gabriel biris

Legea dării în plată, care a intrat în vigoare vineri, are costuri mai puţin cunoscute publicului, astfel că un debitor care optează să dea în plată băncii un imobil aferent unui credit cu ipotecă ar putea fi obligat să plătească cel puţin 3.500 de euro pentru a finaliza procedura, a declarat pentru News.ro avocatul Andrei Şărban.

Citeste mai mult: adev.ro/o77zv3

Legea vieții a fost gândită atât de bine, încât de fapt îi bagă pe datornici în cheltuieli și mai mari. Notificări diverse, comisioane notariale de mii de euro, procese cu băncile, pentru că e clar că băncile vor contesta fiecare caz în parte, având în vedere că oricum plătesc cu sume uriașe casele de avocatură ce le reprezintă.

E haios cum comisioanele notariale sunt cele percepute la vânzarea unei case. De parcă respectivul face rost de bani cash rapid și fără dureri de cap.
Același lucru îl consideră și statul care, prin vocea lui Biriș a anunțat că cel ce dă în plată va plăti și impozit pe venitul total, adică valoarea completă a locuinței.

Deci cetățeanul român, după ce a plătit avans, după ce a plătit credit 5-6 ani băncii, după ce banca primește, sub formă de venit, apartamentul la care respectivul cetățean a plătit până acum, conform statului român de fapt câștigă un venit egal cu valoarea apartamentului.

Mi se pare mie sau este dusă undeva pe culmea absurdității toată chestia asta? E fix ca în bancul cu bicicleta de la radio erevan, nu i s-a dat, i s-a luat, fie numele domnului binecuvântat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.