dalboka (1)

Ieri am vrut să mergem să mâncăm niște scoici bune pe undeva. Și, din aproape în aproape, până la urmă am ajuns în bulgaria, la dalboka. În primul rând, nu o să mă mai plâng în viața mea de șoselele din românia. Drumul dintre General Toșevo și Kavarna e unul din cele mai distruse drumuri foarte circulate pe care am mers vreodată.ț

Desigur, când am ajuns la Dalboka, primul cu care m-am certat a fost un român cu BMW care nu înțelegea de ce nu vreau să mă dau înapoi 50 de metri să treacă el și cum îmi permit să îi cer să dea înapoi 2 metri să intru eu în decor, ca să poată trece el.

În fine, am ajuns, am găsit cu greu o masă, că gemea de români care rupeau scoica-n două, după care am făcut comanda. Mie, de la ei, îmi plac scoicile cu orez Burgas. Am mai mâncat, orezul e mondial iar scoicile sunt…na, scoici de la Dalboka. Well, nu mai e așa.

dalboka (2)

Înainte erau o farfurie uriașă, porția e de 900 de grame, cu multe, multe scoici și niște orez. Acum a fost fix invers. Câteva scoici și un munte de orez băltind în ulei. Orezul, în continuare bun, dar scoici, ușor din părți.

Ce se vede în fundal sunt midii pane. Noi credeam că e o greșeală de tipar 10 leva 50 de grame sau e vreo traducere cu google translate. Nu, nu e greșeală. Acolo sunt 2 porții de midii pane, 20 de leva, adică aproape 50 de lei. Și mai e ceva. midiile sunt foarte, foarte mici, numai carapacea e de ele și sunt…nu știu că să le descriu, foarte, foarte uscate, fără gust, de zici că sunt luate de la metro.

Mno, ușor flămânzi, ne-am mai luat câte o porție de midii picante. Au fost ceva gen…nu știu, 20 de midii cu totul? Nu ne-a mai adus pâine la masă, șervețelele erau din plastic, fețele de mese jegoase, servirea așa, ca pentru țiganii români.

Overall, 180 de lei 4 porții de midii, 2 porții de midii pane și 2 beri. Scump cu draci, extrem de scump față de prețurile pe care le știam eu, iar calitatea midiilor slabă, extrem de slabă. Midiile de la…ahem, restaurantul ăla din constanța pe care nu vi-l spun eu, sunt mult mai bune, iar la preț sunt cam la jumătate.

Nu mai merg acolo până în 2018 cel puțin. Și ce fan Dalboka eram eu…
Am zis.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.