adopta-un-vot

Am descoperit un grup de facebook foarte interesant. Grupul Adoptă un vot este un grup al moldovenilor expați care vor să se ajute între ei ca să ajungă la vor. Dacă nu știați, moldovenii sunt și ei români, prin urmare și organizatorii alegerilor lor au făcut ca votul din diaspora să fie cât mai dificil, având 100 de secții de votare mari și late, în toată lumea. Ca să înțelegeți, moldovenii din Dubai, dacă vor să voteze, trebuie să meargă în țara vecină și prietenă, Qatar (Berwold salută respectuos Consulul), plătind o viză de 100 de euro, pe lângă avion și restul de distracții.

Desigur, sunt cheltuieli suplimentare destul de mari și nu toți și le pot permite, pentru că nu de bogați au plecat să muncească în lume. Și atunci au decis că e cazul să se ajute între ei, dacă sunt mai mulți într-un oraș și trebuie să se deplaseze în altul, pleacă împreună și împart costurile, sunt alții din orașele cu secții de votare care le asigură transportul sau cazarea în ziua respectivă, tot felul de chestii.

E o emulație foarte plăcută și mi se pare simpatic și oarecum emoționant cum soarta țării lor nu îi lasă indiferenți și fiecare încearcă să facă ceva în această direcție.

Așa că, dacă sunteți în diaspora și știți că aveți secție de votare pentru Moldova în orașul vostru, intrați și vă înscrieți. E posibil să puteți da o mână de ajutor la crearea istoriei.

Post-scriptum: Știu că sunteți tentați să dați glume cu moldovence. Serios, nu este cazul, gândiți-vă CÂT DE SERIOASĂ este problema lor acum și cum soarta Moldovei atârnă fix de un vot dat pe 13 noiembrie, moment în care se va hotărî dacă se îndreaptă spre rusia sau spre Europa.

votantul-moldovean

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.