Weekendul celălalt, sătui de nebunia bucureștilor, am plecat, împreună cu niște prieteni, la Bușteni, la vila Surya. Sugestia a fost a colegei bricolatoare, dar, pe lângă sugestia lui, m-am uitat puțin și pe recomandările de pe Tripadvisor, unde are numai recomandări de 5 stele, multe, lucru destul de rar.

Înainte de orice, să știți că vila se închiriază doar în totalitate, către grupuri. Dacă sunteți un grup de prieteni care vrea să petreacă un weekend extrem de reușit, acolo e locul unde vreți să mergeți.

Locul este uriaș, cu subsol și 2 etaje. Camerele sunt cu motive indoneziene, proprietarul vilei trăind foarte mult timp în Indonezia și fiind un pasionat al locurilor, plus mare maestru în Silat. Dacă ajungeți acolo, una din cele mai plăcute chestii pe care o puteți face este să îl corupeți să înceapă să vă povestească despre aventurile sale indoneziene. O să stați cu gura căscată câteva ore, vă promit.

Cum ziceam, camerele, cele cu motive indoneziene, sunt foarte mari, cu paturi la fel de mari și confortabile, design elegant, LCD-uri etc. Eu am stat la etajul 2, în camera cu aspect de masardă și pat care permite legarea cătușelor. Sfat, când sunteți bondoc, alegeți întotdeauna etajul superior, face bine la sănătate.

La subsol există masa de ping pong, masă de biliard, joc de fotbal pentru copii, bar. Pe terasa acoperită este grătar la care, dacă nu vă pricepeți, vă poate ajuta ownerul.

Tot el vă va găti mâncare tradițional indoneziană. Noi am mâncat babi masak kecap – porc în sos de soia dulce și soto ayam – supă de pui în lapte de nucă de cocos și acrită cu lime. A fost bună, foarte bună.

Dacă mi-a plăcut? Da. A fost foarte relaxant. Am stat și am povestit cu colega bricolatoare pe terasă, cât timp copiii și nevestele erau plecate cu Jeepul pe coclauri, am făcut niște super grătare, am luat bătaie la biliard și ping pong, am băut o super palincă de la Bistrița, cam tot ce ți-ai dori pentru un weekend de reîncărcare a bateriilor.

Și da, am fost cu trenul și râdeam elegant la ăia care stăteau blocați cu orele în trafic.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.