Unii zic, plini de invidie, că atunci când mi-au spart casa și mi-au furat, printre altele, aparatul foto, că de fapt hoții au făcut un bine omenirii, având în vedere cantitatea de poze cu degete care au împânzit internetul de când activez eu în el.

Acelor hateri le spun că pe aparatele DSLR nu are cum să îmi iasă degetul, pentru că e obiectivul cam lung. Și că de fapt ei au pierdut conținut de mare angajament, pentru că voiam să mă apuc și de videoblogging împreună cu Luna.

În fine. De fapt ideea e că doamna inimii mele chiar folosește aparatele foto din casă (momentan doar cele de pe moleculare) și ea chiar știe să facă poze, îi și place și îi și ies. Așa că, vreau, nu vreau, va trebui să îi cumpăr unul, din toată sărăcia noastră.

Problemele mele sunt însă una.
Am realizat că eu, de exemplu, și cred că și ea, nu prea folosim aparatele DSLR la adevărata lor valoare. Adică nu stă nici dracu să bibilească focus, expunere, iso și restul la fiecare poză pe care o facem pe stradă sau aiurea. Aparatul pe automat, degetul ascuns după obiectiv și gata poza.

Așa că nu știu dacă aș mai vrea să îmi iau un DSLR, deși am văzut o ofertă foarte bună la un Nikon. În paranteză fie spus, nu m-am înțeles niciodată foarte bine cu aparatele Canon. E posibil să fie făcute pentru gama superioară de utilizatori, nu pentru cei ca mine.

Alternativa pentru mine ar reprezenta un mirrorles, iar Olympusul ăsta arata pur și simplu magnific, deși e relativ piperat ca preț, vizavi de buzunarele mele de om sărac, cu mulți copii. Cei mai tineri nu vor înțelege, dar pentru un copil care, când se plictisea, se juca cu CMEHA 8, aparatul acela arată într-un mare fel.

Practic, eu nu îmi doresc mare lucru de la un aparat. Să fie ușor, să aibă un obiectiv decent, să filmeze bine, inclusiv cu sunet, chiar dacă nu am neapărat un microfon extern și să facă poze cât de cât ok, pus pe modul auto. Dacă e mirrorles, scap și de stresul cu 5 feluri de obiective, să fie de distanță, să fie fish-eye, să fie blabla, mai bine uul și bun.

Deci, dacă aveți alte idei, le aștept cu încredere. Aș prefera ca eventualele sugestii să vină de pe F64, pentru că zilele astea au o campanie de reduceri, #sarbatografiifrumoase, campanie unde au reduceri foarte mari, la foarte multe categorii de produse. Și dacă se poate să îl iau la reducere, de ce nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.