vreaulentile

Luna aceasta, pe 8 noiembrie, s-au împlinit 6 ani de când port lentile de contact. Și, după 6 ani, pot spune că a fost cea mai bună decizie pe care o puteam lua, la momentul respectiv.

Sunt ochelarist de prin clasa a 3 a, cred. Și nu, pe vremea mea, să porți ochelari nu era cool deloc, dimpotrivă, copiii râdeau de tine în cel mai spectaculos mod. Plus, dacă mai ești și foarte mic și slab, iei și bătaie grupa mare, pe motiv că ești ochelarist.

Așa că viața m-a învățat să îmi urăsc ochelarii cu patimă și am evitat tot timpul să îi port. Cel puțin cât am fost mai mic. Îmi dezvoltasem tot felul de procedee de văzut la distanță, gen mijirea ochiului drept cu ajutorul degetului sau privitul printr-o găurică mică dintre degete, metode pe care le experimentam în stația de autobuz, așteptând 135-ul.

La fel, portul ochelarilor nu a fost cea mai avantajoasă chestie a mea, în căutarea unei prietene care să îmi fie…ahem…aproape. Cine naiba s-ar fi uitat la mine cu chestiile alea pe nas? Știu, pentru vremurile acestea în care e cool să porți ochelari fără lentile, doar ca să arăți hip, pare de nedescris. Așa că normal că nu îi purtam deloc. Ați pățit vreodată faza aia cu fata din stația de autobuz căreia îi răspunzi la salut, iar ea de fapt saluta pe altcine? Pentru că eu zilnic.

La maturitate, am început să îi port obligat, deja dioptriile erau prea mari ca să pot să o mai ard orbește și culeanu, plus, la volan chiar nu aveam cum să stau fără ochelari. Și de aici, frecușurile cu ochelari, ca om matur.

Sunt dotat de la natură cu niște chestii foarte lungi. Genele. Când port ochelari, orice fel de ochelari, genele mele lungi și extrem de dese, ating lentilele, lăsând niște urme pe lentile, urme pe care OCD-ul meu nu le suferă deloc, deci ochelarii șterși la fiecare câteva minute, obsesiv. Cu tricou, cămașă, nu conta, ORICE.

Ca ochelarist, din toamă până în primăvară urăști alternanța afară înăuntru. Pentru că, desigur, când vii în casă, de la frig, ochelarii se aburesc. Și trebuie șterși. Iarăși și iarăși, până se curăță complet. După care îi murdăresc cu genele și aia a fost.

Plus restul de chestii. Căutat ochelarii cu ochelarii pe nas. Pierdut ochelarii prin casă, găsit după câteva ore, în locul în care ai mai căutat de 100 de ori, pentru că, desigur, ești semi orb fără ei. Momente intime în care ea îți dă cu nasul peste ochelari iar pe tine nu te frământă cum să continui ce faci, ci faptul că sunt ochelarii murdari și nu îi șterge nimeni. Da, pentru că îi uiți pe nas, nu știați că sunt uituc? (M-am despărțit de o tipă pentru că uitam să îmi dau ciorapii jos, iar ea considera asta ceva inestetic)

Acum 6 ani am luat singur taurul de coarne, am căutat pe internet tot ce se putea afla pe temă și m-am dus într-un magazind de optică dintr-un mall și mi-am cumpărat ce lentile mi-a trecut mie prin cap că mi-ar fi bune. Well, am întrebat pe cineva de acolo, mi s-a spus să aleg ce cred eu că e mai bine pentru mine și cam ăla a fost tot controlul medical la acel moment. Serios, aș fi făcut control medical, la intrare era afișat că se face control oftalmologic, dar controlul oftalmologic era de fapt un nene cu halat, fără treabă cu domeniul medical, care a dat drumul la un dioptron, mi-a zis ce dioptrii am și aia a fost.

