chrome_2016-07-20_23-23-54

Ultima oară când am fost eu la medic, prin deceniul trecut, medicul de familie îmi dădea, la orice rețetă, nurofen. Deci #nojoke, orice m-aș fi plâns, îmi trebuia un antiinflamator bun, neapărat nurofen. Din cauza tipului acela eu nu mai cumpăr nurofen, îmi iau ibuprofen. Da da, știu, excipienți, alea. E ok, merge și ibuprofenul.

Am o prietenă căreia medicul psihiatru îi dădea să cumpere un medicament pe rețetă, dar NEAPĂRAT de la nuștiuce lanț farmaceutic, pentru că doar acolo îl aduce. Iar ea, ca o blondină ce e, se ducea invariabil numai acolo. Până când a realizat că îl poate lua de la oricare farmacie din oraș, fără probleme, ba chiar și fără rețetă.

Un băiat deștept a făcut un sistem care scoate din baza de date a agenției naționale a medicamentului fiecare medic și cantitatea de șpagă primită sub formă de sponsorizări de la companiile pharma. EXTREM de draguț. Adrian Străinu Cercel, fost ministru al sănătății parcă, doar 142 000 de lei în 2015. Dumitru Lupuliasa, șeful colegiului medicilor, 211 000 lei. Și astea sunt doar sumele de care se știe, deși oricum se încalcă legea la primirea lor. Vă dați seama câte căruțe de bani fac oamenii ăștia?

Dacă aveți de verificat pe cineva, verificați acum, nu îi prevăd viață lungă aplicației sau accesului său la sistemul ANM.

Zilele următoare mi s-a promis un articol cu nume și prenume despre un medic de la centrul de oncologie oradea. Dacă se ține de cuvânt respectivul, va fi distractiv.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.