O să emit acum o părere care cu siguranță nu va plăcea multora. Dar este reală, este demonstrată de către timp și situații și trebuie spusă. Nu pentru că va schimba ceva, ci ca să știți la ce să vă așteptați.

Protestele de weekend nu schimbă nimic. Nu pun și nu vor pune niciodată presiune pe nimeni. Pentru că, vreți sau nu, protestele organizate duminica oferă nivelul exact al implicării reale a oamenilor. Tot avem liber, hai să mergem în piață. Nu putem să mergem și luni, marți, miercuri etc, pentru că avem locuri de muncă.

Și aici se oprește tot. În nivelul de sacrificiu pe care ești dispus să îl adopți. Capacitatea asta de sacrificiu este și măsura presiunii protestelor. Cât timp protestatarii pot sacrifica doar câteva ore, duminică după masă, presiunea este zero și nimănui nu îi pasă de proteste. Cât timp în timpul săptămânii ești un worker disciplinat, ca să nu îți pierzi munca, iar duminica, dar DOAR duminica,s e declanșează rebelul din tine, fii sigur că nu vei speria pe nimeni cu nimic.

Pentru că și ei, și voi, sunt liberi duminica.
Ne vedem duminica viitoare, când vom protesta pentru ordonanțele adoptate miercuri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.