În toți acești ani, nu am fost niciodată la un medic oftalmolog. Pentru că na, mintea mea considera că e suficient să îmi verifice un dude dintr-un magazin dioptriile și cam atât.

Săptămâna asta, după 6 ani, am fost și eu la un control oftalmologic special pentru lentile de contact, la Optimed Medical. Și vă zic și de ce o să îmi duc și copilul la control.

Ultima oară când mi-am luat lentile, am fost și cu fiul la control, ca să remarc că trebuie și el să poarte ochelari. Și, la controlul făcut de tehnicianul magazinului de optică la care am fost, am aflat că mi-au crescut dioptriile la -3.50, ceea ce era foarte mult, mai ales pentru vârsta mea, când începe să se instaleze și presbitismul, care corectează ușor hipermetropia. Pe lângă asta, am mai aflat că am și un astigmatism destul de pronunțat și că am nevoie neapărat de lentile torice, că e grav.

Mkeeeey.
Mi-am luat ce lentile știam eu, după capul meu și, la vreo săptămână, m-am dus la alt control, desigur, la alt magazin de optică. Unde am aflat iarăși că am astigmatism, iar dioptriile sunt cu adevărat la -3.50.

Era cât pe ce să fiu convins, dar am zis să poate nu ar strica să mă duc la un medic adevărat, nu la niște oameni care știu să folosească, în mod aproximativ, un dioptron.

Așa că, la recomandarea unui prieten, am fost la Optimed Medical. E pe Halelor 7, după hanul lui Manuc. Sticlă peste tot, eleganță, curățenie, asistente frumoase, din care cu una sigur mă voi mai întâlni măcar o dată. O doamnă doctor foarte calmă și sigură pe ea, care m-a căutat până și în fundul ochilor. Nu, nu am astigmatism, nu, nu am -3.50, am vederea normală, corneea normală, fundul de ochi decent.

Am cerut să îmi recomande și alt tip de lentile, pentru că nu prea mă mai înțeleg cu cele vechi, pe care totuși le port de câțiva ani. Mâncărimi, senzație de corp străin în ochi, tot tacâmul disconfortului.

Am primit recomandare de Air Optix Night and Day, care se folosesc timp de 30 de zile consecutive. Am cerut ceva de genul acesta pentru că, așa cum am mai zis, sunt foarte uituc și îmi uit lentilele în ochi tot timpul și nu vreau să mă trezesc dimineața cu nisip în ochi.

air-optix-night-and-day

Le port încontinuu de luni, nu am niciun disconfort, mă simt foarte bine cu ele, nu îmi vine să îmi smulg ochii din cap de la mâncărimi sau ceva, totul este exact așa cum ar trebui să fie.

Ca recomandare personală, dacă vă enervează ochelarii, mergeți la un medic și faceți-vă o consultație pentru portul de lentile. Nici nu vă închipuiți cât de multă libertate este fără ochelari. Așa-i că habar nu aveți ce e aia vedere periferică? Cu lentile o să o redescoperiți, vă garantez. Și o să vă puteți săruta iubitul/iubita fără să vă ciocniți lentilele între ele. Și mergeți neapărat la un centru medical. Medicul vă va sfătui în mod profesionist și, ce e mai important, vă va învăța cum să le puneți și cum să le scoateți.

Dacă vă mai interesează și alte informații, le găsiți pe vreaulentile.ro. Este o decizie pe care trebuie să o iei în deplină considerare de cauză, deci vă recomand să vă informați cât mai mult în domeniu. De pe vreaulentile.ro puteți să vă descărcați un voucher cu ajutorul căruia vă puteți achiziționa, din magazinele partenere, un pachet foarte avantajos de lentile de contact și soluții de întreținere. În plus, după achiziționare, puteți trimite codul unic de pe pachet prin SMS și sunteți înscriși la tragerile la sorți cu premii zilnice și săptămânale, plus marele premiu o croazieră de vis.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.