Am fost ieri la Timișoara, cu treabă. Cu avionul. La dus, control cât de cât normal, în spațiul de pe Otopeni.
La întoarcere, în cocina aia cât o garsonieră, numită pompos aeroportul timișoara, cea mai mare mizerie. Cozi uriașe de oameni, care așteptau să fie percheziționați de 2 (doi) paznici de aeroport.

Care paznici de aeroport, foarte haioși, nu aveau nicio grabă. Random strip search. Ia descălțați-vă dumneavoastră. Aveți monede în buzunar? Da, dar la otopeni am trecut cu ele bine mersi. Aici nu e otopeni. percheziționat femei până și-n cur. Serios, avea una ceva metalic la sutien, a pipăit-o peste tot, deși putea da cu aparatul manual să vadă de unde sună. Nu tati, dat frumos deoparte, cu mănuși, pipăit drastic. Rămânea să o pună să arunce sutienul.

Și după ce stai o oră de behăi, ca să încerci să treci de cerberii de la țărănoaia, care cerberi, btw, nu au nicio greață dacă tu pierzi avionul din cauza lor, pe ei nu îi interesează, intri, împreună cu ceilalți, într-o sală de 50 de metri pătrați, cu un stand de sanvisuri și o toaletă, la etaj. Și stai acolo, ca vitele în ocol, așteptând ca senzorul manual Vasile, același senzor de nocturnă, care aprinde lumina în aeroport (nojoke), să deschidă ușa de la checkin.

După ce îți verifică biletul, intri în altă sală, tot de vreo 50 mp, unde stați iarăși toți, cu singura deosebire că nu mai poți să te întorci înapoi în camera precedentă și nu ai toaletă. Am așteptat peste o oră acolo, stând și uitându-ne pe geamuri și cam atât. Dacă vreunul ar fi avut o diaree sau ceva urinar, era mâncat, pur și simplu se căca pe el și aia e.

Post scriptum: Scaunele si spatiul dintre ele, de la Ryanair sunt mai mari decât cele de la Tarom, iar stewardesele mult mai amabile și mai de treabă. Nu uitați, pe Ryanair nu se poate cumpăra decât cu card sau euro. iar cardurile nu pot fi ING, pentru că nu funcționează.

Post scriptum 2: Deși bărbacsu de abia fusese implicat într-un accident de mașină pe valea oltului, mizerabila Alina Gorghiu valsa ca o panseluță, împreună cu un chel, în aeroport. Nu, nu a stat la controlul de securitate.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.