Bănuiesc că majoritatea dintre voi ați auzit de Ana Andronache, puștoaica care a declanșat un război între ea și profesorii de la școala Coresi. Nu e prima, poate unii își mai aduc aminte de Ariel COnstantinof și scandalul de la Estee Lauder.

Bine, va fi încă un copil înfrânt de sistem, copil care se va retrage probabil la altă școală, ca să își poată termina studiile. Nu îmi fac iluzii că va putea schimba ceva sau că sistemul nu o va pedepsi pe ea și pe părinții ei pentru că i s-au opus. Mă bucur totuși că încep să apară din ce în ce mai mulți copii care refuză conformismul, pesedismul, intoxicarea cu așa zise cunoștințe inutile și cu obligativitatea de a diviniza profesorii doar pentru că sunt profesori.

De fapt, eu altceva vreau să spun.
Citiți-i postările Anei. Veți observa că, de fapt, la nivel basic, lupta ei este dusă împotriva părinților care alimentează acest sistem. Împotriva conceptelor gen Profesorul are întotdeauna dreptate. Împotriva îndemnurilor Dacă nu e cuminte, bateți-l, că bătaia e bună, și eu am fost bătut și uite ce bine am ajuns. Împotriva chetelor pentru cadouri. Împotriva unui sistem care există strict datorită faptului că părinții îl încurajează.

Și vă spun, prin prisma experienței mele de până acum cu grădinița și școala. Educatoarele și învățătoarele, în majoritatea cazurilor, nu au nici în clin nici în mânecă cu strângerile astea de bani. Cirezile de părinți sunt de vină. Cum ceva, o sărbătoare, o chestie, cum imediat apare câte o vacă pe grupul corespunzător de facebook Dragi părinți, este Valentine’s day, credem că e un moment bun pentru a-i arăta doamnei dragostea copiilor, haideți să strângem câte 50 de lei pentru x rahat.

Desigur, dacă nu dai, primești cele mai aprige priviri la intrarea în școală Iată, el este cel care sparge grupul, neconformistul. Și ce este cu adevărat trist e că ÎNTOTDEAUNA cei care vin cu ideile astea sunt niște rupți în cur, vizibil fără bani, judgementali și cu stomacul lipit, oameni care habar nu au că tu îi poți cumpăra cu tot cu plod. Dar iată, nu ai vrut să dai bani pentru DOAMNA, deci ești un sărac.

În fine.
Urmăriți povestea Anei, cât timp rezistă, pentru că, probabil, nu va dura mult.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.