe nișa de parenting.

Se dă, de exemplu, o tipă, de meserie stomatolog, deci aproape medic, care nu mai profesează, s-a cățărat pe valul parenting și alăptare și brusc, devine specialistă în orice problemă și emite chestii de parenting, la care gureșele din online, cărora le curge scuipat din gură, dau like și aplaudă ca focile. Nu ar fi rău, dacă chestiile alea ar fi despre oralitate (insert silly jokes here), doar că nu.

Pentru că doamna stomatolog explică cu subiect și predicat că scutecele Pampers sunt cele mai bune scutece din lume, iar scutecele de pânză sunt criminale. După care explică, oricărui vrea să audă, că dacă cumperi produse de la țărani, ești un prost, numai produsele bio sunt bune, în special detergentul de vase X, care est bio și este cel mai bun. Nu îți întreba copilul ce a făcut la școală, e o cretinătate. Susținem manifestațiile #rezist, dar mergem la interviu la Antena 1. Susținem că toată lumea trebuie să gătească mazăre congelată, pentru că e mai bună decât mazărea care umple galantarele piețelor, proaspătă.

Fără glumă, sunt chestii textuale, luate de pe un site, cu un cont de facebook destul de urmărit. Inițial, am trecut mai departe, din locul meu, e ignorabil și nu mă interesează. Dar iată, oamenii care au ceva de spus pe parenting, au ales să nu mai tacă și să sancționeze derapajele astea.

Și asta trebuie să faceți și voi. Nu lăsați să treacă nesancționate mizeriile care vă fac de râs apartenența la o nișă sau o profesie. Peste un oarecare timp, lumea, cititorii, agențiile, vă vor asimila pe toți în aceeași oală. Și veți auzi cum Voi, bloggerii de parenting ați zis că toate scutecele sunt proaste, numai alea cărora le fac eu reclamă sunt bune.

Și nu o să vă placă, iar reacția va fi tardivă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.