Sursa

Potrivit deciziei nr.4, pronunţată în dosarul nr.3478/1/2016 şi publicată azi în Monitorul Oficial nr. 168, dacă v-a prins radarul, puteţi fi amendaţi nu doar de agentul care constată abaterea, ci şi de colegii lui care vă trag pe dreapta, la câţiva kilometri distanţă.

Tuturor ne mai place să o ardem cu viteză, câteodată. Cine zice că nu, minte cu maximă nerușinare. Stimularea endorfinelor cu pericolul vitezei e trecută în ADN, cred că și Homo Neanderthalis ar fi accelerat prin savană, dacă avea un Ferarri.

Așa că da, și mie îmi place, din când în când, să îi dau viteză. Nu extraordinar de mare, la urma urmei, am un Volvo, în plus, îmi iau toate măsurile de siguranță, inclusiv mă uit pe waze să nu fie vreun polițist în zonă, care să mă tragă pe dreapta că nu port centură.

Ideea e că, dacă tot decizi, în mod voit, să faci prostii, atunci ar trebui, tot în mod voit, să îți asumi și pedeapsa, atunci când ai fost prins. Nu a fost o întâmplare că ai mers cu 120 prin oraș, stimate șofer, a fost o alegere. Așa că fii bărbat până la capăt și asumă-ți și pedeapsa.

Problema e că, la români, bărbăția se oprește la bătutul femeii din dotare și, eventual, a copiilor. Simultan sau pe rând. După aceea, începe să ne ascundem după artificii legale. Iar unul din el era că amenda nu poate fi dată decât de agentul constatator, care a văzut depășirea de viteză cu ochii proprii. O idioțenie uriașă, care punea în derizoriu orice poziție fixă de radar.

Din fericire, de astăzi, această posibilitate de a contesta amenda nu mai există.
Bun. Un pas înainte

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.