Articolul acesta de pe republica este înfiorător în încercarea sa de disecție mecanismului de spoliere a bătrânilor, mecanism bazat pe frica inerentă de moarte sau de veșnicia ei. Și bazat pe ea, se vând saltele magnetice, oale din oțel medicinal și alte gunoaie pe principiul Zepter, bătrânii le cumpără la prețuri astronomice, după care mor, liniștiți că au făcut practic totul pentru sănătatea lor.

Și totuși, ca oameni adulți și încă gânditori, încă neafectați de spectrul morții și de începutul de Alzheimer inerent, cum facem să ne oprim părinții din a cădea pradă acestor hoți?

Maică-mea, de exemplu, probabil a cumpărat tot ce se vinde la teleshoppingul de pe antena 3, fără exagerare. De la tigaia delimano până la saltele cu aer, trecând prin castroane, linguri și medalioane de însănătoșire. Dacă aude de vreo prezentare Zepter sau alte mizerii de astea, e prima la ușa lor. SHut up and take my money!

În mod logic, niciodată nu a ascultat ce i-am spus sau ce sfaturi i-am dat. Cuvîntul analfbetei funcționale de vizavi de casa ei valora mai mult decât orice alt sfat dat de mine. Inclusiv în domenii în care eu am studii și experiență, nu doar în rahaturi de astea.

Și ca mine sunt majoritatea amicilor și prietenilor. Indiferent de vârstă și pregătire, părinții îi consideră în continuare niște copii tâmpiți și nepricepuți, care nu au niciun cuvânt de spus în vreun domeniu. Și ajung să mănânce din vase de oțel medicinal, cu linguri aurite și tratate energetic și magnetic, purtând torsere la gât, în loc să le cumpere copiilor lucruri sau să îi ducă să vadă lumea.

Așa că da, cum faci să îi oprești din a deveni pușculița unor afaceriști veroși, hoți cu gulere albe?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.