Nu mă miră absolut deloc deciziile Irinei Radu, șefa numită politic a TVR.

DA, MI-AM DAT OK-UL PE ACEASTĂ DECIZIE ŞI AM DAT ŞI EXPLICAŢIILE, CRED CĂ SE VĂD DESTUL DE CLAR DIN COMUNICAT (COMUNICATUL TVR – N.R.) (…). VREAU SĂ VĂ PUNEŢI ÎNTÂI DUMNEAVOASTRĂ O ÎNTREBARE: DACĂ NU ERA CAMPANIE ELECTORALĂ, NOI MAI STĂTEAM ACUM DE VORBĂ PE TEMA ASTA? (…) DOI: ‘CENZURĂ’, TOATE TELEVIZIUNILE AU TITRAT ‘CENZURĂ LA TVR’. CENZURĂ NU ASTA ÎNSEAMNĂ, CENZURĂ ÎNSEAMNĂ SĂ INTERZICI SĂ APARĂ CEVA, NU SĂ PLANIFICI LA O ALTĂ DATĂ DIFUZAREA SAU SĂ DAI DINTR-UN INTERVIU. SĂ FI DAT 10 MINUTE, IAR 30 TĂIATE, AIA ERA CENZURĂ. (…) AŞA S-A VORBIT DESPRE O ALTĂ PLANIFICARE ŞI NU ÎNŢELEGEM DE CE NEAPĂRAT TREBUIE SĂ ÎNTREBE LUMEA CÂND DĂM, DE CE DĂM, DE CE NU DĂM. ASTA MIE, CA OM ŞI CA JURNALIST, ÎMI CREEAZĂ SUSPICIUNI”, A DECLARAT IRINA RADU, LA PARLAMENT, LA PLECAREA DE LA DISCUŢIA AVUTĂ CU PREŞEDINTELE COMISIEI DE CULTURĂ DIN CAMERA DEPUTAŢILOR ŞI CÂŢIVA MEMBRI AI COMISIEI.

Este absolut clar, pentru toată lumea, că este un act de cenzură abuziv. Pentru că primul ministru nu a fost invitat acolo drept candidat al cuiva, ci ca prim ministru. Și nu a vorbit despre campania electorală, ci despre subiectul emisiunii. Dar doamna Radu, elegant, l-a transformat public pe Cioloș în candidat PNL și i-a propus să îi dea emisiunea în spațiul orar dedicat PNL. Dacă nici asta nu este o mizerie pe față, atunci ce ar mai fi?

Desigur, aici are legătură și prostia făcută de PNL și USR, care au făcut repede afișe cu Cioloș, pe care îl susțin ele cu foc pentru funcția de prim ministru. Și are și legătură cu nesimțirea Alinei Gorghiu care, la cererea lui Cioloș de a fi scos de pe afișele electorale, i-a replicat că acelea sunt fotografii publice și că nu le scoate.

Da, are legătură cu multe.
Problema mea este: De ce o companie românească, fie ea și televiziune, trebuie să aibă un șef validat de parlament, adică obligatoriu înregimentat politic? De ce nu se ia o firmă mare de HR și să se facă un concurs serios pentru acel post, concurs la care să se prezinte oameni pregătiți, care știu ce fac, manageri de succes, care să se ocupe de televiziune? De ce trebuie să apară propuneri de acestea stupide, care să fie votate ăn funcție de șușanelele politice din parlament?

Da, ok, este o mișcare pentru controlul televiziunii, luptele din 1989 nu s-au uitat, cine controlează televiziunea de stat, controlează informația din teritoriu. Dar serios, în 25 de ani, cu atâtea partide de dreapta, liberale, țărănești etc nu s-a găsit nimeni să transforme televiziunea într-o companie profitabilă? Chiar toți sunt interesați de controlul fizic al televiziunii?

În rest, se știe, Ruie Madu…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